fbpx Skip to content

Karácsony környékén az AppSanta akció keretében sok díjnyertes alkalmazás volt akciós áron. Ezek közül párral szemezgettem, ám csak a Tweetbotot vettem meg. A Scanner Pro-n is sokat gondolkoztam, de végül mégse vettem meg. Jól döntöttem, ugyanis most az “App of the Week” keretében pont ez a remek dokumentum szkennelő alkalmazás tölthető le ingyen.

scannerpro1

Gondolom szinte mindenki életében előfordult már, hogy azt kérték tőle, küldjön el egy nyomtatott dokumentumot (akár egy jelentkezési lapot, amit igaz PDF-ben küldtek, de nem felelt meg ha mondjuk OS X Preview alkalmazásával kitöltöd és még az aláírást is ráteszed), de ne fotóként, hanem szkennelt dokumentumként. De mit tud csinálni ilyenkor az, akinek nincs szkennere? Elmegy valahova, ahol tud szkennelni, vagy lefotózza a dokumentumot, aztán mondjuk Photoshoppal elforgatja, hogy a szöveg lehetőleg egyenes legyen és levágja a felesleges részeket, majd átrakja fekete-fehérbe és csinál belőle egy PDF-et. Még grafikusként is azt mondom, hogy ez elég macerás, ennyit nem nagyon ér a dolog, főleg, ha több oldalról van szó. Erre a problémára kínál megoldást a Scanner Pro.

scannerpro2

A Scanner Pro-val könnyedén be tudunk “szkennelni” egy dokumentumot az iPhone kamerájának segítségével, de akár már meglévő fényképről is meg tudjuk ezt tenni. Használata roppant egyszerű: helyezzük a dokumentumot valami olyan sík felületre, aminek színe különbözik a dokumentum papírjának színétől és az alkalmazással fotózzuk le. Az app felismeri, hogy hol vannak a képen a papír szélei és már méretre is vágja azt, sőt, még csak nem is kell pont szemből lefotóznunk a lapot, mert a Scanner Pro képes visszatorzítani a lap tartalmát (persze, ha nagyon alcsony szögből fotüztuk, akkor már látszódni fog torzulás.

scannerpro3

Miután megvan a kép, eldönthetjük, hogy színesben vagy szürkeárnyalatosban vagy fekete-fehérben szeretnénk, illetve még a fényességet és kontrasztot is állíthatjuk, természetesen el is forgathatjuk és papír méretet is megadhatjuk. A Scanner Pro-val több oldalas PDF-et is tudunk készíteni, egyszerűen csak egymás után le kell fotózni és adott esetben javítgatni az oldalakat és csak ezután megnyomni az oldalak nézetben a vissza gombot, mert csak ekkor készít belőle az app egy PDF-et. Természetesen az oldalak sorrendjét utólag is megváltoztathatjuk, és ami nem kell, törölhetjük is, de szerkeszteni az egyes oldalakat már utólag nem tudjuk, csak elforgatni. A dokumentumokat akár mappába is rendezhetjük.

scannerpro4

A már elkészült PDF-eket jelszóval le is zárhatjuk (bár az appon belül enélkül is meg lehet őket nézni), illetve rengeteg féle módon megoszthatjuk, vagy akár tovább küldhetjük további szerkesztésre más alkalmazásokba. Automatikus feltöltést is beállíthatunk iCloudon, Dropboxon, Google Drive-on, Evernote-on vagy WebDAV-on keresztül.

Nagyon hasznos alkalmazás, ha most nem is érzitek szükségét akkor is töltsétek le, mert egyszer jól jöhet. Általában 5.99 € az ára, de ezen a héten ingyenes. Futtatásához minimum iOS 6.0 szükséges.

[appstore id=”333710667″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

15 Comments

  1. Koszi, jo kis app.
    Egyebkent hogy lehet megnezni h az adott heten melyik app a free?

  2. @lvgaben: A készüléken az appstoreban mindig a fő (featured) oldalon oldalon szokott lenni. Most épp a 12 days of gifts van a helyén (gondolom abban van most megjelenítve), de jövő héttől kezdve valószínűleg visszajön (Azt hiszem valami App of the week, vagy hasonló szöveg van alatta mindig)

  3. Sziasztok!
    Ez nem ide kapcsolódik de tudna valaki mondani olyan App-et amivel MacBook-on lehet német tv-t nézni?

  4. Igen erre én is kíváncsi lennék, hogy mi annak az app-nak, vagy app-oknak a neve amivel ezeket látni és letölteni lehet.
    B.U.É.K 😉

  5. van egy AppShopper nevű alkalmazás ebben lehet látni hogy melyik alkalmazás lett ingyenes 🙂

  6. appsfire,AppShopper,Appsgonefree …

  7. Ha iPhoneról belemegyünk az appstoreba, a Featured fül alatt ott van az App of the Week. Az a heti ingyenes.

  8. Köszönet az infókért ;)!

  9. Állandóan lefagy Nekem,utánna kilép!
    I4S ios 7.04 🙁

  10. Top Charts / Free az Appstoreban így is láthatod mi az ingyenes;)
    Totyo100 köszi a tippet egyszerű és nagyszerű és nem kell feleslegesen letölteni semmi pluszt!;) Szép napot mindenkinek!

  11. letöltöttem, kipróbáltam, de az eredetileg is ingyenes CamScanner jobban bejön (több bellítási és share lehetőség, okosabb app), így nem cserelém le erre. Ennek egyetlen előnye a teljes reklámmentesség, de a másikban ez annyira nem zavaró, hogy maradok.

  12. Hamar lerántottam, szerintem kötelező munkához.

  13. Kurva jo app! Nagyon szepen bescanneli a kepeket

  14. Koszi a valaszt 😉

  15. @Akos87: utána;
    , után kell szóköz.


Add a Comment