fbpx Skip to content

A mai eseményen az Apple bemutatta az iPhone XS, iPhone XS Max és iPhone XR készülékeket.

Az új készülékek mindegyike már Face ID-s, így az Apple nyugdíjazta a Touch ID-t az iPhone-ok esetén, de frissített kamerát, A12 Bionic processzort is kaptak, csak hogy a legfontosabb újdonságokat említsük. De nézzük meg részletesen, mit is ír róluk az Apple a termékoldalon!

iPhone XS – Nagypály­ások

Super Retina két méretben, amiből az egyik az eddigi legnagyobb iPhone‑kijelző. Még gyorsabb Face ID és a legokosabb, legerősebb okostelefonchip. Plusz egy innovatív duplakamera-rendszer. Az iPhone XS mindaz, amiért az iPhone-t eddig is imádtad. Most a csúcsra pörgetve. (Apple.hu)

Csúcsminőségű alapanyagok.

A legellenállóbb üveg okostelefonon. Gyönyörű új aranyszínű bevonat, mely atomi szintű eljárással készül. Precíziós kialakítású, rozsdamentes nemesacél szegélyek. És magasabb szintű, IP68-as víz- és porállóság.

Rozsdamentes nemesacél. A tökéletesen illeszkedő, masszív szegélyeket az Apple saját fejlesztésű speciális fémötvözetéből készítik háromféle különböző bevonattal.

Gyorsabb vezeték nélküli töltés. Az iPhone XS az üveg hátlapnak köszönhetően vezeték nélkül tölthető, ráadásul az iPhone X‑nél gyorsabban.

PVD-színezés. Az aranyszínű és asztroszürke modellek rozsdamentesacél szegélyei fizikai gőzfázisú leválasztásos eljárással nyerik el az üveggel gyönyörűen harmonizáló árnyalatukat és fémesen tükröződő felületüket.

Intelligens A12 Bionic chip

A legintelligensebb és legerősebb okostelefonchip új generációs Neural Engine‑nel felturbózva. Az eredmény: lenyűgöző AR‑élmény, Mélységállítás funkcióval finomítható, lélegzetelállítóan szép portrék és egy telefon, amivel minden hihetetlenül gyorsan és simán megy.

  • Akár 50%-kal gyorsabb grafikus teljesítmény
  • Akár 15%-kal gyorsabb nagy teljesítményű magok
  • 8 magos Neural Engine motor
  • Tökéletesített képjelfeldolgozó processzor
  • Fejlett teljesítmény­szabályzó

Innovatív duplakamera-rendszer

Az innovatív érzékelő, a képjelfeldolgozó processzor és a Neural Engine egyesített erejével minden eddiginél elképesztőbb fotókat készíthetünk.

Smart HDR. Az új másodlagos képrétegek, a gyorsabb érzékelő és a szupererős A12 Bionic chip jóvoltából a fotóink fényes és árnyékos területei egyaránt részlet­gazdagabbak lesznek.

 

Megnövelt méretű és színmélységű képpontok. Az új érzékelővel a képek élet­hűbbek, a színek pontosabbak, a gyenge fény­viszonyok között készült felvételek pedig zajmentesebbek lesznek.

 

Továbbfejlesztett bokeh effekt. A kifinomult háttérelmosódásnak köszönhetően még profibb fotókat készíthetünk Portré módban.

Új Mélységállítás funkció. Már utólag is módosíthatjuk kész portréink mélység­élességét.

12 megapixeles dupla kamera a hátlapon:

  • ƒ/1,8‑as fényrekeszű nagylátószögű objektív
  • ƒ/2,4‑es fényrekeszű teleobjektív
  • 2x gyorsabb érzékelő
  • Smart HDR minden fotóhoz
  • Portré mód mélységállítás funkcióval
  • 4K‑s videó akár 60 képkocka/s sebességgel

TrueDepth kamera:

  • ƒ/2,2-es fényrekeszű nagylátószögű objektív
  • Portré mód mélységállítás funkcióval
  • 1080p felbontású HD-videó akár 60 képkocka/s sebességgel

LTE-Advanced

Az iPhone XS csatlakozni tud a korszerű, szupergyors letöltést biztosító 4G/LTE-Advanced hálózatokra. És akár 512 GB tárhelye is lehet, amivel az eddigi legnagyobb kapacitású (és árú… –a szerk.) iPhone-ná lép elő.

Új antenna-csíkok

Az Apple ugyan nem ejtett róla egy szót sem a keynote-on, de a szemfüleseknek feltűnhetett, hogy az antennarendszer miatt a készülék rozsdamentesacél szegélyeit még tovább darabolta a cég az iPhone XS és XS Max esetén. Az eddigi négy vágás helyett immár hat található a készülékház oldalán: a megszokott osztások mellett a készülék felső és alsó éle is kapott egy-egy csíkot.

Dual SIM támogatás

Az iPhone XS és XS Max készülékek a DSDS (Dual SIM Dual Standby) támogatásával egy fizikai SIM-kártyát és egy beépített eSIM-et is kezelnek. Ténylegesen dupla SIM-kártya kizárólag a kínai piacra szánt modellekben lesz, mert Kínában nem elérhető az eSIM!

IP68 vízállóság

Az iPhone XS és az iPhone XS Max por-, csepp- és vízálló! A készülékek az IEC 60529 szabvány szerint IP68-as besorolásúak, tehát legfeljebb 2 méteres mélységig és legfeljebb 30 percig meríthetők vízbe. A por-, a csepp- és a vízállóság mértéke nem állandó jellemző. A készülék ellenálló képessége a természetes elhasználódás eredményeként csökkenhet. Az iPhone-t nedves állapotban tilos tölteni. A használati útmutató írja le, hogyan kell megtisztítani és megszárítani a készüléket. A folyadékok okozta károkra a jótállás nem érvényes.

iPhone XR – Mindenben nagyot villant

A vadonatúj Liquid Retina az iparág legfejlettebb LCD-kijel­zője. Még gyorsabb Face ID. Az eddigi legokosabb, legerősebb okos­telefonchip. És egy innovatív kamerarendszer. iPhone XR. Gyönyörű – bárhonnan is nézzük. (Apple.hu)

A Liquid Retina színre lép

Az iPhone XR új kijel­zője a legfejlettebb LCD-kijel­ző az iparágban. Az innovatív háttérvilágításnak köszönhetően még a sarkokat is kitölti, így valósághű színekben láthatunk mindent a kijelző egyik szélétől a másikig.

  • Az eddigi legnagyobb, 6,1 hüvelykes LCD-kijel­ző iPhone-on
  • Az iparág legvaló­sághűbb színei
  • Széles színtartomány
  • True Tone
  • Felébresztés koppintással

Csúcsminőségű alapanyagok

A leg­ellenállóbb üveg előlap okos­telefonon. Precízen megmunkált, űrtechnológiai minőségű alumíniumból készült oldalszegély. Porálló és vízlepergető. Hat fantasztikus új bevonat: fehér, fekete, kék, sárga, korall, PRODUCT(RED).

Hétrétegű színezés. Az üveg hátlap szemet gyönyörködtető bevonata olyan fejlett eljárással készül, amellyel csodaszép, telt színek állíthatók elő.

Űrtechnológiai minőségű alumíniumszegély. Az oldalszegélyt az Apple saját fejlesztésű speciális fémötvözetéből készítik, és precíz megmunkálás után eloxálással alakítják ki rajta az üveg hátlap színéhez tökéletesen illő bevonatot.

Vezeték nélküli töltés

Az iPhone XR az üveg hátlapnak köszönhetően egyszerűen, vezeték nélkül tölthető. Itt az XS-szel ellentétben az Apple nem említ gyorsabb töltést.

