fbpx Skip to content

Kissé váratlanul, és egy héttel az iOS 11.1.1 megjelenése, valamint egyetlen béta változat nélkül az Apple kiadta az iOS 11.1.2-t.

Az új kiadás elsősorban két hibajavítást tartalmaz az iPhone X esetén, amelyik készülék esetén mondhatni kötelező a frissítés.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord a cikkben ezeket: Letöltés.

iOS 11.1.2 újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

Az iOS 11.1.2 hibajavításokat tartalmaz az iPhone-jához vagy iPadjéhez. Ez a frissítés:

  • Kijavít egy problémát, amikor az iPhone X képernyője átmenetileg nem reagál az érintésre hirtelen hőmérsékletcsökkenés esetén
  • Kijavít egy problémát, amely a Live fotók és videók torzulását eredményezheti az iPhone X esetén

Downgrade?

Gyakorlatilag bármely esetben kizárólag csak az arra a készülékre hivatalosan elérhető legfrissebb verzió tehető fel – illetve az, amit az Apple épp aláír, mert itt lehetnek átfedések, főleg egy új verzió megjelenése utáni napokban, ameddig még az előző verziót is aláírják: Gyakori kérdések: az aktuális iOS-verziónál régebbi firmware visszaállítása.

Ha a készüléken aktuálisan meglévő verziót szeretnénk kitakarítani: Gyakori kérdések: aktuális iOS-verzió újratelepítése, frissítés nélkül.

Frissítés után nem küldi el a hívószámomat!

Erről a hibáról és a megoldásáról itt írtunk azóta részletesen: Gyakori kérdések: mit tehetünk, ha az iPhone nem küldi el a hívószámunkat?

Letöltés

A frissítés a legegyszerűbben a Beállítások, Általános, Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, de természetesen használhatjuk az iTunes-t is. Bármelyik módszert is választjuk, a folyamat végeredménye ugyanaz lesz. Erről itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: hogyan működik az OTA frissítés?

Az iOS 11.1.2 buildje 15B202.

Ha valaki szeretné lementeni a 11.1.2 IPSW fájlját, az nyissa meg az alábbi cikkünket, amiből mindig a legfrissebb, az Apple által épp aláírt iOS-verzió IPSW-fájlja tölthető le: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések

Ha a frissítéskor hibával találkozol, akkor pedig ezt a cikkünket érdemes megnézni: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek

Ezen túl a másik fontos cikkünk a használat közben felmerülő hibák lehetséges megoldásairól: Gyakori kérdések: mit tehetünk, ha furcsa dolgokat produkál a készülékünk?

Linkgyűjtemény

Az iOS 11-ről szóló összes cikkünk megtalálható az iOS 11 címke alatt.

Olvasd el a hozzászólásokat is

43 Comments

  1. Akksi javult? En mar erzem is!

    Viccelek. (11.2b3)

  2. Ez már régen nem vicces, inkább szánalmas hozzászólás????????

  3. “Kissé váratlanul”
    Engem valahogy nem lepett meg, hiszen még a héten nem is volt update 😀

  4. Ez az akku poén már tényleg nagyon nem vicces….

  5. Alapból ez az egész frissítés áradat a vicc. (“{10.3.3}”.csak javasolni tudom).

  6. Igen az teljesen jó megoldás ha mindenki marad azon és úgy legalább meg kevesebb visszajelzés jut az Apple birtokába s meg nehezebb lesz kijavítani a hibákat amik pár ezer vason előjönnek, de ok éljenek együtt azokkal mert ezzel hozzáállással alig lenne hibajegy. Éljen!

  7. Vissza lehet még rakni a 10.3.3 at?i6 ra rengeteg problema van. Hosszasan sorolhatnám,de mar elfaradtam.

  8. A 10.3.3 is már vicc. 🙂

  9. @Gunar: Igazad van az andoroidot használó pl samsungos felhasználók örülnének neki ha ilyen gyorsan javítanák a hibákat.

  10. Alapvetően minden készüléket azon a verziószámon kellene hagyni, amin kijött. Nem is értem, hogy egy 4-5 éves telefon tulaja, hogy várja el, hogy a friss OS stabilan zakkanástalanul fusson egy 4-5 éves vason.

    A régi 6-osom, még mindig 9.0.2.-őn van és villámgyorsan operál. Nem kell orba szájba frissíteni.

