fbpx Skip to content

Choreographics, a MacRumors olvasója készített egy komoly kis “táblázatot”, amin megtalálhatjuk az összes eddigi Apple Watch szíjat.

Apple Watch szíjak az órákal együtt.

Az Apple 2014 őszén mutatta be az óráját és 2015 tavaszán érkeztek meg az első szállítmányok, amik után hónapokig nem volt elérhető szinte egyik típus sem. Szerencsésnek mondhattuk magunkat, mert nekünk már az első előrendelésből sikerült egy-egy példányt megkaparintani, de volt olyan, aki hónapokig várt a sajátjára.

Emlékszem, Hori kolléga például 1-2 hónappal későbbre várta az óráját, de az Apple-nek valahogy mégis sikerült a startra kiszállítania neki. Ekkor csomagoltuk ki először az órát: Kicsomagoltuk a Sport és a rozsdamentes acél Apple Watch modelleket (unboxing videó). Aztán ahogy teltek az évek, a cég szép lassan kivonta a forgalomból az első generációs szíjakat, és újak léptek a helyükre.

Ilyen például az Apple eredeti bőr szíja, ami több mint 3 generáción esett már át, ebből az első mondhatni igen esetlen lett, de a mostaniakon már látszik, hogy bizony miért fizetünk 56 000Ft-ot. Az Apple szíjak sosem voltak olcsók, sőt, hazánkban a fém típus például kifejezetten drága, de azt hiszem, a Leather Loop sem azok közé tartozik, amit szívesen megveszi az ember. @Dani is sokáig gondolkozott a fekete Leather Loop szíján, míg végül én hoztam neki külföldről, amit ő előszeretettel használt is, míg valami oknál fogva elkezdett szétmenni és kellemetlen szaga is volt. Természetesen úgy gondoltuk, ez nem normális, így egy Apple Store-ban megkérdeztük az eladót, hogy ilyenkor mi a helyzet? A Genius Bar-ban lévő srác azonnal cserélte, így azt kell mondjam, ilyenkor megéri az árát. Nyilván ez itthon nem működött volna.

Fekete leather loop szíj egy asztroszürke órával egy fekete-fehér képen, fény és árnyék csíkok között.

Ilyenkor azért sajnálom, hogy nincs hazánkban az Apple Store.

Na de térjünk is rá a lényegre, ha már sikerült kicsit elkalandoznom. 🙂 Tehát Choreographics az alábbi táblázattal örvendeztetett meg minket, amit érdemes picit átfutni, mennyit változtak az Apple szíjai, és hogy akár évszaknak megfelelően is más típussal találkozhatunk. Általában egyébként tényleg 3-4 hónapos ciklusa van egy-egy színnek, szíjnak, ezután az Apple kivonja a forgalomból.

Az összes eddigi Apple Watch szíj táblázatban.

(Kattints rá a nagy képhez)

Nekem szinte mindegyik Apple szíj típusból volt már, mint például Sport, Leather Loop, Link Bracelet, Milanese Loop és így tovább. Jelenleg körülbelül 20 szíjam van, nyilván ennek egy része harmadik féltől származó. Horinak például hasonló gyűjteménye van, ő szokta itt a blogon bemutatni ezektől a gyártóktól a szíjakat.

A legfrissebb darab nálam természetesen a Nike+ szíj, amit kifejezetten szeretek, de igazából egy kék eredeti Apple bőr szíj a kedvencem. Ha lenne rá lehetőségem, nagyon szívesen vennék egy Hermès szíjat, de sajnos az áruk brutális. Várhatóan az Apple nem fog leállni az újabb szíjakkal, így szinte mindig “új óránk” lehet, viszonylag kis összegből, ha a Sport szíjakat nézzük. Nektek hány van otthon?

[poll id=”204″]

[poll id=”205″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

6 Comments

  1. Az iStyle-ban nagyon jó leértékelések vannak. 30-60-70%-os leértékelés? 😀 Hmmm
    De van olyan is, ami egy szolid havi fizetésbe kerül. Hmmm 😀
    Most a Mo-i egyre jobban teljesítő életszínvonalra inkább nem térnék ki. :DDD Azt úgy hívják, hogy a kutya vacsorája. :DDD Pedig mintha más menne a közmédiában. :DDD Biztosan jobban kéne hinnem. De miben is? :DDD
    A válasz: 0

  2. @makimano: Ne már….. sírsz hogy életszínvonal…. aki megvesz egy ilyen vaccsot, az hallgasson örökre…. 🙂

  3. Most rendeltem ebayen két szíjat, egy milánóit és egy bőrt. A milánói megjött, egy az egyben olyan mint az eredeti. 2.500 HUF volt darabja kb.

  4. Hello Srácok,
    Nem tudjátok véletlenül, hogy southern straps-éknál milyen összeghatár felett van free shipping? Ha van egyáltalán ilyen.
    Illetve egy nem idevágó kérdés: van tudomásotok olyan applikációról amivel meg lehet azt oldani, hogy lokáció alapján némítsa illetve visszaállítsa a telefon hivásjelzését? Napközben melóhelyen mindig némítom a telefont mert a watch jelez, viszont otthon nem hordom az órát és általában elfelejtem visszaállítani a jelzést. Pénzes is lehet, csak működjön. (jaa valamennyire mégis idevág ez is 🙂 ) Köszi

  5. Southern Straps-nál 40% kedvezmény van mától.
    MS40 a kód.


Add a Comment