Innovatív kamera

A hátlapi kameraként az iPhone XR az iPhone XS modellek széleslátószögű modulját kapta meg, annak összes tulajdonságával (kivéve ugye értelemszerűen a dupla kamera második, teleobjektíves moduljára vonatkozóakat).

Az előlapi TrueDepth kamera is megegyezik a “nagytestvérekével”.

IP67-védettség

Az iPhone XR porálló, cseppálló és vízlepergető, de nem olyan szinten vízálló, mint az IP68-as védettségű iPhone XS és XS Max. A készülék az IEC 60529 szabvány szerint IP67-es besorolású, tehát legfeljebb 1 méteres mélységig és legfeljebb 30 percig meríthető vízbe. A por-, a csepp- és a vízállóság mértéke nem állandó jellemző. A készülék ellenálló képessége a természetes elhasználódás eredményeként csökkenhet. Az iPhone-t nedves állapotban tilos tölteni. A használati útmutató írja le, hogyan kell megtisztítani és megszárítani a készüléket. A folyadékok okozta károkra a jótállás nem érvényes.

Hazai iPhone XS és iPhone XR árak, megjelenés

Az iPhone XS esetén ilyen árakkal kell számoljunk:

  • 64GB: 399 990Ft
  • 256GB: 459 990Ft
  • 512GB: 537 990Ft

Az iPhone XS Max lett a legdrágább modell, amiért ismét mélyen a zsebünkbe kell majd nyúlni:

  • 64GB: 439 990Ft
  • 256GB: 499 990Ft
  • 512GB: 577 990Ft

Az iPhone XR esetén pedig ezekkel:

  • 64GB: 299 990Ft
  • 128GB: 319 990Ft
  • 256GB: 359 990Ft

Az iPhone XS és XS Max készülékek szeptember 28-tól lesznek megvásárolhatók a második körös országokban, amibe hazánk idén is beletartozik. (Az első körös országokban az előrendelés 14-én indul, és 21-étől érhetőek el a készülékek.)

Az iPhone XR esetén október 19-én indul az előrendelés, és október 26-ától kaphatóak még hazánkban is.

A készülékek továbbra is 5W-os hálózati adapterrel, USB-A – Lightning-kábellel, és Lightning-csatlakozós EarPods-zal érkeznek, tehát sem USB-C-s kábel, sem ahhoz tartozó hálózati adapter nem jár melléjük.

Összegezve

Mi úgy gondoljuk, hogy iPhone X-ről nem feltétlen érdemes váltani iPhone XS-re, de régebbi készülékekről, és ha nem ragaszkodunk a Touch ID-hoz, megfontolható lehet a frissítés.

Az iPhone XR egy jó készülék lett, de ott az árszabás az, ami eléggé drágára sikerült.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Említeném az Apple magyar oldalát: “Mindenben nagyot villant.”, de legfőképpen az árakban. :smile:

  2. 578.000-ezerért telefon, 300.000 lett a belépő modell ára???
    Most már én is azt mondom, hogy elgurult az a bizonyos gyógyszer :frowning:

  3. Én szerintem még úgy 4-5 évig maradok a 8 Plus-nál, aztán váltok valami kínai droidra, nekem ez lesz az utcsó Apple telefonom, az tuti.

  4. Talán a 8 Plus volt 300k eddig? (nekem az van) Most az alap modell ennyi… nagyon beteg árak… tavaly mikor mindenki az árakon volt kiakadva (X) , akkor aki védte azt mondta hogy “nyugi! ez jubileumi modell, azért ennyi, nem kell támadni az apple-t!” na és akkor most mivan? megint valami jubileumi modellek jelentek meg? Szerintem ez csak igényfelmérés volt tavaly … el tudunk adni 400+ért telefont? El. Jó akkor idén is így lesz. Nagyon tetszene az X[s] de 400ért nem veszek telefont.

  5. Idén tényleg nem váltok, marad a X. (vagyis úgy tervezem) Érdekes, hogy a X-el nem hasonlitották az új készülékeket. Csak a 8plussal. Le is került a polcról.

  6. Én biztos nem vagyok vevő rá.4coll nekem tökéletes bár örültem volna egy se2 nek :neutral_face:

  7. Teaser jo lenne, de az ara… egy X-nel nem tudom jobb-e…(?)

  8. Sziasztok! A ram mérete maradt 3gb, mint az x ben?

  9. Avatar for pAnk pAnk says:

    Az XS Max nagyon jó lett, egy 512Gb-os nálam instant get.

  10. Szerintem nagyon szépek az új telefonok,és az áruk is ehhez mérhető.
    Aki szerint drága, az ne vegye meg.

  11. nyugi, én nem fogom, de a reakciókat nézve ezzel az árazással itthon legalábbis mellélőtt az Apple, ez már túllépett azon a lélektani határon, ami a még belefér kategória, hogy nektek futja rá, én baromira örülök neki, de a nagy átlagnak nem.

  12. Megint szív a Magyar nép a 27% áfa miatt, itthon közel 90 ezerrel fizetünk többet mint az USA-ban.
    Ez azért bosszantó! Náluk az iPhone Xr 64GB 749 dollár(209 ezer Ft), itthon 299 ezer.

  13. Ezekre az árakra az USÁban is rájön az adott államra vonatkozó ottani ÁFA. Ez New York államban pl 9% körüli. Az apple.com-on minden ár nettó ár. Úgyhogy nem akkora a különbség. Kb 816 dollár bruttóban. Meg hát a jó gyenge forint sem tett jót ennek.

  14. Egyetlen egy kérdésem lenne: RAM mennyiségről miért nem esett szó a Keynote-on? 4 GB lenne egy ilyen szintű telefonnál a minimum…!

  15. Avatar for kisai kisai says:

    Én tavaly megvettem a 8-ast, és meg is marad legalább 3-4 évig. Örülök, hogy nem erre az évre ütemeztem a váltást, ezek nagyon beteg árak. Az elmúlt évben brutál hasznot húztak a telefonokon, idén folytatják ezt a stratégiát. Őszintén remélem, hogy vissza fog esni a kereslet, és változtatnak az árpolitikájukon, mert mi vásárlók azzal járunk jobban. De amíg van kereslet, addig az árakat is az egekben tartják. Mindenesetre én már elengedtem az iOS őrületet, a következő telefonom droidos lesz majd.

  16. Avatar for kisai kisai says:

    A tavalyi “X”-et “ten”-nek hívták. Nem néztem a keynote-ot, de akkor az idei Xs most “teness”? :slight_smile:

  17. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @baloghadam74 az amerikai árak még mindig nettó, arra még rá kell számolni az adott tagállamnak megfelelő forgalmi adót.

    @SasaWrc @csellista az Apple nem tért ki arra, hogy mennyi bennük a RAM. ez majd a tesztekből derül ki.

    @totopad a nagy átlag majd megveszi szolgáltatótól, hűséggel, részletre.

  18. Attól hogy részletre veszik, még nem lesz olcsóbb.

  19. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    olcsóbb valóban nem lesz, és valóban drága, de legalább nem egyösszegben kell kifizetni. sokan nem a végösszeget nézik így sem, hanem csak azt, amennyit azért kell letenni, hogy elhozhassák a készüléket.

  20. Persze, pontosan ugyanezt gondolom én is. Én egy összegben szeretem kifizetni a dolgaimat, utálok tartozni.
    Szerintem stratégiai váltás zajlik, egy kívánatos luxustermékké válik az iPhone. Inkább kevesebbet, de nagy haszonnal.

  21. Itt szerintem nem arról van szó ki az, aki megengedheti magának. 300k egy telefonért, amin csak telefonál az ember? Mert mi mást csinál rajta? Esetleg picit játszik, netezik, ennyi. De oké, iPhone, megveszem, megveszik, ahogyan a konkurens termékeket is.
    Ám 580k egy telefonért? Védhetetlen ár, nincs benne sem arany, sem gyémánt, nem a NASA fejlesztette a burkolatot, nem szűz nők izzadságcsepjeinek hozzáadásával készült az üveg.
    Mindegy hűségre veszed vagy sem.

