fbpx Skip to content

Ahogyan az várható volt, a mai Apple eseményen bemutatták az új iPhone 7 és iPhone 7 Plus készülékeket, amelyek bár alakra jóformán teljesen azonosan néznek ki az iPhone 6s-sel, belül radikális változások történtek.

iPhone-7-hero

Új színek, új home gomb, új kamerák, por-, cseppálló és vízlepergető kivitel, sztereó hangszórók, hosszabb akkumulátor használat. Nézzük is részletesen ezeket.

Az új iPhone két új színt kapott: az egyik a “jet black”, ami magyarul a “kozmoszfekete” fordítást kapta, a másik pedig a sima “black”. Ebből az első fényesre polírozott készülékházzal, míg a másik pedig matt felülettel rendelkezik. Az antennacsíkok pedig a pletykáknak megfelelően átkerültek a készülék alsó és felső éléhez.

iPhone7Plus-Lineup-PB_PR-PRINT

Az új home gomb immár nyomásérzékeny, ahogyan a Force Touch trackpad a MacBook Pro esetén. Ezzel együtt a Taptic Engine is frissült, hiszen a mechanika mozgása helyett annak érzetét kell visszaadnia – ráadásul ez API által vezérelhető is lesz.

apple-iphone-watch-20160907-4773

Az iPhone-ok esetén az iPhone 6s már némileg ellenált a víznek, de az iPhone 7 már IP67-es minősítésű por-, cseppálló és vízlepergető tulajdonsággal is rendelkezik.

apple-iphone-watch-20160907-4801

A megújult kamera az összes iPhone 7 esetén rendelkezik optikai képstabilizátorral, tehát ez már nem csak a Plus modellek kiváltsága. Az objektív f/1.8-as fényerőt kapott, 6 lencsetaggal, és 12 megapixeles érzékelővel, ami 60%-kal gyorsabb, mint elődje.

apple-iphone-watch-20160907-4824

A négy LED-es True Tone vaku 50%-kal nagyobb fényerővel rendelkezik, és a mesterséges fények esetén tapasztalható villogás érzékelésére és ellensúlyozására is képes. A kamera új, Apple tervezésű ISP (Image Signal Processor) képfeldolgozó chipet kapott, és már RAW képek mentése is lehetséges. Az előlapi kamera is frissült, immár 7 megapixeles a FaceTime HD kamera.

Az iPhone 7 Plus esetén két 12 megapixeles kamera van, különböző lencsékkel: egy teleobjektívvel, egy pedig széles látószöggel. Egyúttal ez lehetővé teszi a kétszeres optikai nagyítást, efelett pedig szoftveresen akár 10x nagyításig léptethető.

apple-iphone-watch-20160907-4920

A két kamera ezen túl olyan mélységélességet tesz lehetővé portré fotóknál, amire eddig nem volt példa. Az ezt kihasználó új fotózási mód azonban csak később válik majd elérhetővé egy szoftverfrissítéssel.

apple-iphone-watch-20160907-5015

Az új készülékek kijelzője többek között 25%-kal nagyobb fényerőre lesz képes, széles színtartománnyal, és természetesen a 3D Touch-ot is támogatja.

apple-iphone-watch-20160907-5046

A hangszóró sztereóvá vált: az egyik hangszóró a készülék alján, a másik a tetején található, és 50%-kal nagyobb hangerőre is képes lesz, mint ami az iPhone 6s esetén elérhető.

apple-iphone-watch-20160907-5133

Eltűnik viszont a jack-csatlakozó: ennek feladatát a Lightning veszi át. Azok számára pedig, akik ragaszkodnak az analóg audióhoz, és így a jack-csatlakozóhoz, a dobozban átalakító is megtalálható lesz. (A töltés és aközbeni zenehallgatás kérdésére nem tért ki az Apple.)

apple-iphone-watch-20160907-5180

A fülesek új generációja is bemutatkozott az AirPods személyében. Az Apple vezeték-nélküli fülese 5 óra használatot tesz lehetővé a beépített W1 chipnek köszönhetően, és a doboza egyben töltő is, amivel összesen 25 óra használat érhető el. A csatlakoztatása összesen egyetlen gombnyomás lesz, és intelligensen érzékeli majd, hogy a fülünkben van-e.

