Kipróbáltuk az Apple Watch új, szőtt műanyag szíját

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ahogy az várható volt, az Apple a tavaszi eseményén az Apple Watch kapcsán kizárólag a szíjakra koncentrált, tehát nem jelentett be új órát.

IMG_1179

Az Apple Watch közel 1 éves, elvileg most kellett volna megérkeznie az új generációnak, de ahogy arról korábban mi is írtunk, nem évente fogja frissíteni ezt a készüléket az Apple, pontosabban nem az elején. Így szerintünk vagy év végén vagy pedig jövőre jöhet majd az Apple Watch 2, addig csak szíjakat, kiegészítőket, szoftver frissítéseket kaphatunk. A legújabb, a szőtt műanyag szíj pedig a sport szíj vetélytársa lett, mi is kipróbáltuk, mennyire kényelmes, mennyire jól használható.

Az Apple eredeti szíjai nem olcsóak. Eddig kizárólag a sport szíj volt mindenki számára elérhető árban, most azonban már szőtt műanyag szíjat is vásárolhatunk az óránkhoz többféle színben. Ez a nylon szíj hét színben érhető el, kezdve a világostól a feketéig. Az Apple szíjára nem mondható az, hogy NATO szíj. Egyrészt mi is próbáltunk már NATO szíjat itthon és az jóval könnyebb, vékonyabb volt, az Apple eredeti szíja pedig picit vastagabb, sokkal keményebb, mondhatni több anyag van benne.

IMG_1183

A színek közül két olyan típus van, ami szinte látatlanban is szép. A fehér, pontosabban gyöngyszürke, és a fekete változat, ami például egy fekete Apple Watch-hoz tökéletes. Mindegyik nylon szíj rozsdamentes acél csatot kapott, azonban az órához csatlakozó vége, az úgynevezett adapter eltérő. Ez az adapter műanyag, és a színe megegyezik a szíj domináns színével.

A szőtt műanyag szíjak készítése több mint 500 szál egyedi, színgazdag mintába való összeszövésével kezdődik. Az így kapott anyag négy rétegét ezután monofil szálakkal egyetlen, szövetekre jellemző kellemes tapintású, tartós szíjjá alakítjuk. A szíj hétféle életteli színben kapható. (apple.hu)

Pár napos használt után, tapasztalataink szerint a szíj rendkívül kényelmes, könnyen használható, akár sportoláshoz is, de ott vegyük figyelembe, hogy koszolódhat. Nem érzi azt az ember, hogy egy műanyag szíj van a karján, olyan, mintha tényleg szövet lenne. Tehát összességében egy remek szíjat készített az Apple, és mindezt a sport szíjak árában adja, tehát sokak számára elérhető áron.

Ezek még érdekelhetnek:


 1. “azonban az órához csatlakozó vége, az úgynevezett adapter eltérő”

  Sziasztok. Azt szeretném kérdezni, hogy van amelyik színhez acél vagy aluminium adapter tartozik?

 2. @AppleFan: A cikket nem én néztem át, hanem Jadeye kolléga. Ő pedig már javította is. (Az esetleges elírás pedig továbbra is elírás, és nem szisztematikus helyesírási hiba.)

  Amúgy meg miért ne szólhatnál? Teljesen jogos – amint látod, az észrevételt megköszöntük, a hibát elismertük és ki is javítottuk.

 3. Na megjött végre az enyém is…
  38mm-es nem mondom, hogy rövid, de azért lehetne egy cm-rel hosszabb, vagy lehetne benne 2 méret ahogy a szilikon szíjnál…
  Az anyaga nagyon tuti, sokkal kevésbé izzad a bőröm alatta mint a bőrszíj alatt.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!