fbpx Skip to content

Pár napja bukkantak rá a hibára, miszerint az iOS 11-ben lévő Számológép app egyes esetekben nem veszi be a matematikai műveleteket. Ez nem is igazából a számológép hibája, hanem az iOS 11-nek róhatjuk fel, mivel az animációk sebessége csökkent.

iOS 11 számológép hiba

A hibát a legkönnyebben az 1+2+3 “feladvánnyal” tudjuk előhozni. Ha gyorsan akarjuk kiszámolni, akkor 24-et kapunk a 6 helyett. Ez azért van, mert műveleteknél a gombok animációja lassabb lett, és mire elérünk a negyedik gombnyomásig, addig még mindig a harmadiknál tart a rendszer, így nem veszi be az újabb érintést. Vizuális típusoknak íme egy videó!

Ez hiba egyébként a visszajelzések alapján bizonyos esetekben előjöhet iOS 9-en, és 10-en is, tehát nem csak az iOS 11 sajátossága. Az Apple természetesen hamarosan javítja ezt is, de addig is érdemes az átlagosnál kissé lassabb sebességgel használni a Számológép alkalmazást, vagy pedig letölteni egyet az App Store-ból:

[appstore id=”284666222″]

[appstore id=”348142037″]

[appstore id=”376694347″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

16 Comments

  1. Nálam ios 11.0.3 iPhone SE-n a Night Shift is hibásan működik.
    Nem tudom mennyire általános ez vagy csak nálam, de beállítottam pár napja. Közben módosítani szereném, de amint rá bökök a Night Shift -re azonnal visszadob a menübe, nem adja be a beállításait… A vezérlőpultban tudom csak kikapcsolni, de persze napi szinten mindig visszaáll és bekapcsol.. Ki-be kapcsolatm már a készüléket többször is, de sajnos ez van… Másnál is előfordul ez?

  2. Közben meg is oldódott. A betűméret miatt volt a gond. Kissebbre állítottam és így már rendbem állítható.

  3. Nekem iPhoneSEm van. Rengeteg dolog nem működik rendesen iOS 11-ben. Én nem ajánlom senkinek, hogy feltegye. Főleg 5S-re…
    Nálam a kihangosítás is szarakszik néha. Például nem is lehet normális videóbeszélgetést folytatni Messengeren, mert a túloldalon nem hallanak.
    Amúgy vannak nagyon jó számológép progik appstore-ban. Keressetek rá.

  4. @putyo: Nálunk is ezek vannak 5S és SE de egyikkel sincsen semmi gond, a kihangosítást viberen napi szinten órákat használja a párom, övé az 5S és a 11.1 beta-kal (4,5) már az akku idő is visszatért a normálishoz. (tegnap 1:30 viber (kihangosítva), 25 perc gsm és 60%-nál került töltőre most éjjel)
    Ja a video hívás is jó mindkettőn, igaz szintén viberen.

  5. Várom már az önvezető autójukat. Biztosan lesz olyan stabil, mint a számológép.:)

  6. sajnos tenyleg rakas ???? ez az ios…
    eddig nem szidtam, de egyre tobb bug van…
    ????

  7. Jó döntés volt 10.3.3-an hagyni az 5S-t. Csak 1-2 hülyesége van.

  8. Mindig is szar volt a gyári számológép. Ha ki nullázod és gyorsan be írsz valamit az előző eredményt hozzá veszi. A régi is ilyen volt.

  9. Nalunk a csaladban mindenfele iphone fellelheto i5s-tol kezdve i7-ig. Erdekes modon nalunk az osszes telefon kulonosebb bugok nelkul teszik a dolgukat, a kulcs az hogy az uj foverziokat (lasd ios10rol torteno frissites 11re) mindig restore segitsegevel teszem fel mindenkinek. Igy nincsenek beragatt appokbol szarmazo pici fajlok, tiszta a cache es minden rendeltetes szeruen mukodik. Aki szidja az ios-t az szinte biztos, hogy valamit elb*szott. 3gs ota vagyok apple user es szinte az osszes tipusbol megfordult mar a kezemeben par darab, de olyan problemakkal meg soha az eletben nem talalkoztam, mint pl rossz akksiido, amit itt mar napi szinten felhoz valaki. Igen, ha sokat nyomkodod a telefont, akkor valszeg le is fog merulni, de van ra gyogymod 🙂 Erre valo a GYIK, ott reszletes leirast lehet talalni arrol, hogy miert is merul gyorsabban egy iPhone ha szoftvert frissitettel, vagy pl az is le van irva feketen-feheren, ha par apro baromsagot kikapcsolsz a beallitasokban, akar plusz 1-2 orat! Is radobhat az akksiidodre. De nem, ehelyett hogy sokan elolvasnak ezeket az ertekes irasokat, amiket felhalmoztak a szifon dolgozoi az evek alatt, inkabb b*szattok egy kutyafilteres snapet 200 ismerosnek, vagy kitapetazzatok az instat, es utana vegignezitek hogy egyesevel minden lajknal felvillan a kijelzo es vilagit 30mp-ig. Pl az is nagyon sokat tud szamitani az akksiidoben 🙂 na de nem fosom tovabb a szot, egyebkent is folosleges, mert ezt a hsz-t sem fogja a kutya sem elolvasni 😀

  10. @White64GB: Azért 2017-ben illene lenni használni egy számológépet. 😀
    Nincs semmi baja (kivétel ugye mostani hibán kívül). Gondolom te csak az AC-t nyomod meg és utána csinálod tovább a dolgod, mivel az AC (kijelző törlése) az csak az adott bevitelt törli nem az egész műveletet azért adja hozzá neked, ha megnyomod utána a C-t (törlés) is, akkor törli az egész műveletet. 😀
    Érettségi se kell ehhez. 😀

    Edit: Tök jó lenne ha a honlap is jó lenne így 2017-ben, mivel ma reggel megint nem lehetett belépni. 🙂 PHP-vel valami ultra gáz van.

  11. Fordítva C meg AC.

  12. Mindegy lényeg NE 1x nyomd meg. 😀

  13. Tudom, de akkor is csinálja. Valószínű az animáció miatt. Nem kell le szólni a másikat ha van véleménye. Doktor úr!

    Ui.: Programozó vagyok. Gyakorló, évtizedes tapasztalattal a hátam mögött. Csak gondoltam meg jegyzem. Bár amilyen okos vagy lehet hogy tudtad.

    Üdv.

  14. @White64GB: Akkor viszont nálad van gond mivel nálam nem csinálja doktor úr. 😀
    Talán programozd át akkor. xD

  15. @White64GB: Ha van kedved csinálhatsz egy Step by Step leírást mert nagyon szívesen kipróbálnám amit írsz. De abból amit eddig leírtál én nem találom a hibát.

  16. Egy kis off és nyelvtan 🙂
    “Leszólni, megjegyzem” egy szó.
    Ha az igekötő az ige előtt van, egybeírandó.


Add a Comment