AirPodsCase-PF-Open_AirPods-PF_iPhone7-JetBlk-PF_PR-PRINT

Az új készülékekbe A10 Fusion chip kerül: ebben 4 mag kapott helyett, amelyekből kettő nagy teljesítményű chip, a másik kettő pedig alacsony energiafelhasználású. A GPU 6 magos lett, ez 50%-kal gyorsabb, mint az A9, és 3x gyorsabb, mint az A8. Ez a kialakítás lehetővé teszi, hogy a készülék üzemideje még jobb legyen, ami napi szinten akár további 2 óra is lehet.

Az iPhone 7 ára 255 990 Ft-tal indul, és 32, 128 és 256GB-os tárhely-kapacitással érhetőek el, összesen öt színben. Az AirPods 59 990 Ft-ért vásárolható meg külön, október végétől.

iPhone-7-arak

Az új készülékek szeptember 9-étől előrendelhetőek, és 16-ától lesznek megvásárolhatóak. Hazánkban egy héttel később, szeptember 23-án jelenik majd meg.

Az iOS 10 szeptember 13-án jelenik majd meg.

Az összes információ az iPhone 7-ről pedig elérhető az Apple weboldalán: apple.com/hu/iphone-7

Olvasd el a hozzászólásokat is

73 Comments

  1. Nevetséges, hogy nem adják tartozékként a airpods-ot… Ha már ennyire erőltetik a dolgot, akkor adhatnák ingyen a telefonnal, simán beleférne ebbe az árba!

  2. “A kozmoszfekete borítást egy precíziós, kilenclépéses anodizálási és polírozási folyamattal alakítjuk ki. A felület keménysége pontosan olyan, mint a többi anodizálási eljárással készülő Apple-terméké, a használat során azonban a magasfényű felületen apró karcolások jelenhetnek meg. Amennyiben aggódsz emiatt, azt javasoljuk, hogy iPhone-od védelme érdekében használd a nagy választékban kapható tokok valamelyikét.”

    Hat akkor eddig tartott a lakk hype, vagy mit lehet erre mondani? 😮

  3. @Put2: hatvanezer forintos kiegészítőt mégis mikor adtak bármihez ingyen?

    @aw123: milyen lakk hype-ra gondolsz? az összes tükörfényes felület esetén azonnal észrevehető bármi karc pont a tükörfényesség miatt.

  4. Ahhoz képest hogy nem S-es verzió, egész nagy a teljesítménybeli ugrás a 6S-hez képet, az 5S-6 között kisebb volt a differencia. Végre eltűnt a 16 gigás verzió. 6S-re meg sem fordult a fejemben, hogy 5S-ről váltsak, de erre már igen, elsősorban a kamera+hangszórók miatt. Még meggondolom. Ha idén nem, a jövőre érkező 7S-re már biztosan váltani fogok.
    A kozmoszfekete nagyon tetszik, de abból nincs 32-es, és Apple oldalán írják hogy karcolódik, tok alatt meg úgysem látszik fényes-e, így részemről az kilőve.

  5. hát ettől sem estem hasra, sima 7 felbontása maradt a csicska félhd-szerű förmedvény?

  6. @Jadeye: na igen, az ára is megér a misét. arra sem voltak képesek hogy earbuds-osra csinálják, maradt ez a rettenetes forma ami nekem pl nem marad a fülemben. nevetséges. és közben megnéztem a felbontása is marad a sima 7-nek. 300.000-ért egy 1334 x 750 kijelzőt kell nézegetni 2016-ban 😀

  7. Azt tudjátok esetleg, hogy miért 10.0.1 a -közben kiadott- GM verziószáma?

  8. @Jadeye: Jah bocs, feltetelezni mertem, hogy ezt megoldottak ha mar kijottek egy ilyen kockazatos boritassal.

