fbpx Skip to content

A 2018-as év sok szempontból is érdekes volt, egyrészt rengeteg újdonságot tett le az asztalra az cég, amik közül kiemelnénk az Apple Watch Series 4-et, illetve meglehetősen drágultak a cég újabb termékei is, ami nem éppen egy felhasználóbarát lépés az Apple részéről.

Boldog Karácsonyt minden szifon.com olvasónak!

Idén megközelítőleg 650 cikket írtunk, amik egyáltalán nem bulvár témájúak voltak, és megpróbáltunk velük segíteni nektek. Még 2017 év végén robbant ki a lassítási botrány, amit az öregedő akkumulátorok miatt vezetett be az Apple. Tehát rögtön januárban a kedvezményes akkumulátor cserékről írtunk, illetve az Apple kiadott egy frissítést, amiben már ellenőrizhettük az akkumulátort is. Természetesen ez még csak az év eleje, nézzük, mi történt még 2018-ban.

Februárban az országban elsőként került a kezünkbe a HomePod, megtapasztalhattuk a hangját, írtunk is róla egy rövid tesztetKipróbáltuk a Danalock okos zárat, amit a mai napig használunk. Időközben ez kapott Siri Parancsokat is, amiről nemrég szintén írtunk. Tippeket adtunk, hogy az Apple TV távirányítóját hogyan használd hangerőszabályzásra, valamint megírtuk a Gyakori kérdések: mennyire használható ma egy régebbi iPad? című cikkünket is.

Márciusban statisztikai adatokat készítettünk arról, hogy mennyit költöttünk alkalmazásokra 2017-ben és kiderült, hogy mikor lesz a WWDC18 is, ahol, mint már tudjuk, az Apple bemutatta a jelenleg is használt iOS 12-t. Írtunk arról, hogy mennyire körülményes az iPhone 8, iPhone X üveghátlapjának a cseréje, hogy azt egyáltalán nem éri meg leejteni, valamint egy sokszor előforduló kérdésre is adtunk választ: Gyakori kérdések: gyári beállítások visszaállítása iPhone, iPad vagy iPod touch esetén.

Márciusban hasznos alkalmazásokról is beszámoltunk: ilyen például a Parkl, amivel Budapesten még gyorsabban és kényelmesebben parkolhatsz, illetve a Redacted, amivel könnyedén cenzúrázhatod a kényes adatokat, információkat a fotóidon. Hosszas várakozás után elérhetővé váltak a Bubi állomások az Apple Térképeken is.

Áprilisban a GDPR miatt az Apple is változtatott. Könnyebb lett az Apple ID fiókunk adatainak kezelése, illetve azoknak a lementése is. Beszámoltunk arról, hogy megéri-e megvenni az új, 9,7″-es iPadet és egy fontos problémára is választ adtunk, mégpedig az iPhone-tárhely optimalizálása, avagy a fotó nem tölthető le?

Sokszor akár 8 hónap is lehet, mire a kezünkbe kerül egy-egy új Apple termék címmel írtunk arról, hogy az Apple a bejelentések után rengetegszer, akár több hónapig váratja a vásárlókat, amiben sajnos azóta sem történt javulás. Még tavasszal felpúposodott az Apple Watch-om akkumulátora is ????????‍♂️, amire az Apple végül kiterjesztette a garanciát 3 évre: A vásárlástól számított 3 évig díjmentesen javítja az Apple a felpúposodott akkumulátorú Apple Watch-okat.

A tavaszi nagytakarítást áprilisban a Gyakori kérdések: az Apple Watch és a szíjak tisztításával indítottuk, majd folytattuk a Biztonsági mentés létrehozása Mac számítógépünkhöz cikkel, amit szerintem karácsonykor is kényelmesen elvégezhetünk otthon. Illetve még mindig sokszor felmerül a kérdés, hogy hogyan rögzíthetünk hívást az iPhone-on, erre is adtunk választ a Gyakori kérdések: hívásrögzítés az iPhone-on című cikkel.

Sokszor mondják, hogy követ minket a telefonunk, megjegyzi a gyakori helyeket és persze hirdetéseket ajánl nekünk. Az iOS-ről kezdőknek: a készülék adatvédelmi beállításai cikket a fentiek miatt írtuk meg, érdemes elolvasni. Még áprilisban derült ki, hogy az Apple befejezi az AirPort routerek forgalmazását így írtunk néhány alternatív opciót helyettük.

