fbpx Skip to content

Nem mindig veszitek észre, de itt a blogon sokszor frissítjük a háttér rendszereket, az oldalt, optimalizáljuk, új funkciókat állítunk be és így tovább… Egy ideje már nem volt gépház bejelentkezés, így most az elmúlt időszak frissítéseit vesszük sorra.

2017 év elejétől sokkal jobban optimalizáljuk a cikkeket, hogy nektek könnyebb legyen keresni, vagy rátalálni a hasonló írásainkra. Frissítettük a keresőt, beállítottunk értesítő emailt egyes cikkeknél, illetve a Szifon.com alkalmazásban is optimalizáltunk, de erről majd később. Nézzük, weben mik az újdonságok.

Ahogy láthattátok, már egy ideje elérhető a cikkeknél az “Ezek még érdekelhetnek:”. Ide vagy mi rakunk ki olyan cikkeket, amik relevánsak lehetnek számotokra, vagy a rendszer a címkék alapján teszi oda időrendi sorrendben őket. Napi szinten több százszor kattintotok ezekre, így láthatjuk, hogy mi az, ami érdekel titeket, mit érdemes odarakni, ha esetleg nem találna a rendszer automatikusan releváns cikket:

Mellette láthatjátok a megosztást is, ami weben és mobilon más-más opciót dob fel. Mostanság sokkal többször használjátok a Facebook Messengert és az iMessage-et, így azokat a gombokat is bele raktuk a nyáron, mobilra optimalizálva. Ezt a Szifon.com appban és Safariban is eléritek az “Elküldöm” gombra kattintva.

Amennyiben tesztelünk egy-egy terméket, már megtalálhatjátok a cikk végén az összesítő csillagokat is. Ez is nyár elejétől érhető el a tesztjeinknél, így könnyebben látható, hogy hogyan értékeltük a termékeket.

Pár hónapja elindítottuk az automatikus levélküldő rendszert, amit most már több ezren használtok. Egyrészt minden új regisztrációkor elküldünk egy úgynevezett “welcome emailt”, amivel köszöntjük a felhasználót, majd pedig néhány fontos cikket megemlítünk neki. Másrészt ezt láthatjátok a fontosabb iOS 11, iPhone 8, 8 Plus, iPhone X cikkeknél is, ahol fel lehet iratkozni, ha nem akarsz lemaradni egyetlen friss hírről sem. Ez egy automatikus email küldés, miután a cikket kiraktuk 1 perc múlva ott van levél a postafiókodba.

A Szifon.com-on felül kiraktuk a legnépszerűbb címkéket, mint például iOS 11, iPhone 8, iPhone X. Ezekre kerestek a legtöbbször, így kényelmesen megnézhetitek, mik a legfrissebb cikkek, újdonságok, tippek trükkök ezekkel kapcsolatban.

Az elmúlt hetekben frissült a kereső is az oldalon. Az Algolia szolgáltatás segítségével már optimalizálhatjuk a keresést is, így ha szeretnék, hogy egy-egy fontosabb cikk felülre kerüljön a keresőbe, beállíthatjuk nektek. Nézhetjük a keresési statisztikákat, információkat, hogy Ti még jobb eredményt kaphassatok. Ilyen például az iPhone 8, iPhone X kereső szóra való optimalizálás. Ha ezeket beírjátok, akkor már azokat a cikkek jönnek fel, amik relevánsok számotokra, ezután pedig dátum szerint a többi. Ez iOS-en Safariban is működik. Jelenleg még fejlesztés alatt van.

QR-kóddal frissültek az alkalmazást, játékokat ajánló cikkeink. Ez azt jelenti, hogy ha weben olvassátok el ezeket, akkor QR-kóddal is találkozhattok, így nem kell most már a készüléken külön megnyitni a cikket, és ott a letöltésre nyomni, vagy kikeresni az App Store-ban az adott appot, hanem az iOS 11-ben a Kamerát használva rögtön megnyithatjátok telefonon.

[appstore id=”478349163″]

Ha már Szifon.com alkalmazás, akkor javítottuk a keresőt ott is, igaz, nem ennyire okos még. Ezen túl javult a sebesség és a sokak által kért bejelentkezés is. Most már 30 napig tárolja az app a bejelentkezett felhasználót. Az iPhone X megjelenése után optimalizáljuk majd az appot arra is.

A háttérben természetesen rengeteg aprósággal foglalkoztunk még, hogy az oldal kényelmesebben olvasható és gyorsabb is legyen, de ezek már nem annyira feltűnő frissítések. A jövőben szeretnénk majd még apró újításokat bevezetni, reméljük a fentiek tetszenek nektek. Külön köszönöm a segítséget @Developer és @Dani kollégánknak. Bármilyen javaslatot szívesen fogadunk hozzászólás formájában. 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

20 Comments

  1. A képre kattintva jó lenne teljes képernyős nézet. Illetve nagyítási funkció. Köszi a kitartó munkát! Jó az app.

  2. iOS 5.0.1 alatt miért nem tölti be a cikkeket? ???? Szó szerint semmi se jön be :(((

  3. @scania460: Safariban? vagy appon belül?