  9. Valaki tudja hogy a jetblackbol miert nincs 32GB? Ez valami hiba?

  10. Kérlek titeket akik a live-ot csinálják ne igy forditsátok mert be hányok tőle. “Hogy az eddigi legjobb Iphone minden évben ezt irják stb stb kicsit elfogultnak érzem ezeket és komolyan kellemetlen olvasni ezt olyas valakinek akik nem azért veszik az apple mert apple hanem mert kihasználják a telefonjukat nem pedig hype és az imidzs a fontos. A telefonról a véleményem elèg vegyes a pluszos dupla kamera nagyon tetszik, a hardveres fejlesztés annyira nem hat meg. A szoftveres fejlesztést tehetnék már oda mert siralmas ez a 9-es ios. Lassú és szándekosan még lassítják. A lightning to jack pofátlanul ronda. Airpods meg kibebaszottul tulárazott +20 esetleg meg venném. De 128 vagy 256 mellé már ingyen kéne adni.

  11. @Sandor M Ombodi: A bemutatón elmondták hogy abból nem lesz 32 gigás. Aki fényeskedni akar, az fizessen többet (szerintük).

  12. Én örülök, hogy nem az AirPods-al kapható. Kb 3 másodperc alatt hagynám el.

  13. @mightymo3: a live-on az kerül leírásra, ami a keynote-on elhangzik. nem szakkommentár, hanem szinkrontolmács. ha a keynote-on ez hangzott el, akkor ezt írjuk le.

  14. Bemutaton azt mondtak ip67 apple.com on most azt irjak cseppallo es vizlepergeto……

  15. @erdos peter:

    de az iPhone 7 már IP67-es minősítésű por-, cseppálló és vízlepergető tulajdonsággal is rendelkezik.

  16. Bocs nem neztem 🙁

  17. Nincs értelme még mindig 5S-ről váltani, majd i7S-nél talán kitalálnak valamit ami miatt lehetne, 😀

  18. Szerintem igen komolyra sikeredett az új iPhone és volt meglepetés a kiszivárogtatások ellenére is! Én polírozással foglalkozom és tudom, hogy egy tükörfényes felület mindíg nagy odafigyelést igényel, mert minden hiba (karcok) sokkal hamarabb észrevehetők rajta mint bármely más felületen, ettől függetlenül én biztos ezt választanám, mert gyönyörű a látványa! A karcok ellen is meg van a megoldás, mert én is használok egy igen speciális felületkezelő anyagot, ami igen drága, viszont hozza a tőle elvárt minőséget ;)!

  19. Véleményem szerint az 5s/SE design még mindíg a legjobb!Nagyot esett az SE ára,várnom kellett volna kicsit,mivel most 155.000 a 64gb SE én meg rögtön megvettem mikor kijött 200.000ruppóért!:( De az biztos hogy az SE marad míg az Apple nem képes valami megközelítően szép telót gyártani,meg hát az SE vastagon kiszolgálja az igényeimet(email,telefon,üzenetek,whatsapp,viber…….)játek és zene abszolut nem!

  20. “Játék és zene abszolut nem” ez akart a mondat vége lenni,csak valamiért nem látszik!

  21. @erdos peter: Szerintem nem kell félteni. Az egyes széria Watch is ezzel a képességgel volt megáldva – 7: Vízbe merülés ellen védett korlátozott ideig (0,15–1 m között 30 percig). Így én (inkább lebzselek mint) úszok benne ezekkel a feltételekkel, semmi baja.

  22. – a ket feketen nincs antennacsik?
    – jol osszemostak a ket tipust a keynoteon (is)
    – a mintakepek miert ilyen oldalaranyuak?
    – sima 7-et fogok venni, majd remelem osszehasonlitjak 6-tal…
    ????

