fbpx Skip to content

Számtalan cikket írtunk már a vezeték nélküli töltőkről itt a Szifon.com-on. Teszteltük már az Apple által ajánlott Belkin és Mophie töltőket, illetve egy IKEA-s asztali lámpát, valamint az olcsó Ankeres Qi töltőt is.

iOS 11.2 gyorsabb vezeték nélküli töltés

Az iPhone 8, 8 Plus valamint az iPhone X rendelkezik vezeték nélküli töltéssel, azonban eddig az Apple korlátozta az áramfelvételt. 5W volt az eddigi maximum, ami megfelel egy átlagos vezetékes töltésnek, és a készülékekhez is 5W-os hálózati adaptert kapunk. Az iOS 11.2-ben már 7,5W-ot vesz fel a készülék, tehát többek között a Belkin és a Mophie töltők is már gyorsabban tudják tölteni a legújabb iPhone-okat.

iPhone 8, 8 Plus és iPhone X vezeték nélküli töltők

Mivel Qi-szabványról beszélünk, ezért természetesen bármilyen más, Qi-s termékkel kompatibilis az iPhone 8, 8 Plus és az iPhone X is. A gyorstöltéshez azonban magának a töltőnek is támogatnia kell a 7,5W vagy nagyobb teljesítményt, tehát ellenőrizzük vásárláskor, ha ez is fontos szempont.

Nekem jelenleg két töltőm van otthon, az egyik az ágy mellett, ami egy Anker, és nem támogatja a 7,5W-ot (bár éjszakára felesleges is), a másik pedig egy SGP, ami képes a 7,5W-ra is, ez az íróasztalomon van.

Sajnos a 5W-nál nagyobb töltést leadó termékek jóval drágábbak, így azért érdemes elgondolkozni, hogy szükségünk van-e a gyorsabb vezeték nélküli töltésre, vagy ha a töltés sebessége a fontos, akkor használjunk vezetékes adaptert.

Olvasd el a hozzászólásokat is

49 Comments

  1. Szerintem, amíg az úgynevezett vezeték-nélküli töltéshez, továbbra is kell vezeték, illetve egy bizonyos helyre le kell tenni a készüléket, addig szart se ér. Addig semmi pozitív funkciója nincs. Amikor majd úgy működik, mint a wi-fi, akkor lesz érdekes szerintem mindenki számára. Addig csak parasztvakítás az egész, mindegy, hogy Apple, vagy Samsung, vagy mindegy ki csinálja 🙂

  2. Inkabb javitanak a rengeteg hibat a11-s oprendszerben mert ez igy egy nagy kaki. Most koltozok vissza a hatosba az X-bol mert azt szerencsere nem frissitettem a 10-rol 11-re

  3. @pajti-1: Na kíváncsival tettél mik azok a hibák ami miatt vérdemes vissza költözni?

  4. Üdv
    más….
    i X-et nyúzok egy hete,most először volt egy kis “baki” animojinál.
    Amikor felhúztam,tehát teljes képernyős nézetre váltottam,egyszerűen LEFAGYOTT????
    Se kép,se hang semmi reakció,csak a bekapcsoló gombra reagalt,majd ismet próba de ugyan az.
    Végülis egy ki-be kapcs megoldotta…
    Hidegbe jól műxik,hangszóró nem recseg,zöld függeges csík nincs
    Valakinek hasonló???

  5. Bluetooth kapcsolat az autoval kritikan aluli, recseg ropog nem erteni mit beszel a masik fel.
    Netezes kozben sokszor nem reagal gombok erintesere.
    Wifi halozatokat elfeljet ujra meg ujra.
    Percekig tart imessage erkeztetese

    Nagyhirtelen, de van meg

  6. Érdekes hogy szidjátok az iPhone x-et de nekem semmilyen problémám nem jön elő amiket írtok de tényleg semmilyen. A Bluetooth jó a wifi jó , animoji -t már többet küldtem azon se volt semmi gond aksi jó. most akkor nem értem hogy vagy én csinálok valamit szarul vagy csak nekem jó minden. Vagy csak nem hisztizek folyton és használom a telefont?

