fbpx Skip to content

Az Apple ismét elérhetővé tett négy videót az Apple Watch-csal kapcsolatban. Ezek úgymond bemutató videók, amiben az óra bizonyos képességeit láthatjuk picit részletesebben.

IMG_5242

A következő négy videó az órán keresztül való telefonálásról, a térkép alkalmazásról, a Siri használatáról és a Zene app beállításairól szól. Az Apple Watch-on való telefonálás egy érdekes dolog. Mivel azt gondolnánk, egyáltalán nem hasznos, meg milyen már, ha az óránkhoz beszélünk, olyan Knight Rideresen.

Hatalmas potenciál van benne olyan alkalmakkor, amikor tiltott a mobiltelefon használata, például vezetés közben. Ilyenkor elég, ha csak a csuklónkon van az óra, már is tudunk válaszolni egy fontos hívásra, vagy éppen hívást indítani a kedvencek közül.

Számomra hasznos lehet még a navigáció is, például külföldön, ha szeretnél eljutni sétálva egyik helyről a másikra, akkor az óra könnyedén elnavigál oda. Illetve a Siri is sok esetben hasznos lehet, bár sajnos egyelőre nem tud magyarul. Itt érdemes megjegyezni, hogy a diktálás funkció már használható magyarul, így esetleg rövid szöveges üzeneteket lediktálhatunk valakinek.

Az utolsó videó pedig a Zene alkalmazásról szól. Itt lényegében a telefonunkon lévő zenéket irányíthatjuk. Azonban, adott esetben átmásolhatunk az órára is 1-1 lejátszási listát, így ha nincs nálunk a telefonunk, akkor is hallgathatunk vele zenét. Szerintem a Spotify is frissülni fog hamarosan és így az órán keresztül azt is irányíthatjuk majd.

Olvasd el a hozzászólásokat is

29 Comments

  1. Mindenem Apple , de a tököm kezd tele lenni ezzel a órás mizériás szarral! Az hogy ez az óra túlárazott az egyértelmű! Az hogy nem is lehet kapni……..bosszantó! Az, hogy ennek ellenére folyamatosan fényezik ezt a szart, na az viszont már kurvára idegesítő! Ennyi pénzért komoly órát lehet kapni……amiért nem kell regisztrálni, előjegyezetetni………és hálásnak lenni, hogy 3 hónap múlva talán majd megérkezik! Mi az, hogy 6 óra alatt elfogytak a boltokból az órák!!! Beszarás! Tudták, hogy mennyi fanatikus akarja ezt megvenni (azonnal)……..akkor meg hogy fogyhatott el! Én azonnal kirúgnám azt az Apple-től aki ezért felelt. Tudom ( akár itt az oldalon is) lesznek akik nem értenek egyet velem, de én mégis azt mondom, hogy amit 6 hónapja reklámoznak folyamatosan, az nem fogyhat ki a boltokból 6 óra alatt! Számomra az a service, hogy bemegyek a boltba, valaki megmutatja a lehetőségeket………..ami a pénztárcámnak megfelelő, majd kiválasztam, kifizetem…….megköszönik a vásárlást és mindenki boldog! Amit most nyújt a Apple ezzel a túlásrazott szar órával az egyenlő a nullával! Üdv! Tamás

  2. @szuribaba: Egyetértek, de ettől még ezt nem ide kell írni, hanem levélbe az Apple-nek. 🙂

  3. @szuribaba: teljesen igazad van… gondolom nincs semmi érdemle való infója az oldalnak, ezért langyiznak.

  4. @admin: de azt meglehet ide írni ez egy szar. Nyiregyházi piacon komolyabb órákat árulnak.

  5. @aggressor: mér lenne szar? 🙂 Nekem tetszik fel is próbáltam meg is néztem. Nem írom le, hogy szar, ha nem az.

  6. Elejétől elleneztem ezt az egész órás baromságot, de most hogy egyre többet látom, talán minimális összegért elfogadnék egyet 🙂 Viszont 100K-t kizárt hogy pengetnék érte. Reális ár max 20 pénz. Többet nem ér.

