fbpx Skip to content

Folyamatosan felmerülő probléma, hogy hogyan lehet az aktuálisan legfrissebb iOS-verziónál régebbi firmware-t visszatenni. Ebben a cikkben tehát a lehetőségeket, és azok feltételeit néznénk végig.

restore

Korábbi verzió visszarakása elsősorban akkor szokott kérdés lenni, amikor a legfrissebb hivatalos verzióra (még) nincs jailbreak, de egy korábbira igen, vagy adott esetben azért, mert valaki ragaszkodik a korábbi verzióhoz.

Tartalomjegyzék

Ha az Apple még aláírja az adott verziót

Amennyiben az Apple még aláírja azt a verziót, amit vissza szeretnénk állítani, viszonylag könnyű dolgunk van. Tegyük a készüléket visszaállítási (recovery) módba, majd az iTunes-ban Windows esetén a ⇧ (shift), Mac esetén az ⌥ (alt) lenyomása közben kattintsunk a visszaállítás gombra. Az így megnyíló ablakban tallózzuk be a letöltött IPSW-t.

Az Apple által aktuálisan aláírt verziókat ez a dinamikusan frissülő cikkünk listázza: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Ha az Apple már nem írja alá az adott verziót

Ha az Apple már nem írja alá a kívánt verziót, akkor néhány kivételtől eltekintve az a verzió nem tehető vissza. Ilyen kivétel például az odysseusOTA használata: odysseusOTA: az iOS 6.1.3 vagy iOS 8.4.1 telepítése jailbreakelt készülékre.

Ha a készülékünk nem felel meg az odysseusOTA feltételeinek, akkor adott esetben a korábban lementett SHSH lehet segítségünkre.

A cikk további részében a régebbi készülékek esetén használható lehetőségekről esik szó, leginkább már csak érdekességként, mert gyakorlatilag már elég kevésszer van szükség ilyesmire.

Visszaállítás mentett SHSH felhasználásával

Jelenleg gyakorlatilag csak iPhone 4 (A4-es processzor) vagy korábbi eszközök esetén lehetséges az aktuálisan legfrissebbnél régebbi firmware visszarakása mentett SHSH használatával.

iPhone 4s (A5 processzor) vagy újabbaknál és ha azokon már legalább iOS 6 van, akkor egyelőre még mentett SHSH esetén sem működik a korábbi verzió visszarakása. Ha iOS 5 van az ilyen készüléken, akkor a redsn0w re-restore opciója segíthet, viszont azt használva a baseband az aktuálisan legfrissebb iOS verzió basebandjére frissül, erről bővebben: Frissült a redsn0w: tethered iOS 6 jailbreak Cydiával, és re-restore.

Az SHSH használatával történő visszaállításhoz szükséges tehát:

Az SHSH, ahogyan az arról szóló cikkben már leírtuk, minden eszköz és szoftververzió esetén egyedi, így például a szomszéd iPhone 3GS-éhez mentett 6.1.2-es SHSH nem lesz jó a mi készülékünkhöz. Ha nincs mentett SHSH-nk, azt utólag nem lehet letölteni vagy bárhogy előállítani. Ez alól egyedüli kivétel, ha jelenleg is a kívánt verzió van a készüléken, és iPhone 4-ről vagy 3GS-ről van szó, mert ez utóbbi esetben a redsn0w képes lementeni azt a készülékről.

Ha ezek megvannak, akkor tudunk csak tovább lépni.

Az alábbi leírásban egy iPhone 3GS-en tesszük újra a 6.1.2-t, mert például sikerült feltelepíteni valami hibás kiegészítőt, ami miatt rendszeresen összeomlik és így Safe mode-ba hullik a SpringBoard minden betöltéskor, vagy esetleg rányomott valaki az Összes adat, beállítás törlése opcióra, amit jailbreakelt rendszeren tilos használni. (Ez utóbbi opció épp ezért egy cydiás csomagunkkal el is távolítható.)

Esetünkben viszont a felhasználó készülékén a rendszer összeomlott, és folyamatosan csak Safe mode van, így használhatatlan, a Cydia pedig nem indul el. Viszont mivel szoftveresen függetlenített készülékről van szó, szüksége van a jailbreakre, és hogy a baseband ne frissüljön, így nem teheti fel iTunes-ban a 6.1.3-at.

Redsn0w-val

A redsn0w előnye, hogy a legtöbb esetben egyszerűbb megcsinálni vele a visszaállítást, és még csak az iTunes használata sem szükséges hozzá. Hátránya viszont, hogy a baseband frissítés kikapcsolása kissé komplikálhat a helyzeten, erről később.

Első lépésként kössük össze a készüléket a számítógéppel, majd indítsuk el a redsn0w-t, és menjünk az Extras menüpont alatti Even more opcióhoz. Itt nyomjuk a Restore gombra:

redsn0w_restore_01

Ezután az IPSW gombra kattintva tallózzuk be a korábban már letöltött, visszaállítani kívánt firmware IPSW fájlját:

redsn0w_restore_02

A firmware kiválasztása után a redsn0w megkérdezi, hogy megakadályozza-e, hogy frissüljön a baseband a folyamat során. Mivel esetünkben fontos a baseband megtartása a függetlenítés miatt, így mi a Yes opciót választottuk. Abban az esetben is válasszuk a baseband frissítésének kikapcsolását, ha például gyári 6.1.3-ról tesszük vissza a 6.1.2-t.

redsn0w_restore_03

Ezek után következő teendőnk DFU-ba tenni a készüléket, amire szintén figyelmeztet a redsn0w, ezt okézzuk le:

redsn0w_restore_04

A DFU-hoz először is ki kell kapcsolnunk a készüléket, mert a Next gomb csak ekkor válik kattinthatóvá, majd arra rányomva kövessük a redsn0w utasításait, pontosan ügyelve az időzítésre. A DFU lépésein tehát a redsn0w is végig vezet minket időzítve, de ebben a cikkünkben is leírtuk: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek

redsn0w_restore_05 redsn0w_restore_06

Amint DFU-ba tettük a készüléket, a redsn0w lefuttatja a szükséges előkészületeket, majd automatikusan megpróbálja a Cydiából letölteni a visszaállításhoz kiválasztott firmware-verzió SHSH-ját. Ha pedig nem jár sikerrel, akkor azt betallózhatjuk a Local gombra kattintva. Ezután elindul a folyamat:

redsn0w_restore_07

Amennyiben iOS 6-ot teszünk így vissza, és a folyamat elején kikapcsoltuk a baseband frissítését, a készülék a baseband verziókülönbözősége miatt nem fog betölteni magától, így használjuk a redsn0w recovery fix opcióját, amihez előbb a 6.0-s IPSW-t kell betallózzuk. (Ha ettől idegenkedünk, akkor készítsünk sn0wbreeze segítségével custom 6.1.2-t, tegyük a készüléket az iReb menüpontjával pwned DFU-ba, és tegyük fel a custom-öt.)

Amint a folyamat véget ér, a készülék a megszokott módon újraindul, és már csak aktiválnunk kell a készüléket a hozzá tartozó SIM-kártyával.

Sn0wbreeze-zel

A sn0wbreeze előnye, hogy segítségével olyan custom firmware készíthető, ami már eleve jailbreakelt, és így a baseband frissítés kikapcsolásakor a redsn0w-val ellentétben a készülék rendesen betölt a folyamat végén, nincs szükség trükközésre. Hátránya ugyanakkor, hogy a sn0wbreeze elég sokszor dobhat hibát a firmware elkészítése közben, ilyenkor próbáljuk újra. Másik kényelmetlenség, hogy az így elkészült custom firmware-t kizárólag a sn0wbreeze vagy az iReb segítségével pwned DFU-ba tett készülékre lehet feltenni, a redsn0w pwned DFU-ja esetén hibákat fog dobni.

Első dolgunk letölteni a legfrissebb sn0wbreeze-t, amit a hivatalos oldaláról tehetünk meg: Gyakori kérdések: melyek a jailbreaket fejlesztő csapatok hivatalos oldalai?

Indítsuk el a szoftvert, és nyomjunk a jobb alsó sarokban lévő kék nyílra:

sn0wbreeze_01

Ha még nem töltöttük le a 6.1.2-es firmware-t, akkor a sárga gombra nyomva lesz ebben segítségünkre a sn0wbreeze. Ha már megvan a szükséges firmware, akkor nyomjunk a kék gombra, és tallózzuk be a letöltött IPSW fájlt:

sn0wbreeze_02

A betallózott firmware alapján a sn0wbreeze látja, hogy iPhone 3GS-ről van szó, így felteszi a kérdést, hogy régi vagy új iBootos készülékről van szó. Ez azért érdekes, mert régi iBootos készülékekre például egyedi bootlogót lehet tenni. Értelemszerűen válasszuk ki a készülékünk típusát, vagy ha nem tudjuk, akkor válasszuk a középső gombot:

sn0wbreeze_03

Ezután a sn0wbreeze visszaigazolja a betallózott IPSW alapján a kiválasztott készüléktípust és a firmware verziót, amivel dolgozni fog. Nyomjunk a jobb alsó sarokban a kék nyílra a továbblépéshez:

sn0wbreeze_04

Következő dolgunk összeölteni a készülő firmware-t a 6.1.2-es SHSH-val. Ehhez a sn0wbreeze iFaith módját kell kiválasztanunk:

sn0wbreeze_05

A menüpontra kattintva be kell tallózzuk a 6.1.2-es SHSH-t, amit korábban már lementhettük például a TinyUmbrella segítségével:

sn0wbreeze_06

Ezután ki kell választanunk az egyes opciókat. Kattintsunk a General opcióra, majd nyomjunk a kék nyílra a jobb alsó sarokban, hogy megadhassuk a részleteket:

sn0wbreeze_07

A General alatt hagyjunk mindent érintetlenül: az akkumulátor töltöttségének százalékos kijelzése (Battery Percentage) eleve szürke, hiszen azt a 3GS alapból tudja; a hacktiválásra nincs szükségünk, hiszen megvan az eredeti szolgáltatóhoz tartozó SIM a hivatalos aktiváláshoz; SSH-kapcsolatra nincs szükségünk; a root partíció méretének módosítása pedig egyenesen szükségtelen; a baseband frissítését a sn0wbreeze pedig alapból kikapcsolja:

sn0wbreeze_08

A továbbra kattintva a kívánt cydiás csomagokat adhatjuk hozzá, amennyiben szükséges. Erre a legtöbbeknek semmi szüksége nincs, így csak nyomjunk a továbbra:

sn0wbreeze_09

A legvégén visszajutunk az opciók képernyőjére, itt kattintsunk a Build IPSW-re, majd a kék tovább gombra:

sn0wbreeze_10

A sn0wbreeze ekkor nekiáll a firmware elkészítésének a beállításaink alapján. Ezt egyszerűen várjuk végig, vagy játsszunk a PacMan-nel:

sn0wbreeze_11

Ha elkészült a firmware, azt alapértelmezetten az asztalra teszi a sn0wbreeze, és egyúttal jelzi is számunkra, hogy kész:

sn0wbreeze_12

Az elkészültség jelzése után a sn0wbreeze segít nekünk pwned DFU-ba tenni a készüléket, de előbb még megkérdezi, hogy szeretnénk-e támogatni az evad3rs csapatot, akik elkészítették ezt a jailbreaket. Ha szeretnénk őket támogatni, nyomjunk a Yes-re, ha nem, akkor a No-ra:

sn0wbreeze_13

Ezután kövessük a sn0wbreeze utasításait lépésről lépésre, és már mehet is fel az így elkészített firmware az iTunes-ban betallózva:

sn0wbreeze_14

Amint a folyamat véget ér, a készülék a megszokott módon újraindul, és már csak aktiválnunk kell a készüléket a hozzá tartozó SIM kártyával.

Legfrissebb hivatalos szoftververziók

Az Apple által aktuálisan aláírt iOS-verziókról ebből, a dinamikusan frissülő a cikkünkből tájékozódhatsz a legegyszerűbben: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

(Legutóbbi frissítés dátuma: 2017.09.23.)

Olvasd el a hozzászólásokat is

232 Comments

  1. Szóval, ha nekem 4s-em van 6.1.2-vel jailbrake-elve és mondjuk összeomlik a rendszerem, akkor tök mind1, hogy cydiából le tudom-e kérni az shsh-imat, bukom és csak 6.1.3.-ra tudok restore-olni?

  2. @totopad: igen. jelenleg ez a helyzet.

  3. Adott iPhone 3GS. 5.1.1 FW 05.13.04 BB. Jailbreakelve, szoftveresen függetlenítve. Tudok rá újabb fw-t rakni, ami függetleníthető ? Amennyiben igen, melyik verziót?

  4. Frissítettem a 4S telómat 6.1.2-re,majd 6.1.3-ra,és nem lehet azóta bekapcsolni a wi-fi-t.Az apple fóruma tele van a problémával,és ők nem foglalkoznak vele.Ha vissza lehetne állítani az OS 5-re,megoldódna,azonban az apple nem engedi,pedig az ő hibájuk.

  5. Talán nem…

  6. @stargames72: biztosan nem oldaná meg. olvasd el a linkelt cikket, hardveres hiba (általában végfok IC).

  7. peeeersze… április 1.
    🙂

  8. @stargames72: Akkor vidd vissza gariztatni. Ha nincs gari… akkor pedig így jártál.

  9. @pityu: nyilván. csak az lehet. oké. mindegy.

  10. Sziasztok!

    Ide írok mert más helyet nem találtam, hogy feltegyem a kérdeésem a problémámra. Bocsi ha rossz helyre írtam de ….hátha.
    Szóval iPhone 4 -em pl. kontakt, üzenetek, fotók részét használom akkor fordítva ( fejjel lefelé )jelenik meg. Miért lehet ez? Választ előre is köszi….

  11. Cydiabol tedd fel a upsidedown tweaket… utana meg szedd is le es jo lesz ujra minden!
    Cydias sracok Aprilis 1 trefaja!!!

    MEGTALÁLTAM a hibát… 🙂

  12. Arra van lehetőség, hogy egy tegnap vásárolt iOS 6.0.1-gyel érkező iPad 4-et iOS 6.1-re frissítsek?

  13. @Stifler93: nem. iPad 4 és más, A5 processzoros vagy újabb készülék esetén még esetlegesen meglévő SHSH esetén sem lehet azt mondjuk 6.1.2-re frissíteni. ezt fent le is írtuk. kizárólag A4 vagy korábbi eszközök esetén lehet.

  14. Sziasztok!

    Snowbreeze-el próbáltam 6.1.2-t visszarakni a gyári független iphone 4-re. TinyUmbrella-val lementettem az SHSH-kat. 6.1.2 felment a telefonra, majd a restore végén fekete képernyő, se kép se hang.
    A 6.1.3 felment rendesen, aztán vissza a 6.1.2-re. Ismét fekete képernyő. A fórumokon azt írják hogy nincs jól el/lementve az SHSH blobs.
    Redsnowal még nem próbáltam. Volt másnak is ilyen problémája?

  15. üdv, adott egy T-s 3gs 6.1.2vel jbzve. nagyon szaggat, ezért gondoltam restore aztán újra jb. a leírás alapján szeretném megcsinálni, viszont az a gondom, hogy a ki/bekapcsoló gombom tönkrement így nem tudom kikapcsolni illetve DFU-ba rakni illetve kiszedni ez alól? nincs valami “gomb” a folyamat közben amivel ki tudnám kerülni, hogy manuálisan(Home+Power gomb) tegyem DFU-ba?

  16. @Jadeye: Hello! A következő a kérdésem: adott egy iPad3, iOS 5.x-el, jailbreakelve. Erre szeretném feltenni a 6.1.2-t, mert az még jailbreakelhető, de ugye nem a legújabb…
    Ez megoldható? A cikkben levő “a kívánt verzióhoz való SHSH” mondat zavar meg. Lévén a 6.1.2-höz nincs SHSH-m, mivel csak 5.x van az iPad-n.
    Köszönöm válaszod! Janosh

  17. @Janosh: Ha nincs SHSH-d akkor ez nem megoldható.

  18. @szaszbundi: Ha rossz a gombod akkor azt cseréld/cseréltesd ki!

  19. @hSn0wQ:
    kösz, ez hasznos volt. kicseréltettem volna, ha lenne rá lehetőségem.

  20. @szaszbundi: Igen van rá lehetőség, hogy gomb nélkül megpróbáld, de az annyira szarul működik (én egy sikeres esetről nem hallottam még és ez azért szerintem jelent valamit), hogy a helyedbe neki se kezdenék mer’ gyönyörű apple szappantartónak fogod tudni majd csak használni eme zseniális iPhone 3Gs-nek nevezett készüléket. Inkább akkor cseéld/cseréltesd ki és kész, elég olcsón megcsinálhatod magadnak, vagy elviheted egy szervízbe, ott valszeg kicsit drágább lesz.
    Nem tudom mi a fxsznak kell ezt ennyire promokatív tanácsnak venni, én nyílván az anyagi és/vagy földrajzi helyzeteddel ökörködtem…

  21. @hSn0wQ:
    köszönöm. megcsináltatnám, és meg is fogom, de azért tettem fel a kérdést mert most nincs rá lehetőségem, inkább földrajzi mint anyagi oka van. sajnos az ország ezen szegletén annyi ember ért iPhone-hoz mint amennyi Apple bolt van az országban. Senki.
    Ha feljutok egyszer pestre akkor mindenképp megkeresek egy szervízt, addig meg marad a respring(bár sajnos elég sokszor eltűnik az össze nem gyári app ikonja, és csak biztonsági ment. visszaállítással jön újra el).
    Azért köszi!

  22. ADOTT EGY IPAD 3 16GB WIFI-S
    NAMOST, ELVILEG KI VAN JAILBREAKELVE, MERT AZ EVASI0N EZT JELZI, RAJTA VAN AZ ACTIVATOR, AMI UGY EGY JAILBREAKOS TWEAK.
    IOS 6.1.2 FUT RAJTA, A KÉRDÉS AZ AZ, HOGY HA KI VAN JAILBREAKELVE ÉS RAJTA VAN AZ ACTIVATOR, AKKOR A CYDIA MIÉRT NINCS RAJTA? ÉS HA AZ EVASI0NNEL ÚJRA JAILBREAKOLOM, AKKORSE LESZ RAJTA.
    SIME RESTORE NEM MŰKÖDIK, MERT UGYE AZ ESZKÖZ JAILBREAKELT, TEHÁT CSAK AZ ITUNES MARADT AMIT MEG KIHAGYNÉK, MERT AKKOR FRISSÜLNE 6.1.3 RA AMIT MEG NEM LEHET JAILBREAKELNI.
    HA VALAKI TUDNA SEGÍTENI ABBA, HOGY HOGY TEGYEM RÁ A CYDIÁT AKKOR AZT NAGYON MEGKÖSZÖNNÉM.

  23. Úgy se lehet újra 6.1.2, ha a beállításokban rámegyek arra, hogy gyári beállítások visszaállítása, akkor ugye a jailbreak elveszik, de utána nem lehet újra Jailbreak-elni?

  24. Nem lehet visszaállítani közvetlen az ipadról mert jailbreakelve van. ezért kell az itunes

  25. @vmi9999: Nem veszik el a jailbreak a gyári beállítások visszaállítása után.

