fbpx Skip to content

Az iOS 11-ben megváltozott a Vezérlőközpontban lévő Wi-Fi és a Bluetooth kapcsolók működése: mostantól kezdve ezekre rányomva csak lecsatlakozik a készülék az aktuális kapcsolatokról, de a Wi-Fi és a Bluetooth funkció továbbra is bekapcsolt állapotú marad.

A Bluetooth és a Wi-Fi használata az iOS 11 Vezérlőközpontjában

A funkciók teljes kikapcsolása a Beállítások appon belül továbbra is lehetséges, de a Vezérlőközpontban már nem. Nézzük, hogyan és miért változott meg mindez.

Wi-Fi és Bluetooth

Az iOS 11-es és újabb verzióiban a Vezérlőközpontban található Wi-Fi vagy Bluetooth gomb átállításakor a készülék azonnal lecsatlakozik a Wi-Fi-hálózatokról, illetve Bluetooth-kiegészítőkről. A Wi-Fi és a Bluetooth maga viszont továbbra is elérhető marad, hogy használhassuk a következő fontos funkciókat:

  • AirDrop
  • AirPlay
  • Apple Pencil
  • Apple Watch
  • Az Átjárhatóság funkciói, például Handoff és Instant Hotspot
  • Instant Hotspot
  • Helymeghatározás

Az Apple tehát a fenti funkciók miatt módosította az iOS 11-ben a Vezérlőközpontban lévő kapcsolók működését úgy, hogy azok ne kapcsolják ki a Wi-Fi vagy Bluetooth funkciókat, hanem csak lecsatlakozzon az eszköz az aktuális Wi-Fi-ről vagy Bluetooth-eszközről.

Lecsatlakozás Wi-Fi-hálózatokról

Nyissuk meg a Vezérlőközpontot, és koppintsunk a  ikonra. Az ikon elhalványul, és a készülék lecsatlakozik az éppen használt hálózatról.

Amikor ki van kapcsolva a Wi-Fi, a készülék nem csatlakozik automatikusan a közeli Wi-Fi-hálózatokhoz, hacsak nem:

  • Kapcsoljuk be a Wi-Fi-t a Vezérlőközpontban.
  • Csatlakozunk egy Wi-Fi-hálózathoz a Beállítások > Wi-Fi menüpontban.
  • Egy új helyre sétálunk vagy vezetünk.
  • Hajnali 5 óra van.
  • Újraindítjuk a készüléket.

Ha tehát például elmegyünk otthonról, és ezt a készülék a GPS alapján tudja, akkor mondjuk a két utcával odébb lévő kávézóban már ismét kapcsolódik majd a Wi-Fi-re a készülékünk (már ha korábban már csatlakoztunk arra a hálózatra).

Ha pedig a lecsatlakozás után nem teszünk semmit, akkor legkésőbb hajnali 5-kor a készülék automatikusan visszacsatlakozik a Wi-Fi-hálózatra.

Lecsatlakozás Bluetooth-kiegészítőkről

Nyissuk meg a Vezérlőközpontot, és koppintsunk a  ikonra. Az ikon elhalványul, és a készülék lecsatlakozik az éppen használt kiegészítőről, kivéve a következőket: Apple Watch, Instant Hotspot, Apple Pencil és az Átjárhatóság funkciói, például a Handoff.

Ha a Bluetooth ki van kapcsolva, nem fogjuk tudni csatlakoztatni az iOS-készüléket a Bluetooth-kiegészítőhöz, amíg be nem következik az alábbiak egyike:

  • Bekapcsoljuk a Bluetooth funkciót a Vezérlőközpontban.
  • Csatlakoztatunk egy Bluetooth-kiegészítőt a Beállítások > Bluetooth menüpontban.
  • Hajnali 5 óra van.
  • Újraindítjuk a készüléket.

