fbpx Skip to content

A 2018-as frissítés végre elhozta azt, hogy nem csak egy 15 colos gépeken tudunk érdemben dolgozni, hanem a 13-as gépek is megkapták a 4 magos processzorokat, ami hatalmas előrelépés.

2018 Touch Bar MacBook Pro

Végre az Apple úgy gondolkozik, hogy a Pro széria az (Apple) átlagon felül legyen (mondjuk úgy, behozta a konkurenciát), és olyan hardver elemeket rakott a gépekbe, amivel már ténylegesen munkára bírhatóak. Persze így sem kapunk több kimenetet, amiben szerintem hibázott a cég. Azt hitték, gyorsabban elterjed majd az USB-C, de két évvel később is még sima USB-A-s pendrive-okat kapunk a legtöbb boltban, és elvétve akad csak ebből USB-C. Persze ettől függetlenül, milyen jó, ha képes meghajtani a gép egy 5K-s monitort, vagy éppen 40 Gb/s sebességgel másolni adatokat külső tárolóról nem? ????????‍♂️

A portokon tovább lépve, a 2018-as gépek megkapták a 4 magos CPU-t, a 8GB memóriát és a brutálisan gyors SSD-t is, ami az előző évhez képest is fejlődött. Az SSD miatt konkrétan nem is kell több memória ezekbe a gépekbe, a swap/cache bőven ki tud szolgálni minket, de ha szeretnénk, vásárláskor természetesen bővíthetjük plusz pénzért (utólag viszont már nem).

A processzor magok miatt konkrétan felére csökkennek az egyes renderek, exportálások esetén szükséges időtartamok, tehát már nem kell 15 hüvelykes gépet venniük azoknak, akik fotóznak, videóznak, végre 4K-ban is vághatunk videót a kisebbik gépen. Ez egy hatalmas előrelépés, végre Pro-nak lehet hívni a 13-as MacBook Pro-t!

Azt gondolnánk, hogy az Apple változtatott az árazáson is, de nem. Az új, gyorsabb gépet ugyanazon az áron adja, mint múlt évben a 2017-es változatot, így ezzel sem lesz probléma. Az AppleInsider már készített egy rövid videót is a 2018-as Pro-ról, illetve néhány tesztet is lefuttatott:

A Geekbench 4-ben az új gép single core-ban 4602 pontot kapott, multi-core-ban pedig 16699-et, míg múlt évben a Touch Bar nélküli model single core-ban 4524, multi-core-ban pedig 9489. Azért ez nem kis teljesítmény növekedés. A 2016-os legerősebb 13-as MacBook Pro pedig multi-core-ban 11979 pontot ért el. Tehát akárhogy is nézzük, sokkal gyorsabb lett az új gép, és akkor még az SSD, memória sebességet számba se vettük.

Új GPU is került a gépbe, de természetesen az csak a szokásos frissítés, tehát ott ne várjunk ekkora különbséget. Dedikált másodlagos videochip továbbra is csak a 15-ös gépben érhető el, de általában a fenti munkákhoz fontosabb a processzor, mint a GPU. Itt érdemes megjegyezni azt is, hogy a portháborúban az Apple nyert ebben az esetben, mert ehhez a géphez is csatlakoztathatunk már külső videó kártyát, és ezzel bárhol és bármikor renderelhetünk a 13-as géppel is. Eddig erre nem nagyon volt lehetőségünk.

Bővebben az új gépekről ebben a cikkben írtunk, illetve úgy tűnik, az Apple javításokat hajtott végre a billentyűzeten is, erről ide kattintva tudtok olvasni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for mremil mremil says:

    Persze, hogy nem terjed az USB-C pendrive, mert visszafelé nem kompatibilis.
    Részben emiatt nem váltottam az újabb újabb MAcBook Pro gépükre.

  2. Azért az USB-C nem terjedése barokkos túlzás. Pendriveból valóban nincs sok, bár akad választék. Valószínűleg pendrivera van egyre kevésbé szükség.
    Azért nézzük csak sorban:

    • az új laptopokon a legolcsóbb szutykukat leszámítva szinte kivétel nélkül megtalálható már a port
    • a mobil gyártók egyértelműen letették a voksukat a szabvány mellett és lassan már az alsóbb kategóriában is megjelenik, közepkategóriában már így is vadászni kell ha valaki microt szeretne látni
    • a monitor gyártók is letették a voksukat a szabvány mellett és valószínűleg követi majd ezt a sort a TV is, csak ott a sok szolgáltatói doboz miatt még a SCART is sok esetben elvárás, ott hosszú idő lesz leváltani
    • kamerákon is megjelentek már az USB-C portok (ezért is nevetséges az SD miatti hiszti, főleg MCS műhisztije a héten akinek a kameráján szintén van ilyen)
    • külső tárolók, powerbankok szintén vannak ilyen csatlakozóval

