fbpx Skip to content

Az Apple több mint egy hete mutatta be az új készülékeket, amik az iPhone XS, iPhone XS Max és iPhone XR neveket kapták. Az iPhone XS a nevéből is adódóan egyfajta ráncfelvarrása az iPhone X-nek, az iPhone XS Max azonban már más tészta.

iPhone XS iPhone XS Max teszt vélemény

Mindkét készülék szinte ugyanazzal a hardverrel rendelkezik, tehát ugyanaz a processzor, ugyanaz a kamera, de a Max egy hatalmas kijelzőt kapott, és nagyobb méretének köszönhetően egyúttal egy hajszálnyival jobb akkumulátoridővel is rendelkezik. A fentiek miatt a cikk együttesen fog szólni az iPhone XS-ről és XS Max-ról, nincs értelme kétszer leírni ugyanazt. Vágjunk is bele.

Az új készülékek két méretben kaphatóak: a kisebb megegyezik az iPhone X-ével, így az iPhone XS 5,8 hüvelykes, az iPhone X???? Max azonban már 6,5! Ez azért brutális különbség, főleg élőben, de erről majd később.

iPhone XS iPhone XS Max és iPhone X kijelző méret

Külsőre az iPhone X-hez képest nem változott az iPhone XS, ugyanazt a kijelzőt kapta meg, van benne Face ID, és gyakorlatilag ahogy a korábbi készülékeknél megszokhattuk, mintha csak a 2017-es iPhone X lenne a kezünkben. Érdemes elolvasni az iPhone X tesztünket, mivel abban kitértünk minden újdonságra annak esetén: Kezünkben az iPhone X – vélemény, teszt, tippek, trükkök!

Fejlődött viszont a kamera és processzor. A kameránál egy innovatívabb rendszert kaptunk, ami ugyan ugyanazzal a rekeszértékkel rendelkezik, mégis jobb lett a szenzornak köszönhetően. Az új iPhone XS, XS Max sokkal jobb képeket készít a korábbi generációnál, fejlődött a portré mód is, illetve a benne lévő processzor az igazán nagy durranás! Nem is a sebesség (bár az is észrevehető), hanem benne lévő magok száma, és kihasználtsága számít nagyon. Az A12 Bionic új generációs Neural Engine-nel felszerelt processzor segítségével tudjuk már utólag állítani a mélységélességet, és persze a készülék AR képességeit is ezzel emelte az Apple új szintre.

A külsőre vissza térve apróságokban változott az előző generációhoz képest:

  • A legellenállóbb üveg okostelefonon. Gyönyörű új aranyszínű bevonat, mely atomi szintű eljárással készül. Precíziós kialakítású, rozsdamentes nemesacél szegélyek. És magasabb szintű, IP68-as víz- és porállóság.
  • Rozsdamentes nemesacél. A tökéletesen illeszkedő, masszív szegélyeket az Apple saját fejlesztésű speciális fémötvözetéből készítik háromféle különböző bevonattal.
  • Gyorsabb vezeték nélküli töltés. Az iPhone XS az üveg hátlapnak köszönhetően vezeték nélkül tölthető, ráadásul az iPhone X‑nél gyorsabban.
  • PVD-színezés. Az aranyszínű és asztroszürke modellek rozsdamentesacél szegélyei fizikai gőzfázisú leválasztásos eljárással nyerik el az üveggel gyönyörűen harmonizáló árnyalatukat és fémesen tükröződő felületüket.
  • Új antenna-csíkok. Az eddigi négy vágás helyett immár hat található a készülékház oldalán: a megszokott osztások mellett a készülék felső és alsó éle is kapott egy-egy csíkot.
  • Dual SIM támogatás. Az iPhone XS, XS Max és XR készülékek a DSDS (Dual SIM Dual Standby) támogatásával egy fizikai SIM-kártyát és egy beépített eSIM-et is kezelnek. Ténylegesen dupla SIM-kártya kizárólag a kínai piacra szánt XS Max modellekben lesz, mert Kínában nem elérhető az eSIM!
  • IP68 vízállóság. Az iPhone XS és az iPhone XS Max por-, csepp- és vízálló! A készülékek az IEC 60529 szabvány szerint IP68-as besorolásúak, tehát legfeljebb 2 méteres mélységig és legfeljebb 30 percig meríthetők vízbe. A por-, a csepp- és a vízállóság mértéke nem állandó jellemző.