  23. Gondoltam, hogy nem fogják csak úgy mellé tenni az új fülest , Nekem egyébként tetszik . Egyébként azt nem értem, hogy miért jajgat mindenki, hogy elhagytàk a jack vsatlakozót, mert a ligthing vsatlkozoval ellátott fülében jobb lesz a zene minősége is. Ami bosszantó , hogy megint drágább lett a készülék kb 10 ezerrel mint minden évében …, a két fekete szín gyönyörű , ja és az i7 is megkaphatta volna a két kamerát….

  24. Csatlakozóval ellátott füles !

  25. Johny Ive szabin volt mikor az AirPods design-t csinálták. A Samsung Gear IconX százszor szebb. Ez meg olyan mintha fogták volna a régi EarPods-ot, levágták volna a kábeleket róla és csináltak volna neki egy kis dobozkát…

    Egyébként az i7-től nem dobtam el az agyamat, ellenben a Watch2-től igen. Annál úgy érzem, hogy kell, a telefonnál nem 🙂

  26. Két óra rizsa volt az egész,ennél komolyabb bemutatót vártam.Vicc, a Marió megjelenése a legnagyobb dolog egy iPhone csinnadrattán!! Az AirPods is egy vicc (itt Magyarországon főleg az ára miatt)!Ugy hogy nem is tudom minek nevezzem ezt a 2 órát!?

  27. A 6S árában milyen mértékű csökkenés várható?

  28. @Cylon: Már 125.000-ért megveheted 😉

  29. Zongoralakk…aha 😀 aztan nem akarsz karcot, torest, hajlast, ezert tokba teszed es akar rozsaszin is lehetne a hatlap kis csillagokkal es alommanoval 🙂 ez kell nektek 😀
    Dupla kamera nem hat meg, nem zoomolok, hatteret akarok mosni akkor a gepre teszek egy fenyeros obit. Az egeszbol annyit latok, hogy az uj oppal egyutt a 6S telefonom vagy sebessegben de valoszinuleg inkabb akku idoben romlani fog. Amugy mi az amire nem eleg a 6S vagy SE esetleg 6S Plus? Varom azt a 7S-t, hibakat javitjak es talan dobbantanak vmi ertelmeset is.

  30. “1334-by-750-pixel resolution at 326 ppi” nem röhögtessetek már…. így 2016 végén még viccnek is rosz egy 250E Ft-os telefontól

  31. Valoban jobb a kialakitasa. Kar, hogy az meg dragabb, valoszinu sz@r az adatatvitel es nevetseges masfel orat bir ki…

  32. @rossifumi: Pixelpeeper: így hívják a hozzád hasonlókat. Ha azt mondanák, hogy kétszeresére nőtt a felbontás és ránéznél erre, simán bekajálnád. Te 5cm-ről nézed a telefont? Ennél nagyobb pixelsűrűséget nem tud az emberi szem érdemben megkülönböztetni, úgyhogy ne gyere ezzel a fanyalgó dumával, inkább vagyél samsungot, az a te telefonod. Sőt, abban 16 mag is van, te biztos azt is kihasználod.

  33. Lehet hogy elkerülte a figyelmemet, de nem tudjátok véletlenül, hogy mennyi ram-ot tettek az új telefonokba?

  34. Az elégedetlenkedőket sosem fogom megérteni. Én is alig várom már h piacra dobjanak egy olyan telefont ami elmegy helyettem a boltba, vagy neadjisten még melóba is bemegy helyettem… Ti, akik nagy dobására és vmi hihetetlen változásra vágytok, mégis mi lenne az? Csak úgy kíváncsiságból…

  35. Az Apple Tv-ről tudni valamit? Most készülök venni, de nem tudom, nem érdemes-e várni a következőre, mert ha jól emlékszem év eleje környékén szó volt róla, hogy készül az 5.generáció.
    Bocs, a kis offért, de végül is témába vág, mert arra számítottam, hogy most esetleg be lesz jelentve.

