fbpx Skip to content

Másfél héttel az iOS 11.1 megjelenése, és egyetlen béta változat nélkül az Apple kiadta az iOS 11.1.1-et.

Az új kiadás elsősorban két hibajavítást tartalmaz, az egyik a billentyűzet automatikus javítási, a másik a Hey Siri problémáját is orvosolja, de a számológép problémáját nem.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord a cikkben ezeket: Letöltés.

iOS 11.1.1 újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

Az iOS 11.1.1 hibajavításokat tartalmaz az iPhone-jához vagy iPadjéhez. Ez a frissítés:

  • Kijavít egy problémát, amely a billentyűzet automatikus javítási funkciójával kapcsolatos
  • Kijavít egy problémát, amely miatt leáll a Hey Siri működése

Downgrade?

Gyakorlatilag bármely esetben kizárólag csak az arra a készülékre hivatalosan elérhető legfrissebb verzió tehető fel – illetve az, amit az Apple épp aláír, mert itt lehetnek átfedések, főleg egy új verzió megjelenése utáni napokban, ameddig még az előző verziót is aláírják: Gyakori kérdések: az aktuális iOS-verziónál régebbi firmware visszaállítása.

Ha a készüléken aktuálisan meglévő verziót szeretnénk kitakarítani: Gyakori kérdések: aktuális iOS-verzió újratelepítése, frissítés nélkül.

Frissítés után nem küldi el a hívószámomat!

Erről a hibáról és a megoldásáról itt írtunk azóta részletesen: Gyakori kérdések: mit tehetünk, ha az iPhone nem küldi el a hívószámunkat?

Letöltés

A frissítés a legegyszerűbben a Beállítások, Általános, Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, de természetesen használhatjuk az iTunes-t is. Bármelyik módszert is választjuk, a folyamat végeredménye ugyanaz lesz. Erről itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: hogyan működik az OTA frissítés?

Az iOS 11.1.1 buildje 15B150.

Ha valaki szeretné lementeni a 11.1.1 IPSW fájlját, az nyissa meg az alábbi cikkünket, amiből mindig a legfrissebb, az Apple által épp aláírt iOS-verzió IPSW-fájlja tölthető le: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések

Ha a frissítéskor hibával találkozol, akkor pedig ezt a cikkünket érdemes megnézni: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek

Ezen túl a másik fontos cikkünk a használat közben felmerülő hibák lehetséges megoldásairól: Gyakori kérdések: mit tehetünk, ha furcsa dolgokat produkál a készülékünk?

Linkgyűjtemény

Az iOS 11-ről szóló összes cikkünk megtalálható az iOS 11 címke alatt.

Olvasd el a hozzászólásokat is

61 Comments

  1. Nekem eddig jól működik, nem tapasztalok semmi rendellenességet.
    Mintha egy kicsit gyorsabb lenne a 11.1-nél.

  2. Ja iPhone 8.

  3. Akit esetleg érdekel az akkumlátor idő 3 napra nőtt. 😀

  4. Igen, nálam is!

  5. Nekem bebikázta a trabantomat és ment utána egy hétig
    ios11.2.3.4 iPhone 11
    🙂

  6. @Tamás Balogh: Jah akkor nálad ezek sincsenek mi? vagyis nem használod a telefont. 🙂

    “iPhone 8-nál 1sec-es késések vannak (bekapcsolásnál logó, zseblámpa, csengőhang), 3d touch szar, akad a feloldási animáció, első zárolási hang vagy van vagy nincs (általában nincs), wifi szar, stb…”

  7. I6 valami tapasztalat, változás?

  8. @farkas63: ne tudom, hogy nálad mi lehet a baj, nekem teljesen jól megy, még egy játékot is kipróbáltam (Real Racin 3), teljesen akadásmnetesen fut.

  9. Az, hogy beakad a szoftver, az egy dolog, telepítés után háttérfolyamatokat futtat, átír elég sok mindent, ha azzal teljesen végzett, és ha utána is akad, akkor valami nem jó, esetleg beállításbeli probléma. Nézd át a beállításokat, hogy az új szoftver mit állított át.

  10. Nálam is rendben fut…10.3.3 ????
    Majd frissítek ha itt lesz a 11.2.1 ????

  11. @farkas63: eskü nem kenyerem a személyeskedés, és nem is annak szánom és előre elnézés a kommentért, de frankón, hogy a francba veszed észre, hogy 1 mp-et késik a flashlight vagy a ringtone?