  7. A vezeték nélküli töltést meg egyszerűen imádom este leteszem a töltőre a telefont nem kell kábele bajlódni igaz hogy egy vagy két másodpesrc lenne de így a kábelt nem koptatom és teljesen jól feltölti.
    Samsung töltő vel használom álló töltővel és az autóba is vettem wireless töltőt ott se kell kábel a bajlódni szerintem nagyon jó dolog És ami fontos számomra hogy jól működik

  8. A gyorstöltő számomra nem létfontosságú mert éjszaka töltöm mindig a telefont vagy az autóba

  9. @pajti-1: ugye vettél fel ezekről hibajegyet, hogy javíthassák?

  10. Én vettem itthonra Belkin-t, az irodába Mophie töltőt!
    Mind a kettőt szeretem, design-ba a Mophie jobban bejön!

  11. Komolyan mondom nem értem azon embereket, akik szerint minden oké a ios 11-el. Ennyire pocsék frissítéssel még nem volt dolgom az elmúlt 9 évben amióta IPhone-t használok. És egyes emberek meg fel vannak háborodva azon, mert valaki leírja, hogy igen ez applehez méltatlan frissítés volt, tele hibákkal. Ne haragudjatok nem fogok felvenni hiba jegyeket főleg olyan problémáról nem, ami eddig az elmúlt kilenc év során egyszer sem jelentkezett csak ios 11 óta. Azt gondolom kell lennie az Applenel egy olyan gárdának akik nem engedik, hogy kiadjanak egy félkész, kritikán aluli ios verziót. Tényleg sorolni lehet mennyi hibája van ennek a rendszernek, Iphone 7-en használva.

  12. Senki nincs felhábordva de mi is használjuk ugyanazt az oprendszert én szintén i7-el és pár apróságon kivűl jelenleg semmilyen komolyabb hibát nem tapasztalok. Pedig van használva elhiheted. Ezért kérlek sorold azt a rengeteg hibát.

  13. Akinek szar a telója a 11-el, az legyen szíves húzza újra nulláról. Ha ekkor is szar, akkor lehet az Apple-t fikázni. Ha viszont hibátlan lesz, akkor kijelenthető, hogy az évek során rárakódott appok, különféle szarságok, költözések húzzák vissza a telódat. Félreértés ne essék, nem vagyok hanyattesve a mostani Apple-től, de a problémát célszerű szeparálni.

  14. Igen, megtettem????

  15. Egy mentés, alaphelyzetbe hozás, mentés visszatőltése általában megoldja a problémát. Had meséljek el egy nagyon érdekes hibát. Párom SE készüléke kezte el játszani azt, hogy hivásnál nem volt mikrofon (headsetel és nélküle se). Ha kihangosította és vissza akkor minden oké volt. Megcsináltam a mentés törlés vissza állítást és helyre jött. 3 hét múlva a hiba újra elő jött megint eljátszottuk megint helyre jött. 2 hét múlva ismét… de a párom most szólt, hogy szerinte kontakthibás a headset!!! Nem merem kijelenteni 100%-ra de az új headsettel és az újabb vissza állítással a hiba megszünt. Ha igaz a selytésem akkor az oprendszert haza tudta vágni egy kontakthibás headset. 🙂

