fbpx Skip to content

Az elmúlt napokban felröppent a hír, hogy az Animojihoz valójában nem szükséges a többi szenzor, csupán az előlapi kamera, ami miatt esetleg régebbi készülékek esetén is működhete ez az újdonság, de az Apple szoftveresen korlátozza.

Animojik régebbi iPhone-okra

Ezt az alábbi videóban láthatjuk is, amikor MKHBD teszteli az X-et, és közben letakarja a többi szenzort, ugyanúgy működik az Animoji, felismeri az arcát. Többen tesztelték ezt, és hasonló eredményre jutottak, sőt, még például a tévéből a két dimenziós emberekre is képes reagálni a szoftver, tehát valóban nem használja a többi szenzort. Vajon akkor miért nem elérhető ez a funkció a régebbi készülékekre?

Az iPhone X forradalmi arcfelismerési rendszerének alapját a TrueDepth kamera által rögzített adatok adják. Különböző érzékelők olvassák le az arcod egyedi formajegyeit, majd az adatokat össze­hasonlítják az A11 Bionic chip Secure Enclave-je által titkosított és biztonságban tartott információkkal. Ha a rendszer egyezést talál, feloldja az iPhone X-et.

iPhone X szenzorok

Az A11 Bionic chippel működő TrueDepth kamera több mint 50 apró izommozdulatot rögzít és elemez, majd 12 választható Animojival tükrözi arckifejezéseidet, hogy új dimenziót adhass a beszélgetésnek. (Forrás: Apple.hu)

Tehát alapjában véve, mivel nincs az iPhone 8-nál régebbi készülékekben A11 Bionic chip, az Animoji azokon nem futna megfelelően, nem tudná a rendszer megfelelő sebességgel futtatni. Na de mi a helyzet akkor az iPhone 8 és 8 Plus modellekkel? Ott effektíve működhetne, mert a többi szenzort nem használja a készülék.

Az Apple megválaszolta

Az Apple TrueDepth kamerája nem végez folyamatos 3D-s letapogatást, hanem csak megadott időközönként, más néven ezt mintavételezési gyakoriságnak (sampling rate) is hívják, ugyanakkor az Apple nem közölte, hogy pontosan mekkora ez az érték.

Amikor az Animoji az infravörös érzékelő letakarása után is látszólag követi az arcunk mozgását, azt valójában a korábban beolvasott értékek alapján teszi.

Szóval letakarhatjuk a szenzorokat, de időnként használja őket a készülék, hogy küldhessünk Animojit. Így sajnos ez soha sem lesz elérhető régebbi iPhone készülékekre. Azonban, ha mégis szeretnék az Animojihoz hasonló videókat küldeni, töltsük le ezt az alkalmazást:

[appstore id=”1300364926″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

15 Comments

  1. Felvágom az ereimet ha nem fog működni az SE-men 😀

  2. @Kovács Péter: Lesz lassan egy “két hete az iPhone X-zel cikk” elöljáróban elmondom, hogy alig használom ezt a “feature”-t 🙂

  3. Van egy app MRRMRR es az ugyigy tartalmazza ezt a feature-t nekem 7en ugyanugy fut

  4. @Gencsi: Van MSQRD nevű app is, az is hasonló, amikor bemutatták az animojit, nekem is ez ugrott be egyből. Csakhogy ezekben sokkal kevesebb pontot figyelnek az arcon, így nem tudják tökéletesen utánozni a mimikát. Az animojis algoritmusokon is van még mit javítani, a videókon is látszik a remegés.

  5. Akinek nincsen ilyen arca mint a képen látható figurának, azzal is fog menni, Nem a színére gondoltam, mielőtt vki rasszistának titulál, csak hát pont olyan a feje mint aki nem 100. Honnan gyűjtenek ilyen arcokat az apple-nél? Direkt castingot tartanak erre? 🙂

  6. Már a Clips-es cikknél is írtam, hogy ezek a ficsőrök csak a vásárlásra ösztönzés miatt exkluzívak. Minőség??? Ezt pont egy telefon kijelzőjén visszanézett szarkupacnál említik meg? Hagyjuk már!
    Az egyedi háttérképek, csengőhangok is a minőség miatt vannak, ugye? Bullshit!
    Pontosan tudják az Apple-nél is, hogy az iPhone 8 Plus tökéletesen megfelelő, ha túllépünk a régi, vastag kávás kialakításon.

  7. Hát drága tezsvireim ma megnéztem az X-et azt kell, hogy mondjam nem tetszett, valahogy a 7 plus után kézbe véve nem tetszett, a képernyő elosztás meg az egész valahogy nem jó.
    Nekem nem az instant get érzés jutott eszembe hanem az instant azonnal rakjuk le azt menjünk a francba érzés kerített hatalmába azt így is tettem, azért az mondjuk hozzá tartozik még az igazsághoz, hogy fényképet azt viszont gyorsan csinál és pontosan, ennyi..
    A Mate 10 pro meg nem lenne rossz de amit kiraktak demo készüléknek annak a kamerája valahogy érezhetően kicsit olyan lassúnak tüntvagy lehet, hogy éppen valami furcsa üzemmódba volt beállítva kb 2 percem volt megnézni viszont a menüje az gyors volt de itt sem fogott el az érzés, hogy azonnal kell nekem mint annak idején a Mate 9. az egy nagyon jó kis telefon volt.
    Szóval biztos nem rossz a telefon de 7 plusról váltani X-re nekem nincs kedvem.
    Talán a 8 plusra, nem tudom, de aki váltáson gondolkodik annak mindenféle képpen azt ajánlom, hogy elötte fogja kézbe a telefont és nézze meg, biztos, hogy segít a döntésben.

  8. Én az x-el úgy voltam hogy meglátni és megszeretni és nem bántam meg. 8-ról váltottam de nem cserélném vissza.

  9. A feleségem 7-es van és amikor azt megfogod már furcsa hogy olyan kicsi a kijelzője és hogy gombot kell nyomogatni.

  10. Már csak azt kell hogy mindegyik app alkalmazkodjon az X kijelzőjéhez, de ahogy nézem ez is alakul.

  11. @stei: Kezdj el videókat nézni rajta, majd egy 6-7-8 pluson. Ugye, ugye? Mi a kicsi? ????

  12. Meg volt. A kijelzője kicsi a többinek.

  13. https://m.youtube.com/watch?t=28s&v=REUAt0OO-2A

    Igaz ez nem telefon, de csak egy webkamerával működik, és elég jól érzékeli az arcmimikát.
    A TrueDepth időközi mintavételezése a készülék feloldásához kell nem? Vagyis folyamatosan figyeli a kamera az arc változásait, ami szerintem nem az animijohoz köthető

  14. Szerintem a truedepth kamera mintavetelezesekor osszekoti a pontokat a fotoeval es emiatt nem kell tolnia a truedepthet folyamatosan.

  15. Sikeresen megtapogattam ma az iPhone X-et. Max 1-2 percig de nem voltam elajulva tole. Ugy erzem jobb dontest hoztam az iPhone 8 Plus keszulekkel :). A plusz dolgok mint ez az arc felismeres animoji stb nem vonz.


Add a Comment