Tehát a kijelző erősebb üveget kapott, ez majd kiderül a 2019-es használat során, de nem változott az OLED kijelző, és valójában nem változott a külső, ugyanúgy van vezeték nélküli töltési lehetőségünk is. Utóbbival egyébként gyorsabb lett a töltés, de nem számottevően, mivel nem a watt számokat növelte az Apple, hanem egy új hardver kapott, amivel jobban, optimalizáltabban veszi fel a töltést. Tehát pár százalék gyorsulásról beszélünk, ami nem számottevő, de jól hangzik.

A Face ID picit gyorsabb lett, ez annak köszönhető, hogy az új A12 Bionic processzor teszi a dolgát, maga a Face ID hardver ugyanaz, mint az iPhone X-nél.

Mi változott akkor?

A processzoron kívül a kamera és a méret az iPhone XS Max esetén. A még nagyobb, Home gomb nélküli készülék brutális kijelzőt kapott, és ez tulajdonképpen a valaha készült legnagyobb iPhone kijelző.

iPhone XS Max és iPhone 8

Balra az iPhone XS Max (ki gondolta volna) és jobbra egy iPhone 8.

Akinek jelenleg Plus készüléke van, illetve nagyobb kijelzőre van szüksége, nem kérdés a váltás. Azt azonban érdemes tudni, hogy ugyan minden nagyobb, és több dolog fér ki a kijelzőre, sem a beépített Apple alkalmazások nem kaptak plusz funkciót, sem az App Store-ban lévő appok többsége nem frissült még a nagyobb kijelző méretre. Így jóformán csak egy nagyobb kijelzőnk van a fotóknak, videóknak, ami másra még nem nagyon használható.

Természetesen a régebbi Plus készülékekről váltóknak rengeteg újdonságuk lesz, azontúl hogy gyorsabb is lesz a készülék és Face ID-val is rendelkezik majd. Olvasd el a régebbi iPhone X tesztünket, hogy tudd, mikre számíts: Kezünkben az iPhone X – vélemény, teszt, tippek, trükkök!

iPhone XS és iPhone XS Max kamera

El is jutottunk a kamerához, ami a legnagyobb változás mindkét készülék esetén a processzor mellett. Az új, innovatív érzékelővel, a képjelfeldolgozó processzorral és a Neural Engine motorral felszerelt iPhone XS és XS Max lényegesebb jobb fotókat készít az előző generációknál, valamint új funkciókat is kaptunk.

12 megapixeles dupla kamera a hátlapon:

  • ƒ/1,8‑as fényrekeszű nagylátószögű objektív
  • ƒ/2,4‑es fényrekeszű teleobjektív
  • 2x gyorsabb érzékelő
  • Smart HDR minden fotóhoz
  • Portré mód mélységállítás funkcióval
  • 4K‑s videó akár 60 képkocka/s sebességgel

Az új másodlagos képrétegek, a gyorsabb érzékelő és az A12 Bionic chip jóvoltából a fotóink fényes és árnyékos területei egyaránt részlet­gazdagabbak. Javult a dinamikatartomány is és az új érzékelővel a képek élet­hűbbek, a színek pontosabbak, a gyenge fény­viszonyok között készült felvételek pedig zajmentesebbek lettek. Ez egyébként látszik is az alábbi képeken, ahol az iPhone X és iPhone XS Max készülékkel készítettem a felvételeket.

(Balra az iPhone X, jobbra az iPhone XS Max Smart HDR-rel)

Fejlettebb Portré mód

Az Apple továbbb fejlesztette a szoftveres bokeh effektet is. A kifinomult háttérelmosódásnak köszönhetően még profibb fotókat készíthetünk Portré módban. Most már utólag is állíthatjuk a mélységélességet is, bár a cél éppen az, hogy minél több mélységünk legyen, ezzel kiemelve az alanyt, viszont olykor nagyon, de nagyon jól jön, ha 1-2 f-értékkel szeretnénk csak módosítani!

 

(Kattints a képekre a nagyobb méretért. A középső az eredeti, balra a mélységélesebb, jobbra pedig a kevésbé mélységéles változat.)

Én kifejezetten a porté módra voltam kíváncsi, mivel lényegesen jobb fotókat csinálhatunk már vele. Nézzétek meg az iPhone XS Max-szal készült képeket, amiken semmilyen utómunka nincs:

Hazai iPhone XS, XS Max és iPhone XR árak, megjelenés

Az iPhone XS esetén ilyen árakkal kell számoljunk:

  • 64GB: 399 990 Ft
  • 256GB: 459 990 Ft
  • 512GB: 537 990 Ft

Az iPhone XS Max lett a legdrágább modell, amiért ismét mélyen a zsebünkbe kell majd nyúlni:

  • 64GB: 439 990 Ft
  • 256GB: 499 990 Ft
  • 512GB: 577 990 Ft

Az iPhone XR esetén pedig ezekkel:

  • 64GB: 299 990 Ft
  • 128GB: 319 990 Ft
  • 256GB: 359 990 Ft

Az iPhone XS és XS Max készülékek szeptember 28-tól lesznek megvásárolhatók a második körös országokban, amibe hazánk idén is beletartozik. (Az első körös országokban az előrendelés 14-én indul, és 21-étől érhetőek el a készülékek.)