  16. Köszönöm mindenkinek a jó szándékú javaslatot. Minden egyes frissítést iTunes on keresztül teszem meg teljes resetet követően. A vicc az egészben az, hogy ideig óráig jól működik a rendszer és fokozatosan jönnek elő a problémák. Akkor kezdjük mert úgy látom erre van igény.
    – push notinal amikor kapok egyet a telefon működése megakad a jelzés elején majd amikor eltűnik ilyen korábban sosem volt és nagyon zavaró mert közben semmilyen karaktert nem érzékel a készülék. Olyan mintha kiakadna egy pillanatra.
    – jegyzetek: látványosan lelassult a gepeles nagyobb allomanyoknal
    – ha valamit korábban fektetve néztem függőleges állapotban is fektetve jeleníti meg a tartalmat forgatom a telot semmi le kell zárni majd újból feloldani
    – animált hatterkep egyszer csak random módon lefagy eddig ilyet sosem csinált egyik Iphone sem
    – naptár nem ugrik be a mai napra mindig azt mutatja ami utoljára volt megnyitva
    – számológép mindenki tudja milyen sz*r
    – AirPlay vezérlés esetén amikor iTunes remote megy és Apple tv játssza le a zenét a remote lefagy elfelejti a playlistet az egész rendszert újra kell indítani
    – az egész AirPlay tükrözés sza* abb lett. 10-esen sokkal stabilabb megbízhatóbb volt
    – Apple tv remote kritikán aluli
    – akksi sokkal gyengébb
    – Bluetooth ledob Beoplay h5 tel
    – sima AirPlay zene stream szinten akadozik lassabb
    – az egész rendszer instabil a 10-hez képest
    – sokszor olyan gesztusokat csinál mintha x lenne a kezemben. Állandóan bezárja az appokat pedig nem felhuzom
    – copy paste katasztrófa. Rendszeresen akad sehogy nem érzékeli a kijelolest
    És meg sorolhatnám, csak telefonról írom bízom benne a kételkedők számára elég hibát írtam. Amennyiben nem folytatom. Jelzem: ezen hibák korábban 10 alatt nem voltak.

  17. Nekem egyszer lefagyott az animoji, majd újraindítottam, azóta is minden ok. Úgy látom senki nem használt mèg windows-os gépet, tényleg nem lehet ekkora baj!?????

  18. @lalamper: Erre csak annyit reagálnék, hogy igen lehet megoldja, de jó poár esetet olvashattunk a múltban is, hogy utána is tré azon a telón, meg páron, de vannak akiknél meg akármit is csinálnak nem jönnek elő ilyenek semmi módon.
    Itt jön képbe az én esetem, hogy folyamatában csak költöztettem a dolgaimat mindig OTA frissítettem az i5 óta kivéve 1 alkalommal, mikor ipsw-t toltam mert nem volt beta profil kiadva éppen, mert amugy minden beta is OTA megy fel szintén és i5 után az 5S majd az SE is amit most használok és nem voltak eget verő bajok sosem, persze ha korai beta került fel és abban még voltak akkor igen, de az nem számít ebbe bele.
    Szóval lehet csak marhára szerencsém van, bár nem hinném, vagy akik annyi problémával kűzdenek ott más okból nem akarja azt amit kellene a vas és nem feltétlenül kell mindig az IOS-re fogni, addig ameddig másoknál meg jól működik.
    Napi szinten olvasom a sok fikát és komolyan nem értem a fentebb leírtak fényében, hogy mit tudnak ők elkövetni amiért náluk nem működik ami nálam szépen.
    SŐT! A párom 5S-én is ott figyel az új beta rendszeresen és sem az akku idővel sem a rendszerrel nincsenek olyan gondok mint amiket napi szinten olvasok másoknál. Pedig nekünk sem csinált külön készüléket sem IOS-t az apple, elhiheti mindenki.

  19. Gunar! Leírtam a problemaimat és meg nem teljes a lista. Egyszerű felhasználó vagyok Apple termekkekel, úgymond ökoszisztémával rendelkezem. Azt gondolom, ha lehetőségem van arra, hogy egy rendszert frissithetek akar wi-fi hálózaton keresztül is, akkor ha nem úgy frissitem, hanem hard resettel, iTunes on keresztül , akkor már többet teszek a rendszer működése érdekében és mégis a fenti hibákat tapasztalom akkor szerinted mit ronthatok el? Azon túl hogy használom magát a rendszert az ökoszisztémát? Mondom ios 11 óta vannak ezek a hibák. Erre te gyakorlatilag azt írod, hogy, akik rosszat írnak ( szavad járásával elve fikat írnak) a rendszerről, az ios rol azok gyakorlatilag valami hihetetlen módon másképp használhatjak a rendszert mint ofelsege gunar, aki persze el sem tudja képzelni hogy ezek a hibák léteznek, és szerinte a felhasználóval van hiba nem az Apple rendszerében. Nyilván köze van ennek ahhoz is mit használsz, mennyire összetett a rendszered, de mivel Apple termek minden ennek úgy gondolom működnie kell és hangsúlyozom működött is 10 alatt. Ettől meg nem kene mindenkit hülyének nézned mert leírja a tapasztalatait ( szavad járásával elve fikait) amit te esetleg egy teljesen más környezetben nem tapasztaltál.