  7. Egyetértek az első hozzászólással.
    Vannak akik nem tudnak várni és többszörösét kifizeti pl. EBay-n. Mondjuk mindenki maga tudja mire van szüksége. Nekem majd pl. Harmadik generációs sport jöhet szóba. A mostani szerintem ( és nyugodtan savazzatok) csak egy szánalmas próbálkozás. Bármelyik Polar óra hasznosabb. Persze csakis a sport vonalnál maradva. Kíváncsian várom a folytatást

  8. Sziasztok!
    Nem akartam ekkora vitát szítani, de annak azért örülök, hogy a hozzászólók többsége azért egyetért velem!
    Én azt, hogy szar nem az óra formájára, tudására értettem, hanem az árára és arra, hogy az Apple egyáltalán nem törődik a vásárlókkal, mert ha nem így lenne akkor ez a 3 hónapos várakozás, illtve ez a 6 óra alatti “elfogyott dolog nem lenne”.
    Aki ismer az tudja rólam, hogy én óra és telefon fun vagyok, éppen ezért javaslom mindenkinek, hogy nézze meg, hogy micsoda csodálatos órákat lehet venni 150-200-250000 Huf-ért! Bevallom engem ebben az órában a legjobban (a várakozáson kívül) az ára bosszantott föl! Azért, mert van ugye egy “olcsó” válltozat, ami 150.000 Huf körül van, de mire hozzánk ez majd elér, 100% hogy ez is lesz vagy 180-200000 Huf. Mondjuk ez a sport válltozat annyira csúnya szerintem, hogy borzalom! Ez nem egy alkalmi viselet! Úgy néz ki mint annak idején az amire a Csepeli strandon a Guszti bácsinál 2 pélcára lőtönk! A valóban szép, illetvge szépnek mondható iwatc-ok a kinti ár szerint is 200.000 Huf nál kezdődnek, de szerintem ezek nálink 300000 Huf – nál nem lesznek olcsóbbak. Valjuk be, bármennyire is ifun-ok vagyunk, hogy ez csak egy divat óra, és nem egy örök darab az ember életében, tehát ehhez képest borzasztó összeg az amit ezért elkérnek.
    Szinte biztos, hogy lesz nekem ilyen, mert 100%, hogy ki akarom próbálni, de abban biztos vagyok, hogy majd kb 1 év múlva lesz nekem ilyen, amikor majd az ára kb 40-50%-al fog majd csökkenni!
    Én ennek az órának ………….a szebbklnek az árát 100-120000 Huf ra tartom és egy fillérrel sem többre! Na amikor majd ennyi lesz az ára, akkor lesz nekem ilyen órám! Üdv ! Tamás

  9. fun az fan 🙂

  10. @szuribaba: azért ha annyita óra fan vagy akkor tudnod kell egy jó replika rolex is többszöröse ennek az “órának”. az árával nem lenne gond ha valóban óra lenne. és ha óra fan lennél eszedágában sem lenne kedved viselni, mert ez nem óra.

  11. sokban egyetertek. az ebayen viszont mar ki lehet fogni (hangsulyozom) relative olcso arat. 450eurs ora 510-ert kerult leutesre ( 30 szallitas). lehidaltam mikor lattam hogy TIZ szazalek az ebay jutaleka???

  12. Elmeny volt ugy vegig nezni a videokat hogy minden Hey Siri mondatra elindult az en sirim is

  13. En nem értem hogy miért akadnak ki sokan azon, hogy ez most ora vagy nem az. Nem mindegy? Tudjátok nagyon jól hogy mire való ha kell akkor megveszitek ha nem akkor nem.
    Miert ha az iphonara azt mondanank hogy ora akkor is inkabb rolexet vennetek? 🙂
    ne legyet mar ilyen birkak:)
    Ugyanez vonatkozik a kategóriákra is. A sport kategória egyértelmű , a nevében is benne van hogy nem nagyszabású rendezvényeken erdemes hordani hanem sportolásra valo tobbsegben.
    Az meg hogy kifogytak a készletből , nem feltétlen igaz, előfordulhat ugyanis csak visszatartják keszletet mivel ez egy új kategória új termék ezért meg ok se tudjak hogy mire számítsanak és nem akarnak belőle buktat.
    Annak ellener az elso napon tobbet adtak el mint az osszes tobbi smartwatch gyarto egyuttesen egesz evben.
    Nem lehet azt se mondani hogy keveset gyartottak,joval tulszarnyaltak a statisztikai szamokat.
    Az árakkal kapcsolatban meg annyit hogy a minőségnek ára van.
    Ugyanis azt nem mondhatja senki hogy gagyi.

    Ezzel én se azt mondom hogy teljesen egyetértek az Apple stratégiajaval van dehát nincsmit tenni az idők változnak terjeszkedik a vallalat egyre tobb termek kell az embereknek es egyre gyorsabban.(ok se varazslok).

