Az iOS 11-ben már szkennelhetünk is a Jegyzetek alkalmazásban

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Rengeteg iOS alkalmazás érhető el az App Store-ban, ha szkennelni szeretnénk, többet ezek közül már mi is kipróbáltunk, mint például a Scanner Pro vagy a Scanbot. Ősztől az iOS 11 is képes erre, nem kell külön alkalmazást letöltenünk.

iOS 11 dokumentum szkennelése

Ehhez pusztán a Jegyzetek alkalmazást kell megnyitnunk és azon belül megkerestünk a + jelet. Rákattintva elindul a kamera és csak oda kell helyeznünk a szkennelni kívánt dokumentumot. Az iOS 11 sárgával megmutatja a szöveget, amit utólag javíthatunk is. Nézzük meg a lépéseket képekben.

 iOS 11 dokumentum szkennelése iOS 11 dokumentum szkennelése iOS 11 dokumentum szkennelése

A középső képen az iOS 11 által érzékelt szöveget láthatjuk, a harmadikon pedig a már javítottat. Semmi ördöngösség nincs a használatában, és nem kell plusz alkalmazást letölteni ahhoz, ha valakinek valamit gyorsan el akarunk küldeni.

 iOS 11 dokumentum szkennelése

A szkennelt dokumentumot ezután bárkinek elküldhetjük, akár emailben, vagy akár PDF-be lementve. Nyilván egy specifikus, az App Store-ban lévő alkalmazás többre képes, mint a Jegyzetek, de ha éppen nincs letöltve külön app, akkor ez jól jöhet majd.

Ezek még érdekelhetnek:


Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!