fbpx Skip to content

Alig több mint két héttel az iOS 11.1.2 megjelenése, valamint hat béta változat, és egyetlen nappal a legutóbbi béta után az Apple kiadta az iOS 11.2-t.

Az új kiadás engedélyezi a gyorsabb vezeték nélküli töltést az iPhone 8 és iPhone X modelleken, javítja a december 2-ával kezdődően adott esetben előforduló újraindulásokat bármely készüléken, illetve néhány újdonság mellett több hibajavítást is tartalmaz.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord a cikkben ezeket: Letöltés.

iOS 11.2 újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

Az iOS 11.2 tartalmazza az Apple Pay Casht, amellyel pénzt küldhet, kérelmezhet és fogadhat a barátaitól és családtagjaitól az Apple Pay használatával. Ez a frissítés hibajavításokat és fejlesztéseket is tartalmaz.

Apple Pay Cash (csak az Egyesült Államokban)

  • Pénzt küldhet, kérelmezhet és fogadhat a barátaitól és családtagjaitól az Apple Pay használatával az Üzenetekben vagy a Siri használatával.

Egyéb fejlesztések és javítások

  • A gyorsabb vezeték nélküli töltés támogatása iPhone 8-on, iPhone 8 Pluson és iPhone X-en más gyártók kompatibilis kiegészítőivel
  • Három új élő háttérkép iPhone X-hez
  • Javítja a videokamera képstabilitását
  • Támogatja a Podcastokban a műsor következő epizódjára való automatikus továbblépést
  • Támogatja a HealthKitben a lesiklósportok távolságát adattípusként
  • Kijavít egy hibát, amely miatt úgy tűnhet, hogy a Mail a letöltések befejezése után keres új üzeneteket
  • Kijavít egy hibát, amely miatt a törölt Mail-értesítések ismét megjelenhetnek az Exchange-fiókokban
  • Javítja a Naptár stabilitását
  • Megold egy problémát, amely miatt előfordulhat, hogy a Beállítások üres képernyővel nyílik meg
  • Kijavít egy hibát, amely megakadályozhatja a Mai nap nézetre vagy Kamerára való lapozást a Zárolási képernyőről
  • Megold egy problémát, amely megakadályozhatja, hogy a Zene-vezérlők megjelenjenek a Zárolási képernyőn
  • Kijavít egy problémát, amely miatt előfordulhat, hogy az alkalmazásikonok nem megfelelő elrendezésben jelennek meg a Főképernyőn.
  • Megold egy problémát, amely megakadályozhatja, hogy a felhasználók töröljék a legutóbbi fotókat, amikor az iCloud-tárhely megtelt
  • Megold egy problémát, amely miatt az iPhone keresése néha nem jelenít meg térképet
  • Kijavít egy problémát az iMessage-ben, amely miatt a billentyűzet lefedheti a legutóbbi üzenetet
  • Kijavít egy problémát a Számológépben, amely miatt a számok gyors begépelése helytelen eredményhez vezethet
  • Megold egy problémát, amely miatt előfordulhat, hogy a billentyűzet lassan reagál
  • Az RTT- (valós idejű szöveg) telefonhívások támogatása siketek és hallássérültek számára
  • Javítja a VoiceOver stabilitását az Üzenetekben, a Beállításokban, az App Store-ban és a Zenében
  • Megold egy problémát, amely megakadályozta, hogy a VoiceOver bejelentse a bejövő értesítéseket

Az iOS 11.2-ben, karöltve a tvOS 11.2-vel és a macOS High Sierra 10.13.2-vel, az Apple elérhetővé teszi az előfizetéses modell esetén a bevezető árazást a megújuló előfizetésekre. Ez azt is jelenti, hogy egy egyébként előfizetéses app letöltése ingyenes, majd az csak az adott időszak után válik fizetőssé. Gyakorlatilag ezzel megjelenik a próbaidőszak (trial) lehetősége az appok esetén.

