fbpx Skip to content

A Telekom az iPhone 3G óta forgalmazza az iPhone-okat, Magyarországon a szolgáltatók közül először nálunk lehetett kapni. Idén, valószínűleg az új jogszabályoknak köszönhetően már gyárilag kártyafüggetlenül lehet majd megvásárolni az új iPhone X-et, iPhone 8 és 8 Plus készülékeket!

iPhone 8 és 8 plusz valamint iPhone X kártyafüggetlenül a Telekom kínálatában

Mindhárom szolgáltató bejelentette már, hogy kaphatóak lesznek náluk az új iPhone-ok, de egyelőre itthon még csak az iPhone 8 és 8 Plus fog elrajtolni szeptember 29-én. Az első körös országokban, mint például USA, Anglia, Németország már ma megrendelhetőek voltak ezek, de csak jövő hét pénteken, 22-én szállítja majd ki őket az Apple.

A ma reggeli külföldi start alapján megfelelő mennyiségű iPhone 8 lesz elérhető két hét múlva hazánkban. Az Apple képes volt eleget gyártani, még most is elérhető néhány készülék, de természetesen a fekete 256-osok azonnal elfogytak. A nagyobb kérdés természetesen az X lesz. Az Apple nem véletlen tolta el a rajtot, illetve az is sejtet valamit, hogy ezt több mint 1 hónappal tolta meg, nem a szokásos 1-2 héttel.

Az iPhone X esetén rendkívül kevés mennyiségre számíthatunk, és természetesen az is azonnal el fog fogyni, és a karácsonyi időszak miatt effektíve vadászni kell majd rájuk, ha szeretnénk megvenni.

Visszatérve a független készülékekhez, a többi szolgáltatónál egyelőre nem találtunk erre vonatkozó információt, azonban már írtunk arról, hogy a jogszabályoknak köszönhetően ingyen függetlenítik majd 2018-tól a telefonokat: Jövőre már ingyen függetlenítik a szolgáltatók az iPhone-okat.

Olvasd el a hozzászólásokat is

20 Comments

  1. Most akkor gyárilag független fogják eladni a telefonokat vagy hűség idő után gyárilag függetlenítik ingyen ahogy ez már volt egy másik cikkben.

  2. @stei: “gyárilag kártyafüggetlenül lehet majd megvásárolni az új iPhone X-et, iPhone 8 és 8 Plus készülékeket!”

  3. Hátha valaki megveszi részletfizetésre előfizetéssel akkor egy halandó embernek eladhatja gyárilag független a telefont utána használja valaki mondjuk telenorral és egyszercsak csodálkozik hogy letiltották a telefont pedig azt hitte hogy ez a független az szuper

  4. Na mondjuk szerintem ez egy butaság

  5. Én reggel 8-kor már be is rendeltem egy fehér 64 gigás 8-ast. 🙂

  6. Várható volt. Idén már szinte minden új készülékük független volt. Nyilván rájöttek, hogy mivel 2 évig úgyis fizetnek az előfizetésért és utána ingyen kell függetleníteniük, csak magukat terhelnék fölöslegesen.

  7. @stei: az IMEI-alapú letiltásnál teljesen mindegy, hogy a készülék egyébként független-e, a függetlensége önmagában nem garantálja, hogy nem tiltják le X okból.

  8. @stei: Ezt most is eljátszhatják a függővel. Nem kevés függő készülék van a használtpiacon…

  9. Szerencsére a telenor és telekom garanciás iphone-t ha letiltják és kicserélteted garanciában akkor nem tiltják az ujjat. A vodafone-rol ez nem mondható el. Függő telefont nagyon ritkán tiltanak ès sokkal bátrabban veszik az emberek. A függőnél több az esély a szolgáltatói hitel miatt. Ha máshol veszed hitelre üzletből akkor sem tiltják ha nem fizeted.

  10. Ef-dani. Igen csak ha független lesz a szolgáltatós telefon akkor nehéz és pénzbe és pár orába kerül hogy kiderüljön hogy szolgáltatóhoz van-e kötve.

