fbpx Skip to content

Az iPhone X az új, teljes kijelzős OLED-del érkezik, aminek a gyártása, és ezért a cseréje is sokkal drágább lesz. A külföldi portálokon már megjelentek az első árak arról, hogy ha leejtjük a készüléket és betörik a kijelző, akkor mennyit kell leszurkolnunk.

iPhone X javítása, szervize, kijelző cseréje

Az első évben, amikor még garanciális a készülékünk, érdemes hivatalos Apple szervizbe elmenni és ott javíttatni. Ugyan drágább lesz a javítási költségünk, de megmarad a készülék garanciája. Például sokszor nem egyértelmű az embereknek az, hogy ha leejtik és betörik a kijelző, azzal a legtöbb esetben elvesztik a garanciájukat, és ha esetleg később más problémájuk lenne, ami egyébként garanciális, mint például nem érzékeli a SIM-kártyát, vagy nem kap térerőt, akkor sem fogják garancián belül cserélni. Tehát a külsérelmi hiba a legtöbb esetben garancia vesztéssel jár – kivéve ha ezt hivatalos szervizben javítjuk. Mennyibe kerül ez az iPhone X esetén?

Kijelzőcsere

Legtöbbször leejtjük a készülékünket és betörik a kijelző. Ez fokozottan igaz lesz az iPhone X-re, ami ráadásul nem csak elöl, hanem hátul is üveglappal rendelkezik. Bármelyik betörik, elvesztjük a garanciát, cseréjük pedig nem olcsó. Az USA-ban a következő árak vannak az iPhone X-re, ha leejtettük és betört a kijelző:

iPhone X javítás USA-ban

Hazánkban az iSTYLE-nál ez így néz ki:

Tehát hazánkban az iPhone X kijelző csere ára 129 900Ft, ha hivatalos szervizbe szeretnénk javíttatni. Ez nyilván csak az elején éri meg, amikor még szükségünk van a garanciára, és még nem nagyon lehet máshol javíttatni.

A másik opció, ha a teljes készülék cseréjét kérjük. Ez akkor lehet “hasznos”, ha teljesen összetörtük az iPhone X-et, vagy például beázott. Ilyenkor az Apple “kedvezményes” áron ad nekünk egy teljesen új iPhone-t. Nézzük meg ennek az árát is:

iPhone X teljes csere

iPhone 8 esetén ez kint 349 dollár, átváltva 93 000Ft, itthon ez már jóval több, 151 900Ft:

Az iPhone X esetén ez kint 549 dollár, ami átváltva 149 000Ft, viszont itthon ez 242 900Ft. Egyszóval érdemes vigyázni a garanciális iPhone X-re, mert bizony nem olcsó a hivatalos javíttatása, cseréje sem.

Garancián túli szervizelés

Amennyiben már nem garanciális a készülékünk, vagy éppen nem szeretnénk ennyit költeni egy kijelző cserére, akkor érdemes az iSamurai-hoz bevinni. Ide kattintva megnézhetitek az árakat, illetve a szerviz opciókat az iPhone X esetén.

Hova vigyük a készüléket külföldön?

Az iPhone X vagy újabb készülékek esetén viszonylag drága lehet a kijelző csere, mivel legtöbbször már OLED kijelzőkről van szó. Angliában például a magyar kollégákkal is rendelkező iPhone Repair Base-hez lehet érdemes bevinni. Nekik vannak a legjobb szakembereik az országban, ha mondjuk iPhone kijelző cserére van szükségünk. Én azt gondolom, minimum érdemes őket felhívni, ha iPhone vagy bármilyen Apple termékkel van problémánk az Egyesült Királyságban!

AppleCare+ Magyarországon?

AppleCare+

Hazánkban nem kapható AppleCare+, de külföldön vásárolt készülékhez – jelen esetben az iPhone X-hez – tudunk vásárolni plusz garanciát. Ez azt jelenti, hogy közel 70.000Ft-ért +1év garanciát kapunk és ebben benne van az, hogy kétszer mi is hibázhatunk. Leejthetjük vagy teljesen tönkremehet a készülék, beázhat, akkor a fenti AppleCare+ összegeket vehetjük alapul, ami itthon ugyan drágább lesz, de még mindig töredéke annak, amit anélkül fizetnünk kéne. Így AppleCare+-t akkor érdemes vásárolni, ha legalább 2 évig tervezzük használni az iPhone-t.

