fbpx Skip to content

Az iOS 12 szép lassan felfedi az új funkcióit, azonban még csak az első bétánál tartunk.

iOS 12 Face ID beállítás

Régebbi készülékeknél, amelyeken ujjlenyomat-olvasó van, több ujjunk mellett akár mások ujjait is beolvashatjuk az iPhone-nal vagy az iPaddel. A Face ID-nál ez eddig nem volt opció, azonban az iOS 12-nél elérhetővé vált egy alternatív Face ID beállítás, tehát már akár más arcát is megjegyeztethetjük az iPhone-nal.

Az Apple nem úgy írja le ezt a funkciót, hogy akkor ez most egy teljesen másik arcnak van fenntartva, hanem mintha egy alternatív arcunk lenne, mondjuk maszkban lennénk.

Mivel a sminket, illetve a szakállat is felismeri a Face ID, így azokhoz nem kell külön beállítani ezt. Tapasztalataink alapján akár egy teljesen más arcot is képes megjegyezni, így nem csak mi, hanem egy ismerősünk, családtagunk is fel tudja már oldani a saját arcával a készülék zárolását.

Egyelőre sajnos nem lehet kitörölni egyesével az arcképeket, így ha már nem akarjuk a másodikat, akkor a teljes Face ID-t alaphelyzetbe kell állítanunk, ezzel törölve a saját arcképünket is, majd újból beállítani.

Olvasd el a hozzászólásokat is

16 Comments

  1. Biztosan sokan nem örülnek ennek, de sztem ideje volt a több arcos megoldást megcsinálni.

  2. @Gunar: Személy szerint örülök neki pont ideje volt

  3. @Gunar: én annak örülnék, ha hátulról is felismerné az arcomat

  4. En meg annak hogy belehetne allitani hogy 2 felhasznalos lenne a rendszer,ha nem en nezek ra akkor pl beallithatnam hogy mi az ami azon a felhasz. feluleten ne jelenjen meg????

    Mas.: az ios 12-ben a beepitett “workflow” app az magyar nyelvu lesz Nekunk?

  5. @Gencsi: Na ja, nem lenne baj, de akkor megint előbújnának azok, akik felhívnák a figyelmet, az android rendszer már mióta tudja ezt, stb. Bár kit érdekel ha hasznos a funkció, hogy melyik mióta építette bele a saját rendszerébe, működjön és pont.

  6. Gunar: Az android ezt tudja? Mármint azt tudom hogy van egy kezdetleges arc-felismerés benne, ami 10-ből 1-szer nyitja is a telót, azt is tudtam, hogy tőbb felhasználói fiókot kezel, de azt nem tudtam, hogy külön arc-mintákat külön fiókhoz tud kötni…

  7. Zolesz: szerintem azt még nem tudja, csak jelkóddal

  8. @tzolesz: Az arcmintáról nem tudom, nem arra értettem, csak hogy van lehetőség benne mint pl a windowsban is a több felhasználóra, ami az IOS-ben sem lenne hülyeség ha a másik arcnak csak korlátozott jogokat is adhatnék.

  9. Respekt, hogy a szuperhősökre is gondol végre valaki ????

  10. Még egy is gondot okoz neki, ha süt a nap és kint vagy! Ez a legrosszabb iPhone, ami eddig létezett!

  11. Nekem müködok tökéletesen, még napszemüvegben is, sőt miután levágtam a téli sörényt is ( szakáll, haj) elsőre feloldott.

  12. @Gunar: Ha a droid előbb csinál valamit akkor kit érdekel, működik az a lényeg. Ha az epöl csinálja elsőként akkor innováció és a többiek csak kullognak utána. Vicces fiú vagy. 😀

  13. én azt nem értem miért nem old fel ha fektetve van a telefon. ezt kéne megoldaniuk hogy akárhogy tartod feloldjon. Minta a touch id-nél akárhogy teszed rá az ujjad felold

  14. @pAnk: Te mit hablatyolsz ember? Olvasd el még párszor amit írtam, talán akkor az jön le belöle amit írtam is. Ha nem megy szívesen kifejtem csak neked érthetőbben is.
    Elörebocsájtva, annyit hogy teljesen más volt a lényege a mondandómnak, s nem az amit itt leszűrtél belöle.

  15. @rossifumi: Mindkét eljárásnak megvannak a korlátai ne is várd hogy ami optikai elven és főleg 3D-ben dolgozik, az tudjon minden szöget 180°-ban, de a T-ID sem tud olvasni ha pl vizes az ujjad, stb, ellenben a F-ID vizes arccal és hajjal is feloldhat tudtommal. Persze ez kicsit morbid hasonlítás volt, viszont kb helytálló.

  16. A Face id Nem ismeri fel a szakállat, hanem egyszerűen azt a területet nem szkenneli. Viszont hogy napszemüvegekkel tökéletesen dolgozik az tény.


Add a Comment