fbpx Skip to content

A felhasználók többsége belefuthatott abba a hibába, hogy december 2-án 0:15-től kezdődően az iPhone, iPad vagy iPod touch újraindulgathat. A hibát a helyi értesítéseket használó alkalmazásokkal kapcsolta össze az Apple az iOS 11-ben, ilyen lehet például az, amikor egy app rendszeresen emlékeztet minket arra, hogy reggel 10-kor vegyük be a reggeli gyógyszert.

Mit tehetünk, ha váratlanul újraindulgat a készülékünk december 2-től? Borítókép.

A hiba kiküszöbölhető az ilyen értesítések kikapcsolásával, illetve a dátum december 1-re visszaállításával, majd ezután az időközben megjelent iOS 11.2 telepítésével. Nézzük akkor részletesen, mit lehet tenni!

Ha a készülékünk még nem indulgat újra

Ebben az esetben rögtön állítsuk vissza a dátumot december 1-re, és frissítsünk a Szoftverfrissítés menüpontban az iOS 11.2-re. A frissítés után már nyugodtan visszaállíthatjuk a dátumot a helyesre.

Ha a készülékünk már újraindulgat

Ha a készülékünk már újraindulgat, és így sem az értesítéseket nem tudjuk kikapcsolni, sem a dátumot nem lehet átállítani, akkor szükségünk lesz egy számítógépre, hogy az iTunes segítségével frissíthessünk a 11.2-re.

Ehhez előbb helyreállítási (recovery) módba kell tennünk a készüléket, aminek lépéseiről itt írtunk részletesen az iPhone 7 és újabb készülékek kapcsán:

iPhone 6s vagy korábbi készülékek esetén a kikapcsolt készülékbe dugjuk be a Lightning-kábelt, amelynek a másik végét még ne csatlakoztassuk a számítógéphez, ezután a Home gomb / Touch ID nyomva tartása közben dugjuk rá a számítógépre, és tartsuk nyomva a gombot mindaddig, amíg a készülék kijelzőjén meg nem jelenik a kábel képe és az iTunes logó:

iPhone 8, 8 Plus és iPhone reset, recovery, avagy visszaállítás, DFU mód

Ezután az iTunes-ban válasszuk a Frissítés opciót. Erről részletesen itt írtunk: Új funkció az iTunes-ban: frissítés helyreállítási módban, az adataink megtartásával!

Olvasd el a hozzászólásokat is

37 Comments

  1. Srácok, a legjobbkor írtátok ezt a cikket! Teljes pánikban voltam, el sem tutam képzelni, hogy mi lehet a gond. A készülék tűzforró lett pillanatok alatt, 30 másodpercenként megjelent az a kis karika ami a cikk borítóképén is van. Nemrég kezdtem el az általatok leírtak szerint a helyreállítást. Egyelőre frissít a készülék, de a forrósága már megszünt.

    Sokáig a Smart Battery Case-ra gyanakodtam, amit tegnap vásároltam. Együtt töltöttem az iPhone-t és a tokot, és azt hittem, hogy a nagy megterhelés miatt valamiféle áramköri kisülés következett be. De akkor ezek szerint nem (vagyis nagyon nagyon remélem). Btw, akinek van Smart Battery Case-e: amikor együtt töltitek a tokot és az iPhone-t is (sima iPhone töltővel) nektek melyiket tölti fel előbb? Nálam nem tölt párhuzamosan (ahogyan azt az Apple mondta), hanem előbb a telefont nyomja fel 100%-ra és utána a Case-t (azt elég lassan).

  2. Nálam jelentkezett a probléma. Gyári restore megoldotta de az csak félmegoldás volt. Köszi a cikket! Óriási blama… Azokat sajnálom akik nem követnek hasonló oldalakat és nincsenek otthon ebben a világban… Azok most rendesen pánikolni fognak…

  3. @David_Viragvolgyi: érdemes megosztani a cikket például facebookon, úgy remélhetőleg az ilyen ismerősökhöz is eljut. 🙂

  4. @admin: Sima gyári iPhone töltőre. igen, én is erre gyanakodtam, mert végülis logikus.

  5. Hajnalban már arra ébredtünk a zasszonnyal, hogy hol az egyikünk, hol a másikunk telefonja adja ki félpercenként a töltőre való felcsatlakozási hangot. 🙂 Orbitális blama ez a hiba az Apple részéről.

