Videón az összes iPhone X gesztus – tanuld meg őket!

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple új, Home gomb nélküli készülékét, az iPhone X-et immáron leginkább gesztusokkal tudjuk vezérelni, ilyen például a zárolás felnyitása, az alkalmazások közötti váltás, az új, felül elhelyezkedő Vezérlőközpont elérése.

iPhone X home gesztus

A gesztusokat viszonylag könnyű megtanulni. Igaz, az elején nem mindig állnak kézre, de pár nap után már olyan, mintha mindig is így használtuk volna a készüléket. Kivéve mondjuk, hogy a Vezérlőközpont felül van, amit én mindig elfelejtek, így azonnal kilépek az alkalmazásból. ???? Az Apple is létrehozott már egy magyar útmutatót ezekhez a gesztusokhoz, de nem az összeshez. Az alábbi videóban megnézhetitek, hogy milyen funkciókat érhettek el képernyőn való suhintásokkal, vagy éppen a maradék 3 gombbal, ami még az iPhone X oldalán van.

Az Elérhetőség funkciót például, aminek a segítségével könnyebben elérjük a felső alkalmazás ikonokat, vagy appokon belül a felső részeket, előbb a Beállítások, Általános, Kisegítő lehetőségek alatt be kell kapcsoljuk. Ezt az iPhone X előtti készülékeken az iPhone 6-tól kezdve egyébként a Home gomb dupla megérintésével tudtuk előhozni, de az iPhone X-en ez is gesztusvezérlés alá került.

Ezek még érdekelhetnek:


Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!