fbpx Skip to content

Az újabb iPhone-ok eddig is gyorsabban töltöttek iPad töltővel, azonban most már az iPhone X és az iPhone 8, 8 Plus is támogatja a gyorstöltést.

iPhone X és iPhone 8, 8 Plus gyorstöltés

Mit is jelent ez gyakorlatban? Ahogy eddig is, az új készülékek 5W-os töltővel érkeznek, azonban “erősebb”, USB-C-s töltővel 30 perc alatt akár 50%-kal is feltölthetjük a telefonunkat. Ehhez legalább egy 29W-os USB-C töltőre van szükségünk és persze egy USB-C – Lightning kábelre.

Apple USB-C töltő és kábel

Ha ezt az Apple által javasolt töltővel és kábellel szeretnénk, akkor 30.280Ft-ot kell leszurkolnunk. Egyetlen töltőért és kábelért. Így ez azoknak lehet opció, akik valami oknál fogva rendelkeznek már ilyen töltővel, mert így akkor “csak” egy kábelt kell megvásárolniuk. Egyébként az Apple 5W és a 12W-os USB-s hálózati adaptere egyaránt 6.790Ft-ba kerül hazánkban. Tehát, ha nem is szeretnénk a fenti gyorstöltést, hanem csak gyorsabb töltést, akkor érdemes megvenni a 12 wattos változatot.

Természetesen ha picit várunk, akkor hamarosan megjelennek a külső gyártók gyorstöltői, és ezek valószínűleg olcsóbbak lesznek, mint az eredeti Apple termékek. De jó tudni, hogy már erre is képesek az új iPhone-ok.

Olvasd el a hozzászólásokat is

18 Comments

  1. Hány amperrel tud tölteni így az a bizonyos gyorstöltés? Csak mert azért jó lenne tudni, mennyi az annyi… Nem hiszem, hogy a 2,1A-nál többre lenne szükség…

  2. Én az iPad töltőjével töltöm a telefont, ami ugye 2.1 amperes ha jól emlékszem.
    Fél óra alatt 50%-on van.. nem értem a létjogosultságát a gyorstöltésnek, ha ennél nem sokkal gyorsabb.

  3. @lalamper: A hétvégén majd leteszteltem, ha a kezemben van a 8-as, a Touch Bar-os gép miatt van ilyen töltőm. Kíváncsi vagyok.

  4. Azért azt jó tudni, hogy a gyors töltés eddig az összes gyartonal gyors akku elhullas lett a vége. Kb 1 év és cserére szorulnak. Én mindig lassan töltök.

  5. @admin: A 7-est és a korábbiakat is tesztelhetnéd, azzal is meg az iPad töltővel is, mert én úgy érzem, ez valami direkt elnyomott marketing kommunikáció, amivel azt sugallják, hogy ez kell hozzá (és kiderül, hogy az ipad töltővel is ugyanazt tudja); nem tudom, van-e hozzá USB mérőd… Nekem a 7-es nem tölt végig 2,1 amperrel, eléggé változó…

  6. @Ffx: nincs hozzá USB mérőm, de van itthon iPad töltő, majd megnézem. 🙂

  7. @admin: Köszi, kíváncsian várom az eredményeket!

  8. Az Apple által árult belkin töltőt rendeltem meg. Jelzem, hogy az Applenél a légolcsóbb. Az15W 3A. Bár még nem jött meg a töltő mert egy-két hét a szállitás. Remelem nem kell plusz kábelt is rendelni hozzá. Ha tönkre vágja az aksit akkor arra ott lesz az Apple care. Várom már az október véget.

  9. Beszereztem egy Samsung vezetek nelkuli gyorstoltot (Qi szabvany), kivancsi vagyok hogy felveszi gyorsabban errol mint egy sima vezetek nelkuli toltorol majd az i8-am.

  10. Nemtudom gyerekek, de nekem Iphone 6s van gyári töltővel, fél óra alatt az is simán50% ig feltölti 3-5% róll.?!

  11. Bocs, ha kicsit régi témához írok, de nem találtam optimálisabbat. Szóval vetem egy quickcharge 3.0-ás powerbank-ot és az lenne a kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy a gyorstöltés csak 0-50%-ig működik, vagy a fölött is?! Fél óra alatt nekem kb 20%-ot tol a 8 Plus-omba, 50-70%-ra.
    Talán a sima hálózati töltésnél egy 10%-al gyorsabb, de nem érzek érezhető különbséget. Ez normális?

  12. @totopad: A gyorstöltés végig működik, de minél több töltöttség van az akkumulátorban annál lassabban tölti már, hogy ne tegye tönkre. Szóval ez jó.

    A quickcharge 3.0-ás powerbankot USB-C – Lightning kábellel használod?

  13. @admin: passz, a telefon gyári kábelével

  14. @totopad: Az akkor nem gyorstöltés csak gyorsabb töltés. Kizárólag USB-C – Lightning kábellel működik a gyorstöltés sajnos.

  15. @admin: ok, köszi
    van otthon egy hama-s light-ing kábelem is, megsasolom, hátha, amúgy, ezt feltüntetik az usb-s csatlakozón? mármint, ha usb-c-s?

  16. @admin: köszi,

    este megnézem a másik hamás kábelt, hátha, legfeljebb beszerzek egy új kábelt

  17. Valóban a gyári lighting kábel volt a gond, megnéztem a hama-s kábelemmel, az valszeg már usb-c-s. Fél óra alatt 40%-ról 85%-ra tolta fel.


Add a Comment