    Az árazás teljesen jól illeszkedik abba a kapzsi mentalitásba, amit az utóbbi években lehetett tapasztalni az Apple-től. Minél kevesebb fejlesztés, minél több pénzért. Ebbe passzol a most bevezetett előfizetéses rendszer az appoknál. Megveszed pl. 2000-3000 forintért, majd még lehúznak évi 10000-15000 forintra, ez egy app, csak egy. És itt megint nem az összeg a lényeg -van, akinek az is- hanem, hogy lehúznak pénzel.

    Én még régebben átáltam iPadre, a laptopot meg nyugdíjaztam, mert úgy gondoltam kiválthatja azt. Tervben volt egy nagyobb, 12.9-es PRO, azon mégiscsak jobban lehet grafikázni, gondoltam megvárom a tegnapi eseményt, megnézem mit gurítanak s azután döntök.
    Döntöttem. Elég volt ebből a cégből s kapzsiságából. Az iPadra rosszat nem tudok mondani, tényleg jó, kiszolgált. De az árazás, az appok előfizetéses rendszerbe történő „kényszerítése” miatt, szépen visszamegyek laptopra, asztalira, amelyek biztosan nem Apple termékek lesznek.

    Ezt csak azért írtam le, mert gondolom nem én vagyok az egyetlen, aki otthagyja az Apple termékeit és kíváncsian várom, hogyan reagál a piac. Kisebbségben vagyok-e, vagy a többséghez tartozom. :smile:

  22. Kár felháborodni. Minden a profitról szól, és nem csak az Apple-nél, hanem az egész világon. Addig kell csűrni-csavarni a dolgokat, hogy mindig nagyobb legyen a haszon. Ha már telítődik a piac akkor át kell alakítani és el kell hitetni, hogy azt az emberek igényei szerint teszik. A tudatos ember pedig nem hagyja magát megbetegíteni a gerjesztett fogyasztói igények által.

  23. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    igazából van benne arany, egy csomó érintkező aranyozott. :smiley:

    én egyáltalán nem vitattam viszont, hogy drága lenne, hiszen ez egyértelmű. de ameddig lesz cég (mobilszolgáltató, bank, stb), aki részletfizetésre, hitelben odaadja a készülékeket, addig lesznek olyanok is, akik ezt a megoldást fogják választani, ha nincs más opciójuk, de szeretnék magukénak tudni.

    ahogyan a világon szinte minden esetén van, az ilyen készülékeknek is mi magunk adunk értéket azzal, hogy megvesszük őket. ha testületileg állna fel a vásárlók többsége, hogy gyerekek, hát menjetek már a fenébe ezzel az árazással, és senki nem venné meg, akkor a gyártó kénytelen lenne lejjebb vinni az árat, másképp a nyakán marad egy rakás, legyártott darab, amiben csak áll a pénze neki is.

    száz szónak is egy a vége: mi, vásárlók ugyanannyira részesek vagyunk ebben a folyamatosan növekvő árazásban, hiszen megvesszük. de ahogyan a cikk végén is olvashattad, mi a Szifon.com csapaton belül tegnap úgy ítéltük meg, hogy az előző évi modellekről most nem feltétlen éri meg váltani, főleg ezzel az árszabással.

    az appok előfizetéses rendszere a fejlesztők döntése, nem az Apple-é.

  24. Ha végre megszűnne a határvonal laptop és telefon között, úgy megérteném az 578ezres árat, de így, egy telefonért, úgyhogy mellé meg kell venni adott esetben a 800ezres laptopot is…nagyon el vannak szállva és a telefonjaik bőven nem mutatnak akkora előrelépést a többiekhez képest, sőt. Persze a szektásodás fenntartja őket majd továbbra is (pont olyan megnézni egy ilyen keynote-ot, mint egy vidám vasárnapot, a dollárezrekért jegyet vásároló tapsikoló elvakult közönséggel). Lehet hiú ábránd azt várni, hogy majd nem lesz külön MacOS és iOS, hanem egyesül a kettő és majd bemehetek a munkahelyemre a telefonommal, ráköthetem a monitorra és ugyanazt fogja nyújtani, mint egy böszme laptop. De azt azért nem hiszem, hogy a 6 magos A12 csip a 8 magos bioizé processzorral ne tudná futtatni a MacOS-t. Minden adott hozzá, a felbontás 2400valami, a GPU lassan konzol szintű grafikát tol ki magából ezen a felbontáson, max ramot kellene még bele tenni és igen, úgy már megérné az árát. De így? Itt már nem az a kérdés, hogy kinek van rá pénze, hanem hogy ép ésszel ennyi pénzt nem ad ki ilyenre az ember. Legyen special edition, arany, Swarowski kiadás, úgy oké. Szépen lassan évről évre eljutunk odáig, hogy egy tömegtermék annyiba kerül, mint egy anno a luxus piacra szánt Vertu telefon.

  25. Szerintem a vége ennek úgy is az lesz, hogy elöbb utóbb mindenhol bevezetik az úgy nevezett leasingelt telefonokat. Fizeted egy évig aztán kapid az újat. Az árakkal pont azt akarják elérni, hogy minél kevesebben vegyék meg a telefont inkáb „béreljék“. Sok országban vannak már ilyen elöfizetések, hogy évente megkapod az új telefont.

  26. Nem tudom, itt azért mást írnak.

    Fentebb már írták, profit, minél több. Nincs ezzel bajom, a pofátlansággal van bajom, a profit mértékével van bajom, a kapzsisággal van bajom, ezért döntöttem, hogy váltok és visszamegyek win-re. Ott megveszem a programokat és ennyi. Ja, és ráadásul egyszercsak nem tűnnek el, mint az az összesen ~10k értékű app, amiket már megvásároltam és most hűlt helyük. Itt sem a pénz a lényeg, használtam őket, majd egyszercsak már nem használtam, mert sajnálják de többé már nem elérhetőek az AppStore-ban. Nem érdekel ki törölte, Apple, fejlesztő teljesen mindegy. Kösz, én kérek elnézést, amiért ki szerettem volna használni az iPad lehetőségeit. De majd akkor csak netezek rajta.
    Be lehet csomagolni a AppStore-os sztorit díszes dobozba, hogy a fejlesztők érdeke…még el is hinném ha az Apple nem nyúlna le tőlük 30%-15%-ot előfizetésenként. Az Apple-nek ez a bevételi forrása eddig nem létezett, vagyis volt pár app, ami előfizetéses rendszerben működött, de nem annyi, mint most. Ha megnézed az új appokat, már majdnem mind az előfizetéses rendszert használja és olyan díjakkal, hogy néha sírok a röhögéstől.
    Hinni azt, hogy az Apple érted, értem, a föld népéért fejleszti az készülékeit és nem a profit miatt…na. Nem rólad beszélek, úgy általában emberekről.
    Ezek mind csak kis cseppek a pohárban, ami viszont egy idő után már tele lesz. És ebbe a pohárba csepeg az elszállt árazásuk is.
    Mondom, nagyon kiváncsi vagyok a piac hogyan reagál, meddig fogja bírni ezeket az árakat, és mi lesz az a határ, amikor azt mondja, elég volt.

  27. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ha ez csak az Apple döntése lenne, akkor egyszerűen azt mondaná, hogy innentől csak előfizetéses lehet egy fizetős app, kényszerítve erre a fejlesztőket, ha pénzt akarnak keresni. jelenleg viszont a fejlesztő dönti el, hogy ő mit akar: folyamatos, stabil, havi kifizetéseket, vagy egyszeri vásárlások utáni pénzeket, amelyeknek a mértéke változó.