Érvényesíthető-e hazánkban az AppleCare+ garancia?

Megkerestük az egyik hazai AASP-t (Apple Authorized Service Provider), a Care Centert, akik készségesen válaszoltak a kérdésünkre. Náluk érvényesíthető az AppleCare+ garancia, így külföldön érdemes vásárolni AppleCare+-t az iPhone-hoz, ha esetleg onnan rendeljük. Arról egyelőre nincs információjuk, hogy az iPhone X-nél ez a folyamat változik-e, mivel a készülék még hivatalosan nem érhető el.

Care Center elérhetősége
Cím: 1074 Budapest, Rákóczi út 70-72.
Nyitva tartás: H-P: 10:00-18:00, Szo: 10:00-15:00
Weboldal: http://carecenter.hu

Ti terveztek venni hozzá tokot, fóliát, vagy esetleg AppleCare+-t?

Olvasd el a hozzászólásokat is

18 Comments

  1. Az AppleCare csak további 1 évvel hosszabítja meg az iPhone és iPad készülékek garanciáját, a Mac számítógépekét viszont már kettő évvel növeli meg.

  2. @Belucih: Ez AppleCare+, de igazad van elnéztem. Javítva!

  3. Javitsatok ki ha tevedek, de tudtommal 1 ev gyartoi garancia van meghatarozva, de a magyar fogyasztovedelmi tovenyek szerint 2 ev jotallasnak kellene lennie, nemde?

  4. @zsoxxa: Amennyiben hivatalos helyen veszed igen. Pontosabban 1 év gari + 1 év jótállás. Ilyen például az Apple.hu, APR-ek, MediaMarkt, Telekom, Vodafone, Telenor stb…

    Kis Béla GSM boltjára is ezek a jogszabályok vonatkoznak, de kérdés hogy betudod-e hajtani rajta. 🙂

  5. Apple carte tiszta hülyeség. Mire egy éves lesz olcsóbban csereltetsz kijelzőt. Amúgy a Samu is 400€-s kijelzőt csinál. És már 200€-ért meg lehet úszni és nincs is egy éves a cucc. Én nem vettem + egy év AC-t sosem. Most sem az X hez.

  6. A 8 pluszt is meg vettem AC+ nélkül. Nem kell. Úgy is le fog esni az ára ha ki jön az X. Meg az alkatrészek ára is zuhanásba kezd 6 hónapon belül.

  7. Valóban nem mindenkinek egyértelmű a garanciavesztés. A cikkben szerepel iStyle kijelzőcsere ár, a valóság nekem ettől eltért, ezért leírom a saját kijelzőtörős storymat, hátha valakinek érdekes (nekem az lett volna, ha időben tudom).
    Sosem törtem össze telefont. Kivéve a 2 hónapos iPhone 6 128GB telefonomét, amikor egy vasárnap előrehajoltam a mosdóhoz és kiesett az ingzsebemből. 3 nappal egy kéthetes külföldi út előtt, ahol mindenképp szüksége volt telefonra. Felhívtam hát az iStyle-t, hogy tudnak-e SOS kijelzőt cserélni. Közölte a telefonos hölgy, hogy NEM CSERÉLNEK KIJELZŐT, csak készüléket, 130 ezerért. De ahhoz is ott kéne hagynom a telefonomat pár napos bevizsgálásra (?). Mondtam neki, hogy ez a várakozás külföldi utazás miatt sajnos nem fér bele, de nem hatotta meg a dolog. Jobb híján elkezdtem hát független szervizeket hívogatni, egyikük mondta is, hogy van GYÁRI kijelzőjük, 60 ezerért 1 óra alatt kicserélik, még a garanciát sem vesztem el. Megörültem, cseréltettem, elutaztam. Pár hét után a kijelző egyik sarka “feljött”, nyomkodáskor mozgott a keretben. Felhívtam a szervizt, vigyem vissza, javítják. Javították. Jó is volt 1 hétig. Újra visszavittem, ekkor nem volt nálam a javításról kapott papír, de gondoltam, megismernek már… le akarták tagadni, hogy náluk lett a kijelző cserélve. Mondom, benne van a gépükben a számla, keressék ki. Nem keresték ki, így már “megismertek”. Kérdeztem, mi a tökért lazul ki hetente a kijelző, erre hümmögtek, hogy eldeformálódott a keret. Mondom, szólhattak vona javítás előtt, emrt akkor nem “javíttatom meg” 60 ezerért 🙁 Na, itt elegem is lett a történetből, bevittem az iStylehoz, hogy vajon mit szólnak hozzá. Csodák csodájára közölték, hogy idegen alkatrész van a teefonban, így buktam minden garanciát (a szerviz ugye nem ezt ígérte). Mondom nekik, sebaj, fizetem a 130 ezret a készülékcserére, aztán haladjunk tovább. Ők viszont közölték, hogy ilyen esetben már a készülékcserét is buktam, vigyem, ahova akarom, mert ők nem nyúlnak hozzá és nem cserélik!!! Mivel ilyen gagyin javított telefont nem akartam sem ismerősnek ajándékozni, sem eladni, gondoltam, eladom a szerviznek, akik “javították”. Tettek is telefonon egy ajánlatot, amjd mire odamentem, inkább sokkal lejjebb vitték az ajánlatot. Addigra már rohadtul elegem lett belőlük, így otthagytam őket. Ajánlotta egy másik telefonüzletet, ahol telefonon ajánlottak 150 ezret a telefonért (természetesen úgy, hogy elmondtam, mi a helyzet vele). Odamentem, máris csak 115 ezer lett az ajánlat, mondván, hogy a legolcsóbb, szar gagyi kínai kijelző van a telefonban, ami színhibás, meg foltos a fehér részeken. Odaadtam neki és vettem egy újat 280-ért, 225 ezret bukva az
    – iStyle szerintem minősíthetetlen hozzáállásáért, de ezzel nem tudunk mit tenni, nyilván Apple policy
    – a kijelzőt cserélő szerviz inkorrektségéért (ebből mindenki levonhatja a tanulságot)