A Bluetooth-kiegészítők esetén az Apple nem alkalmazza a Wi-Fi-nél már leírt, GPS-alapú visszakapcsolódást. Így itt vagy nekünk kell újból rányomni a Bluetooth gombra, vagy új eszközt csatlakoztatni, vagy ellenkező esetben szintén a hajnali 5 lesz az, amikor ismét magától csatlakozik a készülék a Bluetooth-kiegészítőhöz.

A Wi-Fi és a Bluetooth kikapcsolása

Ha teljesen le szeretnénk tiltani a Wi-Fi és a Bluetooth működését mindegyik hálózatra és készülékre vonatkozólag:

  • A Wi-Fi kikapcsolásához lépjünk a Beállítások > Wi-Fi menüpontba, és kapcsoljuk ki a Wi-Fi-t.
  • A Bluetooth kikapcsolásához lépjünk a Beállítások > Bluetooth menüpontba, és kapcsoljuk ki a Bluetooth funkciót.

Az Apple azt javasolja, hogy a legjobb felhasználói élmény érdekében soha ne kapcsoljuk ki a Wi-Fi-t és a Bluetooth funkciót. A funkciók kikapcsolva tartása az eddigi tapasztalatok alapján nem eredményez érdemben hosszabb üzemidőt.

További információk

Olvasd el a hozzászólásokat is

75 Comments

  1. A bluetooth lecsatlakozáshoz is a wifi ikont tettétek be 😀

  2. @Jecy: Nekem nem. Nálam teljesen rendben vannak az ikonok és úgy is működik ahogy a cikkben leírták.

  3. Gergő: Jecy nemaz ifonra gondolt, hanem a szifonra. Mármint a cikkre 🙂

  4. Ez egy f@szság… szerintem nem azért klikkel senki sem a bloetooth ikonra mondjuk hogy lekapcsolódjon mindenről, hanem hogy kikapcsolja… (az akksit ismerve érthető okokból…) kaptunk mobilnet kapcsolót, de a wifi bluetooth-t elvesztettük… szerintem nem volt jó üzlet

  5. @kxzsombor: az Apple megváltoztatta, hogy ez hogyan működik. azzal, hogy kikapcsolod, érdemben nem fogsz akkumulátort spórolni, mert eleve Bluetooth LE van benne.

  6. 1. A BT fogyasztása olyan elenyésző, hogy azt senki se veszi észre.
    2. A wifi szintén: nem lóg állandóan a neten, csak amikor szükséges.
    Szóval nem olyan f@szság ez. 😉

  7. Szerintem sem.
    Maradok 10.3.3-on 🙂
    Minden pöpec így az SE-n.
    Később, ha ezt a hülyeséget visszavonják egy verzióban, vagy választható opcióvá teszik, akkor lehet frissítem, de ez nekem nem érné meg. Ha kikapcsolom a wifit, akkor kapcsoljon ki a wifi. (Persze lépjek be a beállításokba, stb. Kösz nem)

    ❓Mit szeretne tenni Ön, amikor kikapcsolja a wifit a telefonján❓
    1️⃣Átmenetileg leállítani, hogy folyamatosan hálózatot keresve merítse feleslegesen az akkut.
    2️⃣ Kikapcsolni a wifit.

    Mehet a szavazás ????

  8. @Cylon: Nekem például nagyon jól jön mert nálunk a cégnél 2 wifi hálózat van. Az egyik az egyik épületbe a másik a másikba. Mivel a hatótáv szinte alig ér át egyikből a másikba ezért ha az 1-es épületben vagyok és átmegyek a 2-esbe akkor még marad az 1-es épület wifije de annyira gyenge jel hogy lassú a sebesség. Ilyenkor nyomok egyet a wifi ikonra és át is csatlakozik a 2-es épületre. 🙂
    Azzal még hogy kikapcsolom a wifit biztos hogy semmit nem spórolok akku időben. Főleg meg ha akkor kapcsol a mobil net ami aztán tudja szívni rendesen lefele 🙂

  9. @Jadeye:
    A 2. pontot kifejtenéd? Nemrég a telefon szerint ment a wifi, ő kapcsolta vissza, de ennek ellenére semmi sem működött amihez szükség lenne a nethez. Időjárás nem frissített, messenger szintén off, Safari dettó. Szóval ha “kék a gomb” akkor hogy adok neki mégis netet? Lekapcsolom, majd vissza. Óriási, tényleg.

