fbpx Skip to content

A mai eseményen az Apple bemutatta az iPhone XS, iPhone XS Max és iPhone XR készülékeket.

Az új készülékek mindegyike már Face ID-s, így az Apple nyugdíjazta a Touch ID-t az iPhone-ok esetén, de frissített kamerát, A12 Bionic processzort is kaptak, csak hogy a legfontosabb újdonságokat említsük. De nézzük meg részletesen, mit is ír róluk az Apple a termékoldalon!

iPhone XS – Nagypály­ások

Super Retina két méretben, amiből az egyik az eddigi legnagyobb iPhone‑kijelző. Még gyorsabb Face ID és a legokosabb, legerősebb okostelefonchip. Plusz egy innovatív duplakamera-rendszer. Az iPhone XS mindaz, amiért az iPhone-t eddig is imádtad. Most a csúcsra pörgetve. (Apple.hu)

Csúcsminőségű alapanyagok.

A legellenállóbb üveg okostelefonon. Gyönyörű új aranyszínű bevonat, mely atomi szintű eljárással készül. Precíziós kialakítású, rozsdamentes nemesacél szegélyek. És magasabb szintű, IP68-as víz- és porállóság.

Rozsdamentes nemesacél. A tökéletesen illeszkedő, masszív szegélyeket az Apple saját fejlesztésű speciális fémötvözetéből készítik háromféle különböző bevonattal.

Gyorsabb vezeték nélküli töltés. Az iPhone XS az üveg hátlapnak köszönhetően vezeték nélkül tölthető, ráadásul az iPhone X‑nél gyorsabban.

PVD-színezés. Az aranyszínű és asztroszürke modellek rozsdamentesacél szegélyei fizikai gőzfázisú leválasztásos eljárással nyerik el az üveggel gyönyörűen harmonizáló árnyalatukat és fémesen tükröződő felületüket.

Intelligens A12 Bionic chip

A legintelligensebb és legerősebb okostelefonchip új generációs Neural Engine‑nel felturbózva. Az eredmény: lenyűgöző AR‑élmény, Mélységállítás funkcióval finomítható, lélegzetelállítóan szép portrék és egy telefon, amivel minden hihetetlenül gyorsan és simán megy.

 • Akár 50%-kal gyorsabb grafikus teljesítmény
 • Akár 15%-kal gyorsabb nagy teljesítményű magok
 • 8 magos Neural Engine motor
 • Tökéletesített képjelfeldolgozó processzor
 • Fejlett teljesítmény­szabályzó

Innovatív duplakamera-rendszer

Az innovatív érzékelő, a képjelfeldolgozó processzor és a Neural Engine egyesített erejével minden eddiginél elképesztőbb fotókat készíthetünk.

Smart HDR. Az új másodlagos képrétegek, a gyorsabb érzékelő és a szupererős A12 Bionic chip jóvoltából a fotóink fényes és árnyékos területei egyaránt részlet­gazdagabbak lesznek.

 

Megnövelt méretű és színmélységű képpontok. Az új érzékelővel a képek élet­hűbbek, a színek pontosabbak, a gyenge fény­viszonyok között készült felvételek pedig zajmentesebbek lesznek.

 

Továbbfejlesztett bokeh effekt. A kifinomult háttérelmosódásnak köszönhetően még profibb fotókat készíthetünk Portré módban.

Új Mélységállítás funkció. Már utólag is módosíthatjuk kész portréink mélység­élességét.

12 megapixeles dupla kamera a hátlapon:

 • ƒ/1,8‑as fényrekeszű nagylátószögű objektív
 • ƒ/2,4‑es fényrekeszű teleobjektív
 • 2x gyorsabb érzékelő
 • Smart HDR minden fotóhoz
 • Portré mód mélységállítás funkcióval
 • 4K‑s videó akár 60 képkocka/s sebességgel

TrueDepth kamera:

 • ƒ/2,2-es fényrekeszű nagylátószögű objektív
 • Portré mód mélységállítás funkcióval
 • 1080p felbontású HD-videó akár 60 képkocka/s sebességgel

LTE-Advanced

Az iPhone XS csatlakozni tud a korszerű, szupergyors letöltést biztosító 4G/LTE-Advanced hálózatokra. És akár 512 GB tárhelye is lehet, amivel az eddigi legnagyobb kapacitású (és árú… –a szerk.) iPhone-ná lép elő.

Új antenna-csíkok

Az Apple ugyan nem ejtett róla egy szót sem a keynote-on, de a szemfüleseknek feltűnhetett, hogy az antennarendszer miatt a készülék rozsdamentesacél szegélyeit még tovább darabolta a cég az iPhone XS és XS Max esetén. Az eddigi négy vágás helyett immár hat található a készülékház oldalán: a megszokott osztások mellett a készülék felső és alsó éle is kapott egy-egy csíkot.

Dual SIM támogatás

Az iPhone XS és XS Max készülékek a DSDS (Dual SIM Dual Standby) támogatásával egy fizikai SIM-kártyát és egy beépített eSIM-et is kezelnek. Ténylegesen dupla SIM-kártya kizárólag a kínai piacra szánt modellekben lesz, mert Kínában nem elérhető az eSIM!