  8. @kamfor69: Hát ez teljesen normális. Itt a szerviz hibázott, és akkoriban még nem volt kijelző csere az iSTYLE-nál.

  9. 9 éve van iPhoneom.
    Soha nem kértem hozzá plusz fizetős garanciát.
    Mindig tokban tartom, lehetőleg olyanban ami védi ha netán leejtem. Ez kb évente 2x meg is történik.
    De soha egyiknek se lett semmi baja.

  10. Tudom nem pont ide tartozik, de az lenne a kérdésem hogy a Pozsonyi istore ba érvényesíthetem a telefonom garanciáját? Telenoros a telefon, 7 hónapos. Csak náluk 2-3 hét mire visszakapom, Pozsony, pedig csak 20 perc kocsival 🙂 amúgy akksi probléma van, amióta hideg van délbe már lemerül.

  11. @pityke1984: ha az “istore” alatt az Apple Store-t érted, akkor igen, beviheted oda is. hogy ott mennyi idő lesz, azt az Apple Store-os kollégák tudják megmondani.

  12. Pontosan ezért van mindíg az iphoneom biztosítva. Ausztriában mikor kihozom a tmobiletól, alapból felajánlják, hogy kössek rá biztosítást, ami 10% önrészért megjavíttatja ha akár össze is töröm a telefont. Csodálkozom hogy magyarországon nincs ilyen. Vigyázok mindíg a telefonomra, de inkább fizetek havi 5€-t egy biztosításra mint 300€-t egy kijelzöcserére, vagy még többet egy alaplapcserére.

  13. Kovee: De, van ilyen. Évek óta lehet szolgáltatótól, APR-től véve, meg csak úgy külön felkeresve a biztosítót is biztosítást kötni a telefonra, ami mindenre kiterjed még lopásra is és nincs önrész.

  14. Régen volt már magyar telefonom, eddigi ismerőseim nem tudták hogy létezik 🙂 innentől kezdve meg szinte mindegy mennyibe fáj egy kijelzőcsere 😉

  15. Apple watch 3 kijelző csere mennyibe kerülhet ?

  16. Néztem pár oldalt de csak a watch 2 -ig vannak az árak feltüntetve … 42mm

  17. Eközben a Samsung rekord nyereséget könyvelt el magának. Gondolom a kijelzök rendesen megdobták a bevételt 🙂

  18. @kamfor69: Csak kíváncsiságból, melyik szervíz volt? Elég ha kezdőbetűt írsz, mert akkor nagy ívben elkerülöm őket.


Add a Comment