fbpx Skip to content

Az iOS 11 megjelenésével egy időben rohamosan megnőtt azoknak az eseteknek a száma, amikor telefonhíváskor a készülék nem küldte el az érintett hívószámát, ezzel a hívott félnél csak a “Nincs hívóazonosító” szöveget írta ki a telefon a hívó neve helyett. És noha az összes hivatalos iOS 11-es verzióról szóló cikkben külön bekezdésben szerepel ez a probléma annak megoldásával, mégis naponta előkerülő kérdés, így külön cikkbe is átemelnénk.

A jelenség legtöbb esetben a Telekom előfizetőknél jelentkezik, de adott esetben előfordulhat a Telenor és a Vodafone esetén is. Lássuk, hogyan lehet orvosolni mindezt!

Telekom előfizetőként

A Telekom esetén a készülék saját beállításaiban a Telefon menüpont alatti Hívó ID-m mutatása opció ki-be kapcsolása a jelek szerint nem módosítja a Telekom oldalán ennek a szolgáltatásnak az állapotát, így ideiglenesen ugyan átmegy ilyenkor a hívószámunk, de egy idő után magától visszaáll kikapcsolt állapotra.

Ezért a legegyszerűbb, ha a Telekom alkalmazásba belépve az Előfizetés testreszabása, Telefonálás menüpont alatt kikapcsoljuk a Hívószámkijelzés tiltása szolgáltatást.

[appstore id=”588993858″]

Ha az alkalmazás használata nem opció, akkor a másik lehetőségünk felhívni az ügyfélszolgálatot, és velük módosíttatni, vagy természetesen bemehetünk egy T-pontba is személyes ügyintézésre.

Telenor vagy Vodafone előfizetőként

Telenor vagy Vodafone esetén a készülék saját beállításaiban a Telefon menüpont alatti Hívó ID-m mutatása opció ki-be kapcsolása meg kell oldja, és nem is állhat vissza magától egy idő után kikapcsolt állapotra.

Ha mégis azt tapasztaljuk, hogy magától visszaállt, és nem küldi el a számunkat, akkor hívjuk fel az ügyfélszolgálatot, és ellenőriztessük velük a beállítást.

Egyéb szolgáltatók esetén

Bármely egyéb esetben használjuk a Beállításokban lévő opciót, ha pedig nem járunk sikerrel, vegyük fel a kapcsolatot a szolgáltatónk ügyfélszolgálatával.

Olvasd el a hozzászólásokat is

19 Comments

  1. A szolgáltatói beállításnak a világon semmi köze ehhez… Eddig jó volt? Most az új iOS belement a szolgáltató rendszerébe??? Hát persze… Ekkora baromságot… Egyszerűen bugos az ios és kész. Hiába állítottam be… Másnap megint nem küldte a számot…. Ne mondja nekem senki hogy ehhez köze van a szolgáltatónak…

  2. @mp84: ez már az iOS 11 előtt is előforduló történet volt, de az iOS 11 megjelenésével egy időben még többeknél jelentkezett, függetlenül attól, hogy frissítettek-e már vagy sem. ha a szolgáltató változtat valamin, akkor tökmindegy, hogy te frissítettél-e iOS-t vagy nem.

  3. Tegnap kettő db telekom os számot jelentettünk be telefonon , 2 perc alatt megoldották! És azóta is rendbe van!

  4. Nekem az oldotta meg már sokadszorra (a frissítések után is) a problémát, hogy a beállításokban ki kapcsoltam a hívó ID mutatása opciót majd újra bekapcsoltam.

  5. @mp84:
    “A szolgáltatói beállításnak a világon semmi köze ehhez…”

    – A hívóazonosítót sohasem a telefon ill. iOS küldi, hanem a mindig szolgáltató, tehát ez szolgáltatói beállítás.
    A telefonnak nincs is “telefonszáma” amit elküldhetne, hanem csak az előfizetésnek van, amit a szolgáltató tud, attól függően, hogy milyen SIM-t tesznek bele a készülékbe.

