fbpx Skip to content

Az evasi0n 7 megjelenése azoknak kedvezett, akik már frissítettek iOS 7-re. Viszont sokan vannak, akik vagy nem tudnak, vagy nem akarnak iOS 7-re frissíteni, de 6.1.2-nél magasabb verziószámú rendszer fut a készülékükön. Nekik lesz hasznos a p0sixspwn.

p0sixspwn

A p0sixspwn már pár napja elérhető, de azóta többször frissült, ráadásul az elején csak OS X-re volt elérhető. Ez azóta szintén megváltozott, így már fut Windows-on is, ráadásul a Windows-os verzió a fejlesztők állítása szerint jelenleg stabilabb is, mint az OS X-es párja, így egyelőre inkább a Windows-osat ajánlják használatra.

A p0sixspwn képes bármely, 6.1.3, 6.1.4, 6.1.5 vagy 6.1.6-ot futtató eszköz untethered módon való jailbreakelésére, így használható például iPhone 4S vagy iPhone 5 esetén is, ugyanakkor van pár fontos dolog, amire oda kell figyelni.

  • Az Apple már nem írja alá az iOS 7 előtti rendszereket az iPhone 4-től kezdve, így ha beüt bármi probléma a jailbreak közben vagy utána, akkor ezeken a készülékeken nem lesz lehetőség újratenni az iOS 6.x-et (kivéve az iPhone 4 esetén, de ott is csak ha van mentve SHSH), így ilyenkor marad az iOS 7 legfrissebb verziójára történő restore, amiről szintén nincs lehetőség az iOS 6-ra való downgrade-re.
  • Mindenképpen készítsünk mentést a készüléken található adatainkról akár az iTunes vagy az iCloud segítségével a jailbreak előtt.
  • Átmenetileg kapcsoljuk ki a készüléken a jelkód kérését, persze még a jailbreak előtt.

Ha ezeket a szabályokat betartjuk, akkor nem valószínű, hogy bármiféle probléma előfordulna.

A többi fejlesztő ugyanakkor nincs elragadtatva ettől a jailbreaktől, mert sikerült olyan exploitokat ellőni ezzel a megoldással, amiket később is fel lehetett volna használni, ráadásul lett volna olyan alternatíva is, amikor a mostani, fontos exploitokat kvázi értéktelenekkel (az Apple által az újabb iOS-verziókban már kijavítottakkal) lehetett volna helyettesíteni, vagy azokkal is akár, amiket az evasi0n 7-ben már el kellett lőni:

Itt most sikerült mégis olyan hibákat felfedni, amit a fejlesztők szándékosan évek óta nem publikáltak, például azért, hogy bármikor kiindulópont lehessen egy következő jailbreakhez szükséges hibák felfedezéséhez és kihasználásához.

Letöltés

A p0sixspwn letölthető a projekt weboldaláról:

Frissítés: 6.1.6 támogatás!

A p0sixspwn 1.0.8-as változata már a 6.1.6-ot is támogatja, és letölthető a projekt weboldaláról:

Kérünk mindenkit, hogy mielőtt bármit is tenne a készülékével, figyelmesen olvassa el az alábbi cikkben foglaltakat, és mérlegelje az esetleges lehetséges kockázatokat, valamint készítsen biztonsági mentést a készülékén található adatokról. Az itt leírtak el nem olvasásából vagy meg nem értéséből fakadó problémákért nem tudunk felelősséget vállalni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

133 Comments

  1. Szerintem érdemes lenne belevenni a cydiás verziót is, ami tethered jailbreakből csinál untethered jailbreaket (szintén ezen verziókon).
    Pod2g-t meg persze megértem, de még elég kevés nyilatkozatot láttam azzal kapcsolatban, hogy “nem adjuk el senkinek az exploitot” vs a kínaiak egy nappal a jb release után tartották a sajtótájékoztatót a “saját” exploitról. Szóval hogy azért ő is magyarázhatna pár dolgot. (Mindamellet fontos sérülékenységet ellőni tényleg nem szép egy ilyenre)

  2. ez is az evasi0n féle megoldás hogy bekapcsolt állapotban rádobom a telefont és megcsinálja?

  3. Köszönöm szépen!
    Pont jókor jött, most kaptam egy i4-et h függetlenítsem (6.1.3,bb:04.12.05)
    Mivel tudom megvalósítani az unlock-ot? Még nem ástam bele magam de láttam vmi SAM-es megoldást vagy esetleg ultrasnow-al is lehetséges már?
    (Illetve shsh le mentést mivel csinaljam?)
    Köszönöm az estleges válaszokat, megspórolhatnátok nekem némi utána járást!:)

  4. én eggyetlen dolog végett jailbreakelnék, ha lenne olyan tweak ami kikapcsolná lezárt képernyonel a telefon kikapcsolását. ez nagyon idegesít, nemisértem miért jóez ? most ha véletlen elvesztem a telefonom, aki megtalalja s tegyuk fel ert is az iphonokhoz, kapásbol kikapcsolja. és akkor leshetem a find my iphone lehetoségét. igy legalabb ha elmeletileg nem tudna mit tenni vele nagyobb a esely, hogy addigra mire gepre dugja mar megis lestem merre jár …..

  5. @CuteP: semmivel. nincs rá lehetőség. milyen függő a készülék?

  6. @diario: iCaughtU, ingyenes cydián (de van fizetős változata is). Nem lehet a lockscreenről kikapcsolni a készüléket Ugyancsak, rossz kód esetén készít egy fényképet a front kamerával, és elküldi emailben.

  7. Tud valaki megoldást a Statusbar overlapping problémára?

  8. a cikkhez kapcsolódóan: itt látszik a kommunikáció teljes hiánya. a 6.1.3-6.1.5 jb-ről lehetett tudni hogy készül, az evasi0n-t titokban tartották. ha lett volna némi kontakt akkor lehet hogy 7est fejlesztő csapat tudott volna érdemi tanácsot adni a másiknak. utólag már felesleges okoskodni és szidni a másikat hogy mit, miért és hogyan csinált.

  9. @The Man: google-ben keress rá: statusbarfix. lesz megoldás.

  10. @skandigraun:

    i4 ios 7.0.4; felraktam, reboot-ot kért a végén, erre apple logonál ragadtam.. home+powernél ugyanígy apple logo, majd újraindul és apple logo. megoldásként csak restore lehetséges?