Az év elején az egyik kedvenc Apple termékünk a 9,7-es iPad volt, erről tesztet is írtunk, amit itt tudtok elolvasni: Kezünkben az új, 9,7″-es, 2018-as iPad – vélemény. Aztán a kezünkbe került az Anker ROAV Bluetooth-os és FM Transmitteres autóstöltő is, amit azóta is előszeretettel használunk.

Májusban megírtuk a Gyakori kérdések: mit tehetünk, ha túl sok helyet foglal a Rendszer vagy az Egyéb? cikket, ami most is hasznos lehet az iPhone, iPad tulajdonosoknak, valamint az Apple egy új funkciót is beépített az iOS szoftverbe: Az iOS 11.4 új biztonsági funkciója a korlátozott USB-mód.

Bemutattuk, hogy hogyan legyen neked is Apple Pay-es bankkártyád: Monzo: saját, az Apple Pay-t is támogató bankkártya Magyarországon! Hori írt egy remek alkalmazásról a Zello-ról, mely egy digitális walkie-talkie az iPhone-ra. A Mac felhasználók örök problémája a MacKeeper, amiről részletesen beszámolt @jadeye kollégánk ebben a cikkben: Gyakori kérdések: mi az a MacKeeper és hogyan távolítható el?

Sokszor előkerül a kérdés, hogy mit tehetünk, ha nem kapcsol be, vagy lefagyott az iPhone, iPad vagy iPod touch, erről is írtunk. Aztán az Apple bemutatta az iOS 12-t a WWDC-n, amiről számos cikket írtunk a nyár alatt:

Júniusban kipróbáltuk a Walkie-Talkie-t az Apple Watch-on, és írtunk a Wolt alkalmazásról, mellyel Budapesten rendelhetsz házhoz, és még 1500Ft-os kupont is adunk ajándékba.

Június 19-én indítottuk útjára az új közösségi oldalunkat, a qa.szifon.com-ot, melyet azóta is folyamatosan fejlesztünk és rengeteg Apple felhasználó talált magának segítséget rajta. Azóta megtöbbszöröződött a hozzászólások száma, és teljesen eltűntek az offtopic-ok. Nagyon örülünk, hogy használjátok, és büszkék vagyunk, hogy szép lassan egy új közösséget hozunk létre, akik segítik egymást!

Írtunk a családi megosztásról funkcióról és arról, hogy a watchOS 5-ben már képesek vagyunk weboldalakat is megnyitni a Series 3 és újabb órákon. Az Apple júliusban bemutatta a 2018-as Touch Bar Retina MacBook Pro-kat, amit később teszteltünk is. A iCloud Kulcskarika, avagy a jelszavaink tárolása a felhőben cikkel segítséget nyújtottunk azoknak, akiknek ez a funkció nem volt egyértelmű.

Hori kollégánk a fotózás szerelmeseinek adott tippet, hogy hogyan másolj RAW fotókat SD-kártyáról iPhone-ra? Dani pedig a OmniFocus 3-ról írt, ami a számára a tökéletes feladatkezelő alkalmazás, ez is sokatoknak hasznos app lehet. Írtam egy véleményt a 2018-as 13 hüvelykes Touch Bar-os MacBook Pro-ról, hogy a processzor magok miatt konkrétan felére csökkennek az egyes renderek, exportálások esetén szükséges időtartamok, tehát már nem kell 15 hüvelykes gépet venniük azoknak, akik fotóznak, videóznak, végre 4K-ban is vághatunk videót a kisebbik gépen. Ez egy hatalmas előrelépés, végre Pro-nak lehet hívni a 13-as MacBook Pro-t!

Az Apple frissítette 2018-as gépekben lévő pillangó mechanikás billentyűzetet, megnéztük, hogy mennyivel lesz tartósabb, és kiküldte a meghívókat a szeptemberi iPhone eseményhez, amikben bemutatásra került az iPhone XS, XS Max, XR és többet között az Apple Watch Series 4 is. Ezeket a következő hetekben elsőként teszteltük is:

Megjelentek az őszi szoftverek, az iOS 12, a watchOS 5 és a tvOS 12 is, illetve a macOS Mojave:

Októberben írtunk arról, hogy újra akciós lett 2017 legjobb ár/értékű vezeték nélküli bluetooth-os fülhallgatója, illetve az Apple hivatalosan is megerősítette az október 30-i eseményt, ahol végül bemutatta az új MacBook Air , az iPad Pro és a Mac mini modelleket:

Kipróbáltuk az Apple Watch Nike+ Series 4 fényvisszaverő Nike sportpántot, és teszteltük a 2018-as Macbook Airt is, amitől nem voltunk annyira elájulva, főleg az árazása miatt. Teszteltük az iPad Pro-t is: Kezünkben az új iPad Pro 11” 2018 – teszt és vélemény.