    Az általad leírtak nálam abszolút nem jelentkeznek/tek, pedig én is 8 Plus-t használok!
    Ne legyen több problémád az életben, soha

  12. @totopad: és direkt kipróbáltam a bluetooth-t, mivel most szereztem be egy bt-os eszközt a kocsiba, 1,5 óra alatt egyszer nem sikerült eldobni a jelet és gyönyörűen szólt!

  13. @totopad: Szerinted, mégis hogyan venném észre? hát marha egyszerű mivel eléggé látványos. 😀
    Bekapcsolom a lámpát és villágít a gomb a telón de a lámpa csak később kapcsol be, a csengőhang meg az után kezd szólni miután megjelent a kijelzőn a hívó fél száma és nem egyszerre (vagyis ha a kezemben van a teló akkor simán fel tudom venni a hívást mielőtt megszólalna a csengőhang.).

  14. @themes: Nekem i6s pluson gyorsabb lett a készülék 11.1-el de az akku sokkal gyorsabban merül, erőforrást nem igénylő feladatoknál is (böngészés, levelezés). Fullon feltöltve kb. 30 perc böngészés repülő modeban bekapcsolt wifivel 8% mínusz az akksiból.
    A 11.0.3. ilyen szempontból sokkal jobb volt és minimálisan volt lassabb. Ami nálam ebben a rendszerben gáz volt, hogy a gyorshívásnál 3d touch segítségével a kedvencek rész üres volt. 2-3 alkalommal kellett rányomni, hogy tudjak hívni. Ezt a 11.1-ben kijavították.

  15. I6s-en a 11.1-el tapasztalható rossz akku kezelést javítja? A 11.03 még ilyen szempontból rendben volt, de a 11.1-nél már jelentősen merül a telefon 100%-ra feltöltve egy 30 perc böngészés repülőben bekapcsolt wifivel 8-10%ot levesz.Korábban ez csak pár %-ott tett ki.

  16. A szifon app várhatóan mikor lesz X kompatibilis?

  17. iPhone X tulajok közül másnak is feltűnt, hogy nincsenek azok az orbitális bugok, mint i6S és i7 alatt? Apróságok persze vannak. Én backupból állítottam be az X-et, már 3 napja nyúzom, de semmilyen applikáció nem crashelt még be a magyar posta szemetét leszámítva. Gyors app bezárásnál/újra megnyitásnál stb, meg különböző helyzetekben általában ha gyorsan nyomok/váltok beakad, laggol meg néha kompletten szétfagy az i6S és i7, amig ki nem lövöm az utolsó appet teljesen.. Ezek nekem napi szinten többször előfordulnak iOS 11 alatt (11.1.1), de iPhone X-en viszont szerencsére nem. Akkor ez most gusztustalan “marketing” vagy csak szimplán X-re tesztelték rendes az oprendszert? Elég gáz, mert amúgy az i6S is gördülékeny nekem a bugokat és fagyásokat leszámítva és restore nem oldja meg (backup nélkül sem).

  18. Most egyenlőre én sem tapasztalok semmit 5s-en de várom a 11.2….-t hátha feloldásnál az értesítési sáv nem fog beugrani mert az elég tróger mutatvány

  19. Iphone se – 10.3.3 – jól megy. Munkatársamnak ugyanez van csak ios 11.1. Kb 100 oldalas pdf görgetésénél kidobja akárhol nyitja meg ibooks stb… nálam 10.3.3 -on nem csinálja ezt a hibát. Alapvetően az ios 11.1 gyorsabb nála de amíg nem csinálják meg becsületesen a 11et addig nem fogom feltenni.
    A wifi és bluetooth gomb funkciója tetszik 11en. Nekem kapcsoljon ki-be amikor megnyomom. Vagy adnanak rà opciót h mi történjen amikor megnyomom a wifi kapcsolót.

  20. Javítás: A wifi és bluetooth gomb funkciója NEM tetszik ios 11en.

  21. @arphone: ezt sem értem teljesen, a 8 Plus-t (hardveresen a két készülék megegyezik, tehát nem lenne szabad különbdésgnek lennie) már egy hónapja nyúzom és egy app sem crash-elt még, de 1-2 minimális laggot leszámítva bug-ot sem láttam. Hogy telepítitek a rendszert?
    Én minden egyes alkalommal itunes-on clean install-ként, majd ráhúzom a backup-ot utólag.