    Szóval ha jól megnézzük, baromi gyorsan terjed az USB-C és valós az az elképzelés, hogy a közeljövőben ez lesz “a kábel” (meg a lightning persze…:roll_eyes::joy:). Persze aki a régi microA, microB csatalkozójú eszközeit akarja használni, vagy eljatsza, hogy bevásárol egy valag pénzert átalakítókat vagy töredék áron vesz kábeleket hozzá…

  3. :peanuts:sin jot :joy:tem (inkabb :cry:tam) en is…

  4. Pojáca, neki az a dóga, hogy pörögjön a neve, más kérdés, hogy a vlogját - picsogásait - olvasók/nézők fele hülyének nézi - kiröhögi - de az áhított nézettség megvan, és ez a lényeg, nemde?

  5. Én az abban a videóban elhangzott hibákat még nem tapasztaltam (iPhone-nal kapcsolatban, nekem 8 Plus van). De amiket felsorolt, hogy többször újra kell indítani a telefonját vagy az Airdop hiba, iMessage napokig nem működik? Ilyenekkel én nem is találkoztam és a közvetlen környezetem sem. Újraindítással max frissítéseknél találkozok :slight_smile: ha ennyire **ar miért nem viszi vissza?

  6. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az USB-C visszafelé kompatibilis, USB 3.1-et is támogatja. nyilván a csatlakozó alakja más kérdés, de nagyjából 1 dollár egy USB-A > USB-C adapter.

  7. Nagyon is igaza van sajnos többször előfordul hogy az Airdrop nem működik mac-en is nem egyszer ki be kapcsolgatom a wifit, hogy észrevegye a telefonom. Nem attól lesz pro egy gép csak, hogy telerakják a legújabb procival ssd-vel memóriával hanem azzal is hogy nem kell még 50.000- ezerért kábelt vennem amit cipelhetek magammal hanem ha van egy 1 millás fényképezőgépem akkor nyilván egyszerűbb az sd kártyát közvetlenül beledugni a gépbe nem hogy még különböző usb meg egyéb kurva átalakítókat cipeljek magammal. Azt kell mondjam hogy egy hatalmas vicc amit az  csinál. 2007 óta használok iphone telefont de az milyen ha veszel 1,3 milláért egy gépet meg 440 ezerért mondjuk egy iphone x-et akkor kell vegyek vagy egy átalakítót vagy egy usb-c lighting kábelt hogy össze tudjam dugni. Most Komolyan.

  8. teljesen egyetertek :slight_smile:

  9. Avatar for pAnk pAnk says:

    Igen, neki az a fontos. De amúgy hazudott valamiben?

  10. Pendrive problémára a legjobb megoldás az olyan pendrive, amin USB C és USB 3.1-es csatlakozó is van!

  11. Már alig várom az őszi hisztizést ugyanezen emberektől :joy:

  12. Mondjuk az elején, mert ha beledugja a számítógepe töltőkábelét a kamerába a másikat meg a számitógépbe, akkor az alapvető problémája is megszűnik…

  13. Tényleg fogalmad sincs hogy miről beszélsz! átalakító kell ha bedugod a gépbe akkor nem tudod beletenni a tokba, nyilván a tok megfelelő zsebében tartja amit valószínű kivett mert otthon használta és nem rakta vissza. A kamerának sem usb-c csatlakozója van ha az lenne nyilván egyszerűbb dolga lenne. Ja tudom vegyen 2 átalakítót még 20 ezerért menjünk már a retkesbe de tényleg. Én dolgozom a géppel ezért megvettem a kimaxolt pro 15-ös gépet plus van iphone is nem keresek szarul de add már össze hogy mennyit kellene még költenem kábel kupacra amit utálok mert az alma nem hajlandó beletenni még egy hálozati csatlakozót sem amihez megint külön kábel kell ez azért nehogy már ne legyen vicc kategória. Pont ezért nem is váltok másik gépre ha ez beszarik egyszer akkor lehet hogy utána ha nem változik semmit a helyzet veszek egy windows gépet ami már most tudom, hogy szarabb lesz de legalább nem kell kábelkötegelővel járnom.