  36. @Krisztián: majd ha jövőre a 7s-be beleteszik 4k kijelzőt akkor majd hirtelen megváltozik a véleményed neked is… amúgy iphonom van csak nem nyalom ki az apple seggét elvakultan mint itt jó pár ember

  37. @rossifumi:
    4K kijelző az olyan adnroidos faszság, semmi értelme ilyen méretben.

  38. @rossifumi: en sem tudok aludni, hogy 4 colon nem megy 8ks video, de tok jol elnezegetem a 24 colos monitoron a 1080p-s videot..

  39. Én a 8S plust várom, addig minek lecserélni a 6S plust. De amúgy kit érdekel én mit várok? 😀
    Vezeték nélküli töltés akkor most sem lesz? O.o

  40. @joecockroach:
    Miért is kellene vezetéknélküli töltés?

  41. Az a 16gb-os SE, ami 125ért elhozható a noname internetes boltokbol.

    Én 64gb-os SE-t vennék és az Apple oldalán most “csak” 178.000ft.

    Szerintetek mennyire megbízhatóak ezezk az Online boltok? Érdemesebb az appletől rendelni vagy APR-től, hogy meglegyen a 2 év garancia? Vagy jók ezek a noname boltok?
    Hogy ne legyen off: Az iphone 7 esetében is fontos ez a kérdés hiszen néhányan közülünk nemsokára iphone 7-et vesznek. Engem az SE megfogott, maradok annál.

  42. @Agent_H: mert másik készülékben van, és kevesebbnek érzik emiatt sokan az iPhone-t.

  43. Töltés közben lehet fülest használni?

  44. Ahha. Jól kitalálták ezt a lájtning dolgot, na. 18 ropi a dokkoló vagy 50-ért a vájörlessz füles…

  45. Kell a jobb kijelzo, és mégpedig a VR dolgok miatt !! Mert ilyen felbontasnal sajnos elvezhetetlen

  46. Ez így van. Aki nem próbálta még a VR-t az azt mondja hogy felesleges a nagyobb felbontás. Amikor vr videókat nézek, nagyon nem mindegy hogy 1440p-s a videó vagy 2160p. 720p-n nézhetetlen lenne.

    Szerintem amúgy jó lett az iPhone 7,(főleg a plus), megkapott végre olyan funkciókat amit a konkurencia már pár éve használ. A legnagyobb kérdés számomra az átalakító… Ha olyan anyagból van mint a gyári töltő kábel, akkor nem adok neki 2 hetet a zsebemben. (gyári töltő Apple oldalán kemény 1.5 csillagot zsebelt be 5 bol, 666 review bol). Meglátjuk.

  47. @AppleFan: Kivancsi vagyok hogy 100 emberbol hany ember hasznalja VR szemuvegkent a telefonjat.

    Minek atalakito? bluetooth fules.. 10 eurotol kezdve kapsz ilyen cuccot

  48. A többinél is élvezhetetlen. Amíg látom a pixeleket tök mindegy, hogy mennyire látom. Addig meg minek zabálja pluszban az akkut (ami miatt ígyis mindenki panaszkodik…)? Meg amíg VR tartalom sincs… tudom tudom izgalmasabbnal izgalmasabb roller coaster tycoon es hasonlo dolgokkal tele vannak a storeok…

  49. @Ed Harley. Mi az a speciális felületkezelő amit használsz? Érdekelne engem is.
    Köszi. Adam

  50. Szia! Igazából nem is kell, meggondoltam magam. 🙂

  51. @reconka: Hát lehet neked jó egy 10 eurós fules, én egy sennheiser HD 600 at vettem a hetekben (£400), és még tervezem használni egy darabig. 🙂