A Vezérlőközpontban a Wi-Fi és Bluetooth opciók esetén az első alkalommal külön értesítést mutat az iOS arról, hogy hogyan működnek ezek az opciók:

Közeli Wi-Fi leválasztása holnapig. A jelenlegi Wi-Fi-hálózat és más közeli hálózatok holnapig le lesznek választva. A Wi-Fi továbbra is rendelkezésre áll az AirDrophoz, a Személyes Hotspothoz és a helymeghatározás pontossága érdekében. Bluetooth-tartozékok leválasztása holnapig. A jelenleg csatlakoztatott tartozékok le lesznek választva, és más tartozékok nem fognak kapcsolódni. A Bluetooth továbbra is rendelkezésre áll az Apple Watchhoz, az Apple Pencilhez, a Személyes Hotspothoz és a Handoffhoz.

Látható tehát, hogy az Apple ezeknek a kapcsolóknak a működésén nem fog változtatni. Erről részletesen: A Bluetooth és a Wi-Fi használata az iOS 11 Vezérlőközpontjában.

Érdemes még megnézni a 9to5mac videóit a béták újdonságai kapcsán a szembetűnőbb változásokról:

Váratlanul újraindul december 2-án reggel óta a készülékem!

Az iOS 11.2-ben az Apple azt a hibát is javítja, amikor a készülék december 2-ával kezdődően 0:15 után váratlanul újraindul, ha olyan alkalmazást is használunk rajta, ami helyi értesítéseket dob fel, például adott időközönként emlékeztet, hogy vegyük be az esti gyógyszert. Erre egyébként az Apple azt javasolta még az éjjel, hogy kapcsoljuk ki az ilyen appok esetén az értesítéseket. Ez nem feltétlen megoldható az újraindulás előtti rövid idő alatt, így első körben mindenképp állítsuk vissza a dátumot december 1-re, és utána frissítsünk 11.2-re.

Ha pedig már nem tudjuk visszaállítani a dátumot, mert a készülék már folyamatosan újraindulgat, tegyük azt helyreállítási (recovery) módba, és úgy frissítsük iTunes segítségével a számítógépen.

iPhone 8, 8 Plus és iPhone reset, recovery, avagy visszaállítás, DFU mód

Erről a hibáról és a megoldási lehetőségekről részletesen itt írtunk: Mit tehetünk, ha váratlanul újraindulgat a készülékünk december 2-től?

Frissítés után nem küldi el a hívószámomat!

Erről a hibáról és a megoldásáról itt írtunk azóta részletesen: Gyakori kérdések: mit tehetünk, ha az iPhone nem küldi el a hívószámunkat?

Downgrade?

Gyakorlatilag bármely esetben kizárólag csak az arra a készülékre hivatalosan elérhető legfrissebb verzió tehető fel – illetve az, amit az Apple épp aláír, mert itt lehetnek átfedések, főleg egy új verzió megjelenése utáni napokban, ameddig még az előző verziót is aláírják: Gyakori kérdések: az aktuális iOS-verziónál régebbi firmware visszaállítása.

Ha a készüléken aktuálisan meglévő verziót szeretnénk kitakarítani: Gyakori kérdések: aktuális iOS-verzió újratelepítése, frissítés nélkül.

Letöltés

A frissítés a legegyszerűbben a Beállítások, Általános, Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, de természetesen használhatjuk az iTunes-t is. Bármelyik módszert is választjuk, a folyamat végeredménye ugyanaz lesz. Erről itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: hogyan működik az OTA frissítés?

Az iOS 11.2 buildje 15C114, ami megegyezik a legutóbbi bétáéval.

Ha valaki szeretné lementeni a 11.2 IPSW fájlját, az nyissa meg az alábbi cikkünket, amiből mindig a legfrissebb, az Apple által épp aláírt iOS-verzió IPSW-fájlja tölthető le: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések

Ha a frissítéskor hibával találkozol, akkor pedig ezt a cikkünket érdemes megnézni: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek

Ezen túl a másik fontos cikkünk a használat közben felmerülő hibák lehetséges megoldásairól: Gyakori kérdések: mit tehetünk, ha furcsa dolgokat produkál a készülékünk?