  26. @hSn0wQ: De akkor ez lehet egy megoldás a restore helyett nem?

  27. @vmi9999: Nem mert csak a settings appban beállított dolgok állnak vissza gyárira. Az appok, zenék, videók, cache,…stb. megmarad, tehát a tartalmak nem törlődnek, így még csak azt se lehetne mondani, hogy teljesen tisztára gyalulta a készüléken aktuálisan futó iOS-t, arról nem beszélve, hogy a restore lényege az, hogy újrarakja/felfrissíti az OS-t (mintha beraknád a windows 7 telepítőlemezt, és újraraknád vele a géped csak ezúttal mivel már win8 is van ezér’ az kerülne fel win7 helyett, mert a win8 újabb mint a win7…), szal messze járunk a restore-tól.

  28. @hSn0wQ: Oké értem. köszi a választ. Azt hittem,hogy mindent töröl.

  29. Sziasztok!
    i4-et amin most 5.1.1-van, fel tudom tenni rá a 6.1.2-őt ha van shsh hozzá?
    Redsn0w addig jut, betölti cydia szerverről és waiting for device. Telefonon megjelenik az alma logó, aztán semmi. Akár meddig várok…

  30. Helyzet a következő, feltettem a 6.1.3-at, aztán redsnow restore restore az utolsó pillanatban megint csak vár a telefonra. Bármi ötlet?

  31. @g.lipi: Nekem is ez a helyzet állt fent. 6.1.3-ról tettem vissza 5.1.2-re nekem is állt és várta a készüléket a telefonon az alma logo volt és semmi.Hagytam igy közben kerestem neten mi lehet a gond és ugy kb.5 perc mulva elsötétedett a teló majd visszajött az alma logó vártam még kicsit és hopp elindult.

  32. Bocsi elírtam az elöző hozzászólásomban nem 5.1.2 hanem 6.1.2-re tettem vissza 😀

  33. Hello!
    Van egy iPhone 4-em, 6.1.2 -vel jailbrake-elve. Az érdekelne, hogy a fenti módszer segítségével tudok restore-olni szinten 6.1.2-re?

  34. @kisbencze: Ha van hozzá shsh akkor i4-en vissza lehet rakni. pontosabban minden verziót vissza tudsz rakni amihez van shsh. ezt meg tudod nézni a cydia-ban, redsnow-al, ifaith-el. ha esetleg nincs még mentve shsh akkor a redsnow és az ifaith le tudja szedni a készülékről ha most 6.1.2 van rajta.

  35. Köszönöm az segítséget! 🙂

  36. Sziasztok!
    Az lenne a kérdésem, hogy mivel anno nem frissítettem 6.0.1-re, akkor nem tudom ,,visszatenni 6.1.3-ról, mivel nincs a 6.0.1-hoz való SHSH-m, igaz?

  37. @Barney88: ha nincs SHSH-d, akkor nem lehetséges.

  38. ha ki van jailbreakelve az IPad 3-am ios 6.1.2 mert az evasion azt jelzi akkor miért nincs rajta a cydia az activator viszont igen miért van ez pls help
    SÜRGŐS

  39. @BeNyo: elképzelhető, hogy valaki elrejtette róla mondjuk valami IconHide tweakkel. az is lehet, hogy sikerült letörölni róla az evasi0n csomagot. esetleg futtasd le rajta újra az evasi0n-t.

  40. @Jadeye: Szia!
    Lenne egy kérdésem:
    Haverom vett egy i5-öt, ezelött i4-e volt. Arra kért, hogy ami eddig az i4-en volt azt rakjam fel az i5-re. Nomámost én ezzel egy kicsit gondban vagyok mer’ a készülék nem jailbreakelt így itunest kéne használnom eme célra, én meg gyűlölöm az iTunes-t (restore-on kívül másra nem igazán használtam) és ezért nem igazán tudom hogyan kezdjek neki. Esetleg úgy kéne, hogy készítek egy backupot a 4-ről, aztán azt valahogy visszatöltöm az i5-re, vagy synce-elni kéne esetleg? Ezt egy kicsit precízebben letudnád írni? Másik kérdés ezzel kapcsolatban, hogy ugye, ha backupot készítek attól még lehet használni majd más gépen a telót, vagy backupnál is van ez a majomság, mint synce-nél, hogy csak 1 géppel lehet?
    Köszi a választ előre is!

  41. @hSn0wQ: i4-ről backup, és azt visszaállítod az i5-re. de ha nem akarod géppel, akkor iCloud backup. persze ha a backup mérete több, mint 5GB, akkor az nem megy fel iCloudba. meg az iTunes amúgy is sokkal gyorsabb. backupnál nincs 1 gépes vacakolás.

  42. @Jadeye: Kösszönöm, akkor itunes bekáp lesz. És gondolom nem lesz az probléma, hogy az i4 5.1.1-en van, az i5 meg 6.x-en, igaz?

  43. @hSn0wQ: természetesen nem lesz gond. alacsonyabb verzióról magasabbra bármikor vissza lehet állítani egy backupot (de fordítva, tehát 6.x-ről 5.x-re például nem).

  44. @Jadeye: Köszi!

  45. Üdv, van egy iPhone 4em, 32gb-os, iOS 5.01, Modem FirmWare:04.10.01, Gevey-el van függetlenítve, és szeretnék iOS 6.13ra frissíteni, egy olyan kérdésem lenne hogy ez lehetséges? Ha valaki segítene annak meghálálnám! 🙂

  46. @norberthorvath: 6.1.3-ból nem lehet custom firmware-t csinálni, így a sn0wbreeze kilőve. a redsn0w restore opciójával lehet frissíteni baseband frissítése nélkül, de a végén recovery-be hullik, amiből 6.0-t betallózva a recovery fix kiszedi, de nem ajánlott módszer. 6.1.2-es SHSH nincs? mert akkor az jobb lenne, egy 6.1.2-es custom-mel.

  47. Nekem olyan gondom lenne, hogy van egy iPhone 3Gs-em és 4.1 van rajta de ulteasn0wal van függetlenítve de eredetileg T-s szeretném megtartani a BB-t meg jólenne egy JB is, hogy smint tudnám frissíteni ?

  48. Jah ésmég annyi, nincs shsh mentésem sajnos 🙁

  49. @kraga: ha nincs 6.1.2-es SHSH-d például, akkor nem tudod jailbreakelhető rendszerre frissíteni. ha lenne, akkor itt már leírtam, mit kéne tenni.

  50. Az szép akkor megvárjuk még lehet Jb-zni a 6.1.3-t de most sikerült leszednem a 4.1 es shsh-t az fel tudom tenni rá újra? mármint a 4.1-t hátha javul valamit

  51. @kraga: mentett SHSH-val visszatehető a 4.1, igen, de baseband frissítés nélkül tedd.

  52. Köszöntem !

  53. vagy az kivitelezhető-e hogy felteszem a 6.1.3-at 06.15.00ás bbvel és mitán feltettem utána downgradeelem a bb-t 05.13.04-re?

  54. @kraga: ha nincs 6.1.2-es SHSH-d, akkor teljesen mindegy, nem fogod tudni azt feltenni, hiába szól a videó ilyesmiről. de ezt fentebb már leírtam. ha nincs SHSH-d, akkor sehogyan sem lehet megcsinálni 6.1.2-re. 6.1.3-ra pedig csak tethered jailbreak van, amihez 6.0-val kell megkutyulni a rendszert, ami meg nem javasolt.

  55. @Jadeye: a 6.1.3 hoz minek 6.1.2 es shsh ?

  56. @Jadeye: jah így már értem, csak az előbb a vége lemaradt ! köszönöm !

  57. Szia Jadeye!

    Lenne egy kérdésem. A példában iPhone 3GS újra rakása van BB frissítés nélkül.
    Teljesen világos minden.
    Amit nem értek az a cikk végén van:
    “Amennyiben iOS 6-ot teszünk így vissza, és a folyamat elején kikapcsoltuk a baseband frissítését, a készülék a baseband verziókülönbözősége miatt nem fog betölteni magától, így használjuk a redsn0w recovery fix opcióját, amihez előbb a 6.0-s IPSW-t kell betallózzuk. (Ha ettől idegenkedünk, akkor készítsünk sn0wbreeze segítségével custom 6.1.2-t, tegyük a készüléket az iReb menüpontjával pwned DFU-ba, és tegyük fel a custom-öt.)”
    A cikkben iOS 6 lett visszatéve és szó nem volt olyanról amit a végén írtál.
    Azt milyen esetekben kell használni?
    Illetve lenne még egy olyan kérdésem, hogy egy i4, 5.1.1-el, mentett SHSH-val, ezzel a módszerrel felrakható a 6.1.2?

    Köszönöm

    üdv

    theatti

  58. @theatti: ha van SHSH, felrakható.

    a redsn0w baseband frissítést kikapcsoló opciójának használatakor a folyamat vége recovery, és mivel a redsn0w csak a 6.0-t támogatja, az Extras / Select IPSW opciónál a 6.0-s firmware-t betallózva lehet csak használni a recovery fix opciót, ami így viszont 6.0-s fájlokkal kevert 6.x-et eredményez. ez nem lenne így, ha a redsn0w is tartalmazná már integráltan az evasi0n-t, ahogyan teszi azt a sn0wbreeze.

    szóval esetedben talán célszerűbb a sn0wbreeze, viszont ott figyelni kell, hogy ne hacktiváljon, mert akkor nem fog menni a push, és csak az iReb menüponttal DFU-ba téve lehet feltenni az ilyen custom-öt.

  59. Köszönöm.

    Sn0wbreeze-nél is elég ha a Cydia mentette az SHSH-kat?
    Illetve néhány szóban leírnád hogy hogyan kell csinálni a dolgokat?

