fbpx Skip to content

Kétségtelen, hogy az egyik legszebb és legkényelmesebb Apple Watch szíj a Leather Loop, mivel teljesen valódi bőrből készül, illetve nem rendelkezik olyan csattal, amely kényelmetlenné tenné a viselését, hiszen az egész szíj mágnesesen csatolódik össze.

1443736478930

A valódi bőr hátránya azonban, hogy meglehetősen kényes tud lenni, főleg nedvességgel kapcsolatosan. Az atomic delights újságírója ezért alaposan tesztelés és próba alá vetette, hogy pontosan mennyire ellenálló a Leather Loop vízzel érintkezve.

Greg Koenig a cikkének elején részletesen kifejti, hogy a Leather Loop sokkal több, mint egy egyszerű bőrszíj, mivel az anyagában nagyon különleges ragasztóanyagok, valamint úgy nevezett Vectran anyag is található, amely lényegesen ellenállóbá teszi a vízzel szemben, mint ha csak egy sima bőr szíjról beszélnénk.

1443736514591

A teszt gyakorlatilag csak sima áztatásból, valamint szobahőmérsékletű szárítási folyamatból állt, melynek az áztatás része jóval extrémebb szituáció, mint a bőrünk izzadtságából eredő nedvességtartalom.

Ennek során 3-szor 10 perces áztatáson esett át a szíj egyik fele, majd negyedjére pedig egy 8 órás áztatás következett. A szárítási folyamat fixen 3 óra körül volt. Mivel okosan csak a szíj egyik felét tesztelte a kolléga, ezért a végén jól összehasonlítható volt az áztatott és az eredeti része a szíjnak.

1443736656784

Több óra vízben történő áztatás után pedig mi lett az eredmény? Semmi. Semmilyen szemmel látható, felszíni sérülés vagy nyoma nem maradt az áztatásnak. Gyakorlatilag szinte vízálló lett az Apple bőr szíja.

Természetesen a való életben nem ezért figyelmeztet bennünket az Apple arra, hogy ne használjuk edzés közben a bőr szíjat, hanem azért, mert izzadás során az izzadtságunkban található só és egyéb anyagok sokkal kártékonyabbak a szíjra nézve, mint a sima tiszta víz.

Viszont azt is jól mutatja ez a teszt, hogy ha mondjuk egy esőben véletlenül elázik a szíjunk vagy közvetlenül érintkezik vízzel egy kézmosás során, akkor felesleges túlzottan aggódnunk, hiszen ilyen esetekben szinte vízállóan viselkedik a Leather Loop.

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. Ennek a tesztnek úgy van kifejezetten nagy értelme hogy tudjuk, az Apple watch nem vízálló.

  2. @taky1974: Vízálló-e az Apple Watch? Igen, de azért ne ússzunk benne! (videók) – http://szifon.com/2015/05/12/vizallo-az-apple-watch-igen-de-azert-ne-usszunk-benne-videok/
    Apple Watch: vízállóság, kiterjesztett garancia és akkucsere – http://szifon.com/2015/03/12/apple-watch-vizallosag-kiterjesztett-garancia-es-akkucsere/
    Apple Watch hírek: nagyobb szíj, gyémánt berakás, vízálló tok – http://szifon.com/2015/08/18/apple-watch-hirek-nagyobb-szij-gyemant-berakas-vizallo-tok/


Add a Comment