Linkgyűjtemény

Az iOS 11-ről szóló összes cikkünk megtalálható az iOS 11 címke alatt.

Olvasd el a hozzászólásokat is

77 Comments

  1. Sziasztok!
    Help!?
    Iphone6 64GB ios 11.1.2
    Itt egy videó folyton mintha újra indulna és még melegszik is!!!
    https://youtu.be/CwOPGsHjNNQ
    Az aksit is leszívta 44%ról videó alatt 28% ra majd végűl kikapcsoltam mert brutálisan melegedett és 10% alá esett!!! Mindezt kb 10 perc alatt!

  2. @Sanyiman: és ennek mi köze van a 11.2-höz? időközben frissítettük a cikket, elképzelhető, hogy ezt nálad is a december 2-i dátum okozza, kérlek, olvasd végig.

  3. Az lenne a kérdésem, hogy a 6. bétát már nem raktam fel mert gondoltam kiléptek a béta programból. Töröltem a profilt de a Feedback app még mindig fent van és nem is törölhető de szoftver frissítés menüben azt írja naprakész???? Most akkor se bétát se véglegest nem kapok??
    Korábban nem emlékszem hasonló macerára, vagy valamit kihagytam?

  4. @fakem28: A készüléket indítsd újra és akkor minden rendben lesz!

  5. Jadeye!
    Kössz a segítséget!
    Egyébként semmi!
    Azt gondoltam itt kapok valami ötletet vagy tanácsot!

  6. @Sanyiman: ha végigolvastad a cikket, láthatod, hogy újraindulós problémára is nyújt megoldást a 11.2, tehát első körben frissítsd.

  7. Jadeye!
    Köszönöm!
    Csak az a baj, hogy másfél percenként csinálja és nem tudom elindítani a frissítést!

  8. @Jadeye

    Csak az a baj, hogy másfél percenként csinálja és nem tudom elindítani a frissítést!
    Köszönöm

  9. @Sanyiman: Jadeye frissítette a cikket kérlek kövesd az utasításokat, az iTunes segítségével frissíts.

  10. Tudom nem ide tartozik, de feltenném a kérdést, JB-re várva melyik verzión kéne maradni ?
    11.1.2-vel nekem hibamentes, maradjon az, vagy frissítsem 11.2-re ?

  11. @Gomb: semmi hír nincs a jailbreakről.

  12. @Jadeye: Köszi, én is így látom, de mivel pár évet kihagytam, gondoltam rákérdezek mivel 4-5 éve mindenki óvatosan kivárta 1-2 verzióval visszamaradva.

  13. @Gomb: én 9 év jb után bevállaltam a jb nélküli létet egy 8 Plus-al és nem mondom, hogy nem hiányzik 1-2 tweak, de messze használhatóbb ma már jb nélkül is az IOS! Gyakorlatilag, a legtöbb fontos tweak-et, simán beépítették a rendszerbe.

    Amúgy 2 óra használat után, jó az 11.2, számológép problémát javították, más hibám meg nem nagyon volt, stabilnak tűnik…

  14. Sziasztok!
    Nekem az lenne a kérdésem, hogy iPhone 8-nál tapasztalt valaki az előző ios 11-es szoftver verziókkal olyat, hogy egyes alkalmazásoknál a telefon a kelleténél jobban melegszik?
    Ebben a verzióban ez javítva lett?

  15. A béna képernyő feloldást még mindig nem tudták javítani…

  16. IPhone 6-ra szerintetek érdemes feltenni már ezt 10.3.3-ról váltva?

  17. @Jadeye: Köszi, jeleztem nekik.

  18. @ApplePen: Én nem frissítenék a helyedben, mert az összes ismerősöm, akinek 6-osa van (sima 6, nem 6s), mindegyiknek sokkal lassabb lett a telefonja -legalább is a 11.1-ig bezárólag. Gyorsabban merül az akksi, kicsit akadozgat nekik a rendszer. Várj még vele, hogy mit írnak majd a 11.2-ről a 6-os tulajok!