  22. @totopad: Na márt most a Plus-t ne hasonlítsd össze a sima iPhone-któl, Plus-on általában nem jönnek elő a hibák, csa ksima iPhone-n, ez az érdekes, aki panaszkodik mindneki sima iPhone-t használ.

  23. I6, ota update only- teljesen bug az egész rendszer.
    Nem azt mondom hogy használhatatlan de kérem egy Apple nem engedhet meg magának ilyet.
    Zárképernyő laggolás, ikonok beúszása zárképernyő nyitás után enyhén de röcög.
    Van mikor totál kifagy a kijelző be/ki megoldja. Néha random kidob alkalmazásokból.
    Fektetett kjelzőnél ha netán lezár a teló akkor kinyitás után amár melített animáció laggok közepette ahhoz hogy állítva használd újra elkell fektesd majd felállítsd hogy észrevegye a rendszer már nem fektetve van a telefon. Ilyenkor még előjöhet esetenként a multitaskingban hogy nem felfelé hanem oldalra kell kilőnni az appokat.
    Szó mi száz, rendszer sebesség az okés. De ilyen kis vacak hibákat hogy nem tudnak javítani. Tán az Apple-nél nem iphonet használnak vagy csak vakok hogy nem látják?!

  24. Én telefonon belül szoktam frissíteni…

  25. azt hívjuk ota update-nek

  26. @arphone: Egyetértek! Írtam az Apple-nek, hogy érdemes lenne hozzáadni egy opciót a beállításokban, amivel teljes wifi és bluetooth kikapcsolást érhetek el a control center-ből vagy csak az adott készülék leválasztását. Jelenleg olyan, mintha fél munkát végeztek volna. Alapvetően tetszik a Control centre elgondolása logikailag, de egy-két ilyen fél-szolgáltatás lelomboz.

  27. Sokszor értetlenül állok a panaszok hallatán, mivel nálam idáig nem jelentkeztek azok a gondok amiket fentebb említenek. Én iPhone 6 pluszt használók és a számológép problémákat sem tapasztalom.

  28. Pedig ez mind létező hiba. Ha nem zavar az a legjobb. Bár a számológépes bug ,na azt nem hiszem el hogy neked nincs. Nagyon sok iphone-os kollégám barátom van és mindegyiküknek egytől-egyig bugos a számológép. Te valami isteni szerencsét hordozol magaddal ezek szerint!

  29. @Mr.Sandor: a számológép nálam is van, de ezen kívül nálam sem jelentkezik más

  30. Miért problémáztok a bugokon? (Ahogyan én is.) Ti értetek vannak. Talán direkt hagyják őket hatni. Egy ilyen készülék valójában egy tamagotchi. Ha nem lenne velük semmi baj, nem kellene frissítgetni, unalmas lenne, nem lennének ilyen oldalak, nem fortyoghatnál kedvedre kommentes oldalakon, nem örülhetnél annak, hogy beszélhetsz (legtöbbször hiába) a supporttal, talá ők nem is kellenének, nem foglalkozna ezekkel a kütyükkel senki. Csak működnének a zsebedben és kész. Senki sem hozná őket szóba. Minek is. Unalmas lenne. Persze ezeket most senki ne vegye komolyan.

  31. Még mindig nem értem. Minek ki kapcsolni a WiFi-t vagy a Bluetoothot? Netán a mobil netet? Minek?! Ez valami kapcsoló fétis? Én mikor meg vettem mindent be kapcsoltam azt kalap kabát. Én maga a kapcsoló létezését sem értem.

  32. Iphone 7 alatt várható változás pozitív irányban akku tekintetében ? Jelenleg 11.1 alatt indokolatlanul kevés egy 2 hetes készülékhez képest

  33. @bence950800: ebben a 45MBos apró upgrade-ben hidd el semmi ilyesmi nincs. Ha bárki mást állít az álmodik :).