    Üdv

  60. @Jadeye:

    Az alábbi hibával megáll a restore. (Unexpected error 2831)
    Mit lehet ilyenkor tenni?

  61. Egy kérdés,miért halkabb az i5 mint egy i4 vagy 4s? 🙂 Nem úgy szolnak a zenék mint ahogy megszoktam egy 4-nél..Valakinek ötlet?

  62. sziasztok mindent úgy csinálok downgradeléskor ahogyan a redsnownál irjak a cikkben van shshm 6.1.3ról szeretnék 6.1.2 re downgradelni de végig fut a történet és áll az alma és nem történik semmi mi lehet a a gond? iphone 4

  63. @krea: cydia-s shsh vagy local?

  64. tinyumbrellaval mentettem le de redsnowba nem raktam be ugy latom megkeresi magától

  65. @ToniSlow: waiting for a device ezt irja es all az egész …

  66. @krea: ha helyi gépen megvan akkor mennie kell. ha cydia-s akkor lehet baj mert valami nem kerek a cydia által lementett 6.x-es shsh-val.

  67. hmm hát nem nagyon értek hozzá tinyumbrellával nyomtam egy save shsh és megjelent a 6.0.1 a 6.1 meg a 6.1.2 aztán lementettem gépre

  68. @ToniSlow: most ujraindult a várakozás után kiirt valami hibaüzenetet a redsn0w és megint 6.1.3 van rajta nem értem :S

  69. @krea: próbáld meg sn0wbreeze-zel.

  70. Láttátok a Cydia-t?
    Nem írja a 6.x-es SHSH-kat.
    Pillanatra megrémültem.

  71. @Jadeye: Szia!
    És mac minire van sn0wbreeze?

  72. @krea: a sn0wbreeze windowsos.

  73. @Jadeye: akkor nincs megoldás? :S mert nekem mac-em van

  74. @krea: Mac-re is tehető Windows, de akkor már egyszerűbb átmenni valakihez, akinek van Windows a gépén.

  75. @Jadeye: aha értem köszi

  76. Hello mindenkinek!
    Az érdekel, hogy Sn0wbreeze-zel miért tethered módba jailbreak-el? Hogyan lehet módosítani untethered-re?

  77. @kisbencze: Milyen telefon?
    Mit tapasztalsz? Milyen iOS?

  78. @theatti: i4-, 6.1.2 -ös rendszer.

  79. @kisbencze: a sn0wbreeze untethered módon csinálja meg a 6.1.2-t. de ha már 6.1.2 van a készüléken, és mégis tethered, akkor maximum még futtasd le rajta az evasi0n-t.

  80. @Jadeye: Amikor újraindul a telo, akkor azt írja, hogy Soft DFU mod. Mit lehet ilyen esetbe csinálni?

  81. @Jadeye: Szia! Ha nincs eredeti szolgáltatói SIM-em és a Snowbreeze-ben bepipálom az Activate the Iphone fület (a Generals menű alatt) akkor is müködik ez a módszer (régebbi firmware visszaállítás) ? Köszönöm.
    Üdv.
    f.

  82. szia, olyan problémám van hogy nem megy a mobil internet Iphone 5ön már lassan egy hete, csak a wifi megy, barátnőmnek ugyanez volt ihpne 4sel, ott egyik nap safe modeba rakta magát, és ujrainditás után ment rendesen az internet!!
    6.1es szoftver van mind a kettőn, esetleg más is találkozott már hasonlóval??

  83. @kisbencze: ezt milyen firmware felrakása után írja?

    @Filippos: igen, de hacktivált készüléken nem működik a push, így az attól függő szolgáltatások sem mennek rendesen, így például az iMessage sem.

    @vaki00: hálózati beállítások törlése volt már? ha igen, akkor a szolgáltató ügyfélszolgálatát megkérdezted már, nem náluk van-e a gond?

  84. azt megcsináltam igen, de semmi változás! még nem kérdeztem T-s vagyok, de barátnpmnél is ugyanez volt és miután safe modeba dobta, és ujrainditottuk ment rendesen a net! azon gondolkoztam esetleg valami tweak zavarhat be neki vagy nem tudom, restoret nem tudok csinálni ugye, mert csak a 6.1.3at engedi felrakni

  85. @Jadeye:

    Szia Jadeye!
    Nekem is ugyan ez a bajom mint kisbencze kollégának.
    Hiába rakom fel sn0wbreezel 6.1.2-t, elvileg untethered módon jailbreakeli, de mégis tethered módon viselkedik. Nem indul be. Rádugva a gépre a redsh0w Soft DFO-t ír, hogy abba van. Majd csak “Just Boot” módba tudom elindítani a telót. (i4)

  86. @jb3000:

    Majd elfelejtettem mondani.
    Lefuttattam még 1x az evasi0n rajta de továbbra is tethered.

  87. @Jadeye: Hello. i4, 6.1.2 firmware felrakása után csinálja, miután az itunes befejezte a restore-t.

  88. @jb3000: próbáld meg a legfrissebb snowbreeze-el. 6.2.14

  89. @jb3000: 2.9.14: After Cydia’s mishap with aptickets from 6.0 –> 6.1.2 (causing soft-dfu loops), sn0wbreeze now includes an apticket validation. It will verify the apticket after browsing for iOS5+ blobs in iFaith mode.

  90. arra van valami mód hogy a 6.1es szoftvert csak 6,1,2re frissitsem? vagy csak a legújabbra lehet?

  91. @vaki00: ha van hozzá shsh-d akkor lehet.

  92. nem találom a 6.1.2es szoftvert, honnan tudnám letölteni? SHSH-m elvileg van most 6.1es szoftver van fenn és a tiny umbrella azt irja lemetette a 6.1es és a 6.1.2es SHSH-t is

  93. sziasztok az volna a kérdésem hogy haver ide adta az iphone 3gs készülékét és próbálom megcsinálni neki hogy ujra jó legyen (restore) minden megcsinálok a leírások szerint, de egyszerűen nem sikerül itunes-mál 3194-es hiba fogad ami után szintén utána néztem meg is csinálta leirtak szerint de semmi ugyan az elméletileg 4.1-es szoft volt a telon és azt is csináltam meg de mindig ez a hiba üzenet fogad. mivel próbálkozzak vagy honnan kezdjem előröl köszi előre is.

  94. nos az a helyzet hogy már kiderült végig lett futtatva a 6.1.3-as restore és ennyi szóval cumi.
    Úgyhogy már csak aktiválni kell elméletileg és működni fog ugye?
    ja és gondolom jailbreak nincs erre a legújabb verzióra?

  95. bele tettem a t-mobil kártyát de ugyan az aktiválás… aztán meg nem tud kapcsolatba lépni a … szarság? mit kell csinálni ilyenkor? ötlet?

  96. @lony1001: iPad baseband (06.15.00) van rajta?

  97. @lony1001: dugd rá TinyUmbrellára, az ilyenkor is megmondja a baseband verzióját. ha 06.15.00, akkor ahogyan az iOS 5.0 óta bármi esetben, a gyári firmware-rel való frissítés belenyúl az iPad basebandbe, és az inkonzisztens lesz, nem tudja felülírni, de nem is fog működni rendesen, és így nem lehet aktiválni.

  98. ennyire nem vagyok profi 🙂 és a tiny umbrella meg valamiért nem teljes képernyős üzemmódban van tudom ez hülyén hangzik de egyszerűen nem tudtam vele semmit sem csinálni.

    Tehát magyarul mit kell tegyek? ha mondjuk 06.15.00 a baseband ami szerintem gondolom az volt minden jelek szerint.

    Hogyan tegyek rá rendszert. snow-al csináljam meg a 6.1.3-asat?

  99. Okés a szerviz, de jó lenne megtanulni az ilyesmit 🙂 azért is ültem rá a dologra na meg ha nincs cash akkor meg aztán még inkább.

  100. egyébként merre lenne?

  101. nos sikerült megcsinálnom 6.1.3-om lett belőle 6.15base-el. viszont akármilyen kártyát teszek bele sokáig keresés majd nincs hálózat ez miért van vagy mit kellene csinálni ilyenkor köszi előre is a segítséget.

  102. @lony1001: először is az iPad baseband önmagában nem függetlenít. az ultrasn0w telepítve van? http://szifon.com/2012/10/14/gyakori-kerdesek-az-iphone-fuggetlenitese/

    a 6.1.3 pedig csak tethered jailbreak, így ha csak úgy kikapcsoltad, majd vissza, akkor a jailbreak nem tölt be. minden esetben számítógéppel kell ilyenkor indítani. ha fent van az ultrasn0w, és géppel indítottad, ahogy kell, akkor elképzelhető, hogy a készülék IMEI szám alapján le van tiltva.

    aztán iPad baseband downgrade: http://szifon.com/2012/06/18/ipad-baseband-downgrade-iphone-3g3gs-fuggetlenites/

  103. nos azt az infót kaptam még hogy akkor újra kell csinálnom mindent és utána tegyem fel az ultrasnow-ot és utána sose kapcsoljam ki vagy indítsam újra vagy hadjam lemerülni teljesen elméletileg én így értelmeztem az egészet 🙂

    De igazából tegnap úgy tudtam életre kelteni a telót hogy megcsináltam ezt a leírást http://www.igeeksblog.com/how-to-jailbreak-ios-6-1-3-using-redsn0w/

    életre kelt de cidya az nem volt rajta! 🙂 nem tudom miért szerintem rosszul csináltam valamit.

  104. @lony1001: szerintem próbálj meg csinálni snowbreeze-el egy custom ipsw-t, rakd pwned dfu-ba a telefont és rakd fel. ha megvan akkor a 0.9.14b2-es rednow-al downgrade-eld az ipad bb-t.fontos hogy ne a legújabbal mert az nem csinálja meg valamiért. utána ultrasnow fel és kész is vagy. a 2.9.14-es snowbreeze-t használd, az támogatja a 6.1.3-at.