  19. A face id elsőre nem működik újra kell tanítani de csak egy reset után engedi újra konfigurálni kicsit kezd tele lenni a faxmom az -el

  20. @szorian: én semmi ilyet nem tapasztaltam, pedig azóta béta volt rajta, hogy kézbe vettem. (jó, oké, hamarabb kézbe vettem, hiszen előbb recovery-be tettem, IPSW-ből ment rá a béta, és már eleve azzal kezdtem használni.)

  21. @Jadeye: én most egy sima frissítést csináltam itunes-on keresztül és az volt a hiba üzenet hogy a faceid nem használható, majd töröltem és be akartam állítani újra és nem engedte csak egy reset után.

  22. iPhone 6-on jobbnak érezhető.
    https://youtu.be/fyLGgRaqEEo
    Az akksiról még bem tudok nyilatkozni.
    Mostmár nincs lagg, amikor kinyitom a telefont.

  23. 5s-en is gyorsabbnak tűnik akksi idő még szintén kérdőjel…

  24. Sziasztok! Új vagyok még az Iphone tulajok között, de amióta IOS 11 van az SE készülékemen nálam sajnos van lagg a készülék feloldásakor. Nem mindig de 10-ből 2x biztos. Van, hogy többször is. Más tapasztalt ilyet Iphone SE-nél?

  25. Sziasztok..
    Tegnap frissítettem 11.2 beta6ra és most nem kapom meg a hivatalos iOS-t.
    Mi lehet a probléma? i6

  26. @keresztes.k: ahogyan azt a cikkben is olvashattad, a legutóbbi béta és a ma megjelent hivatalos verzió megegyezik, nincs tehát minek megjelennie, már az van a készülékeden.

  27. EvilPepe nekemis van még 11.2vel is…

  28. Nekem is van 5s-en de én már nagy ívben lesz@rom

  29. nekem SE van, eddig laggolt az iOS 11 alatt, de ez a 11.2 új életet adott neki. Már terveztem, hogy átállok Mate 10 pro-ra, de talán meggondolom magam, és maradok az SE-nél. Ilyen hibás szoftvert (egészen 11.1.2-ig) nem szabadott volna kiadni. Szeptemberben ezzel a verzióval (11.2) kellett volna indítaniuk.

  30. Tapsztalt valaki olyat, hogy 1-2 perc alatt 10-15 százalékot merül az akksi? 7 perc töltéssel számítógépről meg feltölt 20 százalékot?

  31. Időjárás widget még mindig nem jó! 11.2

  32. Én meg még mindig nem tudom aktiválni a diktálás illetve a siri funkciót

  33. iPhone 8-on mintha egy kicsit lassabb lenne. Remélem még a háttérben dolgozik és azért…

  34. Feloldási lag megmaradt…hihetetlen. (iphone SE)

  35. Csao.
    Az normális,h zárolt képernyőnél a jobb oldali ikonok alatt egy vízszintes vonal van,kb 1cm-es szélességbe mint az alul,csak az ugye van 3cm is.
    Illetve csak a vezérlőköpzont jön elő zárolt képernyőnél az értesítések nem elérhető.
    Itunes-l lett feltéve,be-ki kapcs megvolt de nem állt helyre…

  36. @dtibi: normális, de ha elolvastad a cikket, és megnézted a videókat, akkor a 11.2 beta 3-ról szólóban ezt külön ki is emelte a 9to5mac.

  37. Az aku idő szerintem maradt olyan mint volt 5s-en. Esetleg ha valaki tudja miért nem tudom aktiválni a diktálás funkciót az ne tartsa magában …..

  38. Jadeye!
    Ha megnéztem volna,akkor tudnám,de köszi az infót…????

  39. Az új élő háttérnél a kéknél (középső) olyan mint hogyha az óra alatt koszos lenne a telefon.Fekete foltok vannak benne. Fú, nagyon idegesítő!

  40. Sziasztok! Köszi a válaszokat akkor nem csak nálam van jelen a feloldási lagg (iPhone SE IOS 11.2). Már azt hittem az én telómnak van valami baja, bár érdekes, hogy haveromnak 5s-nél semmi gond.

