fbpx Skip to content

Az Apple még a WWDC-n mutatta be a macOS Sierra egyik újdonságát, ami azt teszi lehetővé, hogy a watchOS 3-at futtató Apple Watch segítségével tudjuk feloldani a Mac számítógépünk zárolását, ami sokkal gyorsabb lehet adott esetben, mint ha egy hosszabb jelszót kellene begépelni.

Borítókép: A Mac zárolásának feloldása az Apple Watch használatával.

Ennek a funkciónak a működését az Apple csak a macOS Sierra és a watchOS 3 második fejlesztői bétájában tette elérhetővé, így eddig nem lehetett kipróbálni – ráadásul mindez a hivatalosan elérhető információk alapján a 2013-as és újabb Mac-ek esetén működik.

A beta 2-ről szóló cikkünk alatt érkezett visszajelzések alapján viszont ez a 2013 sokkal inkább a Late 2013-as modellekre vonatkozna, mert az Early 2013-asok esetén a jelek szerint meg sem jelenik ez a menüpont.

Ahhoz tehát, hogy ezt jelenleg használni tudjuk, szükségünk van egy olyan Mac-re, amire telepítettük a macOS Sierra második fejlesztői béta verzióját – illetve egy Apple Watch-ra is, amin pedig a watchOS 3 szintén második bétája található.

Ez még nem minden, az is feltétel, hogy az iCloud fiókunk esetén be legyen kapcsolva a kétfaktoros (kétlépéses) hitelesítés.

Ha ez mind megvan, akkor egyszerűen csak menjünk a Mac beállításai között a Biztonság és adatvédelem menüpontba, ahol először oldjuk fel a módosítások zárolását a bal alsó sarokban a lakatra kattintva és a jelszavunkat megadva, majd tegyük be a pipát A Mac feloldásának engedélyezése az Ön Apple Watchának opció elé:

Kép: A Mac feloldásának engedélyezése az Apple Watch használatával opció a macOS Sierra Rendszerbeállítások alatt.

Ezután már fel tudja oldani az Apple Watch a zárolást, ami a legtöbb esetben még attól függetlenül is hibátlanul működik néhány pillanat alatt, hogy valójában béta szoftvereket használunk:

Előfordulhat olyan hiba, hogy a feloldást követően nem csatlakozik a gép a Wi-Fi-hálózatra, ekkor egyszerűen kapcsoljuk ki a Wi-Fi-t, majd vissza. A zárolás feloldásához nem kell internetkapcsolat.

Szintén a béta számlájára írható, hogy a feloldás nem minden esetben sikerül, de ilyenkor a Mac feldobja a jelszó bekéréséhez a szövegmezőt.

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. Klassz, de sajnos nem tervezek Apple vekkert vásárolni… Annyira nem kritikus a jelszó gépelés. Telefonon viszont nagyon szeretem az ujjlenyomat-olvasós belépést. Remélem nem b…szarintják el azzal a nyomkodós hülyeséggel, amiről nemrég olvastam…

  2. Macbook Air 13″ Early 2014-nél sem jelenik meg a menüben. Mitől függ?

  3. @GSheelm: hmm, lehetséges még a béta miatt nem minden készüléken érhető el. Biztos 2014 early?

  4. Igen, névjegyben ez van. Írták más külföldi oldalon,hogy tiszta telepítéssel érhető el, vagy várjak és indítsam újra az eszközeimet.

  5. Na itt úgy tűnik gond van WatchOS 4 alatt. Valaki hasonlóan?


Add a Comment