Vízálló-e az Apple Watch? Igen, de azért ne ússzunk benne! (videók)

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Végre komolyabb tesztnek is alávetették az Apple Watch-ot, és kiderült, hogy azért az Apple nem bízta a véletlenre a dolgot. Ugyan az olvasható az Apple oldalán, hogy nem vízálló az óra, azonban ez nem teljesen igaz.

vlcsnap-2015-05-10-03h09m18s147_thumb

DC RAINMAKER triatlonista nem volt rest és kipróbálta, hogy valóban mennyire vízálló az Apple Watch. Először úszott vele 1000 métert, majd pedig leugrott vele 10 méterről, és a végén pedig kipróbálta, hogy az óra hogy bírja 40 méteres mélységben. Ezeket persze videóra is vette.

Tehát mint azt fent említettem, az Apple nem ajánlja, hogy ússzunk az órában, ők IPX7 minősítéssel látták el azt, ami azt jelenti, hogy 1 méteres mélységben legfeljebb 30 percig bírja az óra. Ettől függetlenül számos videót láttunk már, hogy az emberek kipróbálják, mennyire is vízálló a készülék, és az esetek többségében tényleg nem lett semmi baja:

A fenti 1000 méteres úszás is kibírta, pedig az ért itt hatnak rá az erők a csapások alatt. Nézzük, milyen, ha 10 méteres magasságból ugranánk le vele:

Itt is látható, hogy semmi baja sem lett az órának. Az utolsó teszt a 40 méteres “mélység”. Itt egy magas nyomású kamrába rakta a készüléket, ahol 40 méteres mélységhez hasonló körülményeket kapott az Apple Watch. Én azt gondoltam, itt feladja majd az óra, de nem, ezt is simán kibírta:

Ez persze nem azt jelenti, hogy innentől vízálló az Apple Watch, vagy éppen úszhatunk, merülhetünk benne, de minden bizonnyal nem fog problémát jelenteni, ha éppen kezet mosunk, vagy véletlen vízbe ejtük az órát.

Ezek még érdekelhetnek:


  1. @pergabb: a leírásába az van írva, hogy cseppálló (water resistant but not waterproof), és hogy az Apple nem javasolja, hogy zuhanyozzon vagy ússzon benne valaki (hiába zuhanyzik benne Tim Cook). ettől függetlenül, ahogyan azt a tesztekből láthatod, kibírja. az Apple inkább túlzottan óvatos volt ezzel kapcsolatban, és sokkal szigorúbb javaslatot tett a használat kapcsán, megelőzendő az “ez egy …, beázott!” típusú problémákat. nyilván aki ezek után a fenti videókban látható dolgokat teszi vele, az a garanciát kockáztatja. attól, hogy a fentiekben látható dolgokat kibírja, még nem szükségszerű, hogy ezt kell tenni vele, de ezt senki nem is vitatta.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!