  14. A kamerájának van usb-c csatalkozója.
    Egyébként most sem kellene kábelkötegelővel járnod, de te is inkább veszel 50 ezerért három átalakitót, mint 5 ezerért két kábelt. Az ethernetben igazad van, az gáz, hogy lehagyják.

  15. Miért kell összekötni a Macbookot az iX-zel?
    Komolyan kérdezem.

  16. Avatar for benceg benceg says:

    Ne vicceljünk már kérem! Az USB C jó (persze sokkal régebben kellett volna kiadni), de mivel a régi csatlakozó évtizedek óta használatban van 90%, hogy ilyen kábelekkel fogsz találkozni még sokáig és igen rohadt frusztráló amiért átalakító kell a géphez amit 90% ban el fogsz “párszor” felejteni magaddal vinni.

    A másik, hogy nem túl vékonyak ezek a gépek ? Nem “throttlingolnak” ?

  17. Avatar for ttorda ttorda says:

    A 128gb tárhelyet senki nem említi? 2013 óta enyhén szólva is illett volna emelni ezt… (ja hogy akkor nem hagynánk ott +260 ezer forintot…okés, igen, eszembe jutott hogy így áraz mostanában az Apple)

  18. Esetleg több gigányi zenét, filmet akar rátenni. Igen, persze, ez lehetséges wifin keresztül is, csak közel sem azonos sebességgel. Vagy felteszi pl. iOS beta-t a telefonra, majd rájön, hogy visszatérne stabilra. Azt aztán próbálhatja gép+iTunes combo nélkül.
    Tessék, pár indok. :wink:

  19. Ah, ok, gondoltam, hogy ilyen mindennapos dolgok lesznek :wink:

  20. Szerintem semmi röhejes nem volt benne.
    Az Apple-lel régóta vannak problémák, amik egy részét fel is sorolta.

    Az milyen, hogy az iPad Pro 10,5" a mostani frissített MB Pro-nál erősebb? Szánalmas.
    Az iMacek meg ritkábban jönnek szóba, de én már azon is csodálkoztam, hogy a Pro iMacbe nem HDD-t pakolt alapból az Apple. A szemem nem rebbent volna. Viszont a pofám helyettük sült volna le. :wink:

  21. Ha régi eszközöd van akkor valóban kell venned kell hozzá egy megfelelő kábelt, hogy használd. Nem kell átalakító, az USB-C gyakorlatilag mindennel kompatibilis, még a HDMI-vel is. A régi külső hdd-ket is tudod hasznlni, van olyan kábel aminek egyik vége C, a másik micro. És ezzel gyakorlatilag az összes külső eszközödet lefedted, igen az SD kártyás kamerádat is, mert abban is lesz micro. Új eszköznél meg nyugodtan tudsz válogatni, hogy milyen csatlakozója legyen.

  22. Leginkább az Intelre nézve az…

  23. DE! Az Olympus om-d e-m1 mark ii-n usb-c port van, ami simán összeköthető a Mac, töltő kábelével.

  24. Avatar for kchris kchris says:

    ez egy picsogas. 2016-ban mikor vettem usbcs prot mar akkor is az volt, most meg meginkabb az. az artol fuggetlen ha hozzaerto vagy akkor illene felismerni hogy ennek MIK az okai: a kezdeti nehezsegek utan az usbc sokkal idotallobb lesz foleg ha az igazabol TB3, de mivel keves van belole ezert nyilvan nem usbcvel fogjak adni az Xet.

  25. Egészen komolyan sikerült azt leírni, hogy elég a 8GB RAM, mert gyors az SSD? Remélem ez vicc! Semmilyen lapozás nem lesz olyan gyors, mintha lenne elég memória. Persze, SSD-re - pláne disk vezérlő nélkül - gyorsabban lehet írni, mint egy 5400-on pörgő korongra, de azért ezzel ne próbáljuk már menteni ezt a rossz viccet, hogy 8GB elég. Mire? Böngészni meg levelezni?

  26. Azért nem csoda, hogy a retek RJ45 lemaradt, az önmagában akkora, mint a becsukott gép. Már az 2013-as masinámba sem fért bele. A vele egyidős és nagyjából azonos tulajdonságokkal bíró HP EliteBook 840-emben ott van, de ott is csak egy idétlen lenyíló füllel tudták megoldani, mert egy normális méretű csatlakozó nem fért el. Ugyhogy ja, már négy évvel ezelőtt is vennem kellett egy Thunderbolt-Ethernet átalakítót. Mondjuk én hiszti helyett megvettem és használom amikor kell. Elég ritkán.