  20. MINDENNEL EGYETÉRTEK…

  21. Nekem teljesen új rendszerrel használhatatlan a Bluetooth a kocsiban…
    A telóról az új órára átküldött üzenetek nem nyílnak meg…
    Meg van még pár apróság

  22. Tapasztalom ezeket a hibákat, de ami a legjobban idegesít az a felébresztés/feloldás animáció! (6s)
    Munkatársamat kérdeztem, h neki produkálja e? (Szaggat, akad, bekúszik az értesítések sáv) neki nem tűnt fel, de ugyan azt csinálja neki is!:) a poén h iPhoneX

  23. @kvesdattil: hát pedig mint azt már több hozzászóló is többször kifejtette, ezeket a lassításokat az Apple direkt csinálja, hogy amikor emiatt elégedetlenné válsz, akkor megvedd az új készüléket – amin ugyanez előfordul, ahogy írod is. persze ez sem fogja meggyőzni azt, aki azt hiszi, hogy az Apple a háttérben konspirál.

  24. Velem mellé lőttek akkor! Az újabb készülékek egyáltalán nem tetszenek! 🙂

  25. @Dr Lecter: Figyu!
    Sztem senkit nem hülyéztem le, csak leírtam amit én évek óta tapasztalok a saját készülékeimen és igen én nem használok apple vasat csak az iphone-okat, ami sztem még plusz nehezítés is a rendszer szempontjából, bár mint írtam én kizárólag OTA frissítek és mindig az aktuális fejlesztői beta-k vannak fent, bár nem vagyok fejlesztő, de azért küldeni szoktam az általam tapasztalt hibákat rendszeresen, akkor is ha nem javítják, vagy javaslatokat akkor is ha 1000x kell elküldenem és mégsem rakják bele a rendszerbe, mert egy copy/paste belefér az időmbe szinte minden új beta után.
    Amugy arra céloztam azzal amit írtam, hogy nem feltétlenül csak az IOS-ben kellene állandóan a hibát keresni, mert mivel kevesebben vannak akiknél az általad is említettek jelentkeznek és többen akiknél nem, hát nem feltétlenül az IUOS a hibás csak és az azt fejlesztők. Sztem ők sem vágják sok esetben, hogy azonos vasaknál azonos IOS-en miért tud ennyire másként működni több dolog is.
    A fikát pedig arra értem amikor vki tapasztal hibát/kat és azonnal odavágja hogy akik csinálják nem is értenek hozzá és ilyen szart még nem láttak, stb. Sztem ez a fika, mert ha visszaolvasol itt akkor szinte minden évben ez megy és jellemzően szinte mindig ugyan azok az arcok csinálják, szórják a fikát hogy a saját szavaimmal éljek! 🙂 Utána a következő újnál pedig hogy az előző milyen jó és minek kell elrontani ami eddig jó volt, stb és évről évre ez megy .Persze azért mert én nem tapasztalom lehet rossz adott dolog, az nem jelenti hogy nem hiszem el, csak azt nem vágom miért kell azonnal a fejlesztőit és a rendszert ócsárolni, mikor az a rendszer és sok másik azonos vason meg hiba nélkül dolgozik? Erre próbáltam meg az említett írással rámutatni és nem állt szándékomban senkit sem bántani.

  26. @info: Te mivel értesz egyet fő fikás? 🙂

  27. @mleslie: A Bt az egy érdekes “állatfajta” mert pont a haverok akik Sony telókat (csak csúcs kategóriás) használnak évek óta, volt mikor jött az új rendszer frissítés és dobniuk kellett a Bt füleseiket mert nem dolgoztak jól az új droiddal vmiért. Pedig fülesekkel is a 20e felettiekben járnak. Az egyik most nálam van és az IOS9 óta használom nagy megelégedéssel, most ugye a 11.2 beta3 alatt.
    Talán 1x az egységes lesz és minden-mindennel fog együttműködni jól!

