Az Apple bemutatta a 2018-as Touch Bar Retina MacBook Pro-kat

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A mai nappal az Apple frissítette a MacBook Pro szériát, azon belül pedig a Touch Bar-os gépeket. Ezek átestek a szokásos processzor frissítésen, de további fejlesztéseket is kaptunk, amikről érdemes tudni.

2018 Touch Bar Retina MacBook Pro

Jó hír, hogy a 2018-as gépek most már True Tone Retina kijelzővel rendelkeznek, amik a többcsatornás érzékelők segítségével igazítja a kijelző színeit és intenzitását a környező fényviszonyokhoz – ennek eredményeképpen a képek megjelenése természetesebb lesz. Továbbá frissült a billentyűzet is, amit az Apple harmadik generációs pillangó mechanikás billentyűzetnek hív, ezt is ugyancsak örömmel olvastuk a legutóbbi csereprogramjuk miatt, ahol elképzelhető, hogy már eleve erre a típusra cserélik az érintett gépek esetén.

A 13-as modelleknél most már kérhetünk 4 magos processzorral ellátott gépet, ami most először érhető el az Apple-nél ebben a kategóriában. Ez merőben gyorsítja majd a 13 colos Retina MacBook Pro-kat, és így azok, akik emiatt vásároltak 15-ös gépet, már nem kell nekik a nagyobb méretűt választaniuk. A 15 hüvelykes MacBook Pro-knál már 32GB RAM-ot is kérhetünk, és megjelent a 6 magos processzor, ami brutális teljesítményt jelenthet egy laptop esetén. Az Apple szerint ez közel 70%-os sebesség növekedést jelenthet, később biztos lesznek majd sebesség tesztek is. Természetesen frissültek a beépített grafikus processzorok is.

“A MacBook Pro modellek legfrissebb generációja a leggyorsabb és legerőteljesebb gép, amit valaha készítettünk.” – mondta Phil Schiller, az Apple marketingért felelős igazgatója. “A 8. generációs, 6 magos processzorokkal, az akár 32GB memóriával és 4TB-os, szupergyors SSD-vel, a True Tone technológiát használó Retina kijelzővel, a Touch Bar-ral és a megnövelt biztonság érdekében Apple T2-es chippel, valamint 3. generációs, halkabb billentyűzettel szerelt gépek egy vékony és könnyű alumínium házban, egész napos akkumulátor idővel a legjobbak a pro felhasználók számára.”

Íme az új, 13 hüvelykes, Touch Bar-os Retina MacBook Pro-k:

Illetve a 15 hüvelykes alap gépek:

Korábban már teszteltük a 2016 és 2017-es modellt, az erről szóló cikkünk ide kattintva olvasható el. A 2018-asról modellekről pedig az Apple oldalán található bővebb információ.

Ezek még érdekelhetnek:


A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!