    @ef-dani: Youtube 360 videók? 🙂

  52. Szia! Ez egy nanotechnológiás felületkezelő anyag, aminek iszonyat ára (90.000 ft/l) van, de hozza a tőle elvárt minőséget! Mi a kamion felniket vonjuk be vele és így 1,5 évig biztos megőrzi a fényét, még akkor is, ha sav vagy pl. télen só éri! A felületen nem is látszik, hogy bármivel be lenne vonva! A nevét nem árulom el, mert nekünk is kb. 2 évbe tellet mire találtunk egy olyan anyagot ami tényleg működik is, mert a piacon rengeteg hasonló felületkezelő anyag van, de sajnos nem érnek fabatkát sem, ezt tapasztalásból mondom. Ha valakinek szüksége lenne ilyen felületkezelésre, keressen meg, szívesen állok a rendelkezésére! 😉

  53. @Ed Harley: NANOSIMO?

  54. @AppleFan: még élsz? 🙂 Már régen láttalak. Olvastad a hangrendszeres cikkemet?

  55. A vezeték nélküli töltés kimaradt?

  56. @molnarp: nem volt szó arról pletyka szintjén sem, hogy kapna ilyesmit az új készülék.

  57. Nem NANOSIMO, de hasonló anyagról van szó, erről nincs tapasztalatom.

  58. @admin: Hello, hát elmaradtam nagyon az fix. 🙂 Uhh nem olvastam a cikket,de rákeresek most, koszi. Majd igyekszem tobbet lenni. 🙂

  59. @Ed Harley: Mit használsz pontosan? 🙂 leendo jet black tulajdonosként érdekelne 🙂

  60. @Cylon: Én is 64GB-os SE-ben gondolkodom. Több telefont is vettem már kisebb független üzletekből (iPhone-t is), szerintem OK a dolog. Az egyik azt hiszem 2eFt-tal többe került az utánvétnél, mint a megbeszélt összeg, de még így is sokkal olcsóbb volt, mint APR-nél. A nettó áron már beszerezhetők ezek a telefonok. Azaz most 155e-ért már hozzá lehet jutni a 64GB-oshoz, de kicsit később 141e-ig is le fognak tudni menni (persze ki tudja, hogy milyen beszerzési forrás kell ehhez a trükkhöz).

  61. Én csak az akku miatt fogom kipróbálni a 7-est. 6s-t használok és 2x töltöm naponta. Az se sem birta. Eddig az 5s volt az akku király. Csak az pici volt. Remélem a 7-es jobban beválik. Az se-t kihagyhatta volna az apple és már akkor kellett volna a 7.

  62. @AppleFan: amit irtam azt hogy 10 Eurotol kezdve, szoval nem kotelezo 10 Eurot koltened, ha van penzed ajanlom neked Bose QuietComfort 35, egesz jo hangja van 330 Euro-ert

  63. Előre is elnézést kérek mindenkitől, de a szert amit használunk nem hozom nyilvánosságra, mert a vállalkozásom bevételének egy részét képzi.
    Nagyon sok anyagot kipróbáltunk hosszú hónapokon keresztül, mire megtaláltuk a megfelelő anyagot, ami még környezetbarát is és nem is látszik, hogy a felület kezelve van bármivel is.

  64. Ha lenne vezetek nelkuli toltes, akkor lehetne zenet hallgatni toltes kozben. :/

  65. Igen

  66. Ma délelőtt megrendeltem az osztrák mediamarktból egy 128G-s 7-est Diamantschwarz színben.Egy hét múlva enyém lesz:)

  67. Hát…. Engem igazából nem győzött meg, hogy okvetlen szükségem lenne erre a készülékre. Lássuk csak: A külső lényegében apróságoktól eltekintve (pl. szín, jack hiánya, tized mm-ekkel nagyobb itt-ott, stb..) maradt a régi. A kijelző milyensége, felbontása szintén maradt a régi, legfeljebb valamivel több fényt tud. A jet black félét ha jól veszem ki egyfajta státusszimbólumként árulják, ehhez képest inkább több problémát okoz a gazdájának (karcolódás, ujjlenyomatgyűjtés), semmint jobb lenne a többitől. Cserébe viszont drágább. Van viszont 3D touch, ami kb. semmire se jó, meg van ez az új nyomógomb, ami úgyszintén. A gyorsabb processzor ha jól veszem ki a játékoknál domborít, amire pl. nekem pont semmi szükségem, viszont amikor nem szükséges a gyorsaság, akkor a készülék a másik két magot használja, hogy ne fogyasszon sokat, ergo a magasszintű grafikák érzékelésének hiánya esetében gondolom nem működnek. A dupla kamera is kizárólag a Plus verzióban érhető el, akárcsak a 3 GB memória, amit pl. a Samsung a csúcsmodelljeiben jóval olcsóbban már régóta tud. Aztán IP67-es lett (végre), ami ugyan jó dolog, de a Samsung Galaxy S7-e már majdnem egy éve IP68-at tud, mindezt jóval nagyobb kijelzővel, jóval nagyobb felbontással, jobb kamerával, kisebb mérettel és súllyal. Hát…. izé…. na…. Ha azt mondom hatalmasat csalódtam, akkor szerintem enyhe kifejezést használok. Egyébként az Apple formai ragaszkodását is én ma már elhibázott taktikának tartom. Ma már ugyanis jószerével bármilyen más új típusú mobil, sokkal jobb méret-kijelző aránnyal rendelkezik mint az iPhone 6-7-Plus-ig, ami óriási hiba. Egyébként is, a sima iPhone 6-6s-7 kijelző mérete szerintem nem ideális, mert a 4,7″ kicsi, minimum 5 de inkább 5,1-5,2″ lenne az ideális. Az 5,5″-os Plus-ok mérete szerintem meg már sok, ráadásul maga a készülék is a rossz kijelző-készülékméret arány miatt olyan hatalmas, hogy egy átlagos farmer zsebbe pl. már nem igazán fér bele. Nagyjából ennyi.

    A szerkesztőknek írnám még, hogy az IP67 az nem “cseppállót” jelent. IP=International Protection Marking (kb. Nemzetközi Védettség Jelölés). Az IP67 certified=por ellen teljes mértékben védett és vízbe merülés ellen korlátozott ideig védett. Pontos számokat illetően, maximum 1 m mélységig és 30 percig kell bírnia, ha vízbe merül. Tehát abszolúte nem csak csepp álló! Ha pedig erre az Apple erre tényleg nem vállal garanciát, az számomra újabb problémák lehetőségeiről árulkodik, lévén még a GSMarena weboldalán is ezek az értékek szerepelnek az iPhone 7 oldalán! Lásd: http://www.gsmarena.com/apple_iphone_7-8064.php

  68. @Kukori: Senki se gátol meg abban, hogy Samsungot használj, ha az tetszik jobban. Persze azzal együtt jár az Android rendszer is, ami nincs agyonoptimalizálva, ezért kell is alá a vas. Nekem pl. az Apple-ökoszisztéma jön be legjobban, és iOS csak Apple telefonon fut, így az aktuális iPhone-okat mindig csak a többi iPhone-nal hasonlítom össze. A SE, 7, 7 Plus azért elég jól lefedi a méretpalettát, meg kell fogdosni, és eldönteni, hogy melyik tetszik. Pár milliméter különbséget senki nem vesz észre. (A képarány azonban az 5 óta mindegyiknél 16:9, ez több alkalmazás – navigáció, játékok – használatakor is zavaró)

    A szerkesztőknek szóló üzenetet nyugodtan írd az Apple Magyarországnak, mivel a cseppállóságot a hivatalos oldal állítja: http://www.apple.com/hu/iphone-7/ lap alja, 1-es megjegyzés. Az IP67 a gyakorlatban tényleg csak annyit jelent, hogy nagyobb esőben nem lesz baja. Ezért csak “water-resistant” (ami körülbelül azt jelenti, hogy víztűrő) és nem “waterproof” (vízben üzemszerűen használható).


Add a Comment