Mac zárolásának feloldása az Apple Watch segítségével (videó)

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple még a WWDC-n mutatta be a macOS Sierra egyik újdonságát, ami azt teszi lehetővé, hogy a watchOS 3-at futtató Apple Watch segítségével tudjuk feloldani a Mac számítógépünk zárolását, ami sokkal gyorsabb lehet adott esetben, mint ha egy hosszabb jelszót kellene begépelni.

Borítókép: A Mac zárolásának feloldása az Apple Watch használatával.

Ennek a funkciónak a működését az Apple csak a macOS Sierra és a watchOS 3 második fejlesztői bétájában tette elérhetővé, így eddig nem lehetett kipróbálni – ráadásul mindez a hivatalosan elérhető információk alapján a 2013-as és újabb Mac-ek esetén működik.

A beta 2-ről szóló cikkünk alatt érkezett visszajelzések alapján viszont ez a 2013 sokkal inkább a Late 2013-as modellekre vonatkozna, mert az Early 2013-asok esetén a jelek szerint meg sem jelenik ez a menüpont.

Ahhoz tehát, hogy ezt jelenleg használni tudjuk, szükségünk van egy olyan Mac-re, amire telepítettük a macOS Sierra második fejlesztői béta verzióját – illetve egy Apple Watch-ra is, amin pedig a watchOS 3 szintén második bétája található.

Ez még nem minden, az is feltétel, hogy az iCloud fiókunk esetén be legyen kapcsolva a kétfaktoros (kétlépéses) hitelesítés.

Ha ez mind megvan, akkor egyszerűen csak menjünk a Mac beállításai között a Biztonság és adatvédelem menüpontba, ahol először oldjuk fel a módosítások zárolását a bal alsó sarokban a lakatra kattintva és a jelszavunkat megadva, majd tegyük be a pipát A Mac feloldásának engedélyezése az Ön Apple Watchának opció elé:

Kép: A Mac feloldásának engedélyezése az Apple Watch használatával opció a macOS Sierra Rendszerbeállítások alatt.

Ezután már fel tudja oldani az Apple Watch a zárolást, ami a legtöbb esetben még attól függetlenül is hibátlanul működik néhány pillanat alatt, hogy valójában béta szoftvereket használunk:

Előfordulhat olyan hiba, hogy a feloldást követően nem csatlakozik a gép a Wi-Fi-hálózatra, ekkor egyszerűen kapcsoljuk ki a Wi-Fi-t, majd vissza. A zárolás feloldásához nem kell internetkapcsolat.

Szintén a béta számlájára írható, hogy a feloldás nem minden esetben sikerül, de ilyenkor a Mac feldobja a jelszó bekéréséhez a szövegmezőt.

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Klassz, de sajnos nem tervezek Apple vekkert vásárolni… Annyira nem kritikus a jelszó gépelés. Telefonon viszont nagyon szeretem az ujjlenyomat-olvasós belépést. Remélem nem b…szarintják el azzal a nyomkodós hülyeséggel, amiről nemrég olvastam…

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!