  27. Mert mondjuk egy rakás fos a wifin keresztüli szinkron, mert van olyan hogy látja az eszközt utána meg csak pörög a labda, hogy kapcsolódás mint a csirke a grillsütőben, mert minden nagyobb frissítést gépen rakok fel mivel az OTA egy csomó szart hagy csak maga után utána meg lehet újra húzni. Nyilván ez nem mindig történik meg de ha igen akkor jön a szívás, és én inkább nem szívok.

  28. Nem picsogás rakjon bele usb-c csatit nyilván az a jövő de akkor könyörgöm alap dolgokat ne vegyen ki és lassan minden gyártó átáll a telefonoknál is az usb-c csatira akkor Ők a saját eszközeiket mi a rákért nem hozzák szinkronba? Rakjon bele usbc usbc töltőt és max egy átalakítót 1 dollárért azt gondolom, hogy az árképzésbe bele kellene férjen, ahogy belefért a lighting jack átalakító is. Kijött ugye az új macbook ami egy billentyűzettel ellátott ipad pro érintőkijelző nélkül es belerak egy kurva csatlakozót! Ha a cégemnél korlátozott a hálózat és nem tudok wifin csatlakozni akkor veszek még 5 kábelt hogy tudjak normálisan dolgozni? Akkor legalább csináljon hivatalos  dokkolót egy valag pénzért de így szánalmas.

  29. Persze, ez jogos, csak sajnos szerintem megkerülhetetlen az rj45, és ha mr pro. Ez az egyetlen olyan átalakító, aminek úgy gondolom része kéne lennie ennél a gépnél a doboz tartalmának. Én iPaden dolgozok, de ott van a táskámban a lightning-usb3 és az usb-ethernet pont ezért, mert van olyan telephely ahol nincs wifi, a vpn-ünk meg egy kalap💩

  30. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az OTA és az iTunes esetén is ugyanaz a folyamat végeredménye, nem hagy ott az OTA semmit.

  31. Ezt már kb 10-szer megbeszéltük, de vannak olyanok akiknek ezt nem lehet megmagyarázni…

  32. Nekem iPhone 7-em van, s ugyanazokat a hibákat produkálja a telefonom, mint Magyarosi Csabának, plusz másokat is (gyári stock app.), amióta az iOS 11 van! S nem, nem a telefonommal van baj, mert már cserélték, ráadásul nem tudom hány op.rendszert adtak ki a 11-esnél, de egyiknél se tűntek el a hibák.
    Egy rakás :poop: lett az Apple az elmúlt 5-6 évben korábbi önmagukhoz képest, talán annyi szóljon mentségükre, hogy legalább készítettek egy emoji ikont saját maguk jellemzésére.

  33. engem az zavar, h most ultratrendy fikazni az apple-t a fanboyok kozt is (az alap androidosokon tul) de no offense! :rofl:

  34. Köszi, hogy ezt leírtad, pont erre a kérdésre kerestem választ, mert gyanús volt a felvetés!

  35. Mi az, hogy bármi videós videója alapján???
    Nézd már meg a nézettségét…
    Amúgy attól, hogy Te az életben nem fogod beismerni, hogy az Apple egy pocsékabb dolgokat csinál, sajnos ez még igaz.
    Ja és most is egy iPhone -on pötyögök, ami már annyi tol melegszik és merül 10 % ot, hogy elolvasom a cikketeket…

  36. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    Mi az, hogy bármi videós videója alapján??? Nézd már meg a nézettségét…

    te komolyan azt hiszed, hogy az Apple bármi hazai videós videói alapján fog majd bármit is javítgatni, mikor megvan rá a megfelelő felület, ahol ezeket jelezni lehet?

    Amúgy attól, hogy Te az életben nem fogod beismerni, hogy az Apple egy pocsékabb dolgokat csinál, sajnos ez még igaz.

    én semmit nem írtam ezzel kapcsolatban. azt írtam le, hogy hol és hogyan lehet jelezni a hibákat az Apple felé.