  105. 6.1.2 van az i5-ön. Az a probléma vele, hogy az első kamera nem működik, ha belépek a kamera appba, akkor lefagy… Nem tudom, hogy hardveres, vagy szoftveres hiba, jailbreakelve van a telefon. Szóval gondoltam csinálok egy restore-t, de akkor, ha jól értelmezem, nem lehet 6.1.2-re még shsh meglétével sem restoreolni… Valami más ötletet tudtok adni? :S

  106. @vycman: iPhone 5 esetén csak a 6.1.3 tehető fel. döntsd el, mi a fontosabb: működő kamera, vagy a jailbreak? ha nem működik a kamera, mindaddig nem derül ki egyértelműen, hogy hardveres vagy szoftveres-e a hiba, amíg nem próbálsz egy restore-t. ha viszont utána sem javul meg, akkor úgyis viheted a szervizbe, hiszen garanciális, és akkor úgyis újat kapsz, a szervizes ügyintézéshez meg eleve javasolt restore-olt készüléket bevinni, és mondani nekik, hogy a tiszta restore volt az első lépés, és nem segített.

  107. Sziasztok!

    vettem egy új ipad mini wifi 16 gb. os készüléket.
    Szeretném jailbreakelni -> 6.1.3 as szoftver van rajta.. és nagyon nem sikerült..
    Valami javaslat?
    ( ha tudnátok lépésről lépésre segíteni , megköszönném )
    Üdv.
    pba

  108. @pbaron23: 6.1.3-ra nincs jailbreak az iPad mini esetén. korábbi, jailbreakelhető iOS verzió pedig nem tehető vissza. sajnos várnod kell, míg lesz jailbreak.

  109. Sziasztok!

    Egy olyan kérdésem lenne hogy adott nekem egy geveyes iphone 4 /4.3.3/.
    Le szeretném pucolni de ugye ezt feltenni nem tudom mert nincs SHSH mentésem és mivel jailbreak van rajta teljes visszaállítást sem szabad csinálni ahogy olvastam. van esetleg erre valamilyen másik lehetőség? Vagy mindent szépen egyesével ki kell törölnöm?

    köszi

  110. @domesz: a készüléken aktuálisan fentlévő verzióhoz az iPhone 4 esetén a redsn0w képes a fetch opciójával lementeni, és így az visszarakható.

  111. Ipad mini wifi- 16 om van ios 6.1.3 nem jailbreakelt..mikor megvasaroltam ez a szoftver volt rajta.. Lehetséges e feltenni egy koràbbi verziót hogy utàna jailbreakelhessem?!
    Koszonettel.pba

  112. @pbaron23: nem lehetséges. egyrészt ezen a készüléktípuson még meglévő SHSH esetén sem lehetne, másrészt ha már eleve 6.1.3-mal vetted, akkor nem is lesz 6.1.2-es SHSH amúgy sem.

  113. Sziasztok!
    Egy kis segitségre lenne szükségem..
    nekem most (iPhone 4 ) 6.1.3 van rajta és megprobáltam feltenni a 6.1.2-öt hogy tudjak JB-t használni!
    Eddig 6.1 volt rajta.
    Lementettem Tinyumbal az shsh-mat, letöltöttem egy 6.1.2es firmet és redsnowal megcsináltam egy uj ipsw-t beraktam DFU modba, rátoltam iTunesra hogy frisités és a visszaelenörzésnél mindig kiir egy hibát 3194-es hibát és nem értem, megprobáltam 2 külön gépen ( Windows , Mac ) mind a 2nél ugyan ezt a hibát irta, kitöröltem a hostbol a filét, és akkor is ezt produkálta!
    illetve redsnowal ha megprobáltam restorolni akkor ismét jött egy hiba
    ” Found none of the expected file to stitch in ipsw: C:/usher/facecore/desktop/2360907967789_iPhone3,1_6.1.2_10b146_restore.ipsw ”

    Mit javasolnátok mit tegyek? vagy mi a megoldás? mert már szétvág az idek
    Jadeye pls help 🙂

  114. @FaceCore: ha elolvastad a cikket, akkor láthattad, hogy a TinyUmbrellával a Cydiából lementett 6.x-es SHSH-k nem jók. más eszközhöz lementett SHSH sem jó, mert az minden eszköz és iOS-verzió esetén egyedi. honnan származik az a 6.1.2-es SHSH?

  115. @Jadeye:
    Tinyumbrellaval mentettem :S
    az shsh-t de mást nem is tudok ahonnan le tudnám menteni, mindenhol azt láttam ( olvastam ) hogy azzal csinálták meg! de kb reggel 6 ota szenvedek vele és mindig hibát ir ki ” apple visszaelenörzés során ” 3194es hibát kapok és nem tudok egyröl a kettöre jutni pedig szeretném visszarakni , de már agygörcsöt kapok töle
    akkor mi lenne a helyes megoldás? honnan szerezem be az shsh-t? amivel tudok müködöképes ipsw-t csinálni?

  116. @FaceCore: a 3194-es hibával kapcsolatban a leggyakoribb hibaüzenetes cikkben lévőket végigpróbáltad? esetleg kezdd az egészet teljesen a legelejéről a fenti lépések alapján.

  117. @Jadeye:
    Milyen megoldás van még erre? hogy meg tudjam csinálni? mert már télleg a létezö összes blogot nézem, hostot is töröltem mindent de semmi
    Jadeye hogy mentsem akkor le az shsh-mat? és hogy csináljam akkor vissza 6.1.2re?

  118. Igen mindent megcsináltam és semmi,
    lépésröl lépésre mindent megcsináltam. és mindig 3194es hibával dob ki. hostot töröltem mindent, de semmi
    akkor ha a tinyumbrellas shsh nem jo akkor mivle szedjem le? vagy hogy csináljak egyedi ipswt? mert már fogalmam nincs mit tegyek :S

  119. @FaceCore: ha magát a hosts fájlt is kitörölted, nem csak a tartalmát ellenőrizted, az okozhat problémát. próbáld meg az egészet sn0wbreeze segítségével is. ha úgy sem megy, akkor vagy hibás az SHSH, vagy valamit nem jól csinálsz, és így valami apróságon elcsúszik a dolog.

  120. @Jadeye:
    A host filéböl csak kimondottan azt az egy sort töröltem ki, probáltam snowbrezel de az is hibát irt ki, és 2 en is probáltuk egyszer egy windowson utána egy másik gépen macen és egyikn sem sikerült mindig ugyna azt irta ki,akkor valoszinü az shsh lesz a ludas de azt ugyan ugy tinyumbival mentettük le mind a 2 gépen, és mind a 2 ön ugyan ugy hibát irt ki
    akkor most mi a teendö vagy honnan tudok beszerezni másik shsh-t? mert ezek szerint tinyvel ne mtudom rendesen lementeni :S

  121. @FaceCore: sehonnan nem tudsz másik SHSH-t beszerezni. tudnom kellene a pontos hibaüzenetet, amit a sn0wbreeze kiírt.

  122. @Jadeye:

    ezt a hibaüzit kaptam

    Found none of the expected file to stitch in ipsw: C:/usher/facecore/desktop/2360907967789_iPhone3,1_6.1.2_10b146_restore.ipsw “

  123. @FaceCore:
    Van ötlet? akkor hogy tovább vagy mit kezdjek vele…egyszerüen fogalmam nincs mit csináljak…

  124. @Jadeye: légy oly kedves majd ha válaszolsz akkor egy kicsit probáld meg részletesen leirni hogy mit hogy csináljak, eddig szenvedtem vele de folyamatosan iTunes hiba, :S

  125. @FaceCore: miért nem csinálod meg snowbreeze-el? az legalább megmondja hogy jó-e a 6.1.2-es shsd-d vagy sem. ih8sn0w pont com-ról le tudod szedni a legfrissebbet. ha megcsináltad akkor nézd át még1szer a host file-t, ha minden rendben van akkor ürítsd ki a dns gyorsítótárat (windows alatt cmd-ben ipconfig /flushdns). aztán itunes-ban shift+restore.

  126. @ToniSlow:
    Köszöi Tomi már meg is probálom és mondom mit irt vagy mi az eredmény!

  127. @ToniSlow:
    Nos letöltöttem a legfrisebb Sn0wbreez-t ahonan mondtad, a hostot kitöröltem ( csak azt a 2 sort gs.apple.com )
    majd tinyvel lementettem ujra az shsh-mat letöltöttem egy 6.1.2es firmware-t, beraktam a snowba az ipsw-t utána kiválasztottam az iFaith mod ott kérte hogy tegyem hozzá az shsh-t hozzá adtam és amint ráklikeltem az shsh-ra azonnal jött a hibaüzenet :

    ” The provided apticket does not look valid!!
    sn0wbreeze will refuse to build an IPSW whit this apticket as it may put your device in an inusable state”

    majd ezt a hibaüzit le okézom és nem történt semmi akkor erre mi a megoldás?