    én azt nem vitattam, hogy a cég profitorientált lenne, hiszen kapitalista világban pont ez a cél, a profit, ez teljesen egyértelmű, és minden olyan cégnek ez a célja, aki nem nonprofit. a cégek túlnyomó többsége pedig nem nonprofit.

    a letörölt appok kapcsán vedd fel a kapcsolatot az Apple Supporttal vagy a fejlesztőjével. ugyanakkor azt érdemes észben tartani, hogy az Apple megvonhatja a vállát arra hivatkozva, hogy a te feladatod biztonsági mentés készíteni a megvásárolt tartalmaidról – viszont én meg itt visszaböknék azzal, hogy persze, csakhogy kivették az iTunes-ból az App Store-t, így azért ez már nem olyan egyszerű.

  28. Avatar for Ogre23 Ogre23 says:

    1998/2 évjáratú WV Polo kombi szürke színű megkimelt állapotban friss műszakival nyári és téli gumival, tele tankolva cserélnék rafizetessel Apple Iphone. XS Max 512gb ra.

  29. Avatar for kchris kchris says:

    Azért az NAGYON beteg hozzáállás szerintem és abszolút az egyszeri nulla számokhoz értést jelképezi az hogy ha adott esetben csak a részletet nézi az ember hogy két évig 10-20 ezer forintot kell érte fizetni, oké az még belefér, elhozom a telefont részletre… és két évig fizetem, és a végén lesz egy leamortizálódott telefonom ami után venné a következőt… Mert annyit nem keres hogy igazából a jövedelméhez viszonyítva tényleg azt lehessen mondani hogy belefér neki… Akármit is írtok hogy mindenkinek a saját döntése mire áldoz - persze ez igaz csak utána jönnek hogy nincs pénz nyaralásra, nincs pénz egészségügyi kiadásokra és nincs TARTALÉK FÉLRETÉVE. Persze, ha az ember azt hiszi hogy a havi bér az mind elköltendő… Nekem itt volt a határ, X-et megvettem ezután LCD csere miatt az XRre cserélek, aztán majd meglátom. Pedig a maxra vágytam de ennyi, ebben a méretben inkább vennék egy androidost.

  30. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    én sem vennék részletre, sosem tettem. úgy vagyok vele, hogy ha nincs valamire egyben pénzem, magammal tolok ki, hogy előre elköltöm azt, ami még nem is az enyém. érdemes ugye addig nyújtózkodni, ameddig a takaró ér. de amikor folyamatosan bombázzák az embereket a mindenféle csillivilli “nullaszázalékostéháemm” vagy “ingyenhitel” és társai reklámokkal, plusz kialakul benne a vágy egy termék iránt, főleg, ha az még ilyen árszabású is, akkor sokan mégis ehhez fognak nyúlni. hogy aztán ez adott esetben melyik embernek mennyire éri meg, na az már más kérdés.

  31. Avatar for kchris kchris says:

    nem is rád értettem :). de sokan vannak akik megteszik. a reklám bombázás abszolút áll, ugyanígy TV meg hasonlók…

  32. Ahogy látom, mindenki várta a csodát. Mondjuk egy duplakamerás XR-t, a 180-250e forintos ársávban. Ez a csoda természetesen elmaradt, hiszen nem reális elvárás a már fent emlegetett fránya kapitalizmusban. A valóság, hogy az iPhone 8 tavalyi áránál 50 angol fonttal, azaz alig 20 ezer forinttal kerül többe az XR, cserébe pedig megvan a FaceID és egy sokkal nagyobb kijelző, jelentős méretnövekedés nélkül. Ja meg az agyonhájpolt notch is :wink: Összességében ez egy relatíve fair ajánlat a tavalyi árakhoz képest, szerintem a 8 egy kifejezetten gyenge ár/érték arányú készülék volt. Persze abszolút értékben meg piszok drága mind, pláne nekünk, a kelet-európai plebsnek.

  33. Igen, én is abszolút ehhez a táborhoz csatlakozom… Amikor megvettem a 150ezres i4-emet, álomban sem gondoltam volna, hogy az Apple körbe röhög a legalapabb belépő szintű X modellre szánt 210-230 ezremmel…

    Amúgy a tavalyi X-szel most mi lesz - Azt még forgalmazzák majd vagy csak second hand?
    Reális, hogy annak az ára lemegy erre a 200hoz kozeli szintre? Mondjuk ha eladom az i7-emet, akkor beszámítással már majdnem ott vagyok :laughing:

  34. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az iPhone X már nincs a kínálatban az Apple oldalán, de szolgáltatónál vagy műszaki boltban még várhatóan lesz megmaradt készlet.

  35. Avatar for pici pici says:

    Most ezekhez mérve mennyit eset az X-em ára? Mennyiért lehet átlagban hozzájutni most? Hat en nem is tudom,elkeseritoek az arak,tok mindegy hogy megteheti e az ember vagy sem,de azert Nalam jon a lelektan…mar elvbol nem adnék ennyit telefonert… egyedul azon gondolkodom hogy a parom telojat (i8) lecserelem egy X-re vagy max ha az ujabb kozul nezzuk akkor xr-re… tenylwg oaszehasonlitva az xr most jobb mint az x vagy sem?

  36. Visszatérve a tegnap bemutatott portékára, nekem az anyaghasználattal vannak problémáim.
    Az acél karcolódik méghozzá elég könnyen, az üveg szintén, ahhoz, ha el akarja adni valaki később, úgy, hogy ne bukjon nagyot, úgy kell vigyázni rá, mint egy hímes tojásra. Vagy ha valaki csak egy kicsit is igényes és meg akarja tartani karcmentes állapotban, szintén…
    Ennyi pénzért nem ezt várom…

  37. Avatar for Nieves Nieves says:

    Úgy látom, a kisebbséghez tartozom, mert tervezem, hogy váltok. Amire nekem kell, jó lesz a 300E-s XR is. El tudná valaki magyarázni, hogyan működik az e-sim?

  38. Avatar for pici pici says:

    Igen ez a gaz hogy veszek majd 600e-ert telot es még tegyel ra foliat tokot (bar en tokot sosem teszek ra,de uvegfoliat igen) meg minden szirszart hogy ne seruljon! Ennyi penzert lehetne mar karcallo stb

  39. az se valtozat meg tennessie

  40. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az eSIM-ről itthon egyelőre nincsenek információk, ez hamarosan változni fog, amint a hazai szolgáltatóknál is elérhetőek lesznek a készülékek. jelen helyzetben a Telekomnál van csak eSIM, de még várni kell a bejelentésükre, hogy mi lesz a helyzet ezügyben. eSIM viszont csak az XS modellekben van az Apple közlése alapján, az X🅁-ben nem (noha a termékoldalon még az X🅁 esetén is írja, de az valószínűleg csak hiba, mert a keynote-on és a támogatási szócikkben is csak az XS esetén említették.)

    emellett a készülékek megjelenésekor még nem lesz elérhető az eSIM használata.

    Az eSIM technológia használatát egy még idén érkező szoftverfrissítés teszi majd elérhetővé. Az eSIM-ek használatához mobilelőfizetés szükséges (egyes díjcsomagok akár a szerződés lejárta után is korlátozhatják a szolgáltatóváltást és a roamingot). Az eSIM használatát nem minden szolgáltató támogatja. Egyes szolgáltatók letilthatják az eSIM használatát a náluk vásárolt iPhone készülékeken. További információért keresd a mobilszolgáltatódat. A technológiáról a https://support.apple.com/hu-hu/HT209044 oldalon tudhatsz meg többet.