  41. Sziasztok. Nem ide tartozik tudom, de lehet valakit érdekel. Német iTunes Store-ban, decemberben minden nap egy filmet meg lehet venni kölcsönzési áron. 31 nap 31 akció. Elég sok filmhez van angol nyelv és magyar felirat is. Tényleg mégegyszer bocsi, mert nem teljesen a témához kapcsolodik.

  42. @EvilPepe – Nekem is SE van es nalam is megmaradt meg ez a hiba a kepernyo feloldasnal. Remeljek majd kesobbi frissitesben javitjak.

  43. @Tamas-36: Köszi a választ! Tudok vele élni,bár igen bosszantó. Ami érdekes, hogy ismerősök között is van SE és 5S és náluk meg nincs gond, kicsit fura.

  44. “Az RTT- (valós idejű szöveg) telefonhívások támogatása siketek és hallássérültek számára“ ez hol lehet beállitani?

  45. @EvilPepe: Igen, ez erdekes azt hittem ez mindenkinel jelentkezett. En a 11-et anno tiszta telepitessel tettem fel es akkor meg nem tapasztaltam. Nekem valamelyik kesobbi frissites ota csinalja.

  46. (iPhoneX) Amit elsőre észrevettem, hogy megszűnt a frissítéssel a zárolt képernyőn a folyamatosan futó szolgáltató logó. Helyette fix és az utolsó betű lemaradt. Kár mert szerintem ez csúnya. A másik, hogy az eszköztárat ha lehúzom jobb felső sarokból és visszatolom a legalsó fehér vonal pozícióból, egy rezgés kíséretével furcsa kattanó hangot ad a teló rezgőmotorja. Tényleg furcsa, mint egy billenő kapcsoló.

  47. Sziasztok!
    11.2-t hasznalok..azota folyamatosan elmegy a mobilnetem, tokmindegy h hol vagyok..es a wi-fi-t is allandoan ledobalja..i8

  48. Nekem a logo nem fut es nem is a vege marad le hanem kozepre megy es a T es a Hu is lemarad felig…

  49. @kchris: hja, végre nem mozog!

  50. @Perzio: szerintem ahogyan a TTY, úgy ez is csak az USA és Kanada esetén érhető el: https://support.apple.com/hu-hu/HT207033

    @eFPe: haptikus visszajelzés, szándékos. a rendszer haptikus visszajelztései opcióval tudod kikapcsolni, ha zavar.

  51. Hihetetlen, hogy még mindig nem tudtak egy teljesen működő OS-t kiadni…

  52. Tényleg nem szabad frissíteni, szerencsére nem a saját bőrömön tapasztalom ezt a sok ????-t.
    Nem is értem miért adnak ki ilyen állapotban oprendazert.

  53. 11-re frissítés után reggelre 5-6%-ot is merült az akksi. Kiderült, hogy bluetooth-t se kapcsolja ki a vezérlőközpontból, a beállításokban tudtam csak kikapcsolni. Persze fent az értesítéseknél eltűnt a bt logója, mintha a v. központból kikapcsolta volna. Mivel egyetlen bt eszközöm sincs, véglegesen kikapcsoltam. Tisztára mint iOS 6-nál. Ezek a 11-es frissítések olyan lassan települnek, a régebbi verziók 5-10 p alatt felmentek, 11-nél 15-25 perc. (i5S)

  54. Sziasztok! Elvileg kéne lenni 3 új háttérképnek frissítés után, amikkel az iPhone 8-asokat promózzák. Nekem nincs egy új se. (iPhone 6s)

  55. Komolyan itt tartunk még mindig, hogy se a BT se a WIFI nem kapcsol ki a vezérlőközpontból és hogy ez hiba meg “rossz” stb? 100x le lett irva hogy ha nincs kikapcsolva csak leválasztva, kb semmit sem fogyaszt. iPhone SE-m van, sosincs kikapcsolva, mégsincs “extrém merülésem”. Érdekes.. 🙂 Egyedül egyetlen egy hiba van még mindig, az pedig a feloldásnál lévő akadás, ennyi, semmi több… Én vagyok a kiválasztott? Nem hinném. ????