  14. Mivel applefüggő vagyok imádom a termékeit, de ez az óra mizéria rettentően bosszant! Sajnos ebben a formában egy forintot nem ér (saját véleményem szerint) mivel kell fozzá a telefon! Esetleg ne vigyem magammal az összes apple cuccom, ha használni akarom? Kezdem nagyon nem érteni az embereket, ez ezért kell az azért kell, félreértés ne essék, mert énis tech függő vagyok, de tudom helyén kezelni a dolgokat, viszont azt nem értem, hogy sportoláshoz minek bármiféle kütyü?! Sajnos az emberek droiddá válnak és fingani sem mernek kütyük nélkül, mert mérni kell a pulzust pukizás közben és a kalóriát is mérni kell az edző program szerint nehogy valamit rosszul csináljunk, ez
    részemről szánalmas!!! Csak meg kell figyelni az embereket, hisz futni sem megy el már szinte senki kütyük nélkül, füles fent és megy valami zene féleség, közben biztos egy edőprogi is fut ami pulzustól a kalóriáig minden számol és szól, hogy mikor vegyünk levegőt. Csak nevetek és szörnyülködöm az ilyen embereken, de ők megmagyarázzák hogy ez mennyire is fontos és ezért meg azért jó ez a szarság!
    Minap egy étteremben ülök a feleségemmel és szörnyű volt látni, hogy az asztalnál ülő emberek nem egymással foglalkoztak hanem a kütyüjeiket nyomkodták, az egyik párnál 2 laptop is volt az asztalon miközben a telefonjaikat is nyomkodták! Egymással mikor akarunk törődni? Ez a mai világ nevetséges és inkább visszafejlődés, mert ha ez így folytatódik akkor tényleg droidokká válunk és a hálózat mondja meg a napi teendőket, kész mátrix!
    Az utcán sétálva is csak lehajtott fejű embereket látni ( régen a szomorú emberek viselkedtek így) akik nyomkodják a -jukat, kész vicc! Köszönöm ebből nem kérek!!!

  15. @dnp:

    Na most ennek a rengeteg semmitmondó cikknek pont ez a lényege. És szerintem kapni is azért nem lehet, hogy keresletet generáljon és exkluzív tárgyként tekintsenek az emberek az eszközre. Ez is reklám, erről is lehet cikkezni és még hónapokig lebegtetni, hogy mikor lehet majd kapni – hol lehet majd, – úristen neki már van. Ebben az Apple rendkívül ügyes és a törzsközönsége fogékony is erre.
    Ha nem lenne ez a hiszti az óra körül hamar kiderülne, hogy ez semmivel sem jobb (mondjuk talán nem is rosszabb), mint a konkurrencia megoldásai.

  16. @nczoli: ugyanilyen “hiszti” van minden évben az új iOS-verzió, illetve az új iPhone-ok esetén is – csak azoknál valamiért mégsincs ez a fanyalgás, mint most az óra miatt.

  17. Jadeye:
    Csak azt ne feledd, hogy a telefont lehet használni az óra nélkül is!

  18. @Jadeye: Semmi gond 🙂 Az a jó hogy itt kiadják magukból a kollégák, így mikor teszteljük majd az órát akkor ott már nem kell hozzászólniuk.

  19. @Ed Harley: az óra egyes funkcióihoz kell a telefon, nem mindenhez. az iPhone egyes funkcióihoz kell internet, nem mindenhez. de ez még mindig nem magyarázat erre a folyamatos fanyalgásra.

  20. Jadeye:
    Ez nem nyavajgás, ez tény, hogy az óra jelenleg nem sokat ér, így csak egy túlárazott kacat!
    Egyébként szinte mindent tud a telefon az óra nélkül is! Biztos vannak bólogató Jánosok akik minden szarra azt mondják, hogy jó mert az apple állította elő, én nem tartozom ezek közé, nem állok be a sorba!
    Nem mondom, hogy nem forrja ki magát majd, de jelen formában ezt akárhogy fényezik, akkor is rém gyenge ennyi pénzért! Az iphonokról közel sem került ki ennyi cikk mint erről, sőtt, az új iPhonok közül elég kevés teszt volt itt olvasható.