  37. Nem, nem gondolom, h egy nagy vlogger videója alapján tenne bármit az Apple, de elég lesajnáló volt a hangnemed…
    Amúgy meg évek óta olvasom a szifon.com -ot és Te még soha nem adtál igazat a kommentelőknek az Apple el szemben. Szerinted, mindig a user a hülye és sz Apple mindig mindent jól csinál.
    Ezért írtam
    Nem személyeskedni akartam

  38. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    megint nem értem, hogy ez most hogy jön ide. leírtam, hogy hogyan lehet jelezni az Apple felé a hibákat. amiket nyilván az Apple követett el, hiszen akkor nem lehetne feléjük ezeket jelezni. itt nincs kinek igazat adni, ha egyszer a hibák ott vannak. azokat pedig a linkelt cikkben leírtaknak megfelelően lehet jelezni az Apple felé, hogy javíthassák. attól, hogy kishazánkban ezeket bárki bármilyen felületen közzéteszi, elmondja, hozzászólásban leírja, nem fog történni semmi, és nem is lehet ennek kapcsán reklamálni. de ha van róla hibajegyed, akkor lehet őket cseszegetni folyamatosan, hogy még mindig nem jó, és javítsák.

    persze értem én, hogy egyszerűbb az én torkomnak ugrani, mert én legalább válaszolok, nem úgy, mint az Apple, de nem gondolom, hogy bárhová is vezetne, csak maximum annyi eredménye van, hogy egyre kevésbé látom értelmét még csak megpróbálni is segíteni, mert csak ilyen hozzászólásokat kapok, ha valami nem működik, és nem tudunk megfelelő segítséget nyújtani egy rajtunk túlnyúló probléma megoldásában.

  39. Az ellen én sem tiltakoztam volna, ha mellékelik a géphez az ethernet adaptert. Én csak arról írtam, hogy érthető, hogy lemaradt a gépről a beépített csatlakozó. És én ennek még örülök is, mert nem lehetett volna szépen megoldani.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for ttorda Avatar for benceg Avatar for Agent_H Avatar for ApplePen Avatar for rihekopo79 Avatar for Szifon Avatar for Burgesz Avatar for skylinelaca Avatar for Valentin Avatar for kriszbet Avatar for talamasca Avatar for kchris Avatar for saabi_hu Avatar for pAnk Avatar for mremil Avatar for szorian Avatar for Jadeye Avatar for ef-dani Avatar for SzifonAdmin

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for mremil mremil says:

    Persze, hogy nem terjed az USB-C pendrive, mert visszafelé nem kompatibilis.
    Részben emiatt nem váltottam az újabb újabb MAcBook Pro gépükre.

  2. Azért az USB-C nem terjedése barokkos túlzás. Pendriveból valóban nincs sok, bár akad választék. Valószínűleg pendrivera van egyre kevésbé szükség.
    Azért nézzük csak sorban:

    • az új laptopokon a legolcsóbb szutykukat leszámítva szinte kivétel nélkül megtalálható már a port
    • a mobil gyártók egyértelműen letették a voksukat a szabvány mellett és lassan már az alsóbb kategóriában is megjelenik, közepkategóriában már így is vadászni kell ha valaki microt szeretne látni
    • a monitor gyártók is letették a voksukat a szabvány mellett és valószínűleg követi majd ezt a sort a TV is, csak ott a sok szolgáltatói doboz miatt még a SCART is sok esetben elvárás, ott hosszú idő lesz leváltani
    • kamerákon is megjelentek már az USB-C portok (ezért is nevetséges az SD miatti hiszti, főleg MCS műhisztije a héten akinek a kameráján szintén van ilyen)
    • külső tárolók, powerbankok szintén vannak ilyen csatlakozóval

    Szóval ha jól megnézzük, baromi gyorsan terjed az USB-C és valós az az elképzelés, hogy a közeljövőben ez lesz “a kábel” (meg a lightning persze…:roll_eyes::joy:). Persze aki a régi microA, microB csatalkozójú eszközeit akarja használni, vagy eljatsza, hogy bevásárol egy valag pénzert átalakítókat vagy töredék áron vesz kábeleket hozzá…

  3. :peanuts:sin jot :joy:tem (inkabb :cry:tam) en is…

  4. Pojáca, neki az a dóga, hogy pörögjön a neve, más kérdés, hogy a vlogját - picsogásait - olvasók/nézők fele hülyének nézi - kiröhögi - de az áhított nézettség megvan, és ez a lényeg, nemde?

  5. Én az abban a videóban elhangzott hibákat még nem tapasztaltam (iPhone-nal kapcsolatban, nekem 8 Plus van). De amiket felsorolt, hogy többször újra kell indítani a telefonját vagy az Airdop hiba, iMessage napokig nem működik? Ilyenekkel én nem is találkoztam és a közvetlen környezetem sem. Újraindítással max frissítéseknél találkozok :slight_smile: ha ennyire **ar miért nem viszi vissza?

  6. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az USB-C visszafelé kompatibilis, USB 3.1-et is támogatja. nyilván a csatlakozó alakja más kérdés, de nagyjából 1 dollár egy USB-A > USB-C adapter.