  128. @FaceCore: már tegnap írtam neked, hogy próbáld meg sn0wbreeze segítségével, de akkor ezek szerint csak nem tetted, mert ezt az utóbbi hibaüzenetet csak most írtad.

    a hibaüzenetből pedig látszik, hogy ez az SHSH nem jó, mert anno a Cydia mentette le, és azok az SHSH-k gyakorlatilag használhatatlanok. de ezt is írtam, hogy valószínűleg ez a helyzet (@itt és @itt), és az SHSH-k kérdéséről a kapcsolódó cikkekben ott van a részletes magyarázat is, hogy miért: http://szifon.com/2013/04/19/gyakori-kerdesek-mi-az-a-tss-center-es-mi-tortent-a-cydia-altal-mentett-ios-6-os-shsh-kkal/

    de akkor ezek alapján te mégsem sn0wbreeze hibaüzenetet írtál, így meg akkor elég nehéz segíteni, mert a sn0wbreeze kapcsán hiába kerestem ilyet, ha egyszer nem is az adta az általad jelzett “Found none of the expected file to stitch in ipsw” hibát.

    végeredmény: rossz az SHSH-d, a fentebb linkelt cikk alaján azt is láthatod, hogy miért. semmi mód nem lesz arra, hogy a 6.1.2-t feltedd. sehogy.

  129. @Jadeye:
    A legelsö hibaüzenetet a 3194est iTunesal kaptam,
    a Found ot pedig redsnowal ( de ezt irtam is ) a snowbriee el meg a The provided apticket does not look valid!! hibaüzit kaptam! és végig probáltam már mindent, hibaüzi javitás, stb és sehogy se jo! akkor magyarul hiába probálok bármit, sose lesz jo és és nem fogom tudni vissza tenni rá a 6.1.2öt? viszont igy jb nélkül megörülök vele, és ha jol tudom 6.1.3ra meg nincs jb.. :/
    akkor ilyen esetben mit lehet tenni?

  130. @FaceCore: amikor kértem, hogy írd le, mit ír a snowbreeze (itt: tudnom kellene a pontos hibaüzenetet, amit a sn0wbreeze kiírt), arra egy nem sn0wbreeze-es hibát írtál, a sn0wbreeze-eset csak ma reggel, @ToniSlow hozzászólására. ha ezt még tegnap megírod, akkor már rögtön tudtam volna mondani, hogy sajnos ez nem fog működni, mert az az SHSH nem jó.

    ha elolvastad a cikket, amit az előbb linkeltem, tisztán látható, hogy miért ez a helyzet: hibás a 6.1.2-es SHSH, és ahogy írtam, nem fogod tudni azt használni, és a 6.1.2-t feltenni vele. sehogy.

    iPhone 4-re (semi-)tethered jailbreak van 6.1.3-ra, a sn0wbreeze legfrissebb verziója képes ezt megoldani (de amúgy a redsn0w is, csak ott komplikáltabb), viszont annak az a hátránya, hogy a készülék kikapcsolása után visszakapcsolva a jailbreak nem tölt be, vagy ha olyan kiegészítő van fent, akkor maga a rendszer sem. erről részletesen: http://szifon.com/2011/09/23/gyakori-kerdesek-mi-a-tethered-es-untethered-jailbreak-kozt-a-kulonbseg/

  131. @Jadeye:

    Értem.!
    Hát nagyon szomoru vagyok mert én igy “nem szeretem ” anyira a telefont, hiányzik nagyon sok minden ami eddig megvolt..
    azt mondod hogy megérné-e feltenni a sn0w-os semi tetheredet? én soha nem szoktam kikapcsolni a telefonom szal ilyen veszély nem fenyeget
    csak egy pár tweeket akarok rá varázsolni

    akkor ha letöltöm a legfirsebb sn0w verziot ott simán csak JB és kész? nem kell mást csinálni mellé ugyE? mert akkor legvégsö esetbe megprobálom azt!

  132. @Jadeye:
    most néztem nekem a legfrisseb sn0wbreez van lennn, de én itt olyan opciot mint JB nem igazán találtam, mert minden áron el akar késziteni neke egy ipsw-t

    esetleg röviden pár lépésbe leirnád hogyan is csináljam meg?
    ksözönöm

  133. @FaceCore: a sn0wbreeze amióta létezik, azóta csak custom firmware-t készít, és ez a custom firmware pedig jailbreakelt. tehát egy már készüléken lévő rendszert nem lehet vele jailbreakelni, mert nem arra van.

    én egyáltalán nem mondtam, hogy megérné a semi-tethered, mert szerintem nem éri meg. csak azért említettem, mert azt írtad, hogy 6.1.3-ra ha jól tudod, nincs jailbreak, ami ugye nem állja meg a helyét, mert van, de nem untethered. szerintem több kényelmetlenséget fog okozni, de ezt majd úgyis látod.

  134. @Jadeye:
    Értem!
    Nos akkor még egy kérdésem van esetleg nincs olyan oldal ahol le van irva hogy pontosan hogy is kell megcisnálni a semi-tethered JB-t? mert én megörülök igy a telotol akkor inkább ki be kapcsolásnál mindig rádugom a gépre, de nagyon hiányoznak nekem a tweekek! de sehol nem találtam rendes leirást miszerint hogy is kell megcsinálni a semi-untethered jb-t!
    Nagyon várom a válaszod köszönöm!

  135. @FaceCore:a cikk elején ott van lépésről lépésre hogy kell használni a snowbreeze-t.

  136. @ToniSlow:

    igen de mivel nem jo az shsh-m igy nem tudom!!
    Ezért érdekelt volna hogy a Semi-tethered JB-t hogy tudom fel varázsolni… és erre kértem egy kis helpet

  137. @FaceCore: akkor használd a sn0wbreeze expert mode-ját. de ha ennyire nem megy, akkor hétfőn hozd be a szervizbe, és megcsinálják a kollégák: http://iszervizpont.hu/kapcsolat

    de ha már a sn0wbreeze problémát jelent, akkor magával a tethered jailbreakkel is csak a gondod lesz.

  138. @FaceCore: 6.1.3-at betallózod, ha független a telefonod, vagy függő de van kártya az eredeti szolgáltatóhoz akkor simple mode. ha függő és nincs kártya akkor expert mode, bepipálod az active iphone-t. elindítod az cfw készítést, ami az asztalra készül, illetve oda kerül egy ibooty mappa is ami ahhoz kell hogy kikapcsolás után újra be tudjon majd boot-olni a jailbreak-elt készlék. ha nem független a készülék akkor szükség lesz még ultrasnow-ra is.

  139. Udv! iPhonerol irok azert nem hasznalok ekezetet.

    iPhone 4-em van, amin 6.1.3 fut. Elotte 5.1.1-en volt es meg is volt JAILBREAKelve. El is mentettem az shsht. Korabban mar probaltam downgradelni 6.1.3-rol 5.1.1-re, azonban a kovetkezo hibakkal talalkoztam: iMessage, FaceTime nem aktivalodott, nem mukodott. A masik hiba meg, hogy nem jottek a push ertesitesek. Mivel ezek nem mukodtek ugy dontottem visszateszem a 6.1.3-at de sajnos nem birom JB nelkul es ujbol downgradelni szeretnek. Amikor kijott a 6.1.2 es meg nem volt ra JB akkor ra tettem a 6.1.2-t de downgradeltem is egybol es akkor mukodott minden rendesen!! Van arra valami megoldas, hogy ha downgradelek 6.1.3-rol 5.1.1-re mukodjon rendesen az iMessage es push ertesitesek is jojjenek? Elore is koszonom!

  140. Amit kihagytam: voda-s a telo es eddig redsn0w-al downgradeltem es jailbreakeltem.

  141. @yesqualle: és az 5.1.1-et pontosan hogyan tetted fel? mert ha hacktivált firmware-t használtál, akkor nem kell csodálkozni, ha nem megy a push, az a hacktiválásnál teljesen normális. olyan kártyával kell aktiválni, amilyen függő.

    ha volt fent egy jól működő 6.1.2, miért nem hagytad meg azt rajta? mentettél 6.1.2-es SHSH-t a készülékről, vagy még anno, közvetlenül az Apple-től a TinyUmbrellával? a Cydia által mentett, vagy így az onnan lekért 6.x-es SHSH-k nem jók.

  142. Nem tudom milyen firmware-t hasznaltam. Megprobaljam egy masik 5.1.1-el? Sokszor Jailbreakeltem mar es soha nem kellett activalni kulon semmit. Minden mukodott rendesen mindig elsore. @Jadeye

  143. Nem tudom milyen firmware-t hasznaltam. Megprobaljam egy masik 5.1.1-el? Sokszor Jailbreakeltem mar es soha nem kellett activalni kulon semmit. Minden mukodott rendesen mindig elsore.

  144. sziasztok van egy hülye kérdésem adott egy ipod touch 4g 6.1.3 ios-el
    de ezt így vettem semmi mentés semmilyen előző ios verzióról nincs se shsh
    én nekem viszont a 4.3.3 ios verzió kellene a touch-ra mert vettem egy peel 530 gsm tokot és az csak azzal a verzióval működik ennek fényében meg tudom e ezt oldani ezzel a meg oldással vagy felejtő a téma

  145. oké köszönöm a választ akkor ezt buktam 🙁

  146. Downgradeltem 6.1.3-ról 5.1.1-re. A redsn0w kiírta, hogy sikeresen rátettem az 5.1.1-et, azonban nincs szolgáltatásom. Vodafone-os vagyok, és azt írja a telóm ,hogy “nincs szolgáltatás”. Mit lehet ilyenkor csinálni? Hogyan kell aktiválni?

  147. @yesqualle: milyen készülék? ez a korábban említett iPhone 4? ha nem, mi, és milyen baseband? miért nem tudod aktiválni? milyen hibaüzenetet ír ki az iTunes vagy a készülék az aktiváláskor?

  148. Sziasztok!
    Olyan problémám lenne hogy adott egy iPhone 5 6.1.2 firmwareval szeretném restorezni mivel jelkódzár van rajta amit sajnos nem tudok . Viszont nem tudom hogyan álljak neki mivel a telefon rádásul Ausztrál Vodafone-s és nincs simem amivel aktiválni tudom.
    Valaki tudna segiteni?