  11. @totopad: És az alkalmazások hány %-a működik? Nekem már 10.3.3-mon is több alkalmazás kiírja hogy nem telepíthetem fel, mert IOS 11 szükséges….

  12. @ApplePen: kb 2 ilyen alkalmazásba futottam bele -eurosport player, wizzar- az összes többi hibátlan, pedig van vagy 70 alkalmazás.

  13. Az updattel egyutt megjelent egy eleg furcsa hiba (i6s+): egyik pillanatrol a masikra bestuckolnak az ikonok, hiaba nyomok ra barmelyikre, nem reagalnak, a springboard kozben hibatlanul fut. Csak az ujrainditas oldotta meg a problemat.
    iOS 11 clean installal csuszott fel
    Sosem csinalok es rakok vissza bizt.mentest
    A reszfrissiteseket OTA modon rakom fel
    Nem melllesleg ez az elso hiba amit meg mert a kezeim alatt engedni az esplusszom 😀

  14. Nagyon fontos minden frissíté, lehet régi telefonokon nem érződik, az újakon viszont igen!
    Remek az aksija az iPhone X nek! Köszönjük Apple

  15. iPhone4 ota vagyok Apple user, jelenleg i6-on vagyok S-nelkul. Mindig frissitek, soha semmi bajom nem volt eddig. Az akksi ido viccet felre teve nagyon jo, 50%-ala sose esett meg napos hasznalat utan sem. Viszont a 11.1 update ota a kepernyi feloldasi animacio akad az esetek 90%-ban, elotte nem volt ilyen gond. Nem tudom, hogy ez masnal is jelentkezik-e, esetleg egy cleaninstall megoldja-e, de varom a 11.2-t, hatha ott jobb lesz a helyzet. Egyebkent tenyleg tokeletes a rendszer, nem ertem az orokos fikazodokat. Ja es igen, mellette van egy Androidos keszulekem is

  16. Valami tortent a Bluetooth-al 🙂 eddig hullamzott az autoban a hang, amikor az Iphone a fejegyseghez kapcsolodott, es ugy beszeltem. Ez most megszunk, tisztan jol ment minen 🙂 Hurra. A vegen meg elerjuk a jo allapotot.

    mas… ha a True Tone be van kapcsolva (i8) amikor a telefont a fejemhez emelem valami kis kattanast hallani. Mintha az erzekelo takarasba kerulne es valami kapcsolna. Furcsa, ilyet meg iPhonebol nem hallottam.

  17. Esetleg a live fotó automatikus visszakapcsolását megszüntették már?

  18. @wpdaniel
    Ez nálam is így van, pedig 11.2b3 van fent és lehet ott még rosszab. Holnap telepítem újra az egészet, hátha javul a helyzet.

  19. Ez a frissités felesleges i7 és i6 tulajoknak? Ujdonságokban csak X-es hibák javítása van felsorolva.

  20. @boki1981: ha felesleges lenne, akkor az Apple nem adta volna ki a többi készülékre, hiszen akkor értelme sem lenne, ha azokon nem orvosol semmit. mégis kiadta rájuk is.

  21. @Jadeye: ok, de mit javít?

  22. Fantasztikusan javítják a hibákat…, a 6s nagy sebességgel merül …., a fényerö vezérlő még mindig állíthatja magát …

  23. Az iPhone-ok összeszerelésének a minőségén változtathatnának. Eddig minden iPhone-om kijelzője mozgott pattogot. i5-től kezdve. Ez jelenleg az X-nél sincs sajnos másként. Nem ezt várná el az ember egy állítólag prémium terméktől. ????

  24. @lackosbg: MI VAN? Mozog pattog??? Mit csinálsz vele? Az enyém akkor pattog ha elejtem(nem szoktam) a kövön maximum.
    Amugy ez most a beta3 nem lett jó az SE-n valóban és a watch-on is bár nem tudom mi okozza, a diktált (órára) uzenetet csak sms-ként küldi el és nem akarja imessageként, A voip kliensekre (viber, whatsapp) jövő uzenetek nem érkeznek meg csak majd vmikor, ha pl vmit csinálok a vason, készenléti módban sok esetben késnek és a legrosszabb hogy semmihez nem köthető mikor miért is lehet, teljesen random jellegű a jelenség.