  11. @kreedz: 6-oson használom (de 7-el is kompatibilis elvileg). Nekem telepítés után több, mint 2 percig bootol első alkalommal (utána gyors megint). Vártál ennyit? Ha ez sem segít, akkor safe mode-ba megpróbálhatsz bejutni restore előtt.

  12. @skandigraun:

    fél órája csak bootol, majd reboot.. 🙁 a safe mode 2 okból nem lehetséges:
    1: azt se tudom hogy hogy kell 😀
    2: nem áll fel a rendszer se :'(

    különben felment minden gond nélkül maga a tweak csak ez b*sz most fel hogy melóból hazafele nem fogok tudni mit hallgatni 🙁

  13. @ToniSlow

    Nem tudom konkrétan, USA-ból van!
    A hivatalos függetleníts miatt kérdezted?
    Egyébként azt mondták neki h független, de nincs szolgáltató itteni SIM-el!
    Ha esetleg letiltott készülék lenne azt miből tudnám kideríteni?

  14. @kreedz: Reset a Home+Power gombbal. Amint megjelenik a logó, tartsad nyomva a volume+ gombot. Ez safe módban indítja a készüléket cydiás kiegésztők nélkül. Így tudod törölni, ami nem kell, majd restart. Mobile substrate kell hozzá (ha telepítettél már mást cydiából, valószínűleg fent van). Ha ez sem megy, akkor nekem több ötletem nincs sajnos, nálam ilyen nem fordult elő.

  15. @skandigraun: köszi szépen, akkor neki is ugrok a jailbreaknek 🙂

  16. @skandigraun:

    nemtudom hogy ki vagy, de szeretlek <3 :DD működik 😀

  17. @CuteP: most aktiválva van a készülék?

  18. @CuteP: Nem A1349 a modellszáma a hátulján? Ha igen, akkor sajnos egyik itthoni simmel sem fog működni.

  19. @skandigraun: Jól van, ez egy értelmetlen komment volt tőlem. CDMA modellbe nem megy sim elvileg.

  20. @skandigraun:
    hogyan jövök ki safe mode-ból? 😀

  21. @kreedz: Státuszbaron van elvileg olyan, hogy exit safe mode, rátapogatsz, és restart. Elvileg a sima ki-bekapcsolás is jó.

  22. @skandigraun:

    semmi ilyesmit nem látok, viszont a telefonról eltűntek az ikonjaim. a beállításokban viszont nem lett több a hely ergo foglalják az appok továbbra is.. kibe kapcsolom kb, de semmi..

  23. @kreedz: Itt valami más is lesz szerintem. Ez általában olyankor fordul elő, ha valami más tweakek is összeakadnak. Ha a home+power reset után sem javul, esetleg iWipe cache-t lehetne próbálni futtatni cydiából (ha még van kedved ilyenhez), majd egyesével letiltani a telepített kiegészítőket mobile substrate-ből. Vagy restore.

  24. @skandigraun:
    közben nyomogatom, olyan mintha tethered lenne, de a cydia az működik.. ötlet? 😀

  25. @kreedz: Ha van iFile-od, akkor /var/mobile/Library/Caches/com.apple.mobile.installation.plist fájlt is ki lehet törölni, majd restart. Ez minden telepített programot újrahúz magától (de a beállítások meg ilyenek megmaradnak), eltart pár percig. (De azért ez elég veszélyes)

  26. @skandigraun:
    áhh.. mostmár csak az a lényeg hogy hazafele legyen hallgatható a zene, otthon majd restore és soha többé jailbreak… úgyis minden appom ingyenes.. köszönöm a segítséged azért!

  27. minden tweak letörölve, csak az alapok illetve a substrate van meg még.. b*szhatom pár appomat 😀

  28. @ToniSlow
    Igen, aktiválva van!

    @Skandigraun
    A1332 -vel kezdődik

  29. @Skandigraun

    Most látom h utána még írtál 🙂
    Hát jah.. Először én is azt kérdeztem spanomtól h lehet egyáltalán bele rakni SIM-et!:)

  30. @skandigraun: a cydiás verzióról már az evasi0n 7-ről szóló cikkben írtunk, de az csak iPhone 3GS és iPhone 4, tehát a tethered jailbreakelhető készülékek esetén érdekes, ez viszont minden készüléket támogat, amin a címben említett iOS-verzió van.

    @kreedz: igen, ez is egy egygombos jailbreak – mint mostanában bármelyik. a reboot utáni problémát az okozza, ha a 7.x OTA frissítéssel került a készülékre, így, ahogy az evasi0n 7-ről szóló cikkben is írjuk, a jailbreak előtt ilyenkor iTunes restore kell.

    @CuteP: az összes függetlenítési lehetőségről itt írtunk részletesen: http://szifon.com/2012/10/14/gyakori-kerdesek-az-iphone-fuggetlenitese/

  31. @Jadeye
    Köszi! Néztem már mielőtt irtam, csak gondoltam ha azóta történt változás ezügyben azt már nem biztos h frissítettétek abban a cikkben.

  32. i4S 6.1.3 JB tökéletesen működik! Valaki esetleg tapasztalta, hogy JB utáni első reboot után a képernyő vibrál? Nekem csinálta, de aztán egyre enyhébb lett, végül teljesen elmúlt.

  33. @CuteP: és hacktiváltad, vagy kártyával lett aktiválva. kellene az imsi és akkor meg lehetne nézni milyen függő

  34. Tudom nem itt a helye a kérdésemnek de mégis. Nekem most iOS 7.0.4 van az iPhone 4S-emen de szeretném rá vissza rakni a 6.1.3, de nincs SHSH-m vagy mi az. Valaki tud segíteni nekem, hogy hogyan tudom visszarakni?

  35. @xewier: sehogy. nincs rá mód.

  36. @ToniSlow
    Nem hacktivalatam!
    Gondolom a tulaj aktivalta anno!

    Egyébként egy spanom kinti ismerőse adta neki.. Meglehet h hivatalos függetlenités lesz belőle ha megoldható a dolog..

    Miert lenne fontos megtudni h milyen függő?
    (Így h aktiválva van)

  37. @CuteP: azért mert akkor lehetne tudni hogy merre indulj függetlenítés terén. lehet kellene nyomni neki egy restore-t, és úgy megpróbálni aktiválni. de előtte kellene néhány adat, hátha meg tudjuk nézni milyen függő.