  34. @Ehite64GB: talan azert mert nem szeretjuk ha ejjel is megy a wifi vagy ejjel zaklassanak minket vagy csipogjon ejjel mert jott valami ertesites?
    En kikapcsolom a wifit, mobilnetet, repulogep mod, nemitas. (Igaz ennyi erovel ki is kapcsolhatnam a telot – ja nem mert ebreszto kell 🙂 )

  35. +1 hogy kerüljöN a beallitásokba ez a lehetőség! Én is szeretem ha enyém a kontroll. Ha kikapcsolom akkor kikapcsolom. Megértem ha valakinek kényelmes ha csak lecsatlakozik, de igazán megérthetnék ők is ha más meg azért kapcsolná ki h ki legyen kapcsolva. Ennyi. Ilyen egyszerű. Kéne opció h mit kapcsoljon az a cucc és akkor mindenki elégedett lenne. Nálam addig tuti 10.3.3 marad amíg minimum erre nincs lehetőség, a sok bugról nem is beszélve.
    Nyilván ha nem kerül bele ilyen lehetôség, évek múlva kénytelen leszek elfogadni, addig a remény hal meg ugoljára.
    Ez az igazi OFF topic, nem? Ha OFFolom a wifit,bt-t, mobilnetet, akkor OFF legyen, ne ON.

  36. Akármilyen furcsa is, de nálam a számológéppel semmi probléma nincs

  37. @farkas63: Próbáltad már, a
    Beállítások / Ne zavarjanak
    – Ütemezett használatát a (estétől reggelig)
    NÉMÍTÁS -> Mindig-re állításával és
    Hívások engedélyezése -> kedvencek – hogy a család éjjel is csöröghessen?
    Így mindent megkapsz éjjel is, csak csendben.

  38. Ha jól tudom az ébresztés a telefon kikapcsolt állapotában is jelez!:)
    4s-nél még működött!:)

  39. Kicsit off. Ma vettem egy ipad mini 3 frissitettem ios 8.3 ról 11.1 re és laptopra csatlakoztatva nincs töltés. Szerintetek mi baja lehet?

  40. Sziasztok! Úgy látszik, nem akarják javítani azt a hibát, hogy telefonkönyvből vagy a hívottakból választott személynek nem lehet üzenetet írást kezdeményezni. Csak az üzenet mappát nyitja meg. Nálatok is ilyen?

  41. Sziasztok! Úgy látszik telefonkönyvből választott személynek nem lehet üzenetet írást kezdeményezni. Csak az üzenet mappát nyitja meg. Nálatok is ilyen?

  42. @ibrick: simán hálózatról tölt?

    Próbáld ki másik kábellel, usb porttal, vagy másik számítógépről

  43. @Lujo75: Nalam nem ilyen. Ezt a hibat itt olvastam mar korabban is, azota ket keszuleken is kiprobaltam de nem jelentkezik. 6s, es 8.

  44. Nyilván valaki azért kapcsolja ki a bluetooth-t a mobil netet, vagy a helymeghatározást mert nem használja! Nekem pl: nem kell semmihez a bluetooth a mobilnet. A gps is csak havonta egyszer kb.Akkor mi a pöcs-nek zabálja az aksit!
    Azért fikázni valakit, mert neki más felhasználói szokásai vannak? Menjetek vissza az oviba veszekedni fiúk!

  45. @Balogh Ádám: de ha úgysem használod a Bluetooth-t és a mobilnetet, akkor egyszer kikapcsoltad a Beállításokban, és akkor nem folyamatosan kapcsolgatod. a mobilnetért ráadásul általában külön kell fizetni, így ha azt eleve le is mondod, azzal pénzt is spórolsz. a GPS esetén meg akkor havonta egyszer kell csak bemenned a Beállításokba, ahol ki tudod kapcsolni.

    a készüléked akkumulátorát nem meríti jelemtősen ezeknek a szolgáltatásoknak a bekapcsolt állapota, nem nyersz érdemben a kikapcsolásukkal – a Bluetooth csak akkor használ érdemben akkufeszültséget, ha olyan szolgáltatást használsz, amihez kell (például AirDrop), a GPS esetén rengeteg alszolgáltatást kikapcsolhatsz, így csak akkor használja a készüléked, ha számodra valóban szükséges. ha letiltod a mobilnetet, azzal akkor nyilván nem lesz adatforgalmad, így némileg kevesebbet fogyaszthat a készüléked (bár az egyes, a mobilnetet használó szolgáltatásokat és appokat is letilthatnád), csak akkor gyakorlatilag az okostelefon okosságát vetted el, és az iPhone keresése sem fog működni. szerintem többet vesztesz, mint amennyit nyersz.