Az iPhone XR esetén október 19-én indul az előrendelés, és október 26-ától kaphatóak még hazánkban is.

Konklúzió

Őszintén nem ez lett a legjobb frissítése az Apple-nek, és az is teljesen igaz, hogy az iPhone X után nehéz nagyot mutatni. Ugyan vannak fénypontjai az iPhone XS szériának, mint például kamera (ami, valljuk be, elég jó lett), vagy a processzor, de alapjában véve a hazai árazás, és a kevés újdonság miatt nem hiszem, hogy sokan váltanának erre a készülékre. iPhone X-ről szerintem semmi értelme váltani, régebbi iPhone 6/6s/7 Plus készülékkel rendelkezőknek viszont megfontolandó iPhone XS Max, annak látom értelmét.

[wp-review id=”105627″]

Továbbra is várjuk az iPhone XR-t, ami ugye új LCD-kijelzővel, fejlett portré kamerával és az iPhone XS-hez képest olcsóbb árazással érkezik októberben!

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Korrekt cikk, köszi :slight_smile:

  2. Korrekt lett, a végén pedig megfelelő kövekeztetès! Ez a generáció nagyon gyenge lett.

  3. Avatar for gunar gunar says:

    Nem vágom igazán mi is van a hazai árazással???
    A német apple 1149€-t kér az osztrák pont ennyit, az angol meg 999Ł-ot ezek kb 20-30e-rel olcsóbbak mint a hazai árak. Kérnék magyarázatot mi is van a hazai árakkal? Persze nem a hazai fizetésekhez van igazítva, de nem az ára sok nálunk, hanem a fizetések kevesek zömmel.
    Egy sima vendégmunkás a sógoroknál 1500€-t keres alapból ha még nem ment feljebb amióta kint jártam. Abból sem tűnik soknak.
    Amugy a bemutatón vmi olyan is elhangzott ha jól emléxem, hogy a kijelző tán 60%-kal szebb lett, v vmi hasonló.Akkor azzal mostanra mi lett?

  4. Avatar for gunar gunar says:

    Miért is lett gyenge ez a generáció? Akinek X-e van annak nem feltétlenül éri meg váltani, aki meg régebbiről vált az meg értelemszerűen nem fog egy éves vasat venni, csak ha nincsen az újra pénze. Itt nem csak arra gondolok, hogy mindig a legújabb kell, hanem miért is venne vki régit mikor kint az új és azért pár dologban van előrelépés, pont mint szokott az S modellek esetén eddig.

  5. A cikkel ellentétben a külföldi tesztek azt említik, hogy tartalom ugyan annyi fér ki a xs maxra, mint a simára (xs). Nyilván nagyítva. Tehát aki a plusz modellek valamelyikéről vált, akkor az számoljon azzal, hogy olyan mintha X-re váltana (képernyő tartalmat tekintve).

  6. Mert az appok még nem frissültek azért. Nyilván több tartalom fér majd ki, ha végre frissül mondjuk a Facebook vagy az Instagram

  7. Mert egyszerűen más színek és egy picit fejlettebb kamera meg proci! Ez igy szerintem gyenge!

  8. Avatar for gunar gunar says:

    Pont erről írtam, hogy eddig is csak ennyik változtak a ráncfelvarrott S jelzésű modelleknél, a proci és 1-2 apróság. Nem értem mit is vártak egy S-es modell esetén, akiknek ez kevés, hiszen S -es modell, ezért is maradt meg gondolom az X előtte és nem lett 9 ami logikus lett volna.

  9. a X nem kapta meg a melysegelesseg(!) allitast?!
    hardverikeg tudna? vagy csak az A12 tudna…?!

  10. afa
    gyenge forint

  11. en a 7-et x-re cserelem…
    sztem ez esszeru es gazdasagos;
    eloszor xr-t neztem ki, de az gyengebb… csak a proci ujabb, de cserebe +100000.- (kb.)
    :wink:

  12. Avatar for pAnk pAnk says:

    Azért az megállapítható, hogy beltéri fényviszonyok mellett az X nem jó, az XS pedig rossz képeket csinál.