  149. @madarasz92: ha jelkódzár van rajta, azt nem fogod tudni kikerülni. ha elolvastad a fenti cikket, tisztán látszik, hogy ezt a készüléket restore-olni recovery vagy DFU-ban kizárólag 6.1.4-re lehet, kizárólag eredeti kártyával aktiválható, és szoftveresen amúgy sem függetleníthető.

  150. @madarasz92: ellenben jó árban lehet intézni függetlenítést

  151. Értem köszi!
    ToniSlow : Mégis mennyiért vagy hogyan?

  152. Mert találtam egy oldalt http://www.i-imei.com/ ott elvileg 17dollárért kifüggetlenitik a telefont . Csak ez nem tudom mennyire biztonságos?

  153. @madarasz92: keress meg mail-ben: kabatek pont antal kukac gmail pont com

  154. Sziasztok!
    A következőben szeretném a segítségeteket: Egy 3gs-t (ios4.1, new boot, BB: 05.13.04) szeretnék frissíteni 5.1.1-re (ehhez van shsh-m). A készüléket szoftveresen függetlenítenem kell és nincs hozzá gyári sim-em!
    Valaki segítene hogy lehetséges-e, és ha igen akkor hogyan (3 napja fórumokat olvasok, de csak jobban összezavarodtam: az 5.1.1 milyen BB-t tesz fel és azt lehet-e függetleníteni, ha ezt a BB-t kell fent hagynom akkor mivel jailbreak-eljek hogy ne kelljen eredeti sim, NO-BB-s custom firmware kell, vagy redsn0w recovery fix – és akkor milyen IPSW-t tallózzak be…stb.)

  155. @szabol: szerezz gyári SIM-et. ha ugyanis hacktiválod, nem működik a push, így az attól függő szolgáltatások is vacakolnak majd, lásd iMessage például.

    ha a redsn0w restore funkcióját használod, az megkérdezi, hogy kikapcsolja-e a baseband frissítését, amire természetesen azt mondod, hogy igen, felteszi az 5.1.1-et, majd recovery fix helyett jailbreakeled vele, ami hacktiválja is.

  156. @Jadeye: Köszönöm a segítséget!
    Most találtam univerzáli aktiváló sim-et, pár ezer forintért.
    Ezek szerint ha lesz ilyen sim-em, akkor a cikkben leírtak szerint recovery módba fog ragadni a készülék amit recovery fix-el tudok kiugrasztani, 5.1.1-es IPSW-vel, aztán aktiválás, utánna jailbreak (redsn0w vagy absinthe) majd ultrasn0w.

  157. @szabol: az univerzális aktiváló SIM már nagyon régóta nem működik, azt ne vedd meg: https://szifon.com/2010/10/29/aktivalas-phonebooksim-mel-blokkolva/

    szerezz olyan kártyát, amilyen függő, lejárt is jó, csak tudd a PIN-t, vagy az legyen kikapcsolva. térerőt sem kell kapjon.

    mint írtam, nem kell recovery fix, rögtön mehet a jailbreak redsn0w-val.

  158. @Jadeye: Köszönöm!

  159. Sziasztok Adott egy iphone 3gs shsh-csak 4.1,és 6.1.3-hoz van tudok-e valahogy feltenni custom 6.1.2-őt?

  160. szomorú,köszi

  161. Még egy kérdés,ha felteszek egy 6.1.3-at,tethered módon jailbreakelem,közben ultrasnowal kinyitom ujrainditás után független marad?

  162. Üdv IOS 4x.x szoftver van az Iphone-mon, és azt szeretném kérdezni hogy ezt lehetséges-e frissíteni olyan szoftverre amit még lehet Jailbreakelni tehát legfeljebb 6.1.2-re????
    Fontos lenne, válaszokat előre is köszi.

  163. @ficere: a függetlenítés világéletében a baseband verziójától függött. ha a baseband függetleníthető marad, annak gyakorlatilag teljesen mindegy, milyen iOS-verzió van mögötte.

    @sista: a fenti cikkben minden le van írva ezzel kapcsolatban. ha nincs SHSH-d 6.1.2-höz, akkor semmi esetben nem lehet. a 4.x-ből kiindulva vagy iPhone 4 vagy 3GS, de SHSH nélkül egyiken sem lehet.

  164. udv

    szeretnem felrakni egy 3GS-re a 6.1.2, a telorol sok infom nincs,
    mit kellene tennem?

    koszi

  165. @tomigonzo: megnézni, hogy van-e 6.1.2-höz SHSH – ezt a Cydia TSS Center opciója kiírja. ha nincs SHSH, akkor nem fogod tudni feltenni a 6.1.2-t sehogy.

  166. @Jadeye:
    Szia Jadeye!
    iPhone 4 iOS 6.1-re próbálom ugyanezt az OS-t visszatenni. Vannak mentve SHSH-k 6.1.3 és 6.1.-re is. Ezekből csináltam sn0wbreezzel customot de az iTunes 11-es hibát dob az elején. Kitöröltem a host fájlból a gs.apple sorokat de így is. Próbáltam a redsn0w restore opcióját is de az meg a waiting for device-ig jut és ott megáll. SHS-k biztos jók, leellenőriztem. Szeretném a segítségedet kérni, hogy tudnám visszatenni a 6.1-et. Köszönöm.

  167. @levbali: a sn0wbreeze-zel előbb pwned DFU-ba kell tenni az iReb menüponttal. az megvolt? a gs.apple.com itt mindegy.

  168. @Jadeye:
    Igen, megvolt. Ez után tallóztam be az iTunes-ba a customot és 11-es hibát dob.

  169. @Jadeye:
    Próbáltam másik gépen is, de ugyanez a hiba ott is. Van valami tipped?

  170. @levbali: ha most is még megy rajta a 6.1.3, akkor fetcheld le róla az SHSH-t, és próbáld meg azzal.

  171. 6.1 van rajta. De próbáltam a 6.1.3-mat is…

  172. @Jadeye:
    Nincs más ötleted?

  173. Sajnos belefutottam egy 6.1.3-ba, amit az iStyle-ban vásároltam. Telefonon felhívtam és azt mondták 6.1.2.
    Amikor személyesen odamentem, még akkor is azt mondták, hogy 6.1.2
    Amikor kifizettem és bekapcsoltam hát persze, hogy 6.1.3 🙁 🙁
    Próbálta downgrade-elni 6.1.0-ra az eladó, de természetesen nem jött neki össze :(((((

    Tudtok bármilyen módszert arra, hogy hogyan tudok rá tenni 6.1.3-nál régebbi software-t?? 🙁
    Vagy érdemes próbálkoznom valami jailbreak-el? :S

  174. @levbali: iFaith?

    @Immy: mégis milyen készülék? mert nem mindegy, de ha iPhone 4-nél újabb, akkor még SHSH-val sem lehet 6.1.2-t feltenni, de SHSH úgysem lesz hozzá.

  175. @Jadeye:
    Ipad mini

  176. @Immy: akkor azt sehogy sem lehet. ez melyik iStyle üzlet volt amúgy?

  177. árkád

  178. ipad3 retina esetében lehet esély?

  179. @Immy: nem. ahogy írtam, kizárólag iPhone 4 esetén van lehetőség, de ott is csak akkor, ha van mentve iOS 6-os SHSH. ha nincs, akkor még ott sem lehet. újabb készülékek esetén jelenleg semmi esetben sem lehetséges.

  180. Jó fejek voltak és visszavették istyle-nál.
    Ezek után, ha bármilyen apple cuccot veszek, az biztos, hogy náluk veszem meg!!!

  181. Segítsetek!!!
    Hogy tudom az iPhone 4 készülékemre visszaállítani a 6.1.3 ios-t a mostani 7.0.4 ről??? A készülék szolgáltató által függetlenített! Nincs semmilyen mentésem régebbi rendszerről sajnos!
    Segítsetek ha tudtok mert nekem nem jó ez a rendszer. A játékok szaggatnak meg állandóan lefagy stb.
    Üdv.

  182. Sziasztok !

    iPhone4 5.0.1-es jailbrake-elt rendszerről szeretnék 6.1.2-re váltani, mert egyre több app nem frissíthető az 5-ös rendszeren.
    Tudna valaki segíteni, hogy mi a legjobb módszer Mac-en ?
    TiniUmbrella-ban le van mentve az SHSH 6.1.2-höz.
    Próbáltam letöltött 6.1.2-es firmware-rel restorolni iTunes-ban, de az elakadt pedig futott a TinyUmbrella TSS szervere.
    Aztán próbáltam Redsn0w-val is a fenti leírás alapján, de az is elakadt egy pont után. Waiting for device-t jelzett ki jó sokáig, amíg meg nem untam és lelőttem.
    Előre is köszönöm a segítséget!

  183. @almacsiga: 1. tegyél fel régebbi itunes-t, különben nem fog menni. mondjuk 10.x-ből az utolsót. redsnow-al fűzd össze az shsh-t az ipsw-vel. utána már mennie kell.

  184. @ToniSlow:
    Jól értelmezem, hogy először csináljak Redsn0w-val egy shsh-val összefűzött ipsw-t és utána abból csináljam a restore-t egy 10-es iTunes-szal ?

  185. Ja, és még egy kérdés: az SHSH és ipsw összefűzést a Stitch funkcióval kell csinálni a redsn0w-ban ?

  186. @almacsiga: igen és igen

  187. Rendben. Köszönöm.

  188. Még egy kérdés merült fel bennem:
    Miért jobb az iTunes-szal restore-olni, ha elvileg redsn0w-val is fel tudom tenni a 6.1.2-t ? Ez azért érdekes számomra, mert akkor nem kéne downgradelni az iTunes-t 10.x-re. Egyébként sikerült az ipsw és shsh összefűzése redsn0w-val, de tegnap csak eddig jutottam.