  41. Ugyanez a szöveg évek óta…

  42. “Szerintem stratégiai váltás zajlik, egy kívánatos luxustermékké válik az iPhone. Inkább kevesebbet, de nagy haszonnal.”

    Ez így van. 100%-ban egyet értek. A baj az,hogy amennyi hülye van, csak hogy ne essen ki a körforgásból, hitelt vesz fel egy ilyen telefonra. (sajnos tapasztalat ismerőseim köreiből).

    Kérdés: 50%-kal gyorsabb grafikus teljesítmény…hova? minek?
    Tettek volna bele egy normális aksit inkább. Mert az lesz megint hogy wow ez a leggyorsabb telefon (vagy nem), de az aksi teszteken mindig az utolsó…

  43. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ha meg nagyobb kapacitású akku került volna bele, akkor meg az lett volna a baj, hogy semmivel sem gyorsabb, jobb, stb., mint az előző évi modell. soha semmi és annak az ellenkezője sem lesz jó mindenkinek egyformán.

  44. Minek bele nagyobb akku, 1,5 napot elmegy egy töltéssel…
    Éjjel meg alszol, nem? vagy folyamatosan a telefonon lógsz?

  45. Avatar for Nieves Nieves says:

    Köszi!

  46. 1,5 napot? tök jó lenne ha 1,5 napot birna egy telefon de pl. nálam 5-6 óra alatt úgy lemerül mint a xar. :smile:

  47. Ja, 1,5 napot, majd teszek fel screenshotot (szombaton), most épp töltőn van…

  48. Az irónia… :joy:

  49. Avatar for pAnk pAnk says:

    Évek óta minden júzer az aktuális csúcstelefon akkuidejére/kapacitására panaszkodik, nem a sebességére. Szóval ez nem volt helytálló kijelentés.

  50. Ebből azért 1db-ot láttam :smiley: átlag 250 a 64-es.

  51. Én nem panaszkodok az akkuidő miatt, szóval a fenti állításod nem helytálló.

  52. Majd még kesesek, ha lesz időm :).

  53. Avatar for pAnk pAnk says:

    Trollolollolollo…

  54. Avatar for R_a_y R_a_y says:

    Kár magyarázkodni, nevetségesek ezek az árak. Semmi sem indokolja ezeket az árakat. Anno a 2gt 140ért vettem, most meg 3-400rol indul? Pont hogy az idő elteltével olcsobbaknak kéne lennie a meglévő technikáknak… Tényleg vicc irányba megy a cég és ezt úgy mondom hogy 10 évig használtam iPhone-t, iPadet is 2010óta. Macbookom is van szóval bőven benne vagyok az apple világban.
    Kezdetek óta olvasom a szifont.comot is, szeretem nagyon nem veletek van a bajom.
    De az utóbbi 2 hónapban kezdett elegem lenni az iPhoneból meg rá is untam és már nagyon nem jön be az apple filozófiája. Már nincs meg bennük az a boom mint pld anno 2005ben mikor bemutatták az iPod nanot. Meg tudjuk hogy az apple mindig is drága volt, de ez amit most művel ez már hihetetlen.
    Ezért is váltottam droidra, pontosabban Xiaomi-ra és egyáltalán nem bántam meg.

  55. Ekkora elborult baromságot ritkán lehet olvasni. Kérlek írj többször. Olvasnám naphosszat.

  56. Mi ez a Blikk színvonal? Talán ha bővebben kifejtenéd, talán, esetleg!

  57. Csak bepötyögöd a google-ba, hogy iphone upgrade. Mielött a „fejed fogod“ és nevetsz, informálódj! Az, hogy magyarországon nem létezik még valami aut nem jelenti, hogy máshol se. Ha nézted a keynote-kat az elmúlt években akkor tudhatod, hogy pont az apple vezette be pont az általam „leasing“-nek nevezett alternativát. Nálunk (svájc) már szolgáltatónál is van ez a lehetőség. :man_facepalming:t2::grinning::man_facepalming:t2:

  58. Nem véletlenül lett 1500 dollár a legdrágább opció és nem véletlenül pont most lett optimalizálva az iOS, hogy elfogadható felhasználói élmény legyen a régebbi készülekeken is. Vertu szintű luxus vonal és az olcsóbb használt szegmens is lefedve, így sokkal több iPhone lesz és marad forgalomban, több reklámbevételt és tranzakciót eredményezve.

  59. Avatar for kchris kchris says:

    azert ebben az arnovekedesben benne van az hogy apple arkepzes 1dollar = 1 eur es azt forgatjak at ft-ra kockazati arressel… dollarban nem novekedett ekkorat az ar.

  60. Azért az induló árak az iphonenál szépen a 400-500 dollárról felkusztak 750 dollárra.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for kisai Avatar for Balcooo1 Avatar for Agent_H Avatar for rihekopo79 Avatar for Nieves Avatar for SasaWrc Avatar for pici Avatar for skylinelaca Avatar for kenderson Avatar for baloghadam74 Avatar for betaproxima Avatar for AppleFan Avatar for R_a_y Avatar for onderon Avatar for mekkintos Avatar for kchris Avatar for totopad Avatar for pAnk Avatar for sandrew Avatar for farkas63 Avatar for Jadeye Avatar for SzifonAdmin Avatar for 83miki83 Avatar for ef-dani

Népszerű hozzászólások

  1. Említeném az Apple magyar oldalát: “Mindenben nagyot villant.”, de legfőképpen az árakban. :smile:

  2. 578.000-ezerért telefon, 300.000 lett a belépő modell ára???
    Most már én is azt mondom, hogy elgurult az a bizonyos gyógyszer :frowning:

  3. Én szerintem még úgy 4-5 évig maradok a 8 Plus-nál, aztán váltok valami kínai droidra, nekem ez lesz az utcsó Apple telefonom, az tuti.

  4. Talán a 8 Plus volt 300k eddig? (nekem az van) Most az alap modell ennyi… nagyon beteg árak… tavaly mikor mindenki az árakon volt kiakadva (X) , akkor aki védte azt mondta hogy “nyugi! ez jubileumi modell, azért ennyi, nem kell támadni az apple-t!” na és akkor most mivan? megint valami jubileumi modellek jelentek meg? Szerintem ez csak igényfelmérés volt tavaly … el tudunk adni 400+ért telefont? El. Jó akkor idén is így lesz. Nagyon tetszene az X[s] de 400ért nem veszek telefont.

  5. Idén tényleg nem váltok, marad a X. (vagyis úgy tervezem) Érdekes, hogy a X-el nem hasonlitották az új készülékeket. Csak a 8plussal. Le is került a polcról.

  6. Én biztos nem vagyok vevő rá.4coll nekem tökéletes bár örültem volna egy se2 nek :neutral_face:

  7. Teaser jo lenne, de az ara… egy X-nel nem tudom jobb-e…(?)

  8. Sziasztok! A ram mérete maradt 3gb, mint az x ben?

  9. Avatar for pAnk pAnk says:

    Az XS Max nagyon jó lett, egy 512Gb-os nálam instant get.

  10. Szerintem nagyon szépek az új telefonok,és az áruk is ehhez mérhető.
    Aki szerint drága, az ne vegye meg.

  11. nyugi, én nem fogom, de a reakciókat nézve ezzel az árazással itthon legalábbis mellélőtt az Apple, ez már túllépett azon a lélektani határon, ami a még belefér kategória, hogy nektek futja rá, én baromira örülök neki, de a nagy átlagnak nem.

  12. Megint szív a Magyar nép a 27% áfa miatt, itthon közel 90 ezerrel fizetünk többet mint az USA-ban.
    Ez azért bosszantó! Náluk az iPhone Xr 64GB 749 dollár(209 ezer Ft), itthon 299 ezer.