  46. Én tisztában vagyok vele, és nem is zavarnak ezek a ki-be kapcsolgatós funkciók, csak valakit itt leoltottak, hogy minek kapcsolgatni ki-be.Ezért volt a kommentem.

  47. Fél óra alatt 13%-ot merült csak Safari/messenger használattal. Az aksi 91%-os állapotban van teszt szerint. Azt hiszem, ez a frissítés sem old meg minden hibát.
    Egyik ismerősöm minden készülékujraindításkor (illetve anélkül is kb kétnaponta) megkapja a 4 év alatti közel összes SMS-ét újra. Így a legújabbakat el sem tudja olvasni, mert nem bír odáig legörgetni. Ilyenről hallott már valaki?

  48. @totopad Igen hálózatról tölt. De laptopon és asztali gépen nem. Apropó ios 11.1.1 messenger videóhívás 5 óra beszélgetés 1 hetes iphone se csutka merülés, ios 10.3.3 iphone 6s ami 2 éves 50% marad. Toldozunk foldozunk de nem haladunk semerre. Ideje lessz vissza váltanom androidra, de biztos nem samsungra.

  49. @Lujo75: iOs 11.2 második bétájában javították.

  50. Nalatok is sokkal hallkabb lett a telefon youtube alatt vagy siman zenelejatszobol a kulso hangszroron? 10.x vezriokhoz kepest sokkal hallkabb 6s plus-on

    Aku idorol nem is beszelek mert nalam 4orat bir a telefon….

  51. Kicsit off topic, de hátha kapok rá választ:Eddig nem zavart, de most HD filmet szerettem volna másolni iphonre (7-es 11.1) Itunes szerint 8.75 GB helyem van, iPhone szerint 9.29 GB, és VLC-be nem tudok bemásolni egy 5.5 GB-os filmet, mert nincs elég tárhely hibaüzenettel kidob… Mi lehet a gond? clean installon kívül mindent próbáltam…

  52. Sziasztok!
    Ha pár percet pihen a készülék, zárolt képernyő feloldásánál van egy kis akadás. Ha többször megcsinálom egymás után, akkor nem tapasztalható. Ti tapasztaltatok hasonlót? (8 plus, ios 11.1.1)

  53. @Jadeye: Nagyjából egyet értek, de manapság egyre többen használnak – ahogy én is – korlátlan mobiladatot tartalmazó tarifacsomagot. Mivel alapvetően nem vagyok rászorulva a wifi használatra, ezért hidegen hagyna, hogy mit, hol tudok ténylegesen vagy félig kikapcsolni, de azzal, hogy az app store-ban wifi hálózatra kényszerítenek az appok letöltéséhez 150Mb felett, illetve a szoftverfrissítéseket is csak wifi hálózaton keresztül tudom letölteni, így ez egy felesleges és buta korlátozás.

  54. @Zwus: Igen, 11.0.3-nál még minden zökkenőmentesen ment, aztán felgyorsították az animációkat és ezért vagy más okból akadozik a feloldás. 11.2 betánál is ez a helyzet, gondolom majd szépen lassan javítják.

  55. @zsomb: Köszi, kicsit azért megnyugodtam. Az mondjuk elég bosszantó, hogy olyan a képernyő feloldásom, mintha egy 30e Ft-os androidos telefon lenne a kezemben.
    Hasonló problémám van a Viber alkalmazással. Ha egy beszélgetésen belül be van kapcsolva a “Tartózkodási hely megosztása” akkor az elküldött szövegbuborék “szellemképes..akadozó. Tudom tudom.. kekec vagyok.. de na.. 300e Ft os telefonról beszélünk… 🙂

  56. Hali!
    Használja valaki Watch-csal és BT fejhallgatóval a telót?
    Nekem 11.0.1-en sokszor ki se csörög az óra, Endomondo és Nike Run progi alig akarja látni a telót.
    Ezen a verzión működik ez valakinél ?

  57. Felraktam de mostanra fogja magát és újra indul a springboard iPhone 7plus valakinek

  58. Iphone SE-n ios 11 óta a munkahelyi vizálló tokban nem lehet feloldani a telefont se touch id se jelkód . Ios 10.3.3 tökeletesen ment. Jeleztem is az apple felé de szarnak rá . Még a youtube on is megnezhetö a különbség. Számottevö elhihetitek.


Add a Comment