  38. 3GS re megy?

  39. @scania460: mi? a jb?

  40. B nőm 3gs ét megcsináltam, de amikor kiírta hogy waitng for reboot. akkor 5 percen keresztül írta ezt, persze a telefon nem indult újra. Úgyhogy home+power után észhöz tért a program és megcsinálta amit csinálni kell. Hasonló az Evasi0n 7

  41. @scania460: Megy 3gs-re 🙂 írd már meg hogy neked rebootolja is-e a progi amikor azt írja, mert nekem nem akarta. csak úgy működött hogyha én rebootoltam manuálisan.

  42. érdemes feltenni a jailbreaket ios7.1 re egyáltalán?valaki?:S

  43. kreedz: én is így voltam vele de utána másodszor neki ugrottam a jailbreaknek és sikerült, ha kell segítek

  44. @ToniSlow

    Milyen pár adat és hogy érted h merre lehetne elindulni függetlenités terén?
    Csak a hivatalos függetlenités jöhet szóba akkor ugye?
    Ha igen akkor nyilván h arra felé vezet az út ha a tulajt megkérni h intézze el kint..milyen más út lenne?
    Amugy sztem t-mobile -os mert van bent egy Ts uzenet amiben tájékoztat h milyen roaming díjakkal tudsz netezni ($)

  45. @ToniSlow

    Milyen pár adat és hogy érted h merre lehetne elindulni függetlenités terén?
    Csak a hivatalos függetlenités jöhet szóba akkor ugye?
    Ha igen akkor nyilván h arra felé vezet az út ha a tulajt megkérni h intézze el kint..milyen más út lenne?
    Amugy sztem t-mobile -os mert van bent egy Ts uzenet amiben tájékoztat h milyen roaming díjakkal tudsz netezni (dollárban)

  46. @CuteP: szerintem hivatalos kellene, de szerintem ezeket ne itt beszéljük meg. használsz skype-ot?

  47. nekem maverick en nem indul el 🙂 valami megoldást tud valaki?

  48. @ToniSlow

    Kellene vagy más opció nincs is?
    Ennyire vagyok kiváncsi még minig:)
    Valamit kérdezek és vissza kérdezel vmi mást..
    Csináltam vagy 30-40 ikészülék jb pár év alatt, nem vagyok teljesen szerencsétlen ilyen téren! Ha nincs opció az unlockra csak a hivatalos nem értem h miert merül fel még minig kérdés azt sugallva hogy ha xy függő vagy ha esetleg ezmegaz akkor mégiscsak van!?:)
    Amugy van Skype-om!

    Bocs az offért

  49. picit off

    ez alapjan : http://szifon.com/2013/02/22/az-lte-blokkolasa-es-a-3g-kapcsolo-visszaszerzese-t-mobile-os-iphone-5-es-ipad-keszulekeken/

    atneveztem azt a bizonyos ket filet (ami a Jailbreakkel resznel van)
    ujra inditottam, szepen eltunt az LTE es megjelent a 3G.

    Viszont igy egeszen addig nem volt mobileinternetem mig a ket filet vissza nem neveztem eredetire + reboot.

    Telo: fuggetlen i5s TKom halozaton (nincs lte elofizetesem)

    esetleg probalta mar valaki, vagy mukodik ezzel a megoldassal valakinek a mobilenet (edge+3g) ?

    Koszi

  50. @cfman: ctrl lenyomása mellett kattints az appra, és megnyitás, majd OK.

  51. @CuteP:
    Használhatod ezt az oldalt is arra, hogy kiderítsd milyen függő a telefon:

    http://www.officialiphoneunlock.co.uk/iphoneunlock.php

    Lehet velük függetleníteni is, ők is hivatalosan csinálják csak természetesen pénzbe kerül. Egyik ismerősöm rajtuk keresztül egy telefont függetlenített, tehát lehet bennük bízni! Természetesen ha az ismerősöd eltudja rendezni ingyen is akkor értelmetlen pénzt adni érte … viszont más lehetőségről én nem tudok. Esetleg más oldalak, akik foglalkoznak vele, de ezekben garantáltan megbízhatsz.

  52. Jadeye!
    Most az i5-ön 6.1.2 van, ha lementem a 7.0.4 SHSH-ját, amikor bezárul az ablak nem tudom majd használni, ugye?
    Figyelnem kell a 7.1 érkezésekor a híreket, hogy javítják-e addigra ezeket az exploitokat, igaz?
    És off: telenor carrierfix várható?
    Köszönöm

  53. Volt egy hozzaszolasom amit valoszinuleg megfogott a blog egy link miatt

    miszerint a lte kapcsolo letorlese es 3g kapcsolo vissza szerezesero szolo oldalon (itt a szifonon) levo leiras alapjan atneveztem az adott ket filet, de ennek eredmenyeken a fuggetlen am de tkomos i5s-emen megszunt letezni a mobileinternet adatforgalom (edge es 3g halozatra felkapcsolodik a keszulek, csak nem jon adat)

    masnak sikerult mar?

    koszi

  54. @Jadeye

    kollega 3GS JB-elt ipad BB-s keszuleke adott
    (eredetileg fuggo, sajnos nem voltak SHSH-i lementve, ez az ut volt csak jarhato).
    Most, hogy untethered JB adott 🙂 6.1.3 update (ha jol emlekszem ez volt
    az utolso 3GS fw verzio) kellene fuggetlenitessel. Kerdesem a kovetkezo:

    Milyen sorrendben jarjak el?

    1 – 6.1.3 FW letolt
    2 – FW install redsn0w-al, BB frissites nelkul
    3 – BB downgrade
    4 – p0sixspwn-el jailbreak
    5 – ultrasn0w cydiabol

    vagy

    1 – 6.1.3 gyari restore iTunesbol
    2 – redsn0w – install ipad BB
    3 – BB downgrade
    4 – p0sixspwn-el jailbreak
    5 – ultrasn0w cydiabol

    Kerlek ird le mikent oldhato meg pontosan, koszonom szepen

  55. @nitrogen: iPhone 4S-től kezdve jelenleg nem lehet használni az SHSH-kat. hogy ez később változik-e, az majd kiderül. a carrier fixet hamarosan frissítjük.