  13. Ezekre az árakra az USÁban is rájön az adott államra vonatkozó ottani ÁFA. Ez New York államban pl 9% körüli. Az apple.com-on minden ár nettó ár. Úgyhogy nem akkora a különbség. Kb 816 dollár bruttóban. Meg hát a jó gyenge forint sem tett jót ennek.

  14. Egyetlen egy kérdésem lenne: RAM mennyiségről miért nem esett szó a Keynote-on? 4 GB lenne egy ilyen szintű telefonnál a minimum…!

  15. Avatar for kisai kisai says:

    Én tavaly megvettem a 8-ast, és meg is marad legalább 3-4 évig. Örülök, hogy nem erre az évre ütemeztem a váltást, ezek nagyon beteg árak. Az elmúlt évben brutál hasznot húztak a telefonokon, idén folytatják ezt a stratégiát. Őszintén remélem, hogy vissza fog esni a kereslet, és változtatnak az árpolitikájukon, mert mi vásárlók azzal járunk jobban. De amíg van kereslet, addig az árakat is az egekben tartják. Mindenesetre én már elengedtem az iOS őrületet, a következő telefonom droidos lesz majd.

  16. Avatar for kisai kisai says:

    A tavalyi “X”-et “ten”-nek hívták. Nem néztem a keynote-ot, de akkor az idei Xs most “teness”? :slight_smile:

  17. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @baloghadam74 az amerikai árak még mindig nettó, arra még rá kell számolni az adott tagállamnak megfelelő forgalmi adót.

    @SasaWrc @csellista az Apple nem tért ki arra, hogy mennyi bennük a RAM. ez majd a tesztekből derül ki.

    @totopad a nagy átlag majd megveszi szolgáltatótól, hűséggel, részletre.

  18. Attól hogy részletre veszik, még nem lesz olcsóbb.

  19. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    olcsóbb valóban nem lesz, és valóban drága, de legalább nem egyösszegben kell kifizetni. sokan nem a végösszeget nézik így sem, hanem csak azt, amennyit azért kell letenni, hogy elhozhassák a készüléket.

  20. Persze, pontosan ugyanezt gondolom én is. Én egy összegben szeretem kifizetni a dolgaimat, utálok tartozni.
    Szerintem stratégiai váltás zajlik, egy kívánatos luxustermékké válik az iPhone. Inkább kevesebbet, de nagy haszonnal.

  21. Itt szerintem nem arról van szó ki az, aki megengedheti magának. 300k egy telefonért, amin csak telefonál az ember? Mert mi mást csinál rajta? Esetleg picit játszik, netezik, ennyi. De oké, iPhone, megveszem, megveszik, ahogyan a konkurens termékeket is.
    Ám 580k egy telefonért? Védhetetlen ár, nincs benne sem arany, sem gyémánt, nem a NASA fejlesztette a burkolatot, nem szűz nők izzadságcsepjeinek hozzáadásával készült az üveg.
    Mindegy hűségre veszed vagy sem.

    Az árazás teljesen jól illeszkedik abba a kapzsi mentalitásba, amit az utóbbi években lehetett tapasztalni az Apple-től. Minél kevesebb fejlesztés, minél több pénzért. Ebbe passzol a most bevezetett előfizetéses rendszer az appoknál. Megveszed pl. 2000-3000 forintért, majd még lehúznak évi 10000-15000 forintra, ez egy app, csak egy. És itt megint nem az összeg a lényeg -van, akinek az is- hanem, hogy lehúznak pénzel.

    Én még régebben átáltam iPadre, a laptopot meg nyugdíjaztam, mert úgy gondoltam kiválthatja azt. Tervben volt egy nagyobb, 12.9-es PRO, azon mégiscsak jobban lehet grafikázni, gondoltam megvárom a tegnapi eseményt, megnézem mit gurítanak s azután döntök.
    Döntöttem. Elég volt ebből a cégből s kapzsiságából. Az iPadra rosszat nem tudok mondani, tényleg jó, kiszolgált. De az árazás, az appok előfizetéses rendszerbe történő „kényszerítése” miatt, szépen visszamegyek laptopra, asztalira, amelyek biztosan nem Apple termékek lesznek.

    Ezt csak azért írtam le, mert gondolom nem én vagyok az egyetlen, aki otthagyja az Apple termékeit és kíváncsian várom, hogyan reagál a piac. Kisebbségben vagyok-e, vagy a többséghez tartozom. :smile:

  22. Kár felháborodni. Minden a profitról szól, és nem csak az Apple-nél, hanem az egész világon. Addig kell csűrni-csavarni a dolgokat, hogy mindig nagyobb legyen a haszon. Ha már telítődik a piac akkor át kell alakítani és el kell hitetni, hogy azt az emberek igényei szerint teszik. A tudatos ember pedig nem hagyja magát megbetegíteni a gerjesztett fogyasztói igények által.

  23. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    igazából van benne arany, egy csomó érintkező aranyozott. :smiley:

    én egyáltalán nem vitattam viszont, hogy drága lenne, hiszen ez egyértelmű. de ameddig lesz cég (mobilszolgáltató, bank, stb), aki részletfizetésre, hitelben odaadja a készülékeket, addig lesznek olyanok is, akik ezt a megoldást fogják választani, ha nincs más opciójuk, de szeretnék magukénak tudni.

    ahogyan a világon szinte minden esetén van, az ilyen készülékeknek is mi magunk adunk értéket azzal, hogy megvesszük őket. ha testületileg állna fel a vásárlók többsége, hogy gyerekek, hát menjetek már a fenébe ezzel az árazással, és senki nem venné meg, akkor a gyártó kénytelen lenne lejjebb vinni az árat, másképp a nyakán marad egy rakás, legyártott darab, amiben csak áll a pénze neki is.

    száz szónak is egy a vége: mi, vásárlók ugyanannyira részesek vagyunk ebben a folyamatosan növekvő árazásban, hiszen megvesszük. de ahogyan a cikk végén is olvashattad, mi a Szifon.com csapaton belül tegnap úgy ítéltük meg, hogy az előző évi modellekről most nem feltétlen éri meg váltani, főleg ezzel az árszabással.

    az appok előfizetéses rendszere a fejlesztők döntése, nem az Apple-é.

  24. Ha végre megszűnne a határvonal laptop és telefon között, úgy megérteném az 578ezres árat, de így, egy telefonért, úgyhogy mellé meg kell venni adott esetben a 800ezres laptopot is…nagyon el vannak szállva és a telefonjaik bőven nem mutatnak akkora előrelépést a többiekhez képest, sőt. Persze a szektásodás fenntartja őket majd továbbra is (pont olyan megnézni egy ilyen keynote-ot, mint egy vidám vasárnapot, a dollárezrekért jegyet vásároló tapsikoló elvakult közönséggel). Lehet hiú ábránd azt várni, hogy majd nem lesz külön MacOS és iOS, hanem egyesül a kettő és majd bemehetek a munkahelyemre a telefonommal, ráköthetem a monitorra és ugyanazt fogja nyújtani, mint egy böszme laptop. De azt azért nem hiszem, hogy a 6 magos A12 csip a 8 magos bioizé processzorral ne tudná futtatni a MacOS-t. Minden adott hozzá, a felbontás 2400valami, a GPU lassan konzol szintű grafikát tol ki magából ezen a felbontáson, max ramot kellene még bele tenni és igen, úgy már megérné az árát. De így? Itt már nem az a kérdés, hogy kinek van rá pénze, hanem hogy ép ésszel ennyi pénzt nem ad ki ilyenre az ember. Legyen special edition, arany, Swarowski kiadás, úgy oké. Szépen lassan évről évre eljutunk odáig, hogy egy tömegtermék annyiba kerül, mint egy anno a luxus piacra szánt Vertu telefon.