  13. Avatar for mremil mremil says:

    Ezek az árak vicc kategória.
    Már az X-et is sokalltam.

  14. Avatar for gunar gunar says:

    Az attól is függ hogy mennyiért tudod az X-et, mert ha olcsón akkor is 240e táján mozog és ki tudja milyen garival, hát én inkább kihozom a T-től kamatmentesen és mivel az üzletiben tutira ott is maradok ameddig az jó ergo nem áll benne egy vasam sem többe sem kerül mint máshol, amit meg nem benne tárolok azt elköltöm másra így kari előtt. Gondolkodtam én is az X-et 240e-ért de az újabb mégis csak újabb, gondolom 2 évet kihúz ha jövőre nem dobnak vmi nagyon hűhát.

  15. van az 200, sot jovo heten meg lejjebb megy…
    (igaz a 7 ara is… :wink:)

  16. Face ID tényleg gyorsabb lett?

  17. igen, csinaltam videot is, de baromi elfelejtettem betenni :slight_smile: Mondjuk nem sokkal.

  18. Avatar for Mucako Mucako says:

    Az itthoni magas áfa egyrészt, de ami sokkal meghatározóbb, az az adattárolókra kivetett, szellemi tulajdonnal összefüggő jogdíj. A telefonod háttértárján jó eséllyel szerzői jogdíjköteles tartalmakat fogsz tárolni, pl zenék, filmek, alkalmazások. Az teljesen mellékes, ha egyébként te szépen, legálisan megveszed itunesban ezeket, mert nem lehet mindenki minden megabájtját ellenőrizni. Ezért jól megadóztatják inkább az összes adattárolót itthon, cserébe eltekintenek a torrentezés, kalózkodás alól országszerte.

  19. Az Artisjus nem drága. Mobiloknál 4788Ft 64GB felett.
    Az Áfa a baj, a gyenge forint, meg az, hogy az Apple elég vastagon számolja az árfolyamkockázatot akkor is amikor usd-eur váltást csinálja, meg akkor is amikor az eur-huf váltást.

  20. Avatar for gunar gunar says:

    Ember nem olvasol? Írtam a kinti árakat és ahhoz képest 20-30e-rel vagyunk drágábbak, az nem áfa hanem rosszabb a forintunk mint pl az € v a Ł még rohadt tolvaj banda által kitalált artisjus féle kamu és jogtalan szarság, aminek a betartását ők sem csinálják kifelé, mint ahogy volt róla 1x a rádióban riport (Görbe Nóra nem kapott semmit az x-edszerre levetített Linda sorozat után, hanem be akarták nyelni, mert neki kellett volna jelezni az igényt erre! HOGYAN!!! Ha nem nézi a tv-t és nem tud róla akkor nem is kapja meg, hanem zsebre teszik egy idő után??? Ahelyett hogy szétosztanák a többi szereplő között v mit tudom én, de nehogy már a zsebüket gazdagítsa! Erre mondom én hogy TOLVAJ dolog az az adó! IS )

  21. Avatar for Tanba Tanba says:

    Jó a cikk. Emlitsetek meg mindenképpen a RÁM növekedést, sokat fog számítani. En csak év elején fogok váltani X-ről XsMax-ra, de már most tudom mennyit számít az a plusz egy giga. :wink:

  22. Avatar for gunar gunar says:

    Mert nem rögtön dollárból váltanak hanem előbb eurora? Ez miért is van így? Nincs itt vki aki szakember ebben?
    Adjon már erre vmi “értelmes indokot” ha lehet.

  23. Avatar for Czo Czo says:

    Az Apple Irorszagban rendelkezik egy logisztikai kozponttal, ahonnan a magyar piacot is koordinaljak. Ennek kovetkezteben az Irorszagi kozpontbol Euroert tud a magyar importor/kereskedo termeket vasarolni. Ha euronk lenne, akkor kimaradna az EUR-HUF valtas. Szerintem ha a magyar gazdasag egy Anglia vagy Nemetorszag szintu es meretu felvevopiaccal rendelkezne, kiszamithato stabilitassal, akkor az EUR ki is maradna es kozvetlenul foglalkoznanak az orszaggal (tehat tulajdonkeppen USD-ert vasarolnanak a magyar importorok).

