fbpx Skip to content

Az Apple az AirPower megjelenéséig két vezeték nélküli töltőt ajánl, amik az iPhone 8 rajtjától kezdve elérhetővé váltak az Apple Store-okban.

iPhone 8, 8 Plus és iPhone X vezeték nélküli töltők

Ez a két márka a mophie és a Belkin. Az Apple mindkettőről beszélt a szeptemberi eseményen, így természetesen ezekkel próbáltuk ki elsőként az új iPhone 8-at. Mivel Qi-szabványról beszélünk, ezért természetesen bármilyen más, Qi-s termékkel kompatibilis az iPhone 8, 8 Plus és az iPhone X is. Nézzük meg, mit ajánl nekünk az Apple, melyiket érdemes megvásárolni.

Az Apple Store-ban lévő eladó arra a kérdésemre, hogy melyiket vegyem, azt mondta teljesen mindegy, az áruk is ugyanaz volt. Így végül mindkettőt megvettem, hogy kiderüljön, melyik a jobb, és gondoltam másnak is hasznos lehet ez a tudás. 🙂 Kezdjük először a mophie-val.

Mophie vezeték nélküli töltő az iPhone 8, 8 Plus és iPhone X modellekhez

Ő a Belkinhez képest egy kisebb dobozban érkezik, és tulajdonképpen kisebb is maga a termék. A mérete ellenére azonban jóval nehezebb, mint az “ellenfele”. A mophie gumiborítást kapott, így sem az asztalon ő maga, sem a rajta lévő iPhone nem fog csúszkálni. Az oldalon peremmel is ellátták, könnyedén ráhelyezhető az iPhone, és tölthető. Nagyon meg is tetszett elsőre, és probléma nélkül működik is.

Mophie iPhone 8, 8 Plus, iPhone X vezeték nélküli töltő

A kábel feje szépen belemegy az oldalán lévő lyukba, így nem lehet eltörni, és nem fog kijönni sem belőle. Összességében egy masszív vezeték nélküli töltőről beszélünk. Egyetlen hátránya ez a gumi borítás, ami már most elkezdte összeszedni a szöszöket, így azért, hogy ne csússzon el a telefon, többször kell majd takarítani. Az ára 21 939 Ft és megvásárolható szeptember 29-től az Apple Online Store-ban.

Belkin vezeték nélküli töltő az iPhone 8, 8 Plus és iPhone X-hez

A Belkin töltője sokkal könnyebb, műanyag borítást kapott, és szélesebb is. Így iPhone 8 Plus készülékekhez inkább ezt ajánlanám. Középen, egy vékony kör alakban itt is kaptunk egy gumi borítást, mely megakadályozza, hogy a készülék csúszkáljon. Itt már van egy töltöttség jelző LED is.

Belkin iPhone 8, 8 Plus és iPhone X vezeték nélküli töltő

Amikor a készüléket ráhelyezzük, azonnal zölden világít, ez pozitív, mert ha félre rakjuk, akkor láthatjuk, hogy nem tölt, azonban éjjel zavaró lehet ez a LED. Az alja itt is gumiborítást kapott, tehát normál esetben az asztalon ez sem fog csúszkálni. Megvásárolható a Stylebolt-ban ide kattintva!

Apple által ajánlva

Mindkét töltő tehát az Apple által ajánlott. Ez azt jelenti, hogy a cégek, a mophie és a Belkin is együtt dolgoztak azon, hogy ezek a vezeték nélküli töltők a legjobb töltést adják az új iPhone-oknak. Ez jelenleg 5W, tehát az iPhone-hoz kapott töltővel egyenlő sebességre képesek, amikkel nem romlik az akkumulátor hosszabb távon sem. A 30 perces teszt alatt 13-14%-ot tudott tölteni mindkét töltő, ami azt jelenti, hogy közel 4 óra alatt képes feltölteni egy iPhone 8-at, és több mint 4 óra kell egy Plus készülékhez.

 

(Vezeték nélküli töltés, 30 perc alatt 13%.)

Ez egyébként a későbbiekben változik, mert jelenleg szoftveresen korlátozva vannak az új iPhone-ok, későbbiekben 7,5W-ot is fel tudnak majd venni ezekről a töltőkről, így emiatt nem kell majd vezeték nélküli töltőt sem cserélnünk.

Üveg felületen tesztelve a Belkin csúszkált kevésbé az asztalon és a rajta lévő telefont is jobban fogta. A LED számomra pozitív, engem éjjel sem zavart, de ezt nyilván mindenki saját maga tudja. Mindkét töltőt teszteltem XPRO-s tokokkal, az egyik TPU tok volt, a másik pedig egy kemény műanyag, mindkettővel töltődtek az iPhone-ok, nem volt semmi probléma. Egyébként a Belkin írja is, hogy kompatibilis a vékonyabb tokokkal.

Összességében tehát az Apple által ajánlott töltők jók, de nyilván lehet más, Qi technológiát használó vezeték nélküli töltőt is vásárolni. Arra azonban érdemes odafigyelni, hogy a 7,5W-ot támogassa, mert így akkor a későbbiekben gyorsabban tölthetünk majd.

Kérdésed van? Tedd fel, megpróbálunk rá válaszolni!