  28. @Dr Lecter: Amugy még csak annyit, hogy pont tőled olvastam itt-ott az oldalon pár szavas megjegyzéseket pl az X-re hogy az egy forintot sem ér, meg hasonlók, ergo akkor azt én fikának tekintem ha nem baj, mert az igen is az, ha tetszik ha nem! 😀

  29. Mindennel :-))) ifos..

  30. Nem tudom de fáj olvasni ezt a sok baromságot. Iphone x nél semmiféle problémát nem tapasztaltam (11.1.1) céges környezetbe van MS Intune által managelt . Autós kihangosítót is használok A telefonon nekem ezek a hibák nem jelentkeztek. Egyedül a bluetooth probléma volt a fiam 8 asával de az a 11.1 el megszünt Az üzemidő is teljesen elfogadható.
    Amúgy mindenkinek ajánlom a telefonos Apple supportot türelemmel, időt nem sajnálva megoldják a gondodat. (régebbi tapasztalat)

  31. Kedves hozzászólók!
    Csak annyit tennék hozzá,hogy mondhat bárki bármit nekem,ennyi ember nem lehet hülye!Hard reset ide vagy oda null km-es tellóra raktam fel a 11-et és szar!Szinte az összes iphone-om volt már az össz es ios-el eddig,de ekkora egy kula még sosem volt egyik sem.Megveszek egy sullyos többszázezres készüléket és fabrikálnak hozzá egy nagy vödör moslékot!?Nem
    Fordítja vissza a kijelzőt,Nem tudok sms-t írni,zenehallgatás alatt felveszem a telefont és szól alatta a zene,nevetséges!!! Még sorohatnám!Lehet ezt fikázásnak is nevezni vagy bárminek a szar akkor is szar marad!!!!Lehet itt osztani,hogy akkor váltani kell de nem akarok váltani csak elmondani azt,hogy ami eddig jó volt azt miért kellett elrontani?????

  32. Sziasztok!
    Segítségeteket szeretném kérni:
    Kaptam egy qi vezetéknélküli töltőt I8Plushoz, amelyre az van írva hogy Input: 5V 2A. Ez azt jelenti hogy megbírkózik a 7.5W-os töltéssel egy 5V 2A-es tápegység használata alatt? A telefon rendszerét frissítettem közben a legújabb bétára.

  33. @Impulsive: Írd be a google-ba a készülék nevét és típusát és ott megmondja.

  34. farkas63:
    Sajnos emag által forgalmazott töltő így az oldalon nem igazan van róla értékelhető infó.

    A+W1 Wireless töltő, Qi szabvány -így van fent emagon.

  35. írd le ide a nevét és típusát.

  36. Kedves tewe!
    Legyel kedves es kimelj meg az okfejteseidtol. Orulj neki, hogy a te keszuleked tokeletesen mukodik a 11-s oprendszer alatt. Tedd meg, hogy nem oktatsz ki minket akiknek rosszul muzsikal a tobb szazezres kutyuje. Hidd el a 3gs ota nyuzom az almas telefonokat hol jailbreak-kel hol anelkul, tamasztottam mar fol hamvaibol keszuleket, szoval lattam en mar sokmindent, de ha egyszer az ios-el van baj azzal szemben nem tudok mast tenni mint hogy megosztom masokkal is az eszreveteleimet.

  37. pajti-1: ????

  38. tewe ????

  39. Menjetek el dolgozni ha ennyi szabadidőtök van. Csak közlöm hogy az én Iphone X -em is hibátlanul müködik és leszarom azt akinek nem. Igy járt. He he he

  40. @pajti-1: ????