  24. Avatar for gunar gunar says:

    Köszi! Bár nem vagyok pap, de holtig tanulok!:+1:

  25. Szerintem 2018-ban olyan (csúcs)telefont kiadni amiben lcd kijelző van,és 300.000 ft.-!!!..ez vicc kategória.Az Apple-nek elgurult a gyógyszere rendesen,de annak is aki ilyen-olyan mondvacsinált okok miatt megveszi bármelyik készüléket aranyáron.Nyilván lesz ilyen ember,azért is adják ennyiért.Én 7 éve használok iPhone-t,jelenleg egy 6s-t,de marhára nem érzem azt,hogy váltanom kellene,főleg nem olyan készülékekre amiket most kiadott az Apple.

  26. Köszi, egymás mellett valóban látvànyos, de még mindig nem villám.

  27. És elforditva is müködik a Face ID?

  28. Engem jobban erdekelne a csinos holgy a kepeken, mint a telefon :wink: Szerinten igy egyben erne meg a keszulek ezt az aranyarat.

  29. Megnéztem, és amcsiknál Xs 64gb 999 dollár, németeknél 960euro áfa nélkül.
    Átszámolva a 999 dollár csak 865 euro(ubs-nél váltva). Úgyhogy a direkt átváltás se olyan jó. Ök 1:1 ben váltják 1:0,865 helyett. Elég “óvatósak” az árfolyamkockázat miatt. De nem tudom, hogy az Apcom most már nem direkt váltja a dollárt forintra? Vagy ők euroban veszik?Vagy csak az app storeban meg az itunesban forintositott az apple? A legjobb lenne dollárban az ár :slight_smile:

  30. Avatar for gunar gunar says:

    Hát én csak azt tudom hogy kifejezetten adott EU-s országok képviseleti árait néztem és abból a Hanifa change váltásával számoltam, s így jött ki a kb20-30e -s ártöbblet nálunk, ami nem hinném hogy sok a forint értékéből kiindulva. Persze brutto árakat számolva.

  31. Avatar for mrisz mrisz says:

    Sziasztok ! Szerintem nem lett gyorsabb a nyitas az X hez kepest , csak lassitottak softveresen , hogy gyorsabbnak tunjon . Nekem egy eve x em van es minden egyes frissitessel egyre lassabb lett most kb minden 5. alkalommal van , hogy 2-3 masodpercet is gondolkodik a nyitason ! Tanulsag : barki barmit mondd ez tuti direkt belenyulas ahogy anno az aksilassitasos balhe es most mindenki örőm és bodottááá! Jujj de jobb hu de gyorsabb stb . Feltettem a 12 es frissitest , egy dolgot csinaltak amit eszre vettem semmi mast , hogy vegre a bezarast visszacsinaltak feltolasra nem kell vegre ugy erintve tartanom mig megjelenik az x a bezarashoz rajottek mekkora baromsag volt !  fun vagyok elejetol kezdve mindig csak  cuccaim voltak vannak de ez egyre gyengebb evrol evre !!!

  32. Avatar for mrisz mrisz says:

    A dollar ara is netto :wink: plussz 7% afat dobj ra !

  33. igen🤦🏻‍♂️

  34. Avatar for mgabi mgabi says:

    Sziasztok,

    Szerintem nem kell mindenképp XS Maxra váltani Plus készülékről. Nekem 6 és 7 Plus volt 4 évig, tegnaptól XS van. A kijelző így is nagyobb (na jó, hosszabb) de a készülék kisebb, ami inkább előny, ha, mint nálam is, sokszor külső helyszíneken kell magamnál tartani a telefont. Nyáron még rosszabb, mert csak a farzseb marad…
    Az árazásról meg annyit, hogy 2011-ben a 140.000Ft is nagyon soknak tűnt egy 4-esért, most a 400k már elképesztő, viszont a szolgáltató által kínált részletfizetés, céges szinten elenyésző tétel a havi kiadások között. Ezért nem feltétlenül hülye, aki most ilyen készüléket vesz… :wink:

  35. Avatar for losy losy says:

    Komoly 400e+ Ft-ért a füles 1x használatos papír tartója, megdöbbentem. :open_mouth:

  36. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    mert az nem tartó, hanem csak csomagolás. régóta nem jár tartó mellé.

  37. Avatar for Czo Czo says:

    Az iPhone 7-tol kezdve nem jart melle a tarto. Azota “kornyezetbarat csomagolas” van csak a dobozban.

  38. Avatar for losy losy says:

    6s-em cseréltem Xs-re, ahhoz még műanyag volt. Ezzel az erővel össze is lehetne drótozni a fülest.

  39. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    vagy ki is lehetne hagyni a dobozból, levonva a készülék árából, és majd a vásárló megveszi az újrafeldolgozott papírból készült dobozkával a fülest külön, ha szüksége van rá. csak akkor mindmeghalunk lenne.