    “Most az új iOS belement a szolgáltató rendszerébe??? Hát persze… Ekkora baromságot…”

    – Igen, a telefon belemegy a szolgáltató rendszerébe (iOS-től függetlenül) minden bekapcsoláskor. Sőt minden híváskor vagy üzenetküldéskor. A szolgáltatói beállítások – pl. hívásátirányítás, hívószámkijelzés/tiltás – megváltoztatása a telefonról GSM hálózati kódokkal lehetséges.
    (lásd pl. itt )
    Szerencsédre ezeket nem kell fejből tudnod, a beállításokban a kis kapcsolók billegtetésekor a telefon elküldi ezeket a szolgáltatónak helyetted.

  6. Nálam a IOS11 után inaktív lett a hívószám kijelzés gomb. (Nem lehet kapcsolgatni.) Csak azért nem kapok agymenést, mert a hívószámot legalább elküldi…

  7. Vicc kategória.???? Mint az is, hogy 4.éve ugyanaz a design.Teszünk bele új procit ami sokkal, de sokkal gyorsabb-parasztvakításként, üveg hátlap, ugyanazzal a kilógó kamerával, de lehet vezeték nélkül tölteni, -ha veszel hozzá olyan töltőt, ami valljuk meg felesleges pénzkidobás-, ésatöbbi…Ez már rohadtul kezd uncsi lenni. A még meg sem jelent “arcfelismerőről” -amiről eltünt készülék lelke-nem is beszélve. De azért biztosan lesznek akik megveszik. Már csak presztisből is???? Ne tessék félteérteni, 5 éve az Apple termékeit használom, a család is, ez nem troll kritika, csak őszinte vélemény. És igen, volt kezembe 8-as.

  8. @djcom: ez semmiben sem befolyásolja a hívószámkijelzést.

  9. @djcom: Amikor valaki ennyire elégedetlenkedik olyankor kell váltani más gyártó termékére. Ennyire egyszerű.

  10. @Jadeye:
    Az lehet, hogy semmiben nem befolyásolja, de így legalább jobban érezte magát lefekvés elött, hogy ezt leírta 🙂

  11. Mondjatok légyszi olyan programot ami a rejtett számról érkező hívásokat elutasít.
    Az iBlacklist nálam hol működik hol nem.
    Találtam olyan leírást, hogy a “nincs hívóazonosítót” a kontaktlistába adni majd azt a gyári tiltásra tenni, de ez nem működik.

  12. @molnarp: nincs ilyen program. ha lenne is, az semmivel sem oldaná meg azt, amiről a cikk szól.

  13. Sziasztok!

    Van valami info ios11 jailbreak-ről?

  14. @PeterHz: Szerintem azzal sem fogja elküldeni a hívószámodat.

  15. A feedback appot hogy tudom elérni béta vagy dev nélkül?

  16. @admin: Arról nincs egy leírásotok esetleg hogyan lehet visszarakni a régi soft-ot?

  17. @atirag: nem lehet visszarakni, mert az Apple már nem írja alá.

  18. @Jadeye: Köszi már láttam:(

  19. Nálunk pár napja jött elő a probléma Telekomon iOS 11 upgrade után, addig nem volt ilyen gond. A Telekom alkalmazásban nem szerepelt “Hívószámkijelzés tiltása” szolgáltatás, így azt nem tudtuk lemondani. Megoldáshoz a *111# USSD kódon elérhető önkiszolgáló menüt használtuk (a fenti számot kell felhívni a tárcsázóban, erre jelenik meg a szöveges menü). A számjegyeket egyesével lehet csak bevinni, mindegyik után meg kell nyomni a jobb felső sarokban a Küldést. A menüpont elérése (Domino csomag esetén): 1-2-3-2-1-2. Ha itt “Hívószámküldés inaktív”, akkor 1-1. Ha pedig “Hívószámküldés be van kapcsolva”, akkor itt nem lehet megoldani a problémát, jöhet az ügyfélszolgálat.


Add a Comment