Novemberben írtunk arról, hogy jobb-e az iPhone egy hagyományos DSLR fényképezőgépnél? A Blizzard bemutatta a Diablo Immortal-t, illetve kiemeltük, hogy az Apple decembertől nem közli többé az eladott készülékek darabszámait. Ezzel kapcsolatban véleményt is formáltam, hogy túl drágák lettek már az új Apple termékek: Vélemény: brutálisan drágultak az Apple termékek – mit vásároljunk?

Hazánkban már egy ideje elérhető a Telekom eSIM és most már igényelhetünk Telekom MultiSIM-et is. Teszteltük és véleményt is alkottunk a Telekom ezen fejlesztéséről, illetve arról, hogy miként csatlakozik egyszerre két hálózatra az iPhone XR, XS és XS Max.

Megérkezett a december, és nem csak az ünnepek előtt, hanem utána is sokan gondolkoznak iPhone vásárláson. Kérdés, melyik iPhone-t vásároljuk meg? Melyik Apple Watch-ot vásároljuk meg? Ezekre a kérdésekre adtunk választ még karácsony előtt:

Ha már Apple Watch, megírtuk, hogy melyek azok az alkalmazások, amiket használunk az Apple óráján, illetve tippeket adtunk újdonsült iPhone tulajdonosoknak is, hogy miket állítsanak be: Kezdeti lépések szülőknek, nagyszülőknek az iPhone vagy iPad használatához. Teszteltük az Apple Watch Series 4 EKG funkcióját is, ami jelenleg sajnos csak az USA-ban vásárolt órákkal megy.

Kezdeti lépések szülőknek, nagyszülőknek az iPhone vagy iPad használatához

Konklúzió

Azt hiszem, ez a cikk egyértelművé teszi azt, hogy mi értetek vagyunk, és ez az oldal arról szól, hogy Nektek készítsünk hasznos, információkban gazdag cikkeket. A Szifon.com csapat nevében Boldog Karácsonyt, valamint Boldog Új Évet Kívánunk! ??‍♂️❤️

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for Tamaci Tamaci says:

    Kiváló összeállítás, köszönjük egész évi munkátokat!:christmas_tree:

  2. Igyekeztünk :slight_smile: Neked is Boldog Ünnepeket! :slight_smile: :christmas_tree:

  3. Igazán remek összeállítás, nagyon jó dolog, hogy egy felületen lehet válogatni a sok-sok hasznos cikk, információ között.
    Munkátokban és a magánéletben egyaránt további sikereket kívánok!

    Áldott, békés karácsonyi ünnepeket!

  4. Avatar for pAnk pAnk says:

    Boldog Karácsonyt kívánok!

  5. Avatar for alali alali says:

    Köszönjük az egész éves kitartó munkátokat, boldog karácsonyt!

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for alali Avatar for postmaster Avatar for Szifon Avatar for pAnk Avatar for Tamaci Avatar for SzifonAdmin

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for Tamaci Tamaci says:

    Kiváló összeállítás, köszönjük egész évi munkátokat!:christmas_tree:

  2. Igyekeztünk :slight_smile: Neked is Boldog Ünnepeket! :slight_smile: :christmas_tree:

  3. Igazán remek összeállítás, nagyon jó dolog, hogy egy felületen lehet válogatni a sok-sok hasznos cikk, információ között.
    Munkátokban és a magánéletben egyaránt további sikereket kívánok!

    Áldott, békés karácsonyi ünnepeket!

  4. Avatar for pAnk pAnk says:

    Boldog Karácsonyt kívánok!

  5. Avatar for alali alali says:

    Köszönjük az egész éves kitartó munkátokat, boldog karácsonyt!

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for alali Avatar for postmaster Avatar for Szifon Avatar for pAnk Avatar for Tamaci Avatar for SzifonAdmin