  40. Avatar for Czo Czo says:

    Ekkor nyilvan :smiley: Igy lesz egy ujabb fulesem, amit bedobok a fiokba a masik ketto lightninges fules melle. Igaz, jack-lightning atalakitot mar nem adnak, abbol legalabb nem lesz egy ujabb a fiokban.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Czo Avatar for mightymo3 Avatar for mgabi Avatar for Raveman Avatar for rihekopo79 Avatar for Szifon Avatar for losy Avatar for mrisz Avatar for dcsatlos Avatar for Tanba Avatar for Mucako Avatar for AppleFan Avatar for pAnk Avatar for mremil Avatar for kleinguru Avatar for Jadeye Avatar for ef-dani Avatar for gunar Avatar for SzifonAdmin Avatar for 83miki83

Népszerű hozzászólások

  1. Korrekt cikk, köszi :slight_smile:

  2. Korrekt lett, a végén pedig megfelelő kövekeztetès! Ez a generáció nagyon gyenge lett.

  3. Avatar for gunar gunar says:

    Nem vágom igazán mi is van a hazai árazással???
    A német apple 1149€-t kér az osztrák pont ennyit, az angol meg 999Ł-ot ezek kb 20-30e-rel olcsóbbak mint a hazai árak. Kérnék magyarázatot mi is van a hazai árakkal? Persze nem a hazai fizetésekhez van igazítva, de nem az ára sok nálunk, hanem a fizetések kevesek zömmel.
    Egy sima vendégmunkás a sógoroknál 1500€-t keres alapból ha még nem ment feljebb amióta kint jártam. Abból sem tűnik soknak.
    Amugy a bemutatón vmi olyan is elhangzott ha jól emléxem, hogy a kijelző tán 60%-kal szebb lett, v vmi hasonló.Akkor azzal mostanra mi lett?

  4. Avatar for gunar gunar says:

    Miért is lett gyenge ez a generáció? Akinek X-e van annak nem feltétlenül éri meg váltani, aki meg régebbiről vált az meg értelemszerűen nem fog egy éves vasat venni, csak ha nincsen az újra pénze. Itt nem csak arra gondolok, hogy mindig a legújabb kell, hanem miért is venne vki régit mikor kint az új és azért pár dologban van előrelépés, pont mint szokott az S modellek esetén eddig.

  5. A cikkel ellentétben a külföldi tesztek azt említik, hogy tartalom ugyan annyi fér ki a xs maxra, mint a simára (xs). Nyilván nagyítva. Tehát aki a plusz modellek valamelyikéről vált, akkor az számoljon azzal, hogy olyan mintha X-re váltana (képernyő tartalmat tekintve).

  6. Mert az appok még nem frissültek azért. Nyilván több tartalom fér majd ki, ha végre frissül mondjuk a Facebook vagy az Instagram

  7. Mert egyszerűen más színek és egy picit fejlettebb kamera meg proci! Ez igy szerintem gyenge!

  8. Avatar for gunar gunar says:

    Pont erről írtam, hogy eddig is csak ennyik változtak a ráncfelvarrott S jelzésű modelleknél, a proci és 1-2 apróság. Nem értem mit is vártak egy S-es modell esetén, akiknek ez kevés, hiszen S -es modell, ezért is maradt meg gondolom az X előtte és nem lett 9 ami logikus lett volna.

  9. a X nem kapta meg a melysegelesseg(!) allitast?!
    hardverikeg tudna? vagy csak az A12 tudna…?!

  10. afa
    gyenge forint

  11. en a 7-et x-re cserelem…
    sztem ez esszeru es gazdasagos;
    eloszor xr-t neztem ki, de az gyengebb… csak a proci ujabb, de cserebe +100000.- (kb.)
    :wink:

  12. Avatar for pAnk pAnk says:

    Azért az megállapítható, hogy beltéri fényviszonyok mellett az X nem jó, az XS pedig rossz képeket csinál.

  13. Avatar for mremil mremil says:

    Ezek az árak vicc kategória.
    Már az X-et is sokalltam.

  14. Avatar for gunar gunar says:

    Az attól is függ hogy mennyiért tudod az X-et, mert ha olcsón akkor is 240e táján mozog és ki tudja milyen garival, hát én inkább kihozom a T-től kamatmentesen és mivel az üzletiben tutira ott is maradok ameddig az jó ergo nem áll benne egy vasam sem többe sem kerül mint máshol, amit meg nem benne tárolok azt elköltöm másra így kari előtt. Gondolkodtam én is az X-et 240e-ért de az újabb mégis csak újabb, gondolom 2 évet kihúz ha jövőre nem dobnak vmi nagyon hűhát.