  6. Ez a hiba csak IOS 11-en fordul elő? Nálam 10.3.3.-on nem jelentkezett hálisten 😀 (i6s)

  7. Én meg már majdnem elmentem venni másik telefont 🙂 Aztán végiggondoltam és csináltam egy biztonsági mentést még hajnalban az iCloudba, reggel pedig a gépre. Gondoltam formázás segít a telefonon. Akkor még 11.1.2 volt csak kiadva. Aztán vissza akartam rakni mindent a gépről, erre figyelmeztet, hogy 11.2 a legújabb, azt tölti le. Gondoltam, ártani nem fog… a kis naív 😀
    11.2 után a gépről nem volt hajlandó a biztonsági mentést visszaállítani, pedig felfele kompatibilis lenne elvileg. Na mindegy, most iCloudból szenvedem vissza a dolgokat, ami vagy 2 napig biztos eltart 🙁

  8. Na most fog csak hideget, meleget kapni az Apple. 😀

  9. Én tegnap frissítettem 11.2 beta6ra és most nem kapom meg a hivatalos iOS -t. Mi lehet a gond? I6

  10. Az iPad Air-ünk éjfél után bizony elkezdte a műsort. A frászt hozta rám. Reggel szerencsére olvastam nálatok így visszajött a remény. Az óra visszaállítás már nem segített, a B terv eddig bejött, a recovery segítségével most már 11.2 van fent. Lekopogom eddig jó. 3-4 hasonló oldalt követek, de csak nálatok van fenn az infó, köszönet érte. Karácsonyi vásárlás előtt szvsz nem túl jó reklám ez, tömegek küzdhetnek most ezzel…

  11. @keresztes.k: ahogyan azt az iOS 11.2-ről szóló cikkben is olvashattad, a legutóbbi béta és a ma megjelent hivatalos verzió megegyezik, nincs tehát minek megjelennie, már az van a készülékeden.

  12. Ios 10.3.3-on ilyen nincs szerintem sem. Ez (is) ios 11 hiba lehet csak.

  13. @Cylon: írja is az Apple a cikkben linkelt Support dokumentumban, hogy iOS 11 esetén van.

  14. Mint Apple fun írom ezt a pár sort.

    Azt hiszem ez már a vég! Pusztulásra van ítélve a világ.

    Tényleg ezt kapjuk egy “prémium” terméktől? 200-300-vagy akár 400.000- Ft ért?

    Egy átlag felhasználó nem olvasgat ilyen és ehhez hasonló oldalakat , fogalma nincs miért halt be a telefon ami a vagyona felét teszi ki. 🙂

    Egyébként pedig csak akart egy trendi , menő telefont venni ami egyfolytában szopatja.

    Most meg keresse a megoldást , ennyi pénzért.

    Kemény ez !

  15. @fapuma7210: ha problémát tapasztalsz bármivel, akkor a gyártó oldalán érdemes szétnézni első körben, függetlenül attól, hogy az most Apple termék, vagy bármi más. vagy beírod a Google keresésbe, és feldobja például ezt a cikket is. az Apple saját oldalán ott van, ők mit javasolnak, amit természetesen a fenti cikkben is linkeltünk.

  16. Szuper az előbb meg a telo kezdte el. Azt már rutinból frissítettem 11.2-re azóta szintén nyugi van.

    Más kérdés, hogy előjött a korábbi hibácska, hogy ellentmondó infót jelenít meg a biztonsági mentésről a beállítások/Apple ID/Ez a telefon – Eszközinformáción belül az iCloud biztonsági mentés alatti sorban Utolsó iCloud biztonsági mentés: Soha szerepel miközben beljebb lépve meg azt írja pl. 18:05. Ezt már jeleztem az Apple supportnak amit egy Beállítások/Apple ID legalján egy Kijelentkezéssel majd bejelntkezéssel javasoltak megoldani ami ezt a problémát megoldotta, más kérdés, hogy a telóre előtte felmásolt fotók eltüntek…

    Szóval van egy-két problem az Apple házatáján.

  17. Én csak nézem a híreket, de nekem semmi újraindulgatás nem volt!
    Pedig reggel felkeltem, megnéztem a híreket… nem is tudtam róla.
    Erre olvasom, hogy újraindulgatás, 11.2… hmmm… nekem semmi baja nem volt!
    iPhone X.
    Na mindegy, a 7,5W töltési teljesítményt még tesztelem…

  18. @Jadeye: Nagyon diplomatikus a válaszod , tudom Neked ez a munkád , de nekem van pénzem , ezért vettem egy prémium cuccot. Viszont nem azért adtam ki pénzt hogy utána hónapokig ezzel szórakoztasson a gyártó , hogy az általa ki nem dolgozott rendszert én javítgassam , tesztelgessem. Ennek már nem erről kellene szólni ezen a szinten.
    Viszont azt is tudom , minél bonyolultabb a technológia , annál több a hibalehetőség is.

  19. @fapuma7210: nem kell ezzel szórakoznod hónapokig, december 2-án 0:15-től jelentkezett a hiba, és reggel 9-kor meg már elérhető volt rá a frissítés. a hozzászólásod második fele a kulcs, és hát ugye ameddig emberek fejlesztik, akik hibáznak, addig ilyesmi előfordulhat.

    a helyzet iróniája, hogy akik a valójában tesztelőknek szánt bétát használták már az első verzió óta, eleve bele sem futottak ebbe, hiszen már javítva volt benne.