  25. Nekem se pattogott még sosem a kijelzőm, pedig iphone 4 óta nyúzom a telókat.

    Nekem tökéletes a 11.2b3, nyilván máshogy használjuk, viszont a lockscreen animáció akadás nagyon zavar, remélem javítják. 🙂 Bár nem értem, az Apple-nél nincs senki aki SE-t használna bétával? Vagy ha van nem veszi észre? ???? Érdekes picit. 🙂 Bár lehet nem minden készüléken jelenik ez meg.

  26. Kint a 11.2 beta 4

  27. 1.89 Gb 6s????

  28. Na lehet triggereltem az apple-t és javították is. ???? Bár nekem csak 36mb

  29. @Jatis: beállítások/kamera/beállítások megőrzése/live photo

  30. A kijelző pattogás (i6) nálam is jelentkezett, majd cserélték, kb 1 hónapja megint jelen van. Nem szoftveres, mert kikapcsolt állapotban is produkálja.
    Van videóm is róla, majd megkeresem.
    Ha nem headsettel telefonálok, akkor a fülemtől is tud pattogni, és nagyon zavaró sajnos.

  31. A kijelző fizikailag mozog és nem szoftveres??? Ez hogy lehet??? 😀
    i6-nál volt igen, hogy a sarka a keretben mozgott, de az i6 nekem kimaradt, csak egy kereskedőtől hallottam.

  32. Simlis Apple azt bezzeg nem mondja meg mit javított nem iPhone X eszközökön!
    Mindegy, legalább csinálnak valamit, karácsonyig – mire mindenki vesz vmit már jó lesz… mi meg béta teszterek vagyunk, főleg aki rohant az X-ért az 1. napon 🙂

  33. Nem kellet volna frissítenem, a 2 napos akuidőm 1 napra csökkent 🙁 Ez jól sikerült…

  34. Az egészség programból mindenkinek eltűnik az összes adat minden “visszaállítás” vagy frissítés-visszaállítás után?

  35. @vitahum: Ha a backupod tartalmazza, akkor nem tunik el. Ha iTunes-t hasznalod mentesre, akkor legyen bekapcsolva a mentes titkositasa, mert ezek az adatok csak ekkor kerulnek attoltesre.

  36. Köszönöm. A titkosítás nem volt bekapcsolva az iTunesban.

  37. Persze sunyiban letölti mindig az új IOSt a teló. Nem-nem epöl. Tárhely kezelése, ios 11 (másnéven ????) töröl. Nem veszed el a normális müködést. 😉

  38. Hallo!

    Nalam a hivoszam eltunes, kepernyomeghulyules, lefagyas es egyeb kellemes dolgok mellet az ebreszto is meghulyult.

    Vagy egyaltalan nem ebreszt – a 6.50es ebresztes meg 11.00kor is vidaman, zolden, aktivan viritott- vagy nem akkor, amikorra beallitottam -6.20 helyett 6.23kor gondolta ugy, h na akkor MOST. Es nem, nem nyomtam be a szundit felalomban.

    Ilyenre van valami tipp? Ketszer kellett taxiznom emiatt a kis hobort miatt, tobbet nem szeretnek.

  39. Sziasztok! A kérdésem az iphone 6 tulajokhoz szól. IOS 11.1.2-nél javították a képernyőzár feloldás animációját??? Nincs akadozás??? Vagy továbbra sem javították? Jelenleg IOS 11.0.3 van telómon pont azért, mert ott tökéletes, folyamatos, akadozásmentes legalább a feloldás!!! Mondjuk nem értem, hogy a jót már miért cseszik el hisz mindig jobbat és jobbat várnánk.. helyette rosszabb, animáció akadozásokkal teli szoftvereket adnak ki.. Azért ezek nem kis hibák és nem user panaszkodik erre!!!

  40. Sziasztok! Egy kérdésem lenne! SE készüléken van és a következő a problémám: nem fogadott hívást jelez a készülékem majd jön az SMS hogy nem elérhető voltam és hívtak. A hívó fel azt mondja hogy hosszú ideig süket volt a telefon majd bemondta hogy nem elérhető vagyok! Frissítettem a mobiltelefont természetesen. Valakinél esetleg hasonló? Megoldása van? Köszönöm szépen a segítséget!

  41. @Morgan: hálózati beállítások törlése, SIM-kártya csere.


Add a Comment