fbpx Skip to content

Tökéletes termék nem létezik, bármennyire is szeretnénk, ilyen sajnos nincsen. Vannak, akiknek sosincs semmi baja a készülékeiknek, míg mások havonta járnak szervizbe. Az Apple Watch még gyerekcipőben jár, így megvannak sajnos a maga betegségei is.

apple-watch-karc3

Külföldön rengeteg felhasználó panaszkodik arról, hogy az Apple Watch Sport modelljén, főleg az asztroszürke változat hátoldalán az Apple logó és feliratok egyszer csak elkezdenek lekopni, lepattogzani. Ez a használatot semmiben se korlátozza, de mégse ezt vártuk a pénzünkért, főleg úgy, hogy elvileg pont az óra hátlapja az, ami a legkevesebb behatást kellene, hogy kapja. Én egy ezüst színű, Sport modellel rendelkezem, amin a Sziget Fesztivál után azt vettem észre, hogy elkezdett foltosodni a hátulja. Ezt én annak tudom be, hogy az a mérhetetlen por és homok ami ott szállt az ember izzad keze és az óra közé kerülve napi körülbelül 18 óra alatt nem biztos, hogy a legjobbat tett a 7000-es típusú alumíniumötvözetnek.

apple-watch-karc-cover

Az Apple Store-os tapasztalatok megoszlanak, mert van, akinek ingyen kicserélték az óráját, és van, akinek azt mondták, hogy a működést mindez nem befolyásolja, így ingyen nem cserélik ki még Apple Care-rel sem, de a legtöbb esetben a határozott fellépés az ügyfélnek kedvezett. Sajnos Magyarországon egyelőre nem lehet hivatalosan kapni az órát, így a garanciális ügyintézéssel is külföldre kell mennünk.

apple-watch-karc1

A másik jelentős problémát a karcok jelentik. A rozsdamentes acél változat könnyen karcolódik, és ezek a tükörfényes polirozásának köszönhetően azonnal meglátszanak:

A photo posted by Peter KOVARI (@jadeye_hu) on

Szerencsére ezen otthon is könnyen tudunk segíteni.

A Sport modell az elvben strapabíróbb alumíniumötvözetből készült, mint az iPhone 6, de így is meglátszódnak rajta az ütődések, illetve karcok, de ugyanez igaz sajnos az Ion-X típusú üvegre is. A minap egy elég csúnya karcot sikerült szereznem az órámra, ami mind az alumíniumot, mind az üveg is érte sajnos.

apple-watch-karc4

Aki még nem vett Apple Watch-ot, de tervezi, annak mindenképp ajánlom az Apple Care vásárlását is mellé, mert sok kellemetlenségtől megóvhat és nem túl vészes az ára. Tokot, fóliát nem ajánlok az órához, mert csak elcsúfítja, de persze vannak olyan sportok, ahol azért egy védőtok (vagy ez) hasznos lehet.

Olvasd el a hozzászólásokat is

7 Comments

  1. ehhez képest az i6-om egész jól bírja, bár (sztem) az is nagyon érzékeny…

  2. Azt kell mondjam, hogy az alumínium tokozású órán többségében az apró pontok és sérülések elektrokémiai korrózió jelei, amit a leginkább a bőrrel való érintkezésből adódik (az izzadság az elektrolit). Szerintem egyébként a jel is azért jött le. A kéz és az óra között potenciálkülönbség van, az izzadtság meg vagy savas vagy lúgos. Sajnos kicsit hézagos a kémia tudásom, de láttam már ilyet máshol, és ezek az apró bemaródások erre utalnak. Ha esetleg valaki ezt máshogy gondolná, vagy én valamit rosszul írtam volna, akkor legyen szíves javítson ki. Kíváncsi vagyok rá én is.

  3. Ha a pletykák igazak, akkor az Iphone 6s is ebből a 7000-es típusú alumíniumötvözetből lesz….. gondolom szintén hasonló, vagy ilyen festéssel… és Ion-X üveggel…. Ha azzal is ez lesz….

  4. Mondjuk ha lézergravírozták volna akkor nem jott volna le. Engem mondjuk nem kulonosebben zavar, az hogy az kompozit muanyag amiben a LED-ek vannak a hatuljan, minden ok nelkul karcolodik annal inkab…

  5. Rettenetesen néz ki ez a felszín, tényleg inkább tűnik elektrokémiai sérülésnek, ahogy Griii írta.

  6. Basszus.. Valóban kopik

  7. hat az hogy a szigeten a por mocsok hogy karcolta meg izzadsaggal keveredve (ez a keverek csak a zafirt nem karcolja!) az nem annyira necces mert ez van sajna de ez az elektrokemiai folyamat ez mar inkabb… de ez az ora nekem hadznalati targy, meg nincs rajta serules de mar lehetne, volt par koccanas. ez van, auton is szaporodnak a karcok, felverodes okozta nyomok a lakkon…


Add a Comment