fbpx Skip to content

Az Apple az iOS 11 alatt teljesen újratervezte az iMessage alkalmazásokat, alulra kaptunk egy sávot, amivel még könnyebben elérhetjük a kedvenc matricáinkat, iMessage alkalmazásainkat.

Hogyan tüntethető el az iMessage-ben lévő alkalmazás sáv

Én viszonylag sokszor használok matricákat, így egyáltalán nem zavar a sáv, de Handrás is kibukott rajta, hogy akik ezt egyáltalán nem használják, hogyan tudják eltüntetni. A megoldás rettentő egyszerű, viszont valamiért sokszor csak időleges.

Lépjünk be egy beszélgetésbe és keressük meg a szürke App Store ikont, majd nyomjunk rá. Ezután eltűnik a sáv. Ezt ugyanakkor van, hogy többször is meg kell tennünk, és sajnos idővel vissza-vissza térhet ez sáv, de legalább ideiglenesen elrejthettük.

Szürke App Store ikon a megoldás az iMessage alkalmazás menüsor eltüntetésére

(Hamarosan teszteljük a 4K-s Apple TV-t is.) ????????

A probléma egyébként az, hogy az Apple nem igazán hívja fel a figyelmünket ezekre az apró beállításokra, rejtett funkciókra – elképzelhető, hogy azért, mert a cég ezt intuitívnak, magától értetődőnek gondolja. Ennek ellenére sokszor fórumokról, ismerősöktől kell megtudunk, ha már nagyon idegesít minket valami. Szerintem még az ingyenes Apple Online Support sem tudott volna választ adni telefonon. ????????‍♂️???? Mindenesetre legalább kikapcsolható.

Ti tudtok még hasonló rejtett trükkről az iOS 11-ben?

Olvasd el a hozzászólásokat is

19 Comments

  1. Handás kirakta, erre nektek is ki kellett…. esetleg egy önálló gondolat?

  2. Én mondjuk nem szoktam olvasni Handrás cikkeit, így nekem jól jött az infó, köszönöm.

  3. Ki a fa..-om az a Handrás?

  4. @Balogh Ádám: neked nem is érdemes tudnod…. elég ha pumpedgabót ismered.

  5. Leszarom, hogy ott van, megszoktam.

  6. dnp: Amikor az Index meg a HVG es a Hir24 (meg kb 15 hasonlo oldal) lehozza ugyanazt a hirt akkor nekik is megirod ezt igy?

  7. Nincs ezzel baj. A cikk jó, handrást nem olvasok (meg más almás oldalt sem) és végre nem pletyka cikk van, hanem valami hasznosság 🙂

  8. Sziasztok! Van valakinek tapasztalata az ios11 és az iPad Mini 3 kapcsolatáról? Mennyire érdemes frissíteni? Jól megy még vele?

  9. @skylinelaca: iPad mini esetén is ugyanúgy eltüntethető az app sáv, ahogy a cikk írja.

  10. @Jadeye: Nem ez volt a kérdező kérdése. 😀

  11. @skylinelaca: Nekem mini 3-am van, de ne frissíts!!!
    Hagyd rajta az iOS 8-at, khhmmm buzi Apple, akarom mondani ami már akad rajta iOS 9-et. 🙂

  12. @farkas63: hanem? ez a cikk az iMessage-ben található app sáv eltüntetéséről szól. ha a hozzászólásában más témáról lenne szó, akkor azt minden bizonnyal az arról szóló cikknél tette volna fel, hiszen az eddig megjelent iOS 11 verziók mindegyikéről van külön cikk:
    https://szifon.com/2017/09/19/megjelent-az-ios-11-ujdonsagok-telepites-tippek/
    https://szifon.com/2017/09/26/megjelent-az-ios-11-0-1/
    https://szifon.com/2017/10/03/megjelent-az-ios-11-0-2/

  13. Akárhogy teszem oda az ujjam nem tűnik el…

  14. Az iOS11 és iPad Mini 3 kapcsolatáról hamarabb kapott itt választ mint a linkelt helyeken kapott volna,nyilván ez főbenjáró bűn …..

  15. Hamarabb kapott itt választ mint a linkelt helyeken kapott volna,nyilván ez főbenjáró bűn …..

  16. @Gullit10: “hamarabb kapott itt választ mint a linkelt helyeken kapott volna”
    a linkelt cikkek alatti hozzászólásokban az olvasók összes eddigi tapasztalata már eleve ott van, több szemszögből, több olvasó által leírt vélemények alapján lehet dönteni, tehát nincs milyen válaszra várni, az már ott van – vagy itt, offtopic válaszként egyetlen hozzászólás szerepel. szerintem egyetlen véleményből nem lehet alapozni semmire…

    “nyilván ez főbenjáró bűn”
    javaslom elolvasni: https://szifon.com/hirek/media/moderalasi-alapelveink/

  17. @Kigyósi Gergő: Ok de ez nem egy olyan hír ami mindenhol kint van, hanem handrás nyavalygott egyet, mert nem tetszik neki valami az iOS11-ben, ami ugye az saját véleménye, bux indexet nem dobja meg egy hangyányit sem, de itt is lehozták ugyanazt a hatalmas problémát…. csak azt vetettem fel, hogy handras és appleblog repostá megy át az oldal lassan.

  18. dnp: Akkor lehet keresni kellene neked olyan blogot ahol minden hibatlan 🙂 Vagy inkabb neked csinalni egyet. Bocsi de egyszeruen nem tudom megerteni azokat az embereket akinek sose jo semmi. Te is most ezt kepes voltal leirni hogy ezt Handras mar megirta ahelyett hogy fo cim elolvasas utan tovabb lapozol mivel mar Te ezt olvastad. Hidd el hogy sokan vannak itt akik nem olvassak Handrast, koztuk en is es nekem peldaul amit ide irtak a sracok uj dolog volt. Attol hogy Te mar lattad az nem azt jelenti hogy ez az info masnak nem lehet hasznos vagy segitseg. Nem is lenne ezzel baj csak egyszeruen nem ertem hogy ennek miert kell hangot is adnod.


Add a Comment