  41. @Balazs13: Senki nem mondta azokra hogy hülye akiknél nem jól muzsikál az IOS, DE sokaknál meg igen és azok vannak többségben, csak nem fogja mind itt leírni azt ami számára teljesen normális dolog. hogy jól működik, hiszen ezért is használja az apple termékét. Ami baj hogy nem veszitek észre hogyan írjátok le a hibákat és milyen kijelentésekkel bombázzátok azt amit eddig megelégedéssel használtatok!
    Mint azt vhol leírtam nem feltétlenül csak az IOS és azt fejlesztők a hibásak egyedül ebben, hogy x esetben nem műxik jól pár vason, esetleg pár ezer db-on, mert ha azt nézzük mennyi van kézben és mennyi jó akár a 11.x.x-es verziókkal, akkor a hibásan működők vannak kisebbségben. Persze ez nem boldogítja azt akit szivat az új IOS, mert naná hogy dühítő, csak vki ide jön elsőre mert kíváncsi és olvassa ezeket, majd levonja a konzekvenciát, hogy mire gyúrnak az iphone tulajok, mikor egy “hulladékot használnak ócska rendszerrel”, pedig ezt a hibásan működő iphone tulajok is tudják nem így van, mert ha így gondolná bármelyikük, akkor azonnali váltásnak lenne a helye, vagy egy idióta! Szóval sztem ezen el kellene kicsit filózni azoknak akik szeretik azt amit használnak, ha pedig nem akkor irány a droid és ott kapnak hasonló összegekért 1,5-2 év támogatottságot 4-5 év helyett és esetleg időben meg is kapják azt, nem a megjelenés után több hónappal, mire már az újabb is szinte kijön.
    De ez persze csak az én meglátásom, nem kell elfogadni feltétlenül. 🙂

  42. Ja arra meg aki még mindig azt állítja, hogy az apple direkt lassítja, v szinte használhatatlanná teszi a támogatása végén járó típusokat, csak megjegyezném, hogy az 5S 11.2beta3-mal teljesen jó és az üzemidő is az, SŐT!
    Össze lehet mérni a régebbi 10.3.3-mal bátran! Nem hiszem hogy a régebbi rendszeren futó jönne ki jobban!

  43. Esetleg nézzétek olyan szemmel, hogy eléd tesznek két teljesen egyforma iphone-t azonos rendszerrel és az egyiken jól műxik minden, míg a másikon pedig több hiba is van, mert pl amiket itt olvasni fentebb az mind jelen van tegyük fel. Mi a jó fenére gondolnátok? Pláne ha többféle módon is megpróbáltátok javítani de megint azt hozza amit az elején??? Szétszedni mint a majom a zsebórát? Vagy rendületlenül próbálni javítani, ahogyan ők is teszik, de mivel a valódi okot ők sem hiszem ilyen esetekben hogy tudják, hát eléggé nehéz mutatvány.
    Valahogy így lehetnek az apple supportnál is, mert biztosan kapnak sok visszajelzést, de kis osztás/szorzás után kijön, hogy ezen db-szám elenyésző az összeshez képest és biztosan kipróbálnak ezt-azt, de ha azoknál nem jön be akkor ugyan mit kellene csinálniuk? Lehet kijavítják azon a pár ezer db-on és a többségén meg akkor lesz rossz, ez csak teória, de mint aki régóta olvasó itt láttam pár olyan jellegú hibát ami igen rohadtul dühítő ha jelentkezik és el is veszi a kedvet a használattól, de ott is a többségén nem volt adott hiba jelen. Ergo sajna marad “pár” elégedetlen user, akik vagy váltanak vagy várnak egy olyan verzióra ami megoldja végre.

  44. Én annak is örülnék ha délután 1-2 fele nem kellene töltőre tennem a telefont, mert addigra 5-6% on van ! Kb 3 hete katasztrófa az akksi! Valamelyik frissítés után lett ilyen rossz ! Vagy csak a hideget nem bírja, olyan is volt az I6 on

  45. @pityke1984: Miért nem nézed meg milyen állapotú az akkud? Az iMazing ingyen is megmutatja, én azzal szoktam menni használt iphone-t venni.

  46. Tudnál segíteni , hogy működik ?


Add a Comment