    @szifonhsz: nyomj egy hálózati beállítások törlését, de előbb töröld ki az override fájlokat.

    @hansyeah: ha az első opció nem megy, mert a redsn0w mondjuk nem hajlandó megcsinálni, akkor marad a második opció, de amúgy ezek a lépések jók.

  56. @Jadeye:

    nekem igy sem 🙂

  57. Egy kis segítséget kérnék. iPhone 3GS-t frissítettem JB-s 5-ös iOS-ről 6.1.3-ra (restorral). Most nem került rá JB és nem lett visszatöltve backup se. A probléma, hogy eddig simán tudott kapcsolódni egy bluetooth-os autós kihangosítóhoz (Jabra freeway), most viszont nem találja meg az elérhető eszközök közt. Jailbreakelni kell, hogy ismét lássa, vagy egyéb megoldás?

  58. Így már jó (network reset)

  59. Sziasztok! Olyan gondom lenne iPhone 4-en, hogy 6.1.3 JB óta nem megy rajta a mobilinternet. T szerint aktív továbbra is, viszont a telefon nem csatlakozik csak wifin. Már csinálta hálózat beállítás visszaállítást is. Nem tudtok segíteni mi lehet a gond? Sajna mivel már 6.1.3-al vettem, így a tinyumbrella nem ment shsh-t, nem tudok tiszta telepítést csinálni. Köszi és üdv!

  60. G.lipi !
    En is ezzel szivtam anno. Az iFaith lementi neked es a snOWbreeze kezelni fogja neked az shsh-t . Maris tudsz reszoret csinalni 6.1.3 ra 🙂

  61. @akoshhh: ez csak abban az esetben igaz, ha a készülékére a 6.1.3 nem OTA került fel. ha OTA frissített a 6.1.3-ra, akkor az így mentendő SHSH semmit nem ér.

  62. Biztos hogy ota ment rá. Egyéb megoldás amivel a mobilnet orvosolható?

  63. @g.lipi:

    Szia!

    Safarival menj el az unlockit.co.nz oldalra.
    Alul nyil –> Create APN.
    Hun —->Tmobil Create APN.
    Telepít, oszt valszeg lessz mobilnet.

  64. 3 napja esett le nektek ez a post? 😀 cydiabol mar letöltöttem vagy 2 hete 😀 legközelebb gyorsabban legyszi. Bár más érdekében szólok aki örülne neki. 6.1.5 7.0.4

  65. Cydiabol telepitettem a posixspwn-t es az megoldotta. Ahogy olvastam külföldi fórumokon másnak is okozott mobilnet és iMessage gondolat.

  66. @KTamas13: az látom, nem tűnt fel, hogy ez NEM a cydiás csomagról szól! a cydiás csomagról már szót ejtettünk az evasi0n 7 megjelenésekor. a cydiás csomag ráadásul nem volt telepíthető iPhone 4s és újabb készülékekre, mert azokon nem volt tethered jailbreak!

    és erről az appról (tehát NEM a cydiás csomagról!) szándékosan azért csak “3 napja esett le” bármi, mert az elején eleve hibák voltak vele, ráadásul kizárólag Mac-re volt. ha akkor megírjuk, akkor meg a rengeteg hiba miatt lett volna a nyavalygás, meg hogy “ez sz#r, csak Mac-re van”. de ha nem vagy megelégedve a tartalommal, akkor senki nem tart vissza, hogy vendég blogger cikket küldj be.

  67. Felraktam,de nálam a gyári Időjárás app azóta nem indul! 🙁

  68. @wacsati: Nem tudom mi lehet a gond, de lehet a cydiában már van rá megoldás. Esetleg keress rá a Weather fix szóra.

  69. @Jadeye: Szia! A problémám a következő: Van egy old bootos 3GS-em, amin gyári baseband van. Ultrasn0w-val szeretném függetleníteni. A tervem a következő volt: Install iPad baseband, majd downgrade megfelelő baseband. Csakhogy a redsn0w nem akarja/tudja feltenni a gyári 6.1.3-ra az ipad bb-t. mindent végigcsinál, majd a “waiting for reboot” marad örökre.

  70. @admin: Nincs még rá megoldás. :-/

  71. 6.1.4 hez lesz telenor carrier fix esetleg LTE tamogatassal? Vagy hol keressem ha mar van mert a stable source ban nemtalalom… koszi

  72. nekem van 1 3gs old boot 05.13 ultraslow . hogy tudom feltenni 6.1.3 ra hogy a bb maradjon??
    ultrasnow nem akarja a gyári fw rátenni. waiting device van a telefonon meg alma az idők végezetéig!!!
    valaki ha tud segisen pls

  73. @Belnir: 6.0-t kell betallózni előtte. de előbb ellenőrizd a 3GS sorozatszámát, mert ha az xx135 kezdetű, tehát 2011 35. heti vagy azutáni, akkor arra nem tehetsz iPad basebandet, mert azt tönkrevágja.

    @MacgM: még nincs. majd megcsináljuk. nyilván lesz róla cikk is, ha kész.

    @cfman: sn0wbreeze custom 6.1.3?

  74. Sziasztok!

    Iphone 4s-em van, ATT-s, amit annó gevey-el függetlenítettem. 5.0.1 (9A405) van rajta. Már gevey nélkül használom, fogalmam sincs, hogy ez hogy lehet (ATT azt írja, hogy world phone, lehet csak USA-ba függő?) Cydiából sok dolog van telepítve és installous-sal vagy €250 programot spóroltam meg rá…

    Kérdésem, hogy van-e értelme feltenni a 6.1.3-at majd jailbreak-elni, jobb, gyorsabb lesz-e a készülék esetleg tovább bírja majd az aksi? Vagy mi más előnyöm származhat belőle? És van-e hasonló program mint az installous volt, hogy feltört app-okat újra tudjam rakni?

    SHSH-t érdemes-e menteni mielőtt bármit is csinálnék, ha igen, akkor azt hogy tudom megtenni?

    Kicsit fogalomzavarban vagyok és nem túl gyakran böngészem az oldalt…
    Köszönöm előre is a segítségeteket!

  75. használhatatlan iPod Touch 4G, iOS 6.1.5-öt. “az exe leállt..” a jailbreak kezdete előtt.