  189. Megpróbáltam restore-olni az összefűzés után. Egy Powerbook-on (Mac OS 10.5.8) 10.6-os iTunes-szal, de 21-es hibával elakad a restore. Többször is nekifutottam sikertelenül.
    Próbáltam redsn0w-val is felrakni a 6.1.2-es ipsw-t, de waiting for device üzenetnél nem jutottam tovább 🙁
    A redsn0w-val ellenőriztem az shsh-t és jónak mondja.
    Gondolom az nem befolyásol semmit, hogy nem inteles Mac-en és 10.5.8 alatt próbáltam az iTunes-ban restore-olni, vagy igen ?

  190. Helló lenne egy kérésem vagy kérdésem vettem használtan egy iphone 3gs-t szoftver hibásan ha bekapcsolom a telefont az apple jel után itunes logó usb csatlakozóval és ennyi próbáltam uj softvert rátenni másikat itune al visszalallítani de pár hibakód után mait kiküszöböltem a -1 es hibakódot dobta ki és itt megakadtam
    ha valaki tud valamilyen segítséget nyujtani nekem az nemvolna rossz 🙂

  191. Nagyon király köszi!
    iPhone 4 iOS 7.0.4 ről raktam vissza iOS 5.1.1 re redsn0wal kb 15perc volt remek!

  192. href=”#comment-189451″>petpetike:
    ios 6.x.x-es SHSH-k meghaltak vagy ha találsz is akkor hibás!Ezért raktam vissza énis az ios 5.1.1-et!

  193. sziasztok!

    jelenleg iphone4 -em van ios 5.0.1 el. (jailbreakelt). A Cydia -ban 5.1.1, 5.1.1r, és 6.1.3 SHSH van mentve. Szeretnék frissíteni újabb IOS ra de nem tudom lehet-e.
    A kérdésem, hogy ha igen akkor mivel?

  194. @neorevesz: a legújabb az iPhone 4-re jelenleg a 7.0.4, amire simán frissíthetsz iTunes-ban, és jailbreakelhető is. ugyanakkor jailbreakelt készülék frissítése nem javasolt, inkább manuális adatmentés, restore, aktiválás, jailbreak, manuális visszaállítás. már ha kell még majd a jailbreak.

  195. Ahogy pár hozzáslással feljebb írtam én is iPhone 4-et akartam restore-olni 6.1.2-re és 6.1.3-ra is, de se redsn0w-val, sem 10.7-es iTunes-szal nem sikerült (7.0.4-et nem akartam, mert sokan panaszkodnak a lassúságra).
    A redsn0w szerint mindegyik SHSH-m jó. A redsn0w “waiting for device” üzenetnél elakad. Az iTunes 11-es és 21-es hibákat dob. 🙁
    Próbáltuk TinyUmbrella TSS szerverrel, Cydia-ba irányítva és redsn0w-ban összehegesztett ipsw+SHSH-val, de semmi nem jött össze.
    Van valakinek tippje ? Előre is kössz.

  196. @almacsiga: TSS server opcióval már az iOS 5 óta nem lehet. Cydiába irányítva szintén nem fog menni. stitch-elt firmware kizárólag pwned DFU módban fog menni. a redsn0w nem feltétlen jelzi hibásnak az adott SHSH-t, ezért meg kéne nézni sn0wbreeze-zel, az biztosabban megmondja, hogy jó-e, és a custom firmware-hez is azt kellene használni, valamint elképzelhető, hogy az iTunes-ból is korábbi verzió kell.

  197. Kössz a tanácsokat !
    A stitch-elt firmware-t próbáltuk pwned DFU-ban is.
    Mivel Mac-em van, snowbreeze-t nem próbáltam még, de úgy látom más lehetőségem nincs :-(, kell kerítenem egy Windows-t.
    iTunes-ból melyik lehet jó ? 10.7-est próbáltunk.

  198. Szia Jadeye!

    Azt szeretném kérdezni, hogy van-e lehetőség például 7.0.4-et visszarakni egy iPhone 4-re?

    Válaszodat köszönöm.

    Üdv

  199. @theatti: csak azt lehet visszatenni iPhone 4-re, amihez van mentve SHSH.

  200. Szia!

    Tudom, és ez el van mentve.
    A kérdésem a “hogyan és mivel”-re irányult.

    Köszönöm

  201. Sziasztok!
    A következő a problémám: egy 3gs (ios5.1.1, bb05.13.04, new boot, ultrasnow-al függetlenítve) szeretnék ios 6-ot rakni. Próbáltam 6.1.3-at redsnowal, de a folyamat közben (uploading iBSS után) “Couldn’t find Recovery mode device” hibával mindig megáll. Snowbreeze-el sem ment: az itunes 1307-es hibával leállt. Próbáltam másik gépen is (XP) de ott az ipsw nem tetszett neki (az shsh-val füzött sem). Szerintem az shsh-val lehet gond, mert a készüléken sosem volt 6.1.3 (tudtommal), a cydia szerveren mégis fent van(?!?). Van esetleg ötletetek a megoldásra (a BB megtartása fontos).
    6.1.6-ot esetleg fel lehet valami módon rakni a régi baseband-el?

  202. Sziasztok!

    Olyan kérdésem lenne( amit már korábban is próbáltam feltenni), hogy iOS 7 esetén hogyan állítható vissza egy korábbi verzió.
    Esetemben egy iPhone 4-ről van szó, amin iOS 7.0.3 volt, de összeomlott a rendszer.
    Az rendben van, hogy restore-olom, de akkor 7.1.1 lesz rajta. Ami jelenleg még nem jealbreakelhető.
    Vannak mentett SHSH-k 7.0, 7.0.4 és 7.1.1.
    Ha megoldható valahogy, akkor 7.0.4-et szeretnék rárakni, mert ehez van SHSH.

    Köszönöm

    theatti

  203. Sziasztok!

    Nekem olyan kérdésem lenne, hogy egy 3GS amin iOS 6.1.6 van, ennek a baseband-je hogyan tehető vissza az utolsó, még szoftveresen függetleníthető verzióra ?
    Sajnos a redsn0w a 6.1.6-ot már nem támogatja 🙁
    Köszönök minden segítséget előre is.
    Üdv.: Littlebacsi

  204. @Jadeye: vissza tehető, próbáltam is a 6.0 firmware-el , el is indul a redsn0w, dfu-ba is van a telefon, elkezdi csinálni, és leáll ” exploit failed ” hibával 🙁

  205. Sziasztok adott egy new bootromos 3gs, szeretném valahogy ráerőszakolni a 6.1.2-t de nincs shsh-m. Valaki tudna ebben segiteni, még mindig nincs rá lehetőség? Válaszotok előre is köszönöm.

  206. @Арпад Чаки: mivel a 6.1.6 is jailbreakelhető, így nem értem, miért a 6.1.2 kellene a készülékre – de ettől függetlenül SHSH nélkül továbbra sem lehet az aktuálisan legfrissebb verziónál korábbit visszatenni.

  207. Nekem jelenleg 5.1.1 van rajta jailbreakelve, a 6.1.6 lassunak találom ezért irtam a 6.1.2-t hátha azzal gyorsabb lenne. Előre is köszi a választ.

  208. @Арпад Чаки: mint írtam: “ettől függetlenül SHSH nélkül továbbra sem lehet az aktuálisan legfrissebb verziónál korábbit visszatenni”

  209. Még annyi lenne, sn0wbreezel tudok custom 6.1.6 ot késziteni? A basebandet nem szeretném frissiteni ha van rá lehetőség.

  210. @Арпад Чаки: a sn0wbreeze 6.1.3-mal bezáróan támogatja a rendszereket, a 6.1.6-ból így nem tud custom firmware-t készíteni.

  211. Akkor hagyam hogy frissitse az itunes utánna ipad baseband jailbreake és downgrade ipad baseband?

  212. @Арпад Чаки: először is ez csak akkor működhet, ha a készülékre annak sorozatszáma alapján feltehető az iPad baseband. ha nem tehető fel rá, de mégis felteszed, akkor tönkreteszed. erről bővebben itt: http://szifon.com/2012/06/18/ipad-baseband-downgrade-iphone-3g3gs-fuggetlenites/

    másrészt a 6.1.6-os jailbreak az evasi0n jailbreakhez hasonlóan szintén nem hacktivál, így ahhoz előbb aktiválni kell a készüléket egy olyan kártyával, amilyen függő az eredetileg. http://szifon.com/2014/01/05/p0sixspwn-untethered-jailbreak-6-1-3-6-1-5-kozotti-rendszerekre/

  213. @Jadeye: Az ipad baseband felmegy rá 2011 3 heti, csak attól félek nehogy a sok bb. cserélgetéstől valami baja legyen 🙁 Köszi a válaszod 😀

  214. @Арпад Чаки: ha felmegy rá az iPad baseband, akkor nem lesz baja tőle, ha azt felteszed, majd downgrade-eled, csak pontosan kövesd a lépéseket.

  215. Sziasztok,

    Most az iPhone 4-en 7.0.1 van de iszonyat lassú (használhatatlan)! Az lenne kérdésem, hogy Ti mit javasoltok, inkább 6.0 1-et rakjam vissza (sajnos csak ilyen mentett SHSH-m van), vagy inkább a 7.1.2-t? Nem lesz a légutolsó firmware sokkal lassabb mint a 6.0.1? Köszi a válaszokat!

  216. Nem tudom milyen gyakorisággal frissítitek ezt a cikket, de legutóbb pontosan 7 hónapja tettétek meg. Nagyon sok változás nem történt azóta: 9.1 helyett 9.3.2 a legújabb iOS, az utolsó jailbreakelhető iOS verzió pedig a 9.1, 64 bites eszközök esetén.

  217. @Jadeye: Köszönöm.


Add a Comment