fbpx Skip to content

A napokban sorra jönnek a fotók, amiken megkarcolódott a rozsdamentes acél Apple Watch. A felhasználók panaszkodnak, hogy hogyan lehetséges ez, holott ez az Apple Watch modell elvben strapabíróbb anyagokból készül, mint a Sport változat.

scratch-lead

Természetesen, mint mindegyik 316L típusú ötvözetből készült rozsdamentes acél óra, így az Apple Watch felülete is karcolódik, és nem is értjük, hogy ezen miért lepődnek meg egyesek. A dolog titka a tükörfényes polírozásban rejlik, amin viszont a felületi sérülések azonnal szembetűnőbbek, mint egy matt, és így már eleve “érdes” felület esetén. A 9to5mac készített egy videót is, hogy mennyire könnyen javíthatóak házilag ezek a karcok, nézzétek meg:

Aztán időközben érkezett egy idióta törésteszt is, amin látható, hogy ha fejjel lefele ejtjük le az Apple Watch Sportot, akkor betörik a kijelzője. Íme:

Mondjuk ez várható volt.

Ha kíváncsi vagy, hogy hogyan teljesített az Apple Watch Sport változat a hasonló teszteken, akkor olvasd el korábbi cikkünket: “Megúszta” az Apple Watch a próbát

Olvasd el a hozzászólásokat is

13 Comments

  1. Ennyire nem lehettek elvakultak, itt csak a pénz lehet a ludas. Ha holnap,az Apple bejelenti, hogy a minőségi követelmények miatt dupla annyiba fog kerülni minden termékük, a Szifon.com szalagcímmel fogja hirdetni, hogy ez megint egy racionális döntés, és minden übercool. Elvakultság? Szervilizmus? Á! Dehogy!’pénzpénzpénzpénz.

  2. Kis elvakultságot én is érzek a cikkel kapcsolatban. Még ha a karcolódásra a magyarázatot meg is tudom érteni (ámbár a 60e-s casio óra 3év után is karcmentes tokozású, pedig fényes lakkozott az oldala 🙂 ) , de azt hogy derékmagasságról fejre esve ne élje túl, az kicsit abszurd, a videóban még csak nem is vágta földhöz.
    Ennyit egy órának (akár “okos” akár “””buta””””) ki kellene bírnia, fele ennyiért is!!!!

  3. @szikszai11: nem hiszem, hogy lakkozott lenne az a Casio, de az is nyugodtan lehet, hogy az nem a 316L típusú acélból van. a betört kijelzős az egy Ion-X üveges Sport modell, nem pedig a zafírkristály-üveges, rozsdamentes acélházas Apple Watch verzió. utóbbiból még nem volt ilyen törésteszt.

  4. @szikszai11: A rozsdamentes acél karcolódik, ehhez nem kell elvakultság, ahogy alumínium hajlásához sem, vagy ahhoz, hogy az aranyban benne marad a fogad nyoma. Ilyen az anyag.

  5. Amit a cikk vegen belinkeltetek masik cikket ahol a csajszi fozocskozik stb… A vegen leejti foldhoz vagja megtapossa a watchot,es semmi baja,itt meg egy ugyanilyan eses es darabokban van… Erdekes.

  6. Es ugyanolyan sport valtozat ha jol latom…

  7. egyetertek az elottem szolokkal, ha ennyire karcolodik ez az otvozet mast kellett volna felhasznalni…

  8. kicsit szanalmas ez a kopkodes, felhasznalnak egy teljesen elfogadott anyagot aminek van elonye hatranya erre jon a rivas, hogy ok ilyen az anyag de akkor miert nem csinalt belole olyan anyagot az apple ami …. megjegyzem az acelnak az aluval ellentetben meg van az az elonye hogy polirozhato, a karcok eltuntethetok, es rugalmasabb az alunal.

  9. @kchris: teljesen mindegy, milyen hiba derül ki, az emberek többségét nem érdekli, hogy mi van mögötte, mert úgy gondolják, hogy az Apple ilyet nem engedhet meg magának, még akkor sem, ha az adott anyag maga ilyen tulajdonságú, mert akkor meg jön az, hogy akkor miért nem használtak mást. mindig lesz valami, amin lehet keseregni, akár okkal, akár ok nélkül. akik meg csak trollkodnak, azoknak meg minden ilyen eset külön örömet okoz, hogy lehet rajta élcelődni. plusz, mivel az Apple egy ismert név még azok között is, akik nem használják a termékeiket, így egy-egy ilyen dolog már rögtön nagyobb hírverést kap, mintha ugyanez egy olyan rétegterméknél jelentkezne, mint a tradicionális mechanikus óraszerkezetek gyártóinak drága órái. mivel az Apple tehát ilyen “húzónév”, így ez a kiemelt sajtófigyelem elkerülhetetlen, és ha egy almás oldalon leírják, hogy más óra is karcolódik, ez nem hír, akkor azt már elfogultságként értelmezik többen, köszönhetően annak, hogy jellemzően az Apple nevét cincálja elő a sajtó, mert az a húzónév egy cikknél. ez sajos ilyen műfaj.

  10. azert az szegyen, hogy egy 6-700€ os ora vagy akar tobb ilyen konnyen karcolodik !

  11. Az a szégyen hogy a 4-5000 Eurós márkás svájci óra is karcolódik….a Samsung gear nem karcolódik? A pebble nem karcolódik? Ne várjátok azt hogy ennyi pénzért gyémántból fog nektek órát csinálni az Apple! Inkább el kellene ismerni mindenkinek hogy korszakalkotó terméket csináltak!

  12. @Jadeye: “a betört kijelzős az egy Ion-X üveges Sport modell, nem pedig a zafírkristály-üveges, rozsdamentes acélházas Apple Watch verzió. utóbbiból még nem volt ilyen törésteszt.”
    Ha az Ion-X üveg betört, nyilvánvalóan a zafírkristály is be fog. Bár a zafírkristály sokkal karcálóbb (9-es a Mohs-féle skálán, ahol a gyémánt 10-es, az üveg pedig 6-7-es), egyben ridegebb is, magyarul törékenyebb. Csakúgy, mint a plexi és az üveg esetében: a plexit sokkal könnyebb megkarcolni, viszont nehezebben törik, mint az üveg.


Add a Comment