  76. @Symy Gery: töltsd le újra, állíts be kompatibilitási módot, rendszergazdai jogot, stb. Windows esetén ez gyakran előfordulhat, mert Windows. próbáld másik gépen, másik Windows-verzión.

  77. Hát nem szarakodtam vele. Inkább ment rá egy tethered redsn0w-val, majd “p0sixspwn” tweak Cydia-ból.

  78. Sziasztok,

    a topik hossza miatt már most elnézést kérek, amiért végigolvasás helyett a könnyebb utat választom 🙂

    Adott egy eredetileg AT&T függő, de elvben hivatalosan függetlenített iPhone 4, jelenleg 4.3.3 IOS verzióval, és 02.10.04 basebanddel, jailbreakelve. Lassan két éve érintetlen, és most, hogy már kezd hülyéskedni, frissíteném. A technika már elhaladt mellettem a 4.3 óta, így a kérdés, hogy jó-e ez a tervezett sorrend, vagy kihagytam valamit? Illetve valójában több módszer is lehetségesnek tűnik, melyik a jobb?

    1. verzió:

    1. 6.1.3 ipsw letölt
    2. Snowbreeze 2.9.14 letölt
    3. ipsw-t készít iFaith mode-ban, SHSH megvan a 6.1.3-ra
    4. telefon DFU módba tesz
    5. iTunes 10-re downgrade, majd Shift+Restore DFU módban
    6. ha végigfut, és újraindul, akkor redsn0w “just boot”, és cydiából posixpwn
    7. örül.

    Ez esetben ugye nem frissül a baseband, de mivel már a 4.3.3 is csak Ultrasn0w segítségével volt hajlandó a térerőt megfelelően kijelezni, lehet, hogy nem is volna baj, ha frissülne (?).

    Eredetileg 6.1.2-t akartam, de mint kiderült, rossz cydiás SHSH-m van erre a verzióra, így ez bukó. Bár csak a Sn0wbreeze szerint invalid, a redsn0w simán stitchel vele…(?)

    2. verzió:

    1. ipsw letölt
    2. redsnow (?) Stitch funkciójával custom készítés, esetleg később update baseband bepipálva
    3. iTunes használata a restore-hoz

    vagy

    1. Redsn0w re-restore funkció használata a korábban már letöltött 6.1.3 ipsw-vel, és a hozzá tartozó SHSH-val
    2. Posixpwn win alól

    Vagy mindez baromság, és másképp kéne csináljam?

    Ha valaki volna olyan jó, és megírná pár rövid tőmondatban a tennivalókat, nagyon megköszönném. Végső soron a leginkább kívánatos egy tiszta 6.1.3 lenne a hozzá tartozó basebanddel, aztán arra a jailbreak.

    Köszönöm előre is!

  79. @una038: először is: okkal van fent a cikk, olvasd el, azért van, ezt külön le is írtuk a cikk végén. szándékosan. saját magadat kíméled meg felesleges kérdésektől és problémáktól, ha végigolvasod.

    másodszor: most akkor hivatalosan függetlenítve van, vagy nincs? mert nem mindegy. ha független, akkor a baseband frissülhetne bátran, okkal frissíti az Apple, újabb szoftveren régi baseband meg okozhat gondokat.

    a redsn0w nem ellenőrzi, hogy OTA-s SHSH van-e meg, de ha a sn0wbreeze szerint hibás egy SHSH, akkor az hibás. tehát nem fog vele menni a dolog. a 6.1.2 és 6.1.3 közti vacillálást nem értem, 6.1.3-ra is van jailbreak. (sőt, 7.0.x-re is)

    egyébiránt első verzió, de iReb-bel pwned DFU-ba téve. és csak akkor fog menni, ha az a 6.1.3-as SHSH megfelelő. másképp nem lehet.

  80. @Jadeye:

    Bocsánat. A feladat számomra túl sok változót tartalmazott, ezért a terjengős kérdés.
    Akkor egyes verzió. Viszont hogyan tudnám elérni, hogy frissüljön a baseband? (Telenoros kártyával aktiváltam annak idején, push is működik, az ultrasn0w elvben azért volt rajta, hogy rendesen jelezze a térerőt.Volt szolgáltatás, működött is, csak 1 pucukánál nem ment feljebb a kijelzés. Ezért volt a kétség.)

    Sn0wbreeze szerint a 6.1.3 SHSH-m jó. 7.0.x-et nem szeretnék, az öszes általam látott i4-et zavaróan lelassította.

    Köszönöm előre is.

  81. Kedves Jadeye!
    Kérlek írj valamit az én fentebbi post-omra is!
    Köszönöm előre is

  82. @una038: ha telenoros kártyával aktiváltad, és aktiválta, akkor az független. a térerő hibás kijelzése adódhat abból, hogy a baseband régi.

    ha nem kell a jailbreak, én megvárnám a 7.1-et, és arra nyomnék majd egy restore-t, az már iPhone 4-en is normálisabban működik, mint a 7.0.x verziók.

    a 6.1.3-at sn0wbreeze-zel szerintem nem fogod tudni baseband-frissítéssel együtt feltenni, mert a sn0wbreeze direkt kikapcsolja a baseband frissítését. talán a redsn0w-val mehet ez így is, de ezt nem próbáltam még, mert nem volt rá szükség.

    http://szifon.com/2013/04/01/gyakori-kerdesek-az-aktualis-ios-verzional-regebbi-firmware-visszaallitasa/

    @3Dada3: ha nincs 6.1.3-hoz SHSH-d, akkor nem fog menni.

    a warezolást, tehát a tört appok telepítését nem támogatjuk, de az install0us megszűnéséről szóló cikk hozzászólásaiban, valamint utána az iOS 7-es jailbreakről szólónál is számtalan opciót vázoltak mások, olvasd el a hozzászólásokat.

    leegyszerűsítve a jailbreak nem változtat a készülék általános működésén, sem rosszabb, sem jobb nem lesz tőle. ezek a dolgok mind attól függenek, hogy milyen csomagokat telepítesz a Cydiából.

    a készüléken jelenleg lévő 5.0.1-es SHSH-t a redsn0w fetch opciója le tudja menteni – kivéve, ha az 5.0.1 annak idején OTA frissítéssel került a készülékre.