IP68 vízállóság

Az iPhone XS és az iPhone XS Max por-, csepp- és vízálló! A készülékek az IEC 60529 szabvány szerint IP68-as besorolásúak, tehát legfeljebb 2 méteres mélységig és legfeljebb 30 percig meríthetők vízbe. A por-, a csepp- és a vízállóság mértéke nem állandó jellemző. A készülék ellenálló képessége a természetes elhasználódás eredményeként csökkenhet. Az iPhone-t nedves állapotban tilos tölteni. A használati útmutató írja le, hogyan kell megtisztítani és megszárítani a készüléket. A folyadékok okozta károkra a jótállás nem érvényes.

iPhone XR – Mindenben nagyot villant

A vadonatúj Liquid Retina az iparág legfejlettebb LCD-kijel­zője. Még gyorsabb Face ID. Az eddigi legokosabb, legerősebb okos­telefonchip. És egy innovatív kamerarendszer. iPhone XR. Gyönyörű – bárhonnan is nézzük. (Apple.hu)

A Liquid Retina színre lép

Az iPhone XR új kijel­zője a legfejlettebb LCD-kijel­ző az iparágban. Az innovatív háttérvilágításnak köszönhetően még a sarkokat is kitölti, így valósághű színekben láthatunk mindent a kijelző egyik szélétől a másikig.

 • Az eddigi legnagyobb, 6,1 hüvelykes LCD-kijel­ző iPhone-on
 • Az iparág legvaló­sághűbb színei
 • Széles színtartomány
 • True Tone
 • Felébresztés koppintással

Csúcsminőségű alapanyagok

A leg­ellenállóbb üveg előlap okos­telefonon. Precízen megmunkált, űrtechnológiai minőségű alumíniumból készült oldalszegély. Porálló és vízlepergető. Hat fantasztikus új bevonat: fehér, fekete, kék, sárga, korall, PRODUCT(RED).

Hétrétegű színezés. Az üveg hátlap szemet gyönyörködtető bevonata olyan fejlett eljárással készül, amellyel csodaszép, telt színek állíthatók elő.

Űrtechnológiai minőségű alumíniumszegély. Az oldalszegélyt az Apple saját fejlesztésű speciális fémötvözetéből készítik, és precíz megmunkálás után eloxálással alakítják ki rajta az üveg hátlap színéhez tökéletesen illő bevonatot.

Vezeték nélküli töltés

Az iPhone XR az üveg hátlapnak köszönhetően egyszerűen, vezeték nélkül tölthető. Itt az XS-szel ellentétben az Apple nem említ gyorsabb töltést.

Innovatív kamera

A hátlapi kameraként az iPhone XR az iPhone XS modellek széleslátószögű modulját kapta meg, annak összes tulajdonságával (kivéve ugye értelemszerűen a dupla kamera második, teleobjektíves moduljára vonatkozóakat).

Az előlapi TrueDepth kamera is megegyezik a “nagytestvérekével”.

IP67-védettség

Az iPhone XR porálló, cseppálló és vízlepergető, de nem olyan szinten vízálló, mint az IP68-as védettségű iPhone XS és XS Max. A készülék az IEC 60529 szabvány szerint IP67-es besorolású, tehát legfeljebb 1 méteres mélységig és legfeljebb 30 percig meríthető vízbe. A por-, a csepp- és a vízállóság mértéke nem állandó jellemző. A készülék ellenálló képessége a természetes elhasználódás eredményeként csökkenhet. Az iPhone-t nedves állapotban tilos tölteni. A használati útmutató írja le, hogyan kell megtisztítani és megszárítani a készüléket. A folyadékok okozta károkra a jótállás nem érvényes.

Hazai iPhone XS és iPhone XR árak, megjelenés

Az iPhone XS esetén ilyen árakkal kell számoljunk:

 • 64GB: 399 990Ft
 • 256GB: 459 990Ft
 • 512GB: 537 990Ft

Az iPhone XS Max lett a legdrágább modell, amiért ismét mélyen a zsebünkbe kell majd nyúlni:

 • 64GB: 439 990Ft
 • 256GB: 499 990Ft
 • 512GB: 577 990Ft

Az iPhone XR esetén pedig ezekkel:

 • 64GB: 299 990Ft
 • 128GB: 319 990Ft
 • 256GB: 359 990Ft

Az iPhone XS és XS Max készülékek szeptember 28-tól lesznek megvásárolhatók a második körös országokban, amibe hazánk idén is beletartozik. (Az első körös országokban az előrendelés 14-én indul, és 21-étől érhetőek el a készülékek.)

Az iPhone XR esetén október 19-én indul az előrendelés, és október 26-ától kaphatóak még hazánkban is.

A készülékek továbbra is 5W-os hálózati adapterrel, USB-A – Lightning-kábellel, és Lightning-csatlakozós EarPods-zal érkeznek, tehát sem USB-C-s kábel, sem ahhoz tartozó hálózati adapter nem jár melléjük.

Összegezve

Mi úgy gondoljuk, hogy iPhone X-ről nem feltétlen érdemes váltani iPhone XS-re, de régebbi készülékekről, és ha nem ragaszkodunk a Touch ID-hoz, megfontolható lehet a frissítés.

Az iPhone XR egy jó készülék lett, de ott az árszabás az, ami eléggé drágára sikerült.

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.