Javítási program a MacBook és MacBook Pro modellek billentyűzetéhez

Az Apple megállapította, hogy a 2015-ös vagy újabb, pillangó mechanikás billentyűzettel rendelkező MacBook és MacBook Pro modellek esetén az egyes billentyűk működésével problémák lehetnek, legyen szó akár váratlanul duplázódó leütésekről, nem reagáló, kihagyó, vagy beragadó billentyűkről.

A problémát a támogatási dokumentumban szereplő információk alapján az Apple és hivatalos szervizpartnerei díjmentesen orvosolják egy vagy több billentyű, vagy a teljes billentyűzet cseréjével. Nézzük, mit kell tudni ezzel kapcsolatban!

Jogosult vagyok-e?

A javítási programban kizárólag az alábbi modellek vesznek részt:

  • MacBook (Retina, 12-­inch, Early 2015)
  • MacBook (Retina, 12­-inch, Early 2016)
  • MacBook (Retina, 12-­inch, 2017)
  • MacBook Pro (13­-inch, 2016, két Thunderbolt 3 port)
  • MacBook Pro (13-­inch, 2017, két Thunderbolt 3 port)
  • MacBook Pro (13-­inch, 2016, négy Thunderbolt 3 port)
  • MacBook Pro (13-­inch, 2017, négy Thunderbolt 3 port)
  • MacBook Pro (15-­inch, 2016)
  • MacBook Pro (15-­inch, 2017)

Ez a javítási program más modelleket nem érint!

Mi az a pillangó mechanika?

Az Apple ezt az új billentyűzet-mechanikát még 2015-ben, a 12″-es, Retina kijelzős MacBookkal vezette be, ami azóta az összes újabb MacBook és MacBook Pro modellben is megtalálható. Érdemes megnézni erről ezt a videót, amiben Jony Ive mutatja be a 2015-ös MacBookot és az új billentyűzetet:

Így zajlik a javítás

A számítógépet a legközelebbi hivatalos Apple-szervizzel javíttathatod meg: Gyakori kérdések: melyek az Apple hivatalos szervizpartnerei Magyarországon?

(Fotó: iFixit)

A javítás időtartamára az Apple tájékoztatója nem ír semmit, erről a kiválasztott szervizpartner tud pontosabb információval szolgálni. Az időtartam függ majd a szükséges javítás típusától és a cserealkatrészek elérhetőségétől.

Az Apple és hivatalos szervizpartnerei a hibás billentyűzet megvizsgálásával döntik majd el, hogy csak egyes billentyűk, vagy a teljes billentyűzet cseréje szükséges, illetve azt is ellenőrzik majd, hogy a készülék megfelelő állapotban van-e, és hogy jogosult-e a javításra. Ha a készülék sérült, és ez akadályozza a billentyűzet szervizelését, akkor először ennek a sérülésnek a javítása szükséges, aminek egyes esetekben költségei lehetnek.

Bővebb információkért vedd fel a kapcsolatot a kívánt szervizpartnerrel.

Mielőtt leadnád a készüléked, mindenképp készíts biztonsági mentést az adataidról például a Time Machine segítségével, vagy manuálisan.

További információk

Ez a csereprogram nem hosszabbítja meg a készülékek eredeti garanciaidejét.

Amennyiben korábban emiatt a probléma miatt az Apple díj ellenében javította meg a készüléket, úgy vedd fel az Apple-lel a kapcsolatot a visszatérítés érdekében. Visszatérítés csak az Apple vagy hivatalos szervizpartnerei által végzett javításra kérhető!

Ez a program a készülék eredeti értékesítésétől számított 4 éven belül érhető el.

(2018. 06. 22-i információk)

Ezek még érdekelhetnek:


A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!