fbpx Skip to content

Akik nem rendelkeztek gyári SIM-mel, hogy aktiválni tudják a készüléküket, azok számára jelentett korábban megoldást a PhoneBookSIM. Ezt az Apple először az aktivációs “WildCard” módosításával úgy két héttel a módszer nyilvánosságra kerülése után félig javította is. Ez annyit jelent, hogy egy újabb patch volt szükséges ahhoz, hogy a készülék nyivákolás nélkül elfogadjon bármi más SIM kártyát. Máskülönben azonnal sipákolt, ha a PhoneBookSIM-et bármi más, akár az eredeti szolgáltatóhoz tartozó kártyára cseréltük:

Mai nappal azonban a PhoneBookSIM-nek úgy tűnik, végleg bealkonyult. A délelőtt folyamán több készülék esetén is problémánk adódott az ilyen kártyával való aktiválással. Nem ok nélkül, ahogyan azt a redmondpie-os kollégák is észrevették.

Az aktivációs folyamat elején a SIM kártya azonosításakor az Apple mostmár nem fogadja el a PhoneBookSIM típusú kártyákat, így többet nem is aktiválja be velük a készüléket. Ilyenkor a már megszokott “ez a SIM kártya nem támogatott” üzenetet kapjuk:

Természetesen nincsen veszve semmi, hiszen az eredeti szolgáltatóhoz tartozó kártyákkal az aktiválás továbbra is működik, illetve az összes elérhető eszköz képes hacktiválni is az adott készüléket. Igaz ez a redsn0w, a Limera1n, a Greenpois0n és a PwnageTool esetén is.

Tehát egy kiskaput ugyan bezárt az Apple, de maradt még sok másik. Aki meg teheti, az használjon az eredeti szolgáltatóhoz tartozó SIM kártyát az aktiváláshoz, akkor biztosan nem kell legyen semmi gond sem a push, sem a youtube esetén.

Olvasd el a hozzászólásokat is

32 Comments

  1. valaki légyszi mondja már meg, egy szifont hivatalosan csak a saját simkártyájával lehet aktiválni, vagy jó bele bármiylen ATT-s?

  2. Bmilyen AT&T-s kártya jó.

  3. zsír, köszi 😀

  4. csak az a baj ugye, megveszik külföldön a telót,és sajnálnak 1-2e FT-ot gyári SIM-re… pedig sokkal jobb a gyári aktiválás:)
    nem vagyok nagy szifon.com rajongó bevallom kereken,de ez a cikk tetszik:) szép volt

  5. Sziasztok
    Kaptam egy 2g-s iphone-t!
    Felvolt torve,de veletlen felraktam ra a gyari 3.1.3 mat itunessal,es sajnos nincs hozza eredeti sim kartyam!!! Es ugye keri h aktivaljam,de sajnos nincs mivel!
    Ami meg fura h en t-s vagyok,berakom a kartyam,beirom a pin kodot,elfogadja es hivni tudnak,felnis tudom venni 🙂
    Kerdesem az lenne mivel tudnam aktivalni? Van erre modszer? Elore is koszonom a valaszokat

  6. redsnow 0.9.4el
    bettalozod a 3.1.2 szoftver a redsnowba
    majd a 39és 46os bootloadert és aktiválja,jbzi,és függetleníti:)

  7. Van esély arra hogy majd újra használható lesz a kártya ? 🙁 Valamit csak kitalálnak XD

  8. bazz…nekem meg ma jött meg 3 db is 🙁

  9. @Tocso: a 2G-t függetleníteni már nem kell, mert a baseband az 1.1.4-el frissült utoljára, és mivel ezeknél a baseband van felülírva függetlenre, így az független marad egy restore után is.

  10. hali skacok tudom, hogy nem teljesen ide vág a kérdésem de nagyon kellene egy kis help…
    vettem egy uj iphone4-est 4.1 rendszer van rajta (tudom tudom, nem lehet unlockolni még) viszont jailbreak ment, cydia-m is van, de mégis hogy tudok feltenni rá tört appokat? mert a mobilinstall crack-et csak 3.1.3-ra találtam valaki segitsen egy kicsiiiiit előre is nagyon köszönöm! pacsiiii

  11. @phytonka: attól, hogy több cikkhez is bekommenteled (ami egyébként tilos – moderációs elvek, fent a menüsorban), még nem fogsz hamarabb választ kapni…..

    ugyanakkor ezt még mindig ugyan úgy kell megoldani: cydia.hackulo.us source, OS verziónak megfelelő appsync….

  12. @Tocso: lefagyott a telo a redsnow-tol.
    és ha ez megvan,akkor utána azt a 2 file-t hova rakom? vagy mit csinálok velük??