  56. @Roland Ronyai: Nem mert én vagyok, hiszen nálam nem is akad a feloldásnál! 🙂

  57. csakhogy jot is irjak: hivaslita vagy kontaktokbol sms kuldes ujra ok! airplay apple tv rekivetit zarolt kepernyo eseten ujra tuti!

    ami gaz hogy i6 laggol mint anno a gagyi android melos teloim:(

  58. @Gunar: ????????????

  59. Csak nekem melegszik netezés közben izomból a telefon?Meg kb másodpercenkét merül 1 % -ot az akku??? Csak nálam játsza ezt???

  60. @Balazs13: igen

  61. Kösz!

  62. 5S-en f@sza!
    Feloldási lagg egyszer van, egyszer nincs, akku nagyon jó 1 óra használat, 22 óra készenlét 88%.
    Számológép jó, az egész rendszer szerintem egy kicsit gyorsabb.
    Ha így folytatják, akkor a 11.4.4-re “tökéletes” lesz.

  63. Nálam egy bug jelentkezik, de ez már igazából a telefon megvásárlása óta, hogy, ha asztalon van a készülék és úgy oldom fel, akkor autómatikusan fekvő módba kerül, hibáa van álló helyzetben.

  64. 11.2 es frissítés óta már nem írja ki a hónap és a napok nevét,szerintem így csúnyább lett,miért kellett ezt megváltoztatni? ( a hónap rövidítve a napoknak meg csak a kezdő betűje )

  65. @totopad: Lehet a giroszkópod nem jó a kütyüben és azért.

  66. 5S – 11.2 16:30 készenlét +3:25 beszéd 44%-on áll az akku és semmi morbid hiba vagy lassulás nincsen.

  67. SE – 11.2 16:30 készenlét + 3:25 beszéd akku 53%-on áll sehol semmi hiba v lassulás.

  68. Nekem nem változott a hónap és a napok kiirása. Iphone x

  69. @stei: stei! Neked nem kattan bénán az x-ed amikor a vezérlőközpontot legalul a fehér csíknál megfogva feltolod??? szörnyen idegesítő, kattanó akadó hangot ad a teló. Ha középről lököm fel csendben van, ha alulról rezeg és közbe pattanó hangot ad.

  70. @eFPe: Beállítások, Hangok és haptikus jelzések, A rendszer haptikus visszajelzései.

  71. @Jadeye: Ez rendben is van, de ez az egy mozdulat más mint a többi rezgés. Hbásan működő rezgőmotor érzés. A frissítés előtt nem volt.

  72. Sziasztok
    Esetleg más is tapasztalja iPhone X-en (11.2), hogy a Beállításokban a csengő hangereje csúszka felénél is brutálisan szól a telefon viszont a valós hívásnál alig hallani (brutál halk)? Sőt lehet hallani ahogy lehalkul…
    Ha pedig egy picit növelek a hangerőn a beállításokban (kb 3/4-ed) akkor meg majdnem hogy jobban üvölt rendes hívásnál mint ahogy azt beállítottam?
    Valakinek van ötlete?

  73. @gabor23: Szia! Esetleg nem azért mert nézed miközben hívnak? Mert akkor automatikusan lehalkul.

  74. @eFPe: neee…leteszteltem, igazad van. ????????

  75. Sziasztok! 11.2-es Frissites óta, elég sűrűn csak smst-t kapok “nem fogadott hivasrol”,illetve feldobja ertesitoben is (nem csong ki,mintha elment volna a tererom)
    Terero van,ejszakai uzemmod nincs bekapcsolva,telekomos iphone 6.
    Kikapcs.-bekapcs. Megoldja aznapra,de masnap ujra jelentkezik a problema. Valakinek valami otlet? Koszi

  76. @palesz90: hálózati beállítások törlése, ha az nem segít, SIM-kártya csere, ha az sem, restore, ha az sem, szerviz.


Add a Comment