  7. Nagyon is igaza van sajnos többször előfordul hogy az Airdrop nem működik mac-en is nem egyszer ki be kapcsolgatom a wifit, hogy észrevegye a telefonom. Nem attól lesz pro egy gép csak, hogy telerakják a legújabb procival ssd-vel memóriával hanem azzal is hogy nem kell még 50.000- ezerért kábelt vennem amit cipelhetek magammal hanem ha van egy 1 millás fényképezőgépem akkor nyilván egyszerűbb az sd kártyát közvetlenül beledugni a gépbe nem hogy még különböző usb meg egyéb kurva átalakítókat cipeljek magammal. Azt kell mondjam hogy egy hatalmas vicc amit az  csinál. 2007 óta használok iphone telefont de az milyen ha veszel 1,3 milláért egy gépet meg 440 ezerért mondjuk egy iphone x-et akkor kell vegyek vagy egy átalakítót vagy egy usb-c lighting kábelt hogy össze tudjam dugni. Most Komolyan.

  8. teljesen egyetertek :slight_smile:

  9. Avatar for pAnk pAnk says:

    Igen, neki az a fontos. De amúgy hazudott valamiben?

  10. Pendrive problémára a legjobb megoldás az olyan pendrive, amin USB C és USB 3.1-es csatlakozó is van!

  11. Már alig várom az őszi hisztizést ugyanezen emberektől :joy:

  12. Mondjuk az elején, mert ha beledugja a számítógepe töltőkábelét a kamerába a másikat meg a számitógépbe, akkor az alapvető problémája is megszűnik…

  13. Tényleg fogalmad sincs hogy miről beszélsz! átalakító kell ha bedugod a gépbe akkor nem tudod beletenni a tokba, nyilván a tok megfelelő zsebében tartja amit valószínű kivett mert otthon használta és nem rakta vissza. A kamerának sem usb-c csatlakozója van ha az lenne nyilván egyszerűbb dolga lenne. Ja tudom vegyen 2 átalakítót még 20 ezerért menjünk már a retkesbe de tényleg. Én dolgozom a géppel ezért megvettem a kimaxolt pro 15-ös gépet plus van iphone is nem keresek szarul de add már össze hogy mennyit kellene még költenem kábel kupacra amit utálok mert az alma nem hajlandó beletenni még egy hálozati csatlakozót sem amihez megint külön kábel kell ez azért nehogy már ne legyen vicc kategória. Pont ezért nem is váltok másik gépre ha ez beszarik egyszer akkor lehet hogy utána ha nem változik semmit a helyzet veszek egy windows gépet ami már most tudom, hogy szarabb lesz de legalább nem kell kábelkötegelővel járnom.

  14. A kamerájának van usb-c csatalkozója.
    Egyébként most sem kellene kábelkötegelővel járnod, de te is inkább veszel 50 ezerért három átalakitót, mint 5 ezerért két kábelt. Az ethernetben igazad van, az gáz, hogy lehagyják.

  15. Miért kell összekötni a Macbookot az iX-zel?
    Komolyan kérdezem.

  16. Avatar for benceg benceg says:

    Ne vicceljünk már kérem! Az USB C jó (persze sokkal régebben kellett volna kiadni), de mivel a régi csatlakozó évtizedek óta használatban van 90%, hogy ilyen kábelekkel fogsz találkozni még sokáig és igen rohadt frusztráló amiért átalakító kell a géphez amit 90% ban el fogsz “párszor” felejteni magaddal vinni.

    A másik, hogy nem túl vékonyak ezek a gépek ? Nem “throttlingolnak” ?

  17. Avatar for ttorda ttorda says:

    A 128gb tárhelyet senki nem említi? 2013 óta enyhén szólva is illett volna emelni ezt… (ja hogy akkor nem hagynánk ott +260 ezer forintot…okés, igen, eszembe jutott hogy így áraz mostanában az Apple)

  18. Esetleg több gigányi zenét, filmet akar rátenni. Igen, persze, ez lehetséges wifin keresztül is, csak közel sem azonos sebességgel. Vagy felteszi pl. iOS beta-t a telefonra, majd rájön, hogy visszatérne stabilra. Azt aztán próbálhatja gép+iTunes combo nélkül.
    Tessék, pár indok. :wink:

  19. Ah, ok, gondoltam, hogy ilyen mindennapos dolgok lesznek :wink:

  20. Szerintem semmi röhejes nem volt benne.
    Az Apple-lel régóta vannak problémák, amik egy részét fel is sorolta.

    Az milyen, hogy az iPad Pro 10,5" a mostani frissített MB Pro-nál erősebb? Szánalmas.
    Az iMacek meg ritkábban jönnek szóba, de én már azon is csodálkoztam, hogy a Pro iMacbe nem HDD-t pakolt alapból az Apple. A szemem nem rebbent volna. Viszont a pofám helyettük sült volna le. :wink:

  21. Ha régi eszközöd van akkor valóban kell venned kell hozzá egy megfelelő kábelt, hogy használd. Nem kell átalakító, az USB-C gyakorlatilag mindennel kompatibilis, még a HDMI-vel is. A régi külső hdd-ket is tudod hasznlni, van olyan kábel aminek egyik vége C, a másik micro. És ezzel gyakorlatilag az összes külső eszközödet lefedted, igen az SD kártyás kamerádat is, mert abban is lesz micro. Új eszköznél meg nyugodtan tudsz válogatni, hogy milyen csatlakozója legyen.

  22. Leginkább az Intelre nézve az…

  23. DE! Az Olympus om-d e-m1 mark ii-n usb-c port van, ami simán összeköthető a Mac, töltő kábelével.

  24. Avatar for kchris kchris says:

    ez egy picsogas. 2016-ban mikor vettem usbcs prot mar akkor is az volt, most meg meginkabb az. az artol fuggetlen ha hozzaerto vagy akkor illene felismerni hogy ennek MIK az okai: a kezdeti nehezsegek utan az usbc sokkal idotallobb lesz foleg ha az igazabol TB3, de mivel keves van belole ezert nyilvan nem usbcvel fogjak adni az Xet.

  25. Egészen komolyan sikerült azt leírni, hogy elég a 8GB RAM, mert gyors az SSD? Remélem ez vicc! Semmilyen lapozás nem lesz olyan gyors, mintha lenne elég memória. Persze, SSD-re - pláne disk vezérlő nélkül - gyorsabban lehet írni, mint egy 5400-on pörgő korongra, de azért ezzel ne próbáljuk már menteni ezt a rossz viccet, hogy 8GB elég. Mire? Böngészni meg levelezni?

  26. Azért nem csoda, hogy a retek RJ45 lemaradt, az önmagában akkora, mint a becsukott gép. Már az 2013-as masinámba sem fért bele. A vele egyidős és nagyjából azonos tulajdonságokkal bíró HP EliteBook 840-emben ott van, de ott is csak egy idétlen lenyíló füllel tudták megoldani, mert egy normális méretű csatlakozó nem fért el. Ugyhogy ja, már négy évvel ezelőtt is vennem kellett egy Thunderbolt-Ethernet átalakítót. Mondjuk én hiszti helyett megvettem és használom amikor kell. Elég ritkán.

  27. Mert mondjuk egy rakás fos a wifin keresztüli szinkron, mert van olyan hogy látja az eszközt utána meg csak pörög a labda, hogy kapcsolódás mint a csirke a grillsütőben, mert minden nagyobb frissítést gépen rakok fel mivel az OTA egy csomó szart hagy csak maga után utána meg lehet újra húzni. Nyilván ez nem mindig történik meg de ha igen akkor jön a szívás, és én inkább nem szívok.

  28. Nem picsogás rakjon bele usb-c csatit nyilván az a jövő de akkor könyörgöm alap dolgokat ne vegyen ki és lassan minden gyártó átáll a telefonoknál is az usb-c csatira akkor Ők a saját eszközeiket mi a rákért nem hozzák szinkronba? Rakjon bele usbc usbc töltőt és max egy átalakítót 1 dollárért azt gondolom, hogy az árképzésbe bele kellene férjen, ahogy belefért a lighting jack átalakító is. Kijött ugye az új macbook ami egy billentyűzettel ellátott ipad pro érintőkijelző nélkül es belerak egy kurva csatlakozót! Ha a cégemnél korlátozott a hálózat és nem tudok wifin csatlakozni akkor veszek még 5 kábelt hogy tudjak normálisan dolgozni? Akkor legalább csináljon hivatalos  dokkolót egy valag pénzért de így szánalmas.

  29. Persze, ez jogos, csak sajnos szerintem megkerülhetetlen az rj45, és ha mr pro. Ez az egyetlen olyan átalakító, aminek úgy gondolom része kéne lennie ennél a gépnél a doboz tartalmának. Én iPaden dolgozok, de ott van a táskámban a lightning-usb3 és az usb-ethernet pont ezért, mert van olyan telephely ahol nincs wifi, a vpn-ünk meg egy kalap💩

  30. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az OTA és az iTunes esetén is ugyanaz a folyamat végeredménye, nem hagy ott az OTA semmit.