  13. @Jadeye: ezt teljesen nem értem 🙂
    de majd konzultálok egy okos emberel:)
    @iPifta: erre egy gép+telo restartott ajánlok és újra:)
    am az elején pipálod az unlock-ot és akkor kéri a 2 .bin file-t

  14. nem tud valaki olyan linket ahol vannak sw-k? konkrétan nekem iphone 2g 3.1.2 kellene

  15. @Tocso: redsnow nem is kér ilyet,csak az sw-t kéri!!! tuti redsnowal kell?:D

  16. @Jadeye: köszönöm a segítséget!

  17. @Tocso: lehet megvan a hiba,most töltöm a rendes iphone 2g 3.1.2-t,mert én a 3g 3.1.2-ét raktam be szerintem 🙁

  18. azzal mennie kell:)

  19. sikerült köszönöm
    van egy 3g iphone is!! nem tudom milyen szolgáltató,azt tudom h 4.1 van rajta!!
    erre van mód? aktiválni és visszarakni egy olyan sw-t ami esetleg már unlock-olható?

  20. Hát igen, ezért jó a szolgáltató SIM kártyájával használni az iPhone-t, vagy gyári független telefont venni…. 🙂 Mindazonáltal azért sajnálom akiknek ezzel(is) szívniuk kell…

  21. @Tocso: mint már mondtam, nem kell az unlock-ot bepipálni, mert a 2G nem veszti el a függetlenségét egy restore után.

  22. hm…:)
    biztosra akartam menni:)
    majd előkotrom a 2gt aztán kiprobálom:D

  23. @Tocso: ez tuti. ha 1.1.4 vagy az utáni firmware megy a telóra, akkor felesleges vacakolni vele. ha 1.1.3 vagy korábbi, akkor kell csak. de abban az esetben is lehet anélkül, arra van a bootneuter cydiából, és akkor nem kell bootloader fájlokat se töltögetni sehonnan, mert a bootneuter tartalmazza.

  24. persze :),de ez számomra elvi dolog:)
    semmit olyat nem mondok biztosra amit nem probáltam
    am ha már ily szépen szétoffoltuk ezt a post-ot:D jártál már az
    iphone3gforumon?:)

  25. off:
    olyan gondom lenne mióta ipod touch 3g-n 32gb felraktam a 4.1et +jb azóta nem találja meg a jelenlegi helyzetem semelyik proginál az alap maps ba sem azt írja ki hogy “az ön helyszíne nem határozható meg”
    van erre valakinek vmi ötlete vagy vmi location fix 4.1re??

  26. Amugy sokszor hallottam vmi TurboSim nevü dologrol, valami nem legalis tákolt izé. Mi az pontosan? Az vmi ujraflashelt SIM kártya? Azzal lehetne aktivalni a telefont nem? Ehhez full nem ertek. Vki?

  27. Hogy dögöljön meg Steve!
    Hülye eminens majom!
    Semmi üzleti érzéke nincs!

  28. @Ace1985: a turbo sim csak engedte használni a kártyád, még 2.0 vagy 2.1 alatt jó volt. azóta nem. ezzel sem lehetett aktiválni. aktivált szoftvert kell rá feltenned, vagy hát a jailbreak cuccok(limera1n redsnow greepois0n) aktiválják is a telefont.

  29. Üdv!

    Jó kis téma végre 🙂
    Nekem egy 3G-m van és még azóta sem tudtam megoldani a push+youtube+backup problémát a jelenlegi 4.1-en amit sn0wbreeze-V2.0.2 -el csináltam. Hogyan tudom kideríteni, hogy milyen szolgáltató kártyájával tudnám aktiválni?

  30. @szebi: Koszi. Ki is derult, hogy TMobilos. Holnap akkor megint proba. Megint gyalu 🙁 mivel a backup se muxik

  31. OFF:

    Sziasztok!

    Segítséget szeretnék kérni a 3G-mel kapcsolatban.
    A telóm ma egyik pillanatról a másikra lefagyott, ami azt jelenti, hogy megjelent a passcode képernyő, alatta a bináris kódok, majd ennek a képnek a kimerevedése.
    Próbáltam újraindítani, de sikertelenül. Egy idő után a kis működés jelző karika megállt és megint kimerevedett a képernyő.
    Ezután próbáltam DFU módban indítani, ez sem ment. Végül mindkét lépést próbáltam iTunes-ra rákötve is, de sajnos így sem indult el, sőt még az iTunes-t is lefagyasztotta.

    A telón 4.0.1-es OS van + jb. Már jó ideje használtam így a telót, de még soha nem produkálta ezt.

    Ha esetleg találkoztatok már ilyen vagy hasonló problémával, segítsetek, legyetek szívesek!

    Előre is köszi,
    Wolowitz


Add a Comment