  83. Sziasztok!

    Nagyon kezdő vagyok olyan gond lenne hogy egy kapott iphon 3 8gb telefonon nem rég frissítve lett 6.1.3.-ra azóta azt írja hogy nincs aktiválva nyelv ország wifi megadása után leáll. Próbáltam ezzel a programmal működésre bírni de össze kötés után nem történik semmi nem él az ikon? Tudnátok erre valamit tanácsolni?

  84. @Jadeye: Lehet rosszul fogalmaztam tehát nem a telefon áll le hanem az aktiválás. És csak annyi hogy újra próbálkozás? Tehát a szolgálgatóval van gond hogy nem független? De a frissítés előtt elfogadta a másik szolgáltatót!

  85. @Thoomass: És még annyi hogy iTunes pedig annyit ír hogy nincs sim de ez az előzőkből következve logikus!

  86. @Thoomass: hát de van benne kártya? ha nincs, akkor nyilván nem lehet aktiválni. ha van, és nem támogatott kártya, akkor azt fogja írni, hogy nem jó kártya. ha iPad baseband volt rajta, mert szoftveresen volt függetlenítve és jailbreakelt volt, akkor azt gyári 6.1.3-mal restore-olva a baseband úgynevezett inkonzisztens állapotú. hozd be a szervizünkbe, és megnézik a kollégák: http://iszervizpont.hu/kapcsolat

    a pontos hibaüzenet nélkül ennél többet nem lehet segíteni.

  87. @Jadeye: Rendben köszönöm az infókat!

  88. Hello! Egy teljes recovery után sikerült egy 6.1 3 jailbreak felrakni viszont money talál hálózatot! Cydia nem jött elő! Előrébb vagyok vagy ugyan úgy esélytelen?

  89. @Thoomass: pontosan hogyan csináltad a jailbreaket, írd le lépésenként. mi a baseband verziószáma (beállítások, általános, infó, modem verzió)? de lehet egyszerűbb, ha behozod, mert látatlanban csak találgatni lehet.

  90. Szóval először csináltam iTunesban teljes cleart ami után redsnowban tudtam tethered telepítést csinálni! Utána aktiválás végig ment de hálózat nincs! 06.15.00 a baseband! Most nem tudnám bevinni ezért próbálkozom!

  91. Hello!
    Van egy iPhone 3gs ami még pár hete működött egy T-s kártyával. Azonban a telefon lefrissült.. ezek után nem indult el a telefon csak az apple logo és utána kikapcsolt. iTunes-al sikeresen visszaállítottam a telefont azonban most már nem fogadja el a T-s kártyát..A redsn0w ezt írja hogy ez van rajt: 6.1.3 ; 05.16.08..
    Én nem értek ehhez a telefonhoz ez a barátom telefonja de ő még így sem ért hozzá. Az lenne a kérdés hogy meglehetne-e oldani hogy újra elfogadja a T-s kártyát? Lehetőleg házilagos megoldás érdekel, bár már próbáltam pár leírást de semmi. Aktiválás nélkül sajnos nem enged semmit 🙁
    Aki tudna segíteni kérem írjon mert már nem tudok vele mit kezdeni 🙁

  92. @Thoomass: ha ipad bb van fent akkor fel kell rakni az ultrasnow-t a cydia-ból és utána jó lesz. de ha az van rajta akkor ugye nincs gps, viszont az ipad bb-t le lehet downgrade-elni az utolsó függetleníthetőre és akkor visszakapod a gps-t.

  93. @ToniSlow: ha aktiválni tudta, akkor nem kell hozzá ultrasan0w, mert a készülék csak olyan kártyával aktiválható, amilyen függő, vagy bármivel, ha független. (ha a baseband inkonzisztens, akkor nem sikerül az aktiválás sem.)

  94. @Jadeye: de ha hacktiválta? sőt! saját tapasztalat: a független, vagy mondjuk egy szolgáltató függő iphone-on redsnow-t futtatsz mielőtt aktiválod, és a redsnow hacktiválja, akkor nincs az az isten hogy felkússzon hálózatra még akkor sem ha a saját szolgáltatójának a kártyáját rakod bele.

  95. @ToniSlow: semmi ilyen problémát nem okoz, ha függő készüléket hacktiválsz: rengetegen pont ezt teszik, mert nincs hozzá való kártyájuk. csakhogy ilyenkor a push nem fog menni. de hálózat a gyári kártyával ilyenkor is van.

  96. @Jadeye: 3g-nél, 3gs-nél, és i4-nél is belefutottam pontosan ebbe a problémába.

  97. @Jadeye: és így privátban valahol nem tudod leírni mert akié a telefon ő nem akar rá költeni de ha így el lehet magyarázni lépésről lépére és ha ezt te megteheted akkor megtennéd ? 🙂 mert jailbreak kell a függetlenítéshez a jailbreakhez pedig aktiválás, az aktiváláshoz pedig függetlenítés ez nekem egy ördögi kör. de tanulékony vagyok szóval ha ez megoldható hogy leírod akkor azt nagyon megköszönném 🙂

  98. @ToniSlow: ha gyári független készüléket hacktiválsz, akkor miért csodálkozol, hogy gond van? ha van hozzá kártya, amivel aktiválható, eleve miért hacktiválod? a hacktiválást minden esetben el kell kerülni. ettől függetlenül a hacktivált készülék a gyári kártyával működik ultrasn0w nélkül is, mert a baseband elfogadja azt a kártyát, hiszen ez a dolga, és ebbe a hacktiválás nem nyúl bele.

    @Herold: ha elolvasod a linkelt cikket, az erről szól, és ingyen van. az aktiváláshoz olyan kártya kell, amilyen függő. vagy hacktiválod a redsn0w-val. minden ezzel kapcsolatos kérdésről van már cikk, egyszerűen csak el kell olvasni, tehát nem írnám le őket újra és újra, ezért vannak összegyűjtve itt: http://szifon.me/faq

  99. Az lehetséges hogy telepítésnél be van pipálva a cydia még sincs a telefonon amikor végez? És hogy azért mert thetered és ahhoz redsnowból kell indítani a telefont? Mert az a fajta indítás viszont nem működik mert vagy végtelenségig vár a rebootra vagy missing key… hiba üzenet!

  100. @Thoomass: Ezt vissza vonnám azóta rájöttem hogy végig kéne olvasni az utasításokat 🙂 Szóval sikerült elindítani rendesen cydiaval a rendszert megcsináltam a függetlenítési leírást bár a végén már nem reboot van de ez lehet csak az újabb verzió miatt de még most sem talál hálózatot a telefon? Erre esetleg megoldás?