  31. Ezt már kb 10-szer megbeszéltük, de vannak olyanok akiknek ezt nem lehet megmagyarázni…

  32. Nekem iPhone 7-em van, s ugyanazokat a hibákat produkálja a telefonom, mint Magyarosi Csabának, plusz másokat is (gyári stock app.), amióta az iOS 11 van! S nem, nem a telefonommal van baj, mert már cserélték, ráadásul nem tudom hány op.rendszert adtak ki a 11-esnél, de egyiknél se tűntek el a hibák.
    Egy rakás :poop: lett az Apple az elmúlt 5-6 évben korábbi önmagukhoz képest, talán annyi szóljon mentségükre, hogy legalább készítettek egy emoji ikont saját maguk jellemzésére.

  33. engem az zavar, h most ultratrendy fikazni az apple-t a fanboyok kozt is (az alap androidosokon tul) de no offense! :rofl:

  34. Köszi, hogy ezt leírtad, pont erre a kérdésre kerestem választ, mert gyanús volt a felvetés!

  35. Mi az, hogy bármi videós videója alapján???
    Nézd már meg a nézettségét…
    Amúgy attól, hogy Te az életben nem fogod beismerni, hogy az Apple egy pocsékabb dolgokat csinál, sajnos ez még igaz.
    Ja és most is egy iPhone -on pötyögök, ami már annyi tol melegszik és merül 10 % ot, hogy elolvasom a cikketeket…

  36. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    Mi az, hogy bármi videós videója alapján??? Nézd már meg a nézettségét…

    te komolyan azt hiszed, hogy az Apple bármi hazai videós videói alapján fog majd bármit is javítgatni, mikor megvan rá a megfelelő felület, ahol ezeket jelezni lehet?

    Amúgy attól, hogy Te az életben nem fogod beismerni, hogy az Apple egy pocsékabb dolgokat csinál, sajnos ez még igaz.

    én semmit nem írtam ezzel kapcsolatban. azt írtam le, hogy hol és hogyan lehet jelezni a hibákat az Apple felé.

  37. Nem, nem gondolom, h egy nagy vlogger videója alapján tenne bármit az Apple, de elég lesajnáló volt a hangnemed…
    Amúgy meg évek óta olvasom a szifon.com -ot és Te még soha nem adtál igazat a kommentelőknek az Apple el szemben. Szerinted, mindig a user a hülye és sz Apple mindig mindent jól csinál.
    Ezért írtam
    Nem személyeskedni akartam

  38. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    megint nem értem, hogy ez most hogy jön ide. leírtam, hogy hogyan lehet jelezni az Apple felé a hibákat. amiket nyilván az Apple követett el, hiszen akkor nem lehetne feléjük ezeket jelezni. itt nincs kinek igazat adni, ha egyszer a hibák ott vannak. azokat pedig a linkelt cikkben leírtaknak megfelelően lehet jelezni az Apple felé, hogy javíthassák. attól, hogy kishazánkban ezeket bárki bármilyen felületen közzéteszi, elmondja, hozzászólásban leírja, nem fog történni semmi, és nem is lehet ennek kapcsán reklamálni. de ha van róla hibajegyed, akkor lehet őket cseszegetni folyamatosan, hogy még mindig nem jó, és javítsák.

    persze értem én, hogy egyszerűbb az én torkomnak ugrani, mert én legalább válaszolok, nem úgy, mint az Apple, de nem gondolom, hogy bárhová is vezetne, csak maximum annyi eredménye van, hogy egyre kevésbé látom értelmét még csak megpróbálni is segíteni, mert csak ilyen hozzászólásokat kapok, ha valami nem működik, és nem tudunk megfelelő segítséget nyújtani egy rajtunk túlnyúló probléma megoldásában.

  39. Az ellen én sem tiltakoztam volna, ha mellékelik a géphez az ethernet adaptert. Én csak arról írtam, hogy érthető, hogy lemaradt a gépről a beépített csatlakozó. És én ennek még örülök is, mert nem lehetett volna szépen megoldani.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for ttorda Avatar for benceg Avatar for Agent_H Avatar for ApplePen Avatar for rihekopo79 Avatar for Szifon Avatar for Burgesz Avatar for skylinelaca Avatar for Valentin Avatar for kriszbet Avatar for talamasca Avatar for kchris Avatar for saabi_hu Avatar for pAnk Avatar for mremil Avatar for szorian Avatar for Jadeye Avatar for ef-dani Avatar for SzifonAdmin