  11. “a jogszabályoknak köszönhetően ingyen függetlenítik majd 2018-tól a telefonokat:”

    2017 október 24-től hatályos a hírközlési tv. módosítása, tehát akkortól van ingyen függetlenítés a már lejárt hűségű, de még érvényben lévő előfizetések esetén.
    Nem tudom ez a 2018-as városi legenda honnan van…

  12. A szolgáltatóknak valszeg elég lesz az, hogy a készülék megvásárlásakor újból aláírsz náluk két évet, és fizeted a havit. Onnantól kezdve tökmindegy nekik, milyen sim kerül a telefonba…

  13. @stei: Nem igazán értem a problémádat. Az adott IMEI-t ha letiltják, akkor egyik hálózatra sem fog tudni csatlakozni. A Telekom idén nem nagyon vett a portfóliójába függő készüléket és ha valaki nem fizeti, akkor zokszó nélkül teszik blacklistre.
    Az meg kb. 3 másodpercbe telik az Apple szervízesnek, hogyha beviszed hozzá “nem csatalkozik a hálóra” hibával, hogy megmondja (ha kiadhatja az infót), hogy melyik szolgáltatóé a telefon. A rendszerük ugyanis az IMEI adatainál kiírja, hogy kinek a részére értékesítette az Apple, volt-e rajta valaha SIM lock, stb.
    Vagy most az a bajod, hogy a használtpiac rizikósabb lesz? Hát, ez valoszínűleg marhára hidegen hagyja a szolgáltatókat. Én viszont örülök, hogy végre megtehetem külföldön, hogy veszek netezni egy helyi SIM-et a szolgáltatónál vett telómhoz, és ezt megtehetem a hűségidőm alatt is. Már persze ha vennék új telefont…

  14. A használt piacon igen. Eddig ha vettél telefont és függő volt tudtad hányadán állsz. Most meg mindegyik független lesz és nem tudod hova tartozik a telefon. Na mindegy. Nem a szolgáltatokra gondoltam azokat leszarom. Nekik minden mindegy. Hiába veszel meg adásvételivel egy telefont ök akkor is tiltják. Habár ha garanciás és telenor vagy t-mobile függő akkor nincs gond. De ezzel a lépéssel több lesz az ember aki megszija az tuti

  15. Sziasztok
    Még jó, hogy belga francia német Svájc holland Luxemburg kamionnal a munkámból kifolyólag. Szóval ahol a legolcsóbb lesz. 😉

  16. @stei: Ez nem igaz. Főleg a szürkézők miatt. Sok “okos” kereskedő szolgáltatótól veszi meg külföldön a telóját és nem fizet. Az Apple sajátos SIM lock kezelése miatt pedig ebből nem lesz gond a hálózatra csatlakozásnál. Pár éve a Telenornál pont ebből volt a probléma, amikor százasával tiltották le az iPhoneokat a nemzetközi blacklist alapján. Ezt azóta se merte megtenni egyik sem az anyázások miatt, de a lehetőség ott van.

  17. Nem a külföldi szolgáltatós telefon fontos hanem az itthoni.

  18. @stei: miért, szerinted az itthoni szolgáltatók nem tiltanak le készülékeket IMEI alapján, ha valaki nem fizeti a részleteket? az a te felelősséged, hogy kitől veszel meg egy készüléket. ha ismeretlen magánszemélytől, vagy más, harmadik féltől, akkor az is a te felelősséged, hogy ellenőrizd a készülék tiszta forrását. bármelyik szolgáltató ügyfélszolgálatát fel tudod hívni, hogy tiltólistán van-e náluk az adott készülék. ismeretlen embertől meg nem vásárolunk.

  19. Az a baj hogy amig fizeti nincs fekete listán. Akkor van a gond ha már nem fizeti és megvetted. De persze mindenkinek a saját felelőssége persze.

  20. És amugy ez biztos hogy független lesz?


Add a Comment