  21. @Ed Harley: én nem írtam nyavajgást. de amúgy kipróbáltad az órát? ha neked ez nem megfelelő termék, akkor egyszerűen nem veszed meg. de most attól, hogy csak a fanyalgás megy, mi fog változni? jobb lesz tőle a termék? olcsóbb lesz? nem kell majd hozzá iPhone? nem. akkor mi értelme van? annak idején az iPhone kapcsán is csak a kacarászás ment a konkurencia részéről, és most láthatjuk, mi a helyzet. az új iPhone-okról már a jelentősen megszűrt pletykákkal indulnak a cikkek, de az Apple Watch esetén nem nagyon szivárgott ki annyi információ, mint az utóbbi években bármely iPhone-ról – viszont így az iPhone-okról a cikkek hosszabb időtartam alatt oszlanak el, míg az Apple Watch meg most aktuális. ha nem érdekelnek az Apple Watch-os hírek, akkor kérlek, linkeld, mi az, ami szerinted most aktuális, mikor még a világsajtóban is ez a fő téma az Apple kapcsán jelenleg. egyszerűen nincs más, ami nem bulváros, és van valódi hírértéke. a szokásos havi drónvideó már annyira nem érdekes, a napi szintű App Store leárazásos cikkeknek szerintem nincs sok értelme, jellemzően egy rakat gagyi app szokott az ilyenekben lenni, új jailbreak nincs, új beta build majd csak pár nap múlva várható, új iOS-verzió is majd csak lesz. a Mac-es hírek meg nem érintik azokat, akiknek ugyan van iPhone-juk, de nincs Mac-jük.

  22. @Jadeye:

    Szerintem az iPhone-ok minden évben tudnak hozni valami olyan extrát, ami miatt “érthető” a nagy felhajtás. De itt az óránál az Apple hónapokon keresztül ekézte a konkurrenciát, hogy ez így nem jó, de majd az Apple Watch. Erre kihoznak egy olyan cuccot, ami semmiben sem előrelépés. Nyilván ettől még lehet ugyanolyan jó, mint a konkurrens termékek, de a helyzet az, hogy egyerőle úgy tűnik, hogy az ár/érték arányt is figyelembe véve ezegyáltalán nem egyértelmű. Szóval nekem – és ezek szerint nem csak nekem – ezért kezdi el kiverni a biztosítékot ezek a hírek. És persze nem feltétlenül a Ti hibátok, hiszen, ahogy mondod valamiről írni kell, de nekünk meg nincs más, akinek elmondhatnánk, hogy elég.

  23. Jadeye:
    Az oldallal semmi bajom, mert szeretem, csak kicsit tulzásnak érzem ezt az óra ajnározást.
    Véleményemet had mondjam már el, ha nem bírom magamban tartani. Vagy csak a jó kritikát tűritek?

  24. @nczoli: szerintem ahogyan anno az első iPhone-hoz álltak hozzá az emberek, úgy gondolkodnak most az Apple órájáról is. (nyilván mechanikus óraszerkezethez meg ne hasonlítsuk, mert teljesen más kategória a kettő.)

    @Ed Harley: leírhatod a véleményed (bár a folyamatosan csak negatív hozzászólások kapcsán admin kolléga már kifejtette a véleményét). de egyszerűen erről szól most a világsajtó is, nincs más almás történés, ami valóban hír. pontosan ugyanekkora felhajtás van minden évben az iPhone körül is, mindössze az időben jobban elnyújtva oszlik el, mert alkatrészek kerülnek ki a gyárból, stb., itt meg most hírdömping van, mert alig volt pletyka, így minden még új.

  25. @Ed Harley: Neked mire kellene SMART ora ha nem arra leginkabb hogy a telefon funkcioit vegye at? Ezert kell a telefon az orahoz. Mert arra szeretnem hasznalni hogy lassam ki hiv, ki kuldott SMS-t meg hasonlok, elinditom ezt elinditom azt. Azt meg nagyon nem ertem amikor azzal fikazzak az orakat hogy “dehat ezt mind telefonnal is meg lehet csinalni”. Ezt senki nem vonta ketsegbe, ez az eszkoz csak leginkabb kiegeszito, egyszerubb vele par muveletet csinalni mint a telefonon. Nyilvan ezert is fognak sokkal kevesebbet eladni belole mert telefon kell, az nem kiegeszito eszkoz.

    A pluzusmeres meg eleg hasznos tud lenni. Foleg aki nem sportol rendszeresen nem mindegy hogy felmegy a pulzusa 150-re pl hegynek fel, vagy egy normalisabb 120-140 korul van (sajat pelda).. Lehet enelkul is persze, csak igy hasznosabb tud lenni az eltoltott ido. Persze minden iranyban at lehet esni a lo tuloldalara, 10 perc kocogasnal (ami inkabb seta adott esetben) nem biztos hogy van e ennek ertelme.