  15. van az 200, sot jovo heten meg lejjebb megy…
    (igaz a 7 ara is… :wink:)

  16. Face ID tényleg gyorsabb lett?

  17. igen, csinaltam videot is, de baromi elfelejtettem betenni :slight_smile: Mondjuk nem sokkal.

  18. Avatar for Mucako Mucako says:

    Az itthoni magas áfa egyrészt, de ami sokkal meghatározóbb, az az adattárolókra kivetett, szellemi tulajdonnal összefüggő jogdíj. A telefonod háttértárján jó eséllyel szerzői jogdíjköteles tartalmakat fogsz tárolni, pl zenék, filmek, alkalmazások. Az teljesen mellékes, ha egyébként te szépen, legálisan megveszed itunesban ezeket, mert nem lehet mindenki minden megabájtját ellenőrizni. Ezért jól megadóztatják inkább az összes adattárolót itthon, cserébe eltekintenek a torrentezés, kalózkodás alól országszerte.

  19. Az Artisjus nem drága. Mobiloknál 4788Ft 64GB felett.
    Az Áfa a baj, a gyenge forint, meg az, hogy az Apple elég vastagon számolja az árfolyamkockázatot akkor is amikor usd-eur váltást csinálja, meg akkor is amikor az eur-huf váltást.

  20. Avatar for gunar gunar says:

    Ember nem olvasol? Írtam a kinti árakat és ahhoz képest 20-30e-rel vagyunk drágábbak, az nem áfa hanem rosszabb a forintunk mint pl az € v a Ł még rohadt tolvaj banda által kitalált artisjus féle kamu és jogtalan szarság, aminek a betartását ők sem csinálják kifelé, mint ahogy volt róla 1x a rádióban riport (Görbe Nóra nem kapott semmit az x-edszerre levetített Linda sorozat után, hanem be akarták nyelni, mert neki kellett volna jelezni az igényt erre! HOGYAN!!! Ha nem nézi a tv-t és nem tud róla akkor nem is kapja meg, hanem zsebre teszik egy idő után??? Ahelyett hogy szétosztanák a többi szereplő között v mit tudom én, de nehogy már a zsebüket gazdagítsa! Erre mondom én hogy TOLVAJ dolog az az adó! IS )

  21. Avatar for Tanba Tanba says:

    Jó a cikk. Emlitsetek meg mindenképpen a RÁM növekedést, sokat fog számítani. En csak év elején fogok váltani X-ről XsMax-ra, de már most tudom mennyit számít az a plusz egy giga. :wink:

  22. Avatar for gunar gunar says:

    Mert nem rögtön dollárból váltanak hanem előbb eurora? Ez miért is van így? Nincs itt vki aki szakember ebben?
    Adjon már erre vmi “értelmes indokot” ha lehet.

  23. Avatar for Czo Czo says:

    Az Apple Irorszagban rendelkezik egy logisztikai kozponttal, ahonnan a magyar piacot is koordinaljak. Ennek kovetkezteben az Irorszagi kozpontbol Euroert tud a magyar importor/kereskedo termeket vasarolni. Ha euronk lenne, akkor kimaradna az EUR-HUF valtas. Szerintem ha a magyar gazdasag egy Anglia vagy Nemetorszag szintu es meretu felvevopiaccal rendelkezne, kiszamithato stabilitassal, akkor az EUR ki is maradna es kozvetlenul foglalkoznanak az orszaggal (tehat tulajdonkeppen USD-ert vasarolnanak a magyar importorok).

  24. Avatar for gunar gunar says:

    Köszi! Bár nem vagyok pap, de holtig tanulok!:+1:

  25. Szerintem 2018-ban olyan (csúcs)telefont kiadni amiben lcd kijelző van,és 300.000 ft.-!!!..ez vicc kategória.Az Apple-nek elgurult a gyógyszere rendesen,de annak is aki ilyen-olyan mondvacsinált okok miatt megveszi bármelyik készüléket aranyáron.Nyilván lesz ilyen ember,azért is adják ennyiért.Én 7 éve használok iPhone-t,jelenleg egy 6s-t,de marhára nem érzem azt,hogy váltanom kellene,főleg nem olyan készülékekre amiket most kiadott az Apple.

  26. Köszi, egymás mellett valóban látvànyos, de még mindig nem villám.

  27. És elforditva is müködik a Face ID?

  28. Engem jobban erdekelne a csinos holgy a kepeken, mint a telefon :wink: Szerinten igy egyben erne meg a keszulek ezt az aranyarat.