  10. @Jadeye, bocs nem neked szántam, rossz gombra nyomtam. 😀
    @dik_ Neked szólna a kérdés.

  11. @Kigyósi Gergő:
    Egész nap be van kapcsolva a mobilnet és a Wi-Fi, váltakozva használja, semmivel se merül jobban mintha ki lenne kapcsolva bármelyik.
    Ez a mobilnet szívja az aksit urban legend…

  12. Ez aztán a jó nagy hülyeség! Amúgy évek óta nem volt ki kapcsolva a wi-fim sem a Bluetoothom. Minek?! Nem azért van hogy ki kapcsoljam. A szar térerő melletti 4G keresés állandóan. Na az eszi meg az aksit!

  13. Az iOS 11 egyik leghasznosabb újítása iPhone-on! Sokmindent nem lehet elérni a céges WiFi-n, lecsatlakozom, hazamegyek, és hopp, magától felmegy az otthoni hálózatra. Azelőtt hányszor zabálta a 4G-t, mert elfelejtettem visszakapcsolni. Bluetooth ugyanez, például este lekapcsolom a hangszórókról, reggel viszont szépen csatlakozik az autó rendszeréhez mintha semmi sem történt volna. mindezt úgy, hogy nem kell a beálításokban turkálni. Persze az akkufetisisztáknak mindegy, mert ők úgy is mindig mindent kikapcsonak.

  14. Tanuljak meg írni: Nagy M, beáLLítás, kikapcsoLnak. Botrányos.

  15. Szuperjó, látom már javítottátok a cikket, viszont lenne még egy megjegyzés: Ha mobilon nyitom meg az alkalmazásotokból, akkor miért foglal el egy képernyőnyi méretet a Bluetooth/wi-fi ikon? ????
    https://ibb.co/hD7V15

  16. @sandrew: @White64GB: @Agent_H: @Akelaus: @Kigyósi Gergő: Ebből is látszik, hogy nem vagyunk egyformák. Ezért kéne megadni a lehetőséget h a felhasználó eldöntse hogy a kikapcsoló kikapcsoljon, vagy lecsatlakozzon-e. 🙂
    Amíg ez nem lesz, addig 100% hogy nem frissítek, mert elmondhatatlanul idegesít, hogy azt csinálja, amit én nem akarok, hogy csináljon.
    Igenis több akksi fogy, ha be van nyomva ez a sokminden non-stop. le van írva a “iOS 11 – gyorsan merül a készülékem, miket állítsak be?” című cikkben is. De saját tapasztalatból is tudom, hogy így van, mert kipróbáltam többször is, ha ez a sokminden nonstop megy napközben, estére, amikor hazaérek mindig 10-15%-al kevesebb akku-kapacitás marad. Nekem ez számít, mert töltőt nem hordok magammal. sokszor csak 1 tapp-ra benyomom a wifit, megnézek valamit, majd egy újabb tapp-al ki is lövöm. legyen is kilőve ha kilövöm.

  17. @Cylon:
    Tehát nem merül le az akkud estére akkor sem, ha be vannak ezek kapcsolva, akkor mégis miért nem tökmindegy?
    Az ilyen felfogásúak szoktak még nagyon rég 3 másodpercezni… 🙂 soha nem foglak megérteni, de igazából nem ia akarlak 🙂

  18. @Agent_H: Hááát nem tudom. Az én tapasztalataim mást mutatnak. Például ha Clash Of Clan-al játszok sokkal hamarabb lemerül a telefonom ha mobil internetről nyomom mintha wifiről. És még csak az sincs hogy kínlódik hogy 4G-t keressen mert ez Nyíregyháza belvárosában van ahol azért teljesen jól ki van épülve a hálózat. De ez csak az én tapasztalatom. Alapból amúgy az az ember vagyok akit nem érdekel az akku idő mert van lehetőségem tölteni.

