fbpx Skip to content

Még az év elején jelentette be a dokumentumok digitalizálására szakosodott Doo csapata, hogy befejezik az akkori alkalmazásuk fejlesztését, amit nem sokkal később le is áraztak. A cég azonban egyáltalán nem fejezte be a fejlesztéseket és a héten visszatértek a legújabb, Scanbot nevű applikációjukkal, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók egy fénykép készítésével beszkenneljék a dokumentumaikat és a felhőben tárolják azokat PDF vagy JPG formátumban.

Screenshot-1

A Doo vezérigazgatója, Frank Thelen szerint az első alkalmazásuk fejlesztését nem azért függesztették fel, mert túl kevés felhasználójuk volt, hanem azért, mert a vállalat csak nagyon lassan és nehézkesen reagált a kulcsfontosságú változásokra az iparágon belül. A 9to5Mac szerint a Doo eredeti szolgáltatásának befejezésekor több mint 300 ezer állandó felhasználójuk volt, de mivel a felhasználók nem vagy csak nagyon lassan akartak blokkokat és egyéb papírokat tárolni az alkalmazásban, az eredeti célját az applikációnak nem használták ki.

“Alábecsültük azt az időt, amely a felhasználóknak szükséges ahhoz, hogy átálljanak a digitális gondolkodásra, a digitális életformára, amikor minden fontos papírunkat, blokkokat, dokumentumokat és névjegykártyákat digitalizálunk. Az embereknek szükségük van valami szerethetőre, valami csalogatóra ahhoz, hogy hajlandóak legyenek megváltoztatni a szokásaikat.”

Screenshot-2

A Scanbot alapötlete és inspirációja azonban közel sem volt új, hiszen az alkalmazás inkább tekinthető a Doo továbbfejlesztett változatának. Sőt, a fejlesztők is beismerték, hogy a Scanbot képességeit először a Doo-ba szerették volna beépíteni, aztán később rájöttek, hogy ezen képességek és tulajdonságok megállnának magukban is, mint egy új alkalmazás a digitalizáló, szkennelő applikációk kategóriában.

Screenshot-3

A Scanbot, akárcsak a versenytársa, a Scanner Pro, szintén rendelkezik automatikus oldalfelismeréssel, valamint automatikus feltöltéssel a Dropbox, Google Drive, Evernote, Box és egyéb fiókokba is. A szkennelt dokumentumok később elérhetőek akár PDF, akár JPG formátumban, ráadásképp a PDF esetén lehetőségünk van több oldalt egyetlen PDF-be összefűzni.

Összességében a Scanbot egy szép és igényes alkalmazás lett, bár részemről én teljes mértékig elégedett voltam a Scanner Pro képességeivel, amelyet a megvásárlás óta rengeteget használtam már és egyszerűen imádom. Tény azonban, hogy a Scanbot sokkal szebb felhasználói felülettel rendelkezik, így több, mint valószínű, hogy még azoknak is megéri azt a 0.99 dollárt az alkalmazás, akik esetleg eddig más applikációt használtak ugyanerre a célra:

[appstore id=”834854351″]

Te melyik alkalmazással szoktál dokumentumokat digitalizálni az iOS eszközeiden?

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. Eddig 3 ilyet probaltam ki, az említett Scanner Pro-t, CamScanner és a Tiny Scan Pro-t. De ez mindegyik felulmulja! K*rva szep a dizajn es minden funkcioja szuper! 0.89€-t boooooven meger! 🙂

  2. Scanner pro eddig mindent megoldott.

  3. A TextGrabberen kívül valamelyik próbálkozik szövegfelismeréssel?

  4. Szerintem TurboScan jobb scannelest végez. Sajnos abból hiányzik a felhőszolgáltatás. TurboScan+ tud szöveget felismerni. Sajnos fizetős de nem egy nagy tétel véleményem szerint.


Add a Comment