  25. Szerintem a vége ennek úgy is az lesz, hogy elöbb utóbb mindenhol bevezetik az úgy nevezett leasingelt telefonokat. Fizeted egy évig aztán kapid az újat. Az árakkal pont azt akarják elérni, hogy minél kevesebben vegyék meg a telefont inkáb „béreljék“. Sok országban vannak már ilyen elöfizetések, hogy évente megkapod az új telefont.

  26. Nem tudom, itt azért mást írnak.

    Fentebb már írták, profit, minél több. Nincs ezzel bajom, a pofátlansággal van bajom, a profit mértékével van bajom, a kapzsisággal van bajom, ezért döntöttem, hogy váltok és visszamegyek win-re. Ott megveszem a programokat és ennyi. Ja, és ráadásul egyszercsak nem tűnnek el, mint az az összesen ~10k értékű app, amiket már megvásároltam és most hűlt helyük. Itt sem a pénz a lényeg, használtam őket, majd egyszercsak már nem használtam, mert sajnálják de többé már nem elérhetőek az AppStore-ban. Nem érdekel ki törölte, Apple, fejlesztő teljesen mindegy. Kösz, én kérek elnézést, amiért ki szerettem volna használni az iPad lehetőségeit. De majd akkor csak netezek rajta.
    Be lehet csomagolni a AppStore-os sztorit díszes dobozba, hogy a fejlesztők érdeke…még el is hinném ha az Apple nem nyúlna le tőlük 30%-15%-ot előfizetésenként. Az Apple-nek ez a bevételi forrása eddig nem létezett, vagyis volt pár app, ami előfizetéses rendszerben működött, de nem annyi, mint most. Ha megnézed az új appokat, már majdnem mind az előfizetéses rendszert használja és olyan díjakkal, hogy néha sírok a röhögéstől.
    Hinni azt, hogy az Apple érted, értem, a föld népéért fejleszti az készülékeit és nem a profit miatt…na. Nem rólad beszélek, úgy általában emberekről.
    Ezek mind csak kis cseppek a pohárban, ami viszont egy idő után már tele lesz. És ebbe a pohárba csepeg az elszállt árazásuk is.
    Mondom, nagyon kiváncsi vagyok a piac hogyan reagál, meddig fogja bírni ezeket az árakat, és mi lesz az a határ, amikor azt mondja, elég volt.

  27. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ha ez csak az Apple döntése lenne, akkor egyszerűen azt mondaná, hogy innentől csak előfizetéses lehet egy fizetős app, kényszerítve erre a fejlesztőket, ha pénzt akarnak keresni. jelenleg viszont a fejlesztő dönti el, hogy ő mit akar: folyamatos, stabil, havi kifizetéseket, vagy egyszeri vásárlások utáni pénzeket, amelyeknek a mértéke változó.

    én azt nem vitattam, hogy a cég profitorientált lenne, hiszen kapitalista világban pont ez a cél, a profit, ez teljesen egyértelmű, és minden olyan cégnek ez a célja, aki nem nonprofit. a cégek túlnyomó többsége pedig nem nonprofit.

    a letörölt appok kapcsán vedd fel a kapcsolatot az Apple Supporttal vagy a fejlesztőjével. ugyanakkor azt érdemes észben tartani, hogy az Apple megvonhatja a vállát arra hivatkozva, hogy a te feladatod biztonsági mentés készíteni a megvásárolt tartalmaidról – viszont én meg itt visszaböknék azzal, hogy persze, csakhogy kivették az iTunes-ból az App Store-t, így azért ez már nem olyan egyszerű.

  28. Avatar for Ogre23 Ogre23 says:

    1998/2 évjáratú WV Polo kombi szürke színű megkimelt állapotban friss műszakival nyári és téli gumival, tele tankolva cserélnék rafizetessel Apple Iphone. XS Max 512gb ra.

  29. Avatar for kchris kchris says:

    Azért az NAGYON beteg hozzáállás szerintem és abszolút az egyszeri nulla számokhoz értést jelképezi az hogy ha adott esetben csak a részletet nézi az ember hogy két évig 10-20 ezer forintot kell érte fizetni, oké az még belefér, elhozom a telefont részletre… és két évig fizetem, és a végén lesz egy leamortizálódott telefonom ami után venné a következőt… Mert annyit nem keres hogy igazából a jövedelméhez viszonyítva tényleg azt lehessen mondani hogy belefér neki… Akármit is írtok hogy mindenkinek a saját döntése mire áldoz - persze ez igaz csak utána jönnek hogy nincs pénz nyaralásra, nincs pénz egészségügyi kiadásokra és nincs TARTALÉK FÉLRETÉVE. Persze, ha az ember azt hiszi hogy a havi bér az mind elköltendő… Nekem itt volt a határ, X-et megvettem ezután LCD csere miatt az XRre cserélek, aztán majd meglátom. Pedig a maxra vágytam de ennyi, ebben a méretben inkább vennék egy androidost.

  30. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    én sem vennék részletre, sosem tettem. úgy vagyok vele, hogy ha nincs valamire egyben pénzem, magammal tolok ki, hogy előre elköltöm azt, ami még nem is az enyém. érdemes ugye addig nyújtózkodni, ameddig a takaró ér. de amikor folyamatosan bombázzák az embereket a mindenféle csillivilli “nullaszázalékostéháemm” vagy “ingyenhitel” és társai reklámokkal, plusz kialakul benne a vágy egy termék iránt, főleg, ha az még ilyen árszabású is, akkor sokan mégis ehhez fognak nyúlni. hogy aztán ez adott esetben melyik embernek mennyire éri meg, na az már más kérdés.

  31. Avatar for kchris kchris says:

    nem is rád értettem :). de sokan vannak akik megteszik. a reklám bombázás abszolút áll, ugyanígy TV meg hasonlók…

  32. Ahogy látom, mindenki várta a csodát. Mondjuk egy duplakamerás XR-t, a 180-250e forintos ársávban. Ez a csoda természetesen elmaradt, hiszen nem reális elvárás a már fent emlegetett fránya kapitalizmusban. A valóság, hogy az iPhone 8 tavalyi áránál 50 angol fonttal, azaz alig 20 ezer forinttal kerül többe az XR, cserébe pedig megvan a FaceID és egy sokkal nagyobb kijelző, jelentős méretnövekedés nélkül. Ja meg az agyonhájpolt notch is :wink: Összességében ez egy relatíve fair ajánlat a tavalyi árakhoz képest, szerintem a 8 egy kifejezetten gyenge ár/érték arányú készülék volt. Persze abszolút értékben meg piszok drága mind, pláne nekünk, a kelet-európai plebsnek.

  33. Igen, én is abszolút ehhez a táborhoz csatlakozom… Amikor megvettem a 150ezres i4-emet, álomban sem gondoltam volna, hogy az Apple körbe röhög a legalapabb belépő szintű X modellre szánt 210-230 ezremmel…

    Amúgy a tavalyi X-szel most mi lesz - Azt még forgalmazzák majd vagy csak second hand?
    Reális, hogy annak az ára lemegy erre a 200hoz kozeli szintre? Mondjuk ha eladom az i7-emet, akkor beszámítással már majdnem ott vagyok :laughing:

  34. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az iPhone X már nincs a kínálatban az Apple oldalán, de szolgáltatónál vagy műszaki boltban még várhatóan lesz megmaradt készlet.

  35. Avatar for pici pici says:

    Most ezekhez mérve mennyit eset az X-em ára? Mennyiért lehet átlagban hozzájutni most? Hat en nem is tudom,elkeseritoek az arak,tok mindegy hogy megteheti e az ember vagy sem,de azert Nalam jon a lelektan…mar elvbol nem adnék ennyit telefonert… egyedul azon gondolkodom hogy a parom telojat (i8) lecserelem egy X-re vagy max ha az ujabb kozul nezzuk akkor xr-re… tenylwg oaszehasonlitva az xr most jobb mint az x vagy sem?