  26. Látom azért vannak olyan emberek is akik átlátják a témát .
    Ennek örülök!
    Ez nem, eddig is jól bevált Apple termékek helyettesítésére van kitalálva,ezt nem is mondta senki.
    De persze mivel egy új termékcsalád ezert ezt a tényt sokaknak nehezére esik felfogni.
    A pulzus meresrol csak annyit hogy az emberi test egy legfontosabb szervét teszi olvashatóva mindenkinek ami Nem mellékes .
    10percenkent automatikusan rögzíti es megjeleníti az iphoneon grafikon formájában ami egy nem mellékes dolog .
    Ahhoz hogy tréninghez ki milyen eszközöket használ abba nem akarok beleszólni de én mint bodybuilder nagyon is hasznát tudnám venni.
    Hadd ne rakják fel képet magamról 🙂

  27. Ekkora ostobaságot, hogy mérni kelljen folyamatosan az életfunkciókat….pfff. Látom ti már csak drótra kötve tudtok létezni, kicsit oda kellene figyelni magatokra és nem lenne ilyenre szükségetek! Mivel leszel több, ha 10 perc kocogásnál méred a pulzusod, talán nem érzed, ha feljebb megy? Egy igazi sportoló, még ha amatőr is biztos vagyok benne, hogy tudja a teste reakcióira a választ! Mivel én 6 éves koromtól fogva sportolok, tudom, hogy semmi ilyesmire nincs szükségem, nem mérem a pulzusom, nem hallgatok zenét edzés közben és nem használok semmilyen ma divatos edző appot, aki csak ilyesmikkel tud edzeni annál valami nagyon nincs rendben!!! Meg kellene tanulni odafigyelni magunkra és nem ilyen kacatokból megismerni a tutti receptet az egészségről! Szomorú, hogy az emberek csak ilyen kütyükkel érzik jól magukat, és egyre kevésbé figyelnek oda barátjukra, partnerükre, szeretteikre! Az már milyen, hogy a család elmegy a strandra és a 4 fős család szinte mindegyike nyomkodja a kütyüjét ott ahol ki kellene kapcsolódni, és amikor meghallom az agyszaggató hülyeséget, hogy nem tudja magával vinni a vízbe mert nem vízálló, és nem tud tovább a facén dumcsizni, akkor majdnem odahánytam!
    Tényleg ott tartunk, hogy a kütyü nélkül egy lépést sem tudunk tenni, ez vezet a szellemi leépülésig, ha nektek ez kell….

  28. Itt nem arról van szó hogy 10perc kocogastol fel megy kicsit a pulzus es azt mérni kellene. 🙂
    Hanem az a lényeg
    1; sajnos nem mindenki teljesen egészséges ezert vigyázni kell meddig is emelik pulzusát.

    2;nem csak edzés közben használható es nem csak sportolóknak való.
    Mivel minden adatot rögzít ezert ha úgy érzed hogy valami gaz van akkor érdemes rápillantani a hetek óta rögzített adatok grafikonjara es lehet hogy megerősít abban hogy el kellene menni orvoshoz.
    3; profi sportolok rol beszélsz 🙂 sorban halnak a focisták meg úszók . A versenysport nem az egészségről hanem nyerés vagy vesztesrol szól .
    Ezert nekik lehet hogy kicsit a határokig van tolva a tema. A pulzus nak is van ugye határa átlag 220-korod ,nem érdemes átlépni .

    Amúgy teljesen igazad van abban hogy nincs semmi szükség fitness appokra
    Azonban en mint versenysportolo a napi kalória bevitel ,fogyasztás nagyon is fontos. Hangsúlyozom itt nem létfontosságú de örülök hogy van. A mindennapom így egyszerűbb

  29. ha valaki igazan sportolo akkor tudnia kellene hogy mennyit szamit az hogy merik a pulzust kaloriat etc. Te nem erzed mert kiskorod ota sportolsz es benne vagy, es erzed jo esetben hogy mi az optimalis edzesszint. de aki nem sportol igy rendszeresen az NEM erzi hogy hol van a pulzusa csak hogy dobog a szive.. es ez veszelyes lehet. plusz: orvost meg kerdezz meg egyszer hogy mire jo egy 7/24-ben mert pulzusszint! stressz, alvas, sok minden befolyasolja… az hogy total ritkan esetleg megnezik a pulzusomat vernyomast az nem tul sokat jelent! persze, lehet ezek nelkul elni, de ha lemondunk ilyenekrol akkor meg mirol??? hol allunk meg, a kozepkorban? (tulzassal)


Add a Comment