  101. @Jadeye:

    Akkor egy utolsó biztonsági kérdés: szerencsésebb volna inkább hagyni, hogy az iTunes frissítse 7.0.x-re, aztán downgrade 6.1.3 – ra, (és utána visszatenni a mentéseimet)? A logikám szerint a frissebb BB már nem volna olyan gond, mint a régi. Végül is csak azt kockáztatom, ha rossz a mentett SHSH, akkor marad rajta a 7.0.x. Stimmel-e így?

  102. Bocs, a marhaságért. Felesleges az up/downgrade, amire rá is jöttem volna, ha legalább egyszer elindítom a redsn0w-t..

  103. @Jadeye:

    Szia!
    Köszönöm a választ. 6.1.3-hoz csak akkor tudok SHSH-t menteni, ha felteszem ugye? Mert még nincs fent, és nem is kínál más frissítési lehetőséget. Utána fogok akkor olvasni. Viszont a törés azért kellene nekem, hogy tört app-okat tudjak feltenni. Az OTA frissítés mit is jelent? Megpróbálok utána olvasni ennek is, de tényleg fogalmom zavarban szenvedek :S 🙂
    Köszi.

  104. @3Dada3: nem. csak ahhoz tudsz SHSH-t menteni, amit az Apple épp aláír. az tökmindegy, hogy közben a készüléken mi van. a tört appok telepítéséhez nagyon régen nem kell már jailbreak sem, de ebben nem tudunk segíteni, mert nem támogatjuk a warezolást, amellett már számtalanszor megválaszolták ezt a kérdést a hozzászólók a jailbreakről szóló cikkek hozzászólásaiban.

  105. @Jadeye: Értem! Megpróbálok utánaolvasni akkor… Szerinted van értelme frissítenem? És időt áldoznom erre? Mert vért fogok izzadni amire rájövök a dolgok jelentésére is amit eddig írtál 🙂 Tulajdonképpen jól működik most is a telefon, azt az egy hibát leszámítva ami viszont elég nagy hiba, hogy néha gondold egyet és újraindul, és a telefonkönyvemből minden adatot töröl. Majd safety módba indul el és újra kell boot-oltatni, hogy rendesen menjen. Nem tudom ez lehet-e annak a problémája, hogy kevés helyet hagytam neki gondolkodni. 64gb-ból vagy 62-t megtöltöttem vagy esetleg más okozhatja ezt a problémát!? Illetve a legelső írásomban írtam, hogy ez elméletileg egy ATT függő telefon, amikor megvettem ki se próbáltam telenor kártyával, egyből gevey-el kezdtem használni, viszont már megy gevey nélkül is… Lehet amúgy sem kellett volna hozzá, csak tudatlanként bebiztosítottam magam azzal. Bár a telefon ATT függő, de mindenhol azt hirdeti az ATT, hogy world phone, ez jelentheti azt, hogy csak amerikán belül függő a telefon? Lehet, hogy a jailbreak miatt nem kell már a gevey? Illetve ha frissítenék, akkor kéne a jailbreak, hogy tudjam használni magyar sim-mel vagy sem?
    Köszönöm a türelmet és a segítséget! 😉

  106. @3Dada3: nem támogatjuk a warezolást, úgyhogy arra a kérdésedre, van-e értelme, nyilván nem lenne a válasz, de ezt neked kell eldöntened.

    “néha gondold egyet és újraindul, és a telefonkönyvemből minden adatot töröl”
    ez iCloud esetén néha előfordul, de újraindulás nélkül.

    “safety módba indul el és újra kell boot-oltatni”
    ezzel nem értem, mire gondolsz, milyen “safety mód”?

    “viszont már megy gevey nélkül is”
    “lehet, hogy a jailbreak miatt nem kell már a gevey?”
    “ha frissítenék, akkor kéne a jailbreak, hogy tudjam használni magyar sim-mel vagy sem?”

    csak akkor megy egy készülék bármi kártyával bármi egyéb nélkül, ha az gyárilag független. ehhez semmi köze a jailbreaknek. a jailbreak sosem volt függetlenítés, tehát közvetlenül a jailbreak után még nem fog elfogadni bármi kártyát, ha függő a készülék. mivel itt elfogad, így ez független készüléknek tűnik. de menj be egy iStyle-ba mondjuk, és ellenőriztesd a szervizessel.

  107. @Jadeye: Szia! Nem használom a cloud-ot! Csökkentett üzemmódban indul el, aztán ekkor már nincs is a telefonkönyvben semmi, majd újraindítom és akkor már nincs egy számom sem. Vajon ezt miért csinálja? Az lehet, hogy túl van pakolva? Értem, tehát a gevey sem varázsolhatta el a telefont? Hanem tényleg független, csak amcsiban ATT-s? Utána nézek, hol találok ilyen üzletet.
    Köszi

  108. Sziasztok! Kicsit előre haladott, de megkérdezem hátha.
    Adott egy 3gs 8gb külföldi osztrák függő.. ismerős vette vaterán csak erről nem tájékoztatták így csak 4.1 el ment ugye eddig..
    frissítettem anno 6.1.3 ra de ott csak tethered volt de valahogy megoldottam hogy vigye a t-s kártyát.Kb 4 hónapja pihent a teló vissza lett rakva a 4.1 hogy ne kelljen bootolgatni stb.. most láttam hogy van már rá untethered így frissítettem 6.1.6 ra
    jb megvolt cidiabol telepítettem ultrasn0w ot is meg a P0sixpwn-t is de a hálózatnál csak a keresés felírat megy semmi más. hogy tudnám megoldani esetleg? a volt tulaj is kapta kintről nem tud segíteni a gyári függetlenítésben.

  109. @3Dada3: hogy miért csinálja, azt passz. a gevey nem varázsol el semmit, ha anélkül is megy, az független.

