fbpx Skip to content

Az Apple megállapította, hogy a 2015-ös vagy újabb, pillangó mechanikás billentyűzettel rendelkező MacBook és MacBook Pro modellek esetén az egyes billentyűk működésével problémák lehetnek, legyen szó akár váratlanul duplázódó leütésekről, nem reagáló, kihagyó, vagy beragadó billentyűkről.

A problémát a támogatási dokumentumban szereplő információk alapján az Apple és hivatalos szervizpartnerei díjmentesen orvosolják egy vagy több billentyű, vagy a teljes billentyűzet cseréjével. Nézzük, mit kell tudni ezzel kapcsolatban!

Jogosult vagyok-e?

A javítási programban kizárólag az alábbi modellek vesznek részt:

  • MacBook (Retina kijelzős, 12 hüvelykes, 2015 eleje)
  • MacBook (Retina kijelzős, 12 hüvelykes, 2016 eleje)
  • MacBook (Retina kijelzős, 12 hüvelykes, 2017)
  • MacBook Air (Retina kijelzős, 13 hüvelykes, 2018)
  • MacBook Pro (13 hüvelykes, 2016, két Thunderbolt 3-port)
  • MacBook Pro (13 hüvelykes, 2017, két Thunderbolt 3-port)
  • MacBook Pro (13 hüvelykes, 2016, négy Thunderbolt 3-port)
  • MacBook Pro (13 hüvelykes, 2017, négy Thunderbolt 3-port)
  • MacBook Pro (15 hüvelykes, 2016)
  • MacBook Pro (15 hüvelykes, 2017)
  • MacBook Pro (13 hüvelykes, 2018, négy Thunderbolt 3 port)
  • MacBook Pro (15 hüvelykes, 2018)
  • MacBook Pro (13 hüvelykes, 2019, négy Thunderbolt 3 port)
  • MacBook Pro (15 hüvelykes, 2019)

Ez a javítási program más modelleket nem érint!

Mi az a pillangó mechanika?

Az Apple ezt az új billentyűzet-mechanikát még 2015-ben, a 12″-es, Retina kijelzős MacBookkal vezette be, ami azóta az összes újabb MacBook és MacBook Pro modellben is megtalálható. Érdemes megnézni erről ezt a videót, amiben Jony Ive mutatja be a 2015-ös MacBookot és az új billentyűzetet:

Így zajlik a javítás

A számítógépet a legközelebbi hivatalos Apple-szervizzel javíttathatod meg: Gyakori kérdések: melyek az Apple hivatalos szervizpartnerei Magyarországon?

(Fotó: iFixit)

A javítás időtartamára az Apple tájékoztatója nem ír semmit, erről a kiválasztott szervizpartner tud pontosabb információval szolgálni. Az időtartam függ majd a szükséges javítás típusától és a cserealkatrészek elérhetőségétől.

Az Apple és hivatalos szervizpartnerei a hibás billentyűzet megvizsgálásával döntik majd el, hogy csak egyes billentyűk, vagy a teljes billentyűzet cseréje szükséges, illetve azt is ellenőrzik majd, hogy a készülék megfelelő állapotban van-e, és hogy jogosult-e a javításra. Ha a készülék sérült, és ez akadályozza a billentyűzet szervizelését, akkor először ennek a sérülésnek a javítása szükséges, aminek egyes esetekben költségei lehetnek.

Bővebb információkért vedd fel a kapcsolatot a kívánt szervizpartnerrel.

Mielőtt leadnád a készüléked, mindenképp készíts biztonsági mentést az adataidról például a Time Machine segítségével, vagy manuálisan.

További információk

Ez a csereprogram nem hosszabbítja meg a készülékek eredeti garanciaidejét.

Amennyiben korábban emiatt a probléma miatt az Apple díj ellenében javította meg a készüléket, úgy vedd fel az Apple-lel a kapcsolatot a visszatérítés érdekében. Visszatérítés csak az Apple vagy hivatalos szervizpartnerei által végzett javításra kérhető!

A program a jogosult MacBook-, MacBook Air- és MacBook Pro-modellek első kiskereskedelmi értékesítésének dátumától számított 4 évig érvényes.

(2019. 05. 21-i információk)

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Akit ismerek, és ilyen modellje van (köztük nekem is) előjött ez a probléma. Egy év használat után egyszer csak nem működött rendesen a ‘b’ meg a lefele nyíl.
    Nekem az iSTYLE-ban cseréltek mindent az alaplapon és a kijelzőn kívül (trackpadet, akkumulátort és vázat is - tök feleslegesen szerintem), azóta talán jobb lett. De majd egy év múlva kiderül…

  2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    azt ne bándd, hogy teljes topcase cserét kaptál, az az új akku miatt pláne megérte neked. :slight_smile:

  3. Végülis jól jöttem ki belőle, az igaz :smiley: Kíváncsi vagyok, hogy most a csereprogramban is cserélnének-e benne akksit, meg minden földi jót :smiley:

  4. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    szerintem itthon továbbra is teljes topcase csere lesz várhatóan, mert itthon nem fognak és nem is tudnak nekiállni vacakolni vele, mindenkinek egyszerűbb és gyorsabb a topcase-t cserélni (aztán maximum refurbishedhez felhasználja az Apple a megjavított billentyűzeteket). kérdés persze, hogy hogy áll majd az alkatrész-ellátottság, mert az azért jelentős tényező.

  5. Én személy szerint örülök, hogy elindul ez a program, nekem most vasárnap jár le a garancia a gépről a billenytűzet szórakozik hol az egyik hol a másik billenytyű nem jó. Garanciális időben azt mondták 3