  20. @Jadeye:
    Ezt magyarázd el a feleségemnek is aki, pl ma ámulva bámult mikor elhaladt mellettünk egy elektromos autó, és ő kiröhögött, hogy hülye vagyok, szóval ennyire van tisztában a műszaki dolgokkal. Menny fel az Apple oldalára, az a baj, hogy az elmúlt 1-2 évben “szinte” havonta 2x-3x felkéne akkor menni az oldalukra, hogy vajon most mit baxtak el, és hogy mit kell kikapcsolnom a telefonon hogy jó legyen 🙂 szóval lassan már az Android rendszer jobb lesz, meg ők nem árultak zságbamacskát mert azt mindnenki tutda hogy szar, szóval nem meglepetés, De az Apple! Ha engem kérdeznétek, bár nem kérdeztek 🙂 én 2 évente adnék ki új ios-t hogy legyen mindenre idő, mert ugye most évente jön, de abból a 12 hónapból kb elbasznak 4-5 foltozgatásokra a maradék 6-7 hónapból meg ez lesz ami most van. peace

  21. Ez a hiba már javítva van a legfrissebb bétákban igaz?

  22. Srácok, mi ez az újraindulgatás téma? A cikkben nem igazán van leírva melyik telefonok és milyen verzió érintett. Most már mindjárt harmadika, mikor várható ez a beharangozott ujraindulgatás? ios 11.1.2

  23. Szerintem is hiányos az infó arra vonatkozóan, hogy milyen verzió hibája okozhatja. 1.1.1 alatt nálam (még) nincs problem.

  24. (iPhoneX) Amit elsőre észrevettem, hogy megszűnt a frissítéssel a zárolt képernyőn a folyamatosan futó szolgáltató logó. Helyette fix és az utolsó betű lemaradt. Kár mert szerintem ez csúnya. A másik, hogy az eszköztárat ha lehúzom jobb felső sarokból és visszatolom a legalsó fehér vonal pozícióból, egy rezgés kíséretével furcsa kattanó hangot ad a teló rezgőmotorja. Tényleg furcsa, mint egy billenő kapcsoló.

  25. Ha nekem most nem indulga újra, akkor örüljek, vagy számítsak rá, hogy hamarosan szívni fogok, és inkább frissítsek azonnal?

  26. @Meksz Viktor: a legfrissebb béta az ugyanaz, mint a tegnap megjelent a 11.2, ami többek között ezt is orvosolja.

    @Jecy, @pesz: le van írva, és linkelve is van az Apple vonatkozó szócikke. annyit írtak, hogy iOS 11, semmi többet, készüléktípustól meg független.

    @Szanya: frissíts.

  27. @Szanya: Frissíts ma, ha hétköznap jön elő az kellemetlen lenne…

  28. Nem tiszta az “újraindulgat” fogalma… Nekem azt jelenti, hogy random időközönként (egyszer fél perccel az előző után, utána akár két órával később indul újra), de az első hozzászóló tapasztalatai alapján inkább reboot-loopról van szó.

  29. Köszönöm a cikket! Megúsztam újraindulgatás nélkül, de biztos ami biztos frissítettem gyorsan. Pár napja egyszer elfeketült a főképernyő pár mp-re, aztán visszajött. Olyan volt mintha a springboard indult volna újra.

  30. Jadeye: Értettem, akkor annyi plusz infó nektek, hogy iPhone X-en azóta sem jelentkezett a hiba. (Nem vagyok wi-fi közelben, mobilnetről meg nem engedi frissíteni)

  31. Sziasztok!
    iPhon6, iOS11.2-re frissítve ugyanúgy kikapcsol,mint eddig. Ha a dátumot átírom dec1-ra,akkor nem csinálja.
    Összes app befrissítve.
    Van másnak is hasonló tapasztalata?
    Mi lehet a megoldás?
    Előre is köszönöm a hozzászólásokat.

  32. Ha tényleg az értesítések miatt van, akkor tiltsd le annak az appnak az értesítéseit, töröld le, rakd újra. Nem tudom mennyire gáz vagy gyakori ez az ujra indulgatás, mert nekem nem jelentkezett, de ha ezt se tudod megtenni, akkor dfu, restore.

  33. @eFPe: Végre valaki ezt észrevette. Szerintem is baromi ronda! Beta-kba is ilyen volt?

  34. Sziasztok!
    Frisitettem a 11.2 re az iphone 6s telefonomat és a frissítés után azt vettem észre hogy a zárolási képernyőn nem írja ki a hónapok és a napok nevét csak rövidítve – dec 6 sze. na most ilyen lett az új frissítés vagy ez valami bug.Nem valami szép így a kijelző,legalábbis nekem.lehet ezen esetleg változtatni? Köszi

  35. Sziasztok,

    nekem ma jött elő a hiba, azaz tegnap este, ami miatt majdnem lekéstem a gépemet hazafelé, mivel nem ébresztett a telefon. Olvastam róla már korábban, hogy ez létező hiba, így nem ijedtem meg, csak nagy hangosan káromkodtam egy sort a szállodai szobában…!

    Viszont valaki el tudja magyarázni nekem, hogy mi a ************ történt december 2-án, amitől megfeküdt a telefonunk?!


Add a Comment