    @Sebi001: és mi a baseband verziója? mert ha az a 6.1.6-os baseband, akkor nyilván nem megy. ha 06.15.00 volt már a 4.1-en, és arra feltetted a gyári 6.1.6-ot, akkor a baseband inkonzisztens állapotú, újra fel kell tenni rá az iPad basebandet (már ha a sorozatszám első öt karaktere xx135 előtti), és utána iPad baseband downgrade.

    http://szifon.com/2012/10/14/gyakori-kerdesek-az-iphone-fuggetlenitese/

  110. Sziasztok. Elore is elnezest kerek, ha nem a megfelelo helyen kerdezek. Most kaptam egy iphone 3gs telot, mar jailbreakelve ( Kanadai Rogers halozati kartyaval ) Az AppSync appot akartam telepiteni ra de a telefon megbolondult ,csak forgott kozepen a karika, mintha akarna de nem ment. Masfel napig forgott mig lemerult. Restoroltam az I tunes altal de utanna mar nem fogadta el a kartyat keri hogy aktivaljam, es ez nem megy. Azota nem tudom hasznalni a keszuleket, de mar nagyon kellene. Nagyon megkoszonem ,ha valaki segitenne helyrehozni a hibamat. Probaltam mar minden modon aktivalni amit a netten talaltam de nem megy. Az uj verzio van rajta a 6.1.6-os

  111. @happyboy: látatlanban csak valószínűsíteni lehet, hogy a készüléken iPad baseband (06.15.00) volt, és mivel restore-oltad a gyári 6.1.6-ra, ezzel a baseband inkonzisztens állapotba került, ami ezt az egészet okozza.

    tehát most újra fel kellene tenni rá az iPad basebandet (ekkor már hajlandó lesz a Rogers kártyával aktiválni), aztán azt downgrade-elni a basebandet, hogy visszakapd a GPS-t, és utána még a jailbreaket is helyre kell hozni, ami szintén trükkösebb, mert a 6.0-t betallózva lehet, aztán utána a fenti cikk alapján mehet a p0sixspwn és a függetlenítéshez az ultrasn0w.

    de a fentiek alapján leginkább azt mondanám, hogy hozd be a szervizbe a hozzá való Rogers kártyával együtt, és a kollégáink megcsinálják: http://iszervizpont.hu/kapcsolat

  112. Sajnos a telefonnal egyutt en is Kanadaban vagyok Juniusig. Es a basebandet hogyan tudom ujbol ratenni? Van ra mod valami itthon, valami programmal? EN szivesen fizetek is a segitsegert mintha csak bevinnem a szervizben mert nagyon kellene a telo. Egyebbkent az itools felismeri a telot es ott azt irja hogy most is a 06.15.00 baseband van rajta.

  113. DeviceName: iPhone
    DeviceClass: iPhone
    ProductType: iPhone2,1
    ProductVersion: 6.1.6
    SerialNumber: 860279HNEDG
    UniqueDeviceID: c09201a334e501930dd18c6ce492f26c595a14a4
    ModelNumber: MC637
    BuildVersion: 10B500
    HardwareModel: N88AP
    DeviceColor: unknown
    RegionInfo: C/A
    CPUArchitecture: armv7
    WiFiAddress: d8:a2:5e:b4:6f:cc
    BluetoothAddress: d8:a2:5e:b4:6f:cb
    FirmwareVersion: iBoot-1537.9.55
    ActivationState: Unactivated
    BasebandVersion: 06.15.00
    BasebandBootloaderVersion: 6.4_M3S2
    IMEI: xxxxxxxxxxxxxx
    MLBSerialNumber: J502518ZPF9RA
    MobileSubscriberNetworkCode: 00
    PasswordProtected: False
    ProductionSOC: True
    ProtocolVersion: 2
    SDIOProductInfo: P=N88 m=3.2
    SIMStatus: kCTSIMSupportSIMStatusNotReady
    SupportedDeviceFamilies: 1
    TimeIntervalSince1970: 1395604547
    TimeZone: Europe/Istanbul
    TimeZoneOffsetFromUTC: 7200
    UniqueChipID: 4062872925684
    Uses24HourClock: False
    BatteryIsCharging: True
    BatteryCurrentCapacity: 94
    Warranty Exp: Expired
    Region: CA
    Description: iPhone 3GS (8GB)
    Nem tudom ha ezek az adatok segitenek valamit.

  114. Bocsi most lattam hogy mar valaszoltal. A linket amit adtal ott meg a regi verzioja van fenn a redsn0wnak az kell vagy az ujabb? Nekifutok meg egyszer hatha sikerul megoldani(de jo lenne)

  115. @happyboy: használhatod az újabb verzióját is.

  116. Sajnos nem tudok vele dulore jutni.Tudom mar pofatlansag de megis nem lehetne esetleg ,ha a team viewerel belepnel a gepembe es segitenel lehet en nem csinalok jol valamit ugyanis nem vagyok egy szamitogep zseni , csak egyszeru alapokkal rendelkezem.

  117. @happyboy: távolról nem lehet helyetted nyomni a gombokat, szóval ez nem fog így menni sajnos, nem tudunk ilyesmit vállalni.

  118. Koszonom szepen a segitseget, nagyon korrekt valaszokat kaptam es ami fontos, hogy gyorsan is .

  119. Helló!

    Amikor rámegyek a Jailbreak gombra elkezdi csinálni és 3 mp után a windows problémát észlel és leállítja a telepítést. Mi lehet a gond? i4s 6.1.3

    Köszi!

  120. @SimonIstvan: a pontos hibaüzenet leírja, hogy mi a gond, azt jó lenne tudni, de ez valami Windows-hiba lesz.

  121. @SimonIstvan: iTunes fent van a gépen? rendszergazdaként futtatod az alkalmazást?

  122. Igen és igen.

  123. “Rebooting device…” műveletnél áll meg egyébként.

  124. Kipróbáltam még 3 másik gépen és ugyan ez a hiba. XP-nél annyi változás van, hogy ott nem ír ki semmi hibaüzenetet szimplán csak befagy a program. Ahogy néztem a YT tutorial videókat páran ott is panaszolták, hogy ezt a hibát kapták. De nem írtak semmi megoldást… 🙁

  125. @SimonIstvan: ugyanez a hiba volt nálam is, én hagytam a fenébe …

  126. Siker! Felraktam az iTunes-ból a 11.1.3 verziót, persze előtte teljesen eltávolítottam az összes összetevőjét az iTunesnak. Majd rendszergazdaként futtattam a p06.pwn-t és ready!

  127. Nekem “fontos” a JB, mert így jobban tudom customizálni a telefont. Programok hackelése hidegen hagy.


Add a Comment