  29. Megnéztem, és amcsiknál Xs 64gb 999 dollár, németeknél 960euro áfa nélkül.
    Átszámolva a 999 dollár csak 865 euro(ubs-nél váltva). Úgyhogy a direkt átváltás se olyan jó. Ök 1:1 ben váltják 1:0,865 helyett. Elég “óvatósak” az árfolyamkockázat miatt. De nem tudom, hogy az Apcom most már nem direkt váltja a dollárt forintra? Vagy ők euroban veszik?Vagy csak az app storeban meg az itunesban forintositott az apple? A legjobb lenne dollárban az ár :slight_smile:

  30. Avatar for gunar gunar says:

    Hát én csak azt tudom hogy kifejezetten adott EU-s országok képviseleti árait néztem és abból a Hanifa change váltásával számoltam, s így jött ki a kb20-30e -s ártöbblet nálunk, ami nem hinném hogy sok a forint értékéből kiindulva. Persze brutto árakat számolva.

  31. Avatar for mrisz mrisz says:

    Sziasztok ! Szerintem nem lett gyorsabb a nyitas az X hez kepest , csak lassitottak softveresen , hogy gyorsabbnak tunjon . Nekem egy eve x em van es minden egyes frissitessel egyre lassabb lett most kb minden 5. alkalommal van , hogy 2-3 masodpercet is gondolkodik a nyitason ! Tanulsag : barki barmit mondd ez tuti direkt belenyulas ahogy anno az aksilassitasos balhe es most mindenki örőm és bodottááá! Jujj de jobb hu de gyorsabb stb . Feltettem a 12 es frissitest , egy dolgot csinaltak amit eszre vettem semmi mast , hogy vegre a bezarast visszacsinaltak feltolasra nem kell vegre ugy erintve tartanom mig megjelenik az x a bezarashoz rajottek mekkora baromsag volt !  fun vagyok elejetol kezdve mindig csak  cuccaim voltak vannak de ez egyre gyengebb evrol evre !!!

  32. Avatar for mrisz mrisz says:

    A dollar ara is netto :wink: plussz 7% afat dobj ra !

  33. igen🤦🏻‍♂️

  34. Avatar for mgabi mgabi says:

    Sziasztok,

    Szerintem nem kell mindenképp XS Maxra váltani Plus készülékről. Nekem 6 és 7 Plus volt 4 évig, tegnaptól XS van. A kijelző így is nagyobb (na jó, hosszabb) de a készülék kisebb, ami inkább előny, ha, mint nálam is, sokszor külső helyszíneken kell magamnál tartani a telefont. Nyáron még rosszabb, mert csak a farzseb marad…
    Az árazásról meg annyit, hogy 2011-ben a 140.000Ft is nagyon soknak tűnt egy 4-esért, most a 400k már elképesztő, viszont a szolgáltató által kínált részletfizetés, céges szinten elenyésző tétel a havi kiadások között. Ezért nem feltétlenül hülye, aki most ilyen készüléket vesz… :wink:

  35. Avatar for losy losy says:

    Komoly 400e+ Ft-ért a füles 1x használatos papír tartója, megdöbbentem. :open_mouth:

  36. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    mert az nem tartó, hanem csak csomagolás. régóta nem jár tartó mellé.

  37. Avatar for Czo Czo says:

    Az iPhone 7-tol kezdve nem jart melle a tarto. Azota “kornyezetbarat csomagolas” van csak a dobozban.

  38. Avatar for losy losy says:

    6s-em cseréltem Xs-re, ahhoz még műanyag volt. Ezzel az erővel össze is lehetne drótozni a fülest.

  39. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    vagy ki is lehetne hagyni a dobozból, levonva a készülék árából, és majd a vásárló megveszi az újrafeldolgozott papírból készült dobozkával a fülest külön, ha szüksége van rá. csak akkor mindmeghalunk lenne.

  40. Avatar for Czo Czo says:

    Ekkor nyilvan :smiley: Igy lesz egy ujabb fulesem, amit bedobok a fiokba a masik ketto lightninges fules melle. Igaz, jack-lightning atalakitot mar nem adnak, abbol legalabb nem lesz egy ujabb a fiokban.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Czo Avatar for mightymo3 Avatar for mgabi Avatar for Raveman Avatar for rihekopo79 Avatar for Szifon Avatar for losy Avatar for mrisz Avatar for dcsatlos Avatar for Tanba Avatar for Mucako Avatar for AppleFan Avatar for pAnk Avatar for mremil Avatar for kleinguru Avatar for Jadeye Avatar for ef-dani Avatar for gunar Avatar for SzifonAdmin Avatar for 83miki83