Olvasd el a hozzászólásokat is

30 Comments

  1. Lehet kihagytam valahol,mert csak gyorsan atfutottam a cikket,de ezeket is be kell dugni a konnektorba nem? Csak mert ennyi penzert ha jol emlekszem lehet mar belso akksisat kapni amit szinten tolteni kell idokozonkent. (billentyuhuszarok ak: HA JOL EMLEKSZEM).

  2. @igerywhite: Persze működnek, de későbbiekben nem fognak gyorsabban feltöltődni velük a készülékek, ha az Apple aktiválja a gyorsabb vezeték nélküli töltést.

  3. na ez a ciki!
    megjelenik a 8 (X) es nincs hozza gyari tolto, csak 3rd party
    ????????????????????????

  4. Az Apple watch töltő dokkolóval működik a töltés?

  5. Tok nem akadály?

  6. @admin:

    Köszi!
    Én személy szerint nem is vagyok híve a gyorstöltésnek, nekem bőven kibír egy napot és ráér éjjel feltöltődni.

  7. Én a belkint rendeltem elő. Az X hez. A munkahelyen meg ha kell akkor jó lesz a kolléga Samsung töltője 🙂

  8. @igerywhite: Ma kézhez kaptam egy ilyet is. Tökéletesen megy vele. 29 fontért láttam UK-ben.

  9. Nekem is van Samsung elmegy azzal is.

  10. Most akkor mi van………NINCS BENNE A GYÁRI IPHONE 8 DOBOZÁBAN A VEZETÉK NÉLKÜLI TÖLTŐ / csak a vezetékes /?
    …..vagy ez a cikk arról szól ,ha az ember pluszba szeretne venni akkor a kettő közül milyet vegyen !
    Bocsi lehet hogy akkor elkerülte a figyelmem ! ?
    Fényképezze le már valaki a belsejét ,mi is van benne !!

  11. @cabrio01: Nincs benne, természetesen külön kaphatóak a vezeték nélküli töltők.

  12. @admin:

    Szuper!
    És ha igazak az információk, a gyári szilikon tok sem akadály.
    Már csak ki kell várjam a novembert, remélem jön párezer db X kishazánkba is 🙁

  13. A gyari szilikontok egy iPhone 8-ra helyezve mukodik a belkin toltovel. En igy hasznalom.

  14. Én a 8 Plus-ra gyári bőrtokot vettem (Storm Gray). Nincs infótok hogy ezzel a tokkal működni fog-e a vezeték nélküli töltés? Bár elég ciki lenne ha a gyári tokkal nem menne, de mondom azért rákérdek.

    Köszi!

  15. @razerka: mivel a tok anyaga nem fém, és elég vékony is, így valószínűtlen, hogy befolyásolná.

  16. @razerka: Működik. 🙂

  17. Köszönöm a segítségeteket! Elég nehéz dönteni hogy milyen tok legyen, mert a mostani 7-re gyári szilikon tokot vettem, de azt borzalom tisztán tartani. Minden szösz ráragadt a zsebemből a tokra, elég ocsmányul nézett ki. Ez a gyári bőrtok viszont nagyon minőséginek néz ki, remélem beváltja a hozzá fűzött reményeimet.

  18. @admin Az Apple Store-ban lévő eladó arra a kérdésem, hogy melyiket vegyem, azt mondta teljesen mindegy,

    Kerdesemre

  19. Nekem az Iphone 6-hoz volt egy nilkin qi hátlap. Amivel mondjuk az IKEA-s qi töltővel tölthettem.
    A gond az volt, hogy amikor feltöltötte, vagy a töltés végéhez közeledett, a töltés ki-be kapcsolt, aminek ugye van is hangja, vagy néma üzemmódban rezgés. Ez egy éjszaka kb 10-20x jelentkezett! Ez normál kábeles töltés esetén is megvan, ha már feltöltött, de ekkor nincs hangjelzés.
    Ezt hogyan kezeli az iphone8?

  20. @itanczos: Természetesen nincs ilyen hiba, nyilván az Apple át sem engedte volna sem a töltőket sem az iPhone-t, ha lenne. 🙂

  21. “Ez jelenleg 5W, tehát az iPhone-hoz kapott töltővel egyenlő sebességre képesek, amikkel nem romlik az akkumulátor hosszabb távon sem.”
    Li-ion kémiájú akksinál a “romlás” (kapacitáscsökkenés) tekintetében a legkisebb mértékben felelős csak a töltőáram. Sokkal fontosabb a teljes ciklusok száma, a tárolási hőmérséklet, az akku kora és töltöttsége. Tehát azzal sokkal többet teszünk az akksiért, hogy csak 60-90% közötti tartományban használjuk (amennyire csak lehetséges), és nem tartjuk túl meleg vagy nagyon hideg helyen, mint azzal, hogy 5W helyett 6-8W-tal töltjük a töltés legelején.

  22. Problèma ha 10-15W-os qi töltőt veszek hozzá? Attol csak 7.5W-ot fog felvenni?
    Köszönöm!

  23. @Martin21: Nem probléma, persze csak annyit fog.

  24. @admin:
    Én most erősen agyalok valamelyik megvételén (egyenlőre Belkin irányban), viszont érdekelne, hogy ha a Belkin teletölti az jelzi azzal, hogy kialszik a led, vagy más színre vált (mondjuk a kialszik az nem lenne logikus)? Esetleg a Mophi, mert azon is van a led csak lent. És ami érdekel az az, hogy a Mophi írja a túltöltés védelmet de a Belkin nem. köszi a választ.


Add a Comment