  36. Visszatérve a tegnap bemutatott portékára, nekem az anyaghasználattal vannak problémáim.
    Az acél karcolódik méghozzá elég könnyen, az üveg szintén, ahhoz, ha el akarja adni valaki később, úgy, hogy ne bukjon nagyot, úgy kell vigyázni rá, mint egy hímes tojásra. Vagy ha valaki csak egy kicsit is igényes és meg akarja tartani karcmentes állapotban, szintén…
    Ennyi pénzért nem ezt várom…

  37. Avatar for Nieves Nieves says:

    Úgy látom, a kisebbséghez tartozom, mert tervezem, hogy váltok. Amire nekem kell, jó lesz a 300E-s XR is. El tudná valaki magyarázni, hogyan működik az e-sim?

  38. Avatar for pici pici says:

    Igen ez a gaz hogy veszek majd 600e-ert telot es még tegyel ra foliat tokot (bar en tokot sosem teszek ra,de uvegfoliat igen) meg minden szirszart hogy ne seruljon! Ennyi penzert lehetne mar karcallo stb

  39. az se valtozat meg tennessie

  40. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az eSIM-ről itthon egyelőre nincsenek információk, ez hamarosan változni fog, amint a hazai szolgáltatóknál is elérhetőek lesznek a készülékek. jelen helyzetben a Telekomnál van csak eSIM, de még várni kell a bejelentésükre, hogy mi lesz a helyzet ezügyben. eSIM viszont csak az XS modellekben van az Apple közlése alapján, az X🅁-ben nem (noha a termékoldalon még az X🅁 esetén is írja, de az valószínűleg csak hiba, mert a keynote-on és a támogatási szócikkben is csak az XS esetén említették.)

    emellett a készülékek megjelenésekor még nem lesz elérhető az eSIM használata.

    Az eSIM technológia használatát egy még idén érkező szoftverfrissítés teszi majd elérhetővé. Az eSIM-ek használatához mobilelőfizetés szükséges (egyes díjcsomagok akár a szerződés lejárta után is korlátozhatják a szolgáltatóváltást és a roamingot). Az eSIM használatát nem minden szolgáltató támogatja. Egyes szolgáltatók letilthatják az eSIM használatát a náluk vásárolt iPhone készülékeken. További információért keresd a mobilszolgáltatódat. A technológiáról a https://support.apple.com/hu-hu/HT209044 oldalon tudhatsz meg többet.

  41. Ugyanez a szöveg évek óta…

  42. “Szerintem stratégiai váltás zajlik, egy kívánatos luxustermékké válik az iPhone. Inkább kevesebbet, de nagy haszonnal.”

    Ez így van. 100%-ban egyet értek. A baj az,hogy amennyi hülye van, csak hogy ne essen ki a körforgásból, hitelt vesz fel egy ilyen telefonra. (sajnos tapasztalat ismerőseim köreiből).

    Kérdés: 50%-kal gyorsabb grafikus teljesítmény…hova? minek?
    Tettek volna bele egy normális aksit inkább. Mert az lesz megint hogy wow ez a leggyorsabb telefon (vagy nem), de az aksi teszteken mindig az utolsó…

  43. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ha meg nagyobb kapacitású akku került volna bele, akkor meg az lett volna a baj, hogy semmivel sem gyorsabb, jobb, stb., mint az előző évi modell. soha semmi és annak az ellenkezője sem lesz jó mindenkinek egyformán.

  44. Minek bele nagyobb akku, 1,5 napot elmegy egy töltéssel…
    Éjjel meg alszol, nem? vagy folyamatosan a telefonon lógsz?

  45. Avatar for Nieves Nieves says:

    Köszi!

  46. 1,5 napot? tök jó lenne ha 1,5 napot birna egy telefon de pl. nálam 5-6 óra alatt úgy lemerül mint a xar. :smile:

  47. Ja, 1,5 napot, majd teszek fel screenshotot (szombaton), most épp töltőn van…

  48. Az irónia… :joy:

  49. Avatar for pAnk pAnk says:

    Évek óta minden júzer az aktuális csúcstelefon akkuidejére/kapacitására panaszkodik, nem a sebességére. Szóval ez nem volt helytálló kijelentés.

  50. Ebből azért 1db-ot láttam :smiley: átlag 250 a 64-es.

  51. Én nem panaszkodok az akkuidő miatt, szóval a fenti állításod nem helytálló.

  52. Majd még kesesek, ha lesz időm :).

  53. Avatar for pAnk pAnk says:

    Trollolollolollo…

  54. Avatar for R_a_y R_a_y says:

    Kár magyarázkodni, nevetségesek ezek az árak. Semmi sem indokolja ezeket az árakat. Anno a 2gt 140ért vettem, most meg 3-400rol indul? Pont hogy az idő elteltével olcsobbaknak kéne lennie a meglévő technikáknak… Tényleg vicc irányba megy a cég és ezt úgy mondom hogy 10 évig használtam iPhone-t, iPadet is 2010óta. Macbookom is van szóval bőven benne vagyok az apple világban.
    Kezdetek óta olvasom a szifont.comot is, szeretem nagyon nem veletek van a bajom.
    De az utóbbi 2 hónapban kezdett elegem lenni az iPhoneból meg rá is untam és már nagyon nem jön be az apple filozófiája. Már nincs meg bennük az a boom mint pld anno 2005ben mikor bemutatták az iPod nanot. Meg tudjuk hogy az apple mindig is drága volt, de ez amit most művel ez már hihetetlen.
    Ezért is váltottam droidra, pontosabban Xiaomi-ra és egyáltalán nem bántam meg.

  55. Ekkora elborult baromságot ritkán lehet olvasni. Kérlek írj többször. Olvasnám naphosszat.

  56. Mi ez a Blikk színvonal? Talán ha bővebben kifejtenéd, talán, esetleg!

  57. Csak bepötyögöd a google-ba, hogy iphone upgrade. Mielött a „fejed fogod“ és nevetsz, informálódj! Az, hogy magyarországon nem létezik még valami aut nem jelenti, hogy máshol se. Ha nézted a keynote-kat az elmúlt években akkor tudhatod, hogy pont az apple vezette be pont az általam „leasing“-nek nevezett alternativát. Nálunk (svájc) már szolgáltatónál is van ez a lehetőség. :man_facepalming:t2::grinning::man_facepalming:t2:

  58. Nem véletlenül lett 1500 dollár a legdrágább opció és nem véletlenül pont most lett optimalizálva az iOS, hogy elfogadható felhasználói élmény legyen a régebbi készülekeken is. Vertu szintű luxus vonal és az olcsóbb használt szegmens is lefedve, így sokkal több iPhone lesz és marad forgalomban, több reklámbevételt és tranzakciót eredményezve.

  59. Avatar for kchris kchris says:

    azert ebben az arnovekedesben benne van az hogy apple arkepzes 1dollar = 1 eur es azt forgatjak at ft-ra kockazati arressel… dollarban nem novekedett ekkorat az ar.

  60. Azért az induló árak az iphonenál szépen a 400-500 dollárról felkusztak 750 dollárra.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for kisai Avatar for Balcooo1 Avatar for Agent_H Avatar for rihekopo79 Avatar for Nieves Avatar for SasaWrc Avatar for pici Avatar for skylinelaca Avatar for kenderson Avatar for baloghadam74 Avatar for betaproxima Avatar for AppleFan Avatar for R_a_y Avatar for onderon Avatar for mekkintos Avatar for kchris Avatar for totopad Avatar for pAnk Avatar for sandrew Avatar for farkas63 Avatar for Jadeye Avatar for SzifonAdmin Avatar for 83miki83 Avatar for ef-dani