  4. A háttér munkából mi csak azt vesszük észrey felhasználók hogy működik pedig ami mögötte van az nem kis munka. Köszönjük nektek. És persze a friss híreket,teszteket…… Kösz srácok!!! 🙂

  5. @Jadeye: Az appon belül. Nem a legfrissebb app, deeee na… (csak viccként írtam. tudom, hogy szinte lehetetlen iOS 5-re működő appot szerezni :D) ????

  6. (egy 3GS-ről van szó még 2009-ből) ???????? De viccen kívül nagyon jó az oldal. Bár nekem valamiért nem emlékezik a felhasználói adataimra, csak maga a Keychain vagy mi, de nem mondanám negatívumnak. 😀

  7. Mobilon lent, a Vissza az oldal tetejére kattinthatatlan, az Elküldöm sáv teljesen kitakarja

  8. Én nagyon szeretnék fekfő nézetet. Leginkább az iPad appba. 🙂

  9. Én csak arra használom az appot, hogy megnézzem a címeket benne. De olvasni már nyitom a Safarit. Nem szeretek olvasni az olvasói nézet nélkül. Nekem ez hiányzik az appból.

  10. Engem ez az elküldöm sáv roppant mód zavar, mert ha épp csak a komment boxig scrollozok le, akkor ez pont kitakarja a komment elküldés gombot és ugye ennek is valami furcsa okból nem megosztás, hanem elküldöm a neve, így volt már, hogy erre nyomtam. Meg amúgy is zavaró, hogy külön keresni kell a küldés gombot, mert valami kitakarja..
    Egyébként minden tök jó, nekem gyorsan fut és töltődik be.

  11. Én egy fekvő nézetet szeretnék iPad-re. Amúgy az nagy pozitívum hogy itt iPaden iOS 11 alatt működik a drag n drop. Szuper app. Csak így tovább.

  12. Hajrá-hajrá! Már csak az lenne szuper ha kapna egy redesign-t mert szörnyen gagyin néz ki.

  13. Meg az is jó lenne, ha nem lehetne kilépni az aktuális cikkből akkor, ha véletlenül balról jobbra húzom az ujjam, ez qurvára zavaró! Többszőr panaszkodtak már erre itt, de mindig csak az volt a válasz, h ez a rendszer okozza nem az app, akkor meg kéne próbálni, hogy hagya figyelmen kívül a rendszer ezen képességét! Meg a hozzászólások számozása is jó lenne! 🙂

  14. Mikor fogjátok isteni az iPhone X hez?
    Csak egy kérdés nem ehhez tartozik szerintetek azt meglehet csinálni iPhone X-en hogy a Face id-vel kinyitjuk akkor egyből főképernyő jöjjön be?

  15. @scania460: vagyis akkor nincs hiba, az egész hozzászólásod csak vicc volt? mert akkor nem állunk neki teszt eszközt keresni, amin megnézhetnénk.

    @Focusgrafx: jelenleg nem tervezünk változtatni a designon.

    @Put2: ez az iOS beépített lehetősége, hogy balról jobbra swipe-olva visszalép. többek meg pont ezt rótták fel korábban, hogy miért nem tudja ezt. meglátjuk, van-e lehetőség arra, hogy ez utólag ki-be kapcsolható legyen.

    @stei: nemsokára, még előbb tesztelnénk az új buildet magán a készüléken, és ha nem tapasztalunk hibákat, beküldjük az Apple-nek.

  16. Engem is az “Elküldöm” sáv zavar iPhone-on. Nem lenne jobb megoldás alulra egy gomb ehhez? (könyvjelző mellé)
    A másik kérdés hogy a könyvjelzők szinkronizálása készülékek között működik már?

  17. @Jadeye: Igazábol van a hiba, hogy iOS 5 alatt nem jönnek be, de nem is a legfrissebb app töltôdik le. De csak ezért nem hiszem, hogy nagyon megérné tesztkészüléket keresnetek.(ha kell, lefotózom képernyôfotóval vagy valahogy) :)) A böngészôben bejön. :DD

  18. @scania460: régebben volt olyan, hogy a sok hozzászólásos illetve nagyon hosszú cikkeket nem töltötte be az app, az szerintem azóta már javítva lett, de neked mivel nem friss a progi, ez is lehet probléma

  19. Az appon belül a “cikk elküldése” sáv szerintem zavaró és felesleges, hisz rögtön alatta ott az ios megosztás-ikonja, ami lényegében ugyanezt tudja…
    A képek kezelése katasztrófa: rákattintok, le akarja tölteni… Jobb lenne egy nagyított, zoom-olható teljes képernyős nézet, aki le akarja tölteni az tartsa lenyomva vagy ilyesmi…
    Bejelentkezés 30 napra? Weben ok, de app-ban minek? Legyen végleges, mint más appok esetében…

  20. Lehetne, hogy a. Cikklistában a VoiceOver előbb mondja a cikk címét, mint a dátumát? Szerintem a cím sokkal fontosabb, mint a dátum.


Add a Comment