Apple Watch Series 2 – az Apple bemutatta a második generációs Apple Watch-ot

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A mai eseményen az Apple az iPhone 7 és iPhone 7 Plus készülékek mellett bemutatta az Apple Watch új változatát is.

Watch-Hero-Water-5-Up_PR-PRINT

Az Apple Watch Series 2 vízállóságot, GPS-t, gyorsabb processzort, új kijelzőt, és két új modellt is kapott.

apple-iphone-watch-20160907-4139

Az új modell 50 méteres mélységig vízállóságot kapott, tehát vízbe ugrani és úszni is bátran lehet már benne. A Series 2-ben a vízálló hangszóró az edzés közben bejutott folyadékot az edzés végén maga fogja kilökni a hangszórórésből, hogy a hangerő ismét normális legyen.

apple-iphone-watch-20160907-4156

Az úszáshoz természetesen a kalória égetési értékeket is újból meg kellett mérni, így mostantól új úszási tevékenységeket is használhatunk már, legyen szó medencei vagy kinti úszásról.

Az új modell megkapta az S2-es chipet, ami immár kétmagos, és így 50%-kal gyorsabb lesz, a GPU pedig dupla annyira.

apple-iphone-watch-20160907-4192

A második generációs kijelző sokkal nagyobb fényerőre képes, mint elődje, 1000 nits a korábbi 450 helyett.

apple-iphone-watch-20160907-4214

Az óra GPS támogatást is kapott. Ezzel sokkal pontosabban követhetőek majd az edzések, és az edzés végén a térképen akkor is látható lesz a bejárt útvonal, ha nincs nálunk az iPhone.

Két új modell is bemutatkozott: az első a fehér kerámia készülékházas Apple Watch Edition.

Watch-Ceramic-Chrono_PR-PRINT

A másik az Apple Watch Nike+, amihez új szíj is társul:

Watch-Nike-Hero-Solo_PR-PRINT

Az új modellek előrendelhetőek szeptember 9-től, megjelenésük 16-án, kivéve a Nike+ modell esetén, mert ott október végén várható.

Az új modellek ára 139 990 Ft-tól, az Edition alá került kerámia óra pedig 479 900 Ft-tól indul. Az Apple megtartja az első generációs modellt is, amiben viszont az S1 processzort S2-re cserélik, viszont sem a vízállóságot, sem a GPS-t nem kapja meg. Az Apple Watch Series 1-re átkeresztelt modell ára pedig 99 990 Ft-tól kezdődik.

A watchOS 3 megjelenése szeptember 13-án lesz.

Az összes információ az Apple Watch Series 2-ről pedig elérhető az Apple weboldalán: apple.com/hu/watch

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Kicsit unfairnek érzem a jelenlegi Apple Watch tulajokkal szemben, hogy a series 1 is megkapta az új processzort. Mindenképp jó annak, aki most szeretne majd vásárolni, kétségtelen. De én, akinek most van egy 42 mm-es asztroszürke rozsdamentes watch-ja, Milanese szíjjal, vajon mennyiért tudnám eladni, mennyit kéne hozzátennem ahhoz, hogy megvegyek egy ugyanilyen series 2-t? A 42 mm-es series 2 ára Apple-nél milanese szíjjal 295 ezer Ft :O Az enyémet meg senki nem akarja majd 100 ezer Ft-ért sem, hisz annyiért már egy jobb processzorral rendelkezőt fog kapni, igaz, csak sport változatban. Vagy rosszul gondolok valamit? Most nagyon örülnék, ha megcáfoln valaki :D

  2. Cáfolni? :-) Ez a lényeg. Ezt az órát akár tavaly kiadhatták volna. De előtte kiárultak a “gyengébb” szériát. Idén ha szeretnéd a jobbat lehet zsebbenyúlni újra. ;-)

  3. @ConOfMan: A gond az, hogy ez nem egy hagyományos karóra, amiből a drágább darabok később klasszikussá szelídűlnek, bizonyos kategóriában idővel felfelé kúszik az értékük. Ez egy IT termék, évente öregedő hardverrel, ami max. 2-3 évig használható kompromisszummentesen. Befektetésnek biztos nem ajánlott.

  4. Admin, Irhatnátok arról , hogy pl. a Neke óra azonkívül , hogy a futásra lett kihegyezve, ugyan azt tudja mint a többi csak esetleg a szàmlapok mások , vagy pl.olvastam, hogy állandóan figyelmeztet a futásra .., ezt ki lehet kapcsolni, vagy pl az úszást is méri ?

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!