  19. Nem minden nap egyforma, van, hogy igenis számít a különbség, ezért kéne megadni a lehetőséget h kiválasszuk mit tegyen a kikapcs.
    Soha nem 3másodperceztem.
    Egyszerűen zavar h keresi a bt.-t wifit nonstop. Minek? Amikor nem használom? Ha használni akarom bekapcs 1 pillanata alatt.
    Nem is akarom, hogy megértsd amit mondok, mert az bonyolultabb lenne, mint befeküdni a legújabb újításnak. Most kezdem igazán érteni az applesheep dolgot, kedves Agent_h. Nincs lehetőség a testreszabásra. Vagyis van, inkább a 10.3.3., mint ez a szop@tás. Neked tetszik? Akkor grat, jobb lett a rendszered. Nekem nem tetszik? Akkor grat, jobb marad a rendszerem. Minimális rugalmasság nincs egy applesheepben, hogy megértse a másik nézőpontját, hanem elkezd osztani. Lol

  20. Most már csak az az 1 kérdés érdekel, hogy elméletileg melyik opció meríti jobban az akkumulátort:
    1. Bluetooth és Wi-fi bekapcsolva úgy hogy nem kapcsolódnak semihez
    2. Bluetooth és Wi-fi kikapcsolva teljesen a Beállítások-bol de az adat használat bekapcsolva

    Ha tudtok esetleg objektív vagy buzonyitott infót akkor hálás vagyok érte.

    Nem az érdekelne hogy kinek melyik fontosabb, ki milyen kiegészítőket használ, csak az hogy a rendszer hogy működik.

  21. @Cylon: Az almás vállalat termékei soha nem a flexibilitásról, testre szabhatóságról szóltak. Más a filozófia. Ha ezt nem tudod elfogadni, akkor nézz körbe a konkurenciánál.

  22. @sandrew: Köszi, a 10.3.3. megteszi. tökéletesen elégedett vagyok vele, ne küldjél az androidba, nem kell, de ezt a váltást nem nyelem be.

  23. Kiváló a cikk, köszönjük! Igazán hüjjje biztos 🙂

  24. Nem értem azt a sok hülye hozzászólást.
    Ha csak az a probléma az ios11 el, hogy nem tudjuk a vezérlőpultban kikapcsolni a wifit és a bt t, akkor igyanúgy, mint az ios 10.3.3 ban kikapcsolom a beállításokban. Ennyi. Akinek tetszik letölti, akinek nem tetszik nem tölti.

  25. Jaj de jó is hogy az Apple már megint jobban tudja hogy a kedves felhasználó miként szeretné használni a telefonját/tabletjét.
    Tehát akkor ha nem akarom hogy kimerüljön a köv használat előtt a pencilem akkor mászhatok be a settingsbe kikapcsolni a bt-t az eddigi vezérlőközponton keresztüli kikapcsolás helyett… szuper

  26. @bamesz69:
    “akkor igyanúgy, mint az ios 10.3.3 ban kikapcsolom a beállításokban” Ha neked ott kellett kikapcsolni 10.3.3-ban is, akkor valami gond volt nálad. 😉

  27. @Cylon: Na igen, nyugodtan a beállításokban beszúrni egy kapcsolót amivel eldönthetem a wifi, bt. hogy működjön amikor a vezérlőpultból kapcsolgatom. Ez meg is oldaná szerintem a dolgot, mindenki boldog lenne. Aki szerint így jó ahogy most van az nem kapcsolja ott át, aki szerint meg nem, az 1x átkapcsolja, és kész.
    (Azt zárójelben jegyzem meg, ha meg sem mozdulok, az asztalomon van a telefon, mit kapcsolgatja ki-be? Nincs helyzetváltoztatás? Arra persze továbbra sincs válasz, így akkor van wifi vagy nincs? Mert nálam így sincs 5S alatt, csak ha ki és visszakapcsolom)

  28. Vagy mondjuk csak rá akaja vezetni az embereket az Apple, hogy egy baromság ezeknek a ki-be kapcsolgatása… Hasonlóan az appok bezárogatása, ott is elhalkultak azok a hangok, akik egy gombbal akarták kilőni az összeset. Ahogy ők is, majd a kapcslómatyik is szépen rájönnek hogyan kell használni a telefonjukat és nem teljesen értelmetlenül ki-be kapcsolgatni azokat a szolgáltatásokat amiktől okostelefon az okostelefon.

  29. Hulye kerdes de miert pont reggel 5 ora a meghatarozas? ???? csak azert kerdezem mert az  mindig ad ilyenekre frappans valaszt ☺️

  30. Hajrá nemkapcsolómatyik élvezzétek a felesleges nemkapcsolást. Az okostelefon okosabb, ha okosan használod. Ha egy app nem működik, és bezárod, újra indítod és működik, voila. De egy elvetemült apple-fan mindent jobban tud. Az apple cuccok jók, én is használom őket, de azért ne legyetek már ilyen bárányok, ha valami máshogy, másnak, másféleképpen kedvezőbb hatású, akkor ne gyere nekem kapcsolómatyizással te nemkapcsolómatyi! 😀

  31. @Cylon: De nincs kedvező hatása. Egy baromság a kapcsolgatás.

  32. @ef-dani: Nem bizonyítod azzal, hogy azt állítod, amit állítania kell egy nemkapcsolómatyinak.
    próbáld ki magad, mi van ha kikapcsolod amikor nem használod és meglátod, bizony sokkal kevésbé merül. A wifi folyamatosan hálózatot keres és ez meríti a készüléket. Nem kapcsolnám ki, ha nem lenne kedvező hatása. Azért mert te nem kapcsolod ki soha, azért még lehet kedvező hatása.

  33. @Gencsi: lehet akkor kel fel Tim Cook. 😀

  34. Cyclon:
    Veled van gond nem a többiekkel…
    Kapcsold ki a telefonod ha nem használod!

  35. -c

  36. Teljes megelédeséssel használom köszi. veled van gond, mert nem érted h nem mindenki egyformán szeretné használni. Bárány gondolkodás jellemez. Én megértem h többeteknek miért kényelmes, de nem értitek, ha néhányunknak a “régi” két nappal ezelőttig legújabb IOS ezen funkciója kényelmesebb volt. És rögtön kötözködtök, hogy aki nem ért egyet akármiben azzal valami gond van. Nem nincs, de a véleményem ebben különbözik a tiédtől. És nem vagyok egyedül ebben, hiába sugallod ezt. A gond amiről beszélsz a báránymentalitásodból fakad.

  37. @Cylon: Nem meríti a készüléket a wifi. Az merít, amikor a wifi dolgozik és áramlanak az adatcsomagok. Akkor viszont használod, tehát fölösleges kikapcsolni. Hasonlóan a bluetoothhoz.

  38. @Kigyósi Gergő: Akkor már csak az a kérdés miért is van két hálózat és miért nem 1 ? Ha rendszergazdátok normális hálózatot tudna csinálni akkor lehetne mindkettőben mindkettő wifi ergo 2 db SSID amennyiben szükséges vmiért, vagy 1 és az működhet úgy mint a GSM tornyoknál, hogy az egyik átadja a másiknak. Persze normális eszközökkel ez nem probléma és nem is vészes az áruk a home routerekhez képest sem. (mikrotik) Azok tudnak x db SSID-t és azt is hogy átadják a másiknak ha az már jobban látja, mert 1xűen beállítható, hogy meddig tartson meg eszközt v eszközöket.

  39. Az én problémámra is mondj valami hasonló okosat lécci.
    Miért is jobb most nekem hogy ha azt akarom hogy ne merüljön feleslegesen a cerka ahhoz be kell másznom a settingsbe?

  40. Hú mi ez a kapcsol / nem kapcsol mizéria? Akkor kapcsolgattam ki mikor észrevettem az első beta-k (11) esetén, hogy ha Bt-on nem látja akkor nem kapcsolódik wifin és akkor is csak a Bt-t mert teszteltem, de kiderült vmiért el kellett vele felejtetni minden hálózatot és azután újra vissza, s megjavult. Ezen kívül mióta iphonom van állandóan be vannak kapcsolva a wifi és mióta az óra is azóta a Bt-is és minek is kapcsolgatnám ki??? Persze mindenkinek szíve joga kapcsolgatni ha jobb dolga nincsen, mert ez vmi fétis gondolom náluk. Ha gomb van akkor az arra van hogy használjuk! A kabátgomb? 😀

  41. @KeFe: Akkor mi is van a cerkával? 😀 Az enyém nem merül ha be van kapcsolva a wifi és a Bt, ha nincsen. 🙂

  42. Amugy vicc nélkül, ha kikapcsolod a tab-on n a Bt-t akkor a pen Bt-je is kikapcsol automatikusan?

  43. Egy érdekességet vettem észre. Ha iPhone se 11 alatt az appstorban beírom, hogy “akadémiai” a keresőbe, akkor kifagy az app. Másnál is?

  44. @Goethe: igen érdekes! nem lehet hogy csak kilép mert már nincsen ez az app?

  45. Nem értem, hogy miért kell mindenkinek támadni szegény Cylont. Mindenki úgy használja a készüléket ahogyan szeretné. Például én is kikapcsolni szeretném mind a két beállítást és nem lecsatlakozni. Nem az akkut akarom kímélni, hanem otthon MEGSZOKÁSBÓL az Apple wathcot akarom róla levenni, hogy ha este keresnek és alszik a család, ne rezegjen egyszerre több helyen. Én úgygondolom, hogy 300 000 forintért ennyi beleférhetne, hogy ez megoldható legyen. De valóban egy frissítéssel megoldható lehetne egy kapcsoló, amivel ellehet dönteni a FELHASZNÁLÓNAK, hogy kikapcsolni szeretné vagy lecsatlakozni akar a hálózatról.

  46. @zsoca1972: Ha nincsen alvás közben a kezeden akkor nem is megy rá semmi az óráról elvileg. Ergo akkor minek lecsatlakoztatni? Nem kötözködés, csak kérdem.

  47. @gunar: A telóról csak elírtam.

  48. @gunar: Mivel én hordom magammal egymás mellett táskában napközben, ezért szerencsétlen pencil ezt gondolom úgy veszi hogy “használom” és szépen merül. Majd amikor tényleg használni is szeretném akkor veszem észre hogy oppsz ezt most tölteni kell. Szuper.

    Nem igazán értem hogy egy évek óta jól működő dolgot miért kell ilyen kretén módon elcseszni.
    0 finomhangolási lehetőséggel bevezetni egy új fajta működést Apple módon. Mostantól majd így használod paraszt. Megszokod mert ez a tuti….

  49. Nagyon jó, éjjel ír valaki Messengeren, fel is ébreszt vele. Némítva is rezeg, arra is felébredek. Vagy hajnali 5-kor ébreszt a teló, nagyszerű. Egyelőre én sem frissítek, habár éjjelre mindig áramtalanítom a routert, így nincs wi-fi.
    Visszatértünk az iOS 6-hoz. Bluetooth mindig ki van kapcsolva, mert egyetlen BT-s eszközöm sincs, közeljövőben nem is lesz.

  50. És miért nem lehet azt csinálni, hogy ha erősen vagy hosszan megnyomom, akkor teljesen kikapcsol?
    Ez szerintem kézenfekvő megoldás lenne…

  51. @scarabeus: A némitásnál a rezgés kikapcsolható.

  52. @KeFe: Csak azért kerdeztem a pen kikapcsolását, mert az óra ha nem látta Bt-n a telót akkor mindkettő jobban merült mint amikor kapcsolatban voltak, ebből vágtam le vmi nem ok és kezdtem tesztelni mi a bibi és a wifi hiánya volt.
    Ergo keresték egymást Bt-n és ez jobban merítette mindkettőt. A pen-nél ilyen nincsen? Ha kikapcsolod a tablet Bt-t akkor az honnan tudja nem kell keresnie a tabot? Csak mert ha keres akkor maxon teszi és az meg jobban meríti, persze nem teszi folyamatosan, de gondolom x időnként igen.

  53. @scarabeus: de akkor miért nem használod a ne zavarjanak módot? az pont erre való, automatikusan be- és ki is tud kapcsolni, és bekapcsolva nem csicsereg, nem rezeg.

  54. Hahha az indexen meg főcímen hogy sebezhetőséget találtak az ios 11-ben, értik ezalatt hogy a wifit “nem lehet kikapcsolni”. Remélem ezt komolyan gondolták indexék mer viccnek durva lenne ????

  55. @KeFe: En is egymás mellett hordom és semmi ilyet nem vettem észre. A Pencilhez konkrétan két napja nem nyúltam, Battery widgetben ott van valóban, ezalatt talán 10%-ot esett. De van, hogy egy hétig is csak egymás mellett vannak és ugyanúgy tudom használni.

  56. Sajnos ahhoz is be kell lépni a Beállításokba, h az ki/bekapcsold, h némításnál rezegjen v. ne. ????
    Erre is lehetne 5letelni:
    – Hangerő gomb 0 utáni még egy lekatt és az a rezgést is lekapcs.
    – Vezérlőpultban kapcs.

    Nekem pl. fontos lenne, h ne kelljen bemenni a Beállítások menübe, majd utána még a Hangokba is, mert mindegyik funkciót használom:
    Éjjel: Ne zavarjanak mód
    Nappali1: Hangos+zizeg
    Nappali2: Csak zizeg
    Tárgyaláson: Néma (nem = a ne zavarjanakkal)
    Este otthon újra csak zizeg
    ????

  57. @Cylon: Ez egy vicc 😀 Valamivel ide kell csalni az olvasó közönséget… 😀

  58. @Kigyósi Gergő:
    Index tudja, Origó tudja, HVG meg a legjobban tudja.
    Midezeket olyan firkászok írják, akik helyesen írni is képtelenek.

  59. @Cylon: ha te az index sajnos szokásos szakértését elhiszed, akkor egészségedre.

  60. @Jadeye: indexes szakértelem ide vagy oda, hiedelemről itt nincs szó.
    Jobban merül ha minden be van kapcsolva, ez az igazság.

  61. @Cylon: az index potenciális sebezhetőségként ír erről, ami kattintáshajhász nettó bullshit.

  62. @Cylon:
    Vegyél egy Nokia 3310-et, az két hétig is kibírja és a WiFi-t se kell ki-be kapcsolgatnod.
    Volt itt pár éve egy troll, aki mindig azt mondogatta, hogy még akkor is csörög a telefonja mikor már a füléhez emelte, volt amúgy ilyen hiba de elég gyorsan megoldották, persze neki nem, nem te vagy az véletlenül, mert ha igen akkor nem valaszolgatnánk itt trollkodásra…
    🙂

  63. Bezzeg az itteni megmondóembereknek aztán el kéne hinni, hogy ez a funkció mindenkinek jó KELL hogy legyen, akinek más a véleménye erről az váltson androidra. Netto bullshit ez is, mégis bólogatnak. Az index cikke az akku időről is ír, amit a fenti emberkék elleneznek. Neeeeem dehogy merül jobban úgy 😀

  64. Ezaz gyere a 3310-el okoska

  65. 9to5mac is kattintásvadászó bullshit?
    “There is one other oddity: even if you switch off in Settings, Apple switches both radio systems back on at 5am.”

    https://9to5mac.com/2017/09/21/ios-11-control-center-bluetooth-wifi/

    Tehát ha a Beállításokban kikapcsolod, IOS 11 ezt is lesz@rja, reggel 5-kor bekapcsol.
    Ez igaz? Mert ha igen akkor ez még gázabb.

  66. @Cylon: most akkor kipróbáltam helyetted. kikapcsoltam a Wi-Fi-t a Beállításokban teljesen, átállítottam a készülék óráját 4:59-re, és vártam 1 percet. a Wi-Fi továbbra is kikapcsolt állapotú.

    a fenti cikk a Vezérlőközponti kapcsolók működéséről szól, nem a Beállításokban történő teljes letiltásról.

  67. igen, végig. a 9to5mac-et ha megnézed, ki is másoltam mit ír az előző hsz-ban. Azt írja, ha teljesen kikapcsolod a beállításokban, akkor is benyomja 5.00-kor. ezért kérdeztem, hogy ez igaz-e. de mivelsosem kapcsoljátok ki, ezért gondolom ez nem tudjátok 😀

  68. @Cylon: átírtam a hozzászólásomat, mert kipróbáltam. NEM kapcsolta vissza… a cikkünkben az Apple vonatkozó támogatási dokumentumának tartalma található, a 9to5mac is az alapján írta a cikkét, és ezek szerint akkor félreértelmezték a szöveget.

  69. Sosem szoktam kikapcsolni végleg egyiket sem. A cikk alapján pedig világos végre hogy működik és tetszik. GPS, WiFi, BT mindig megy, a kijelző fénye sem érdekel. Az autóban van töltő ha kellene, de ha nem töltöm, akkor is marad rajta estére 30% Este meg akkor is töltőn lóg, ha 90%-on van, szóval mindegy. Jó fícsör.

  70. @Jadeye: hát ez nem jutott eszembe 😀 Régebben azt hittem csak a hívásokat némítja le

  71. Nekem olyan kérdésem lenne, hogy:
    A vezérlőközpontban az SE-n taptic engine nélkül is tökéletesen működik, hogy rajta tartom az újjam valamelyik ikonon pl hangerő és felnyílik nagy méretben. Ugyanezt csinálja a zenénél és a hálózatos résznél is.
    Azonban ugyanez a művelet 7-en csak úgy működik, ha ténylegesen megnyomom a képernyőt. Ezek szerint ezt bármelyik ikonnál meg lehet oldani, hogy feljöjjön egy menü taptic engine nélkül is? Értem én, hogy amelyik telefonon nincs taptic engine, és az ikonon hosszan tapizol, akkor törölni akar, de ezek szerint akár egy menüt is felajánlhatna, hogy mit akarok csinálni. Ha SE-en ez működik, akkor mi értelme van a taptic engine-nek? Azon kívül, hogy emeli a telefon árát (valószínüleg az akkut is jobban meríti) és egyébként szoftveres megoldás is tudja helyettesíteni. Mert nagyon úgy néz ki. Ezt valami másra is lehet használni, valami sokkal többre?

  72. @makimano: amiről beszélsz, az nem a Taptic Engine. a Taptic Engine az a “vibra motor” benne. te a 3D Touch-ra gondolsz, amihez nyomásérzékeny kijelző kell, ami a lenyomás erőteljességét érzékeli, és a 6s-től kezdve van az iPhone-okban. a Taptic Engine nem meríti jobban az akkut.

  73. Jadeye: A Bluetooth nem kapcsol vissza hajnali 5kor. A wi-fi valóban mozgásra is aktiválódik, de a Bluetoothot a vezérlő központban lenyomtam 2 napja és azóta sem jött vissza. Igaz, nem is használtam a BT-t semmire.
    Megnéztem, a beallitasokban engedélyezve van továbbra is, de a control centerben off amióta kikapcsoltam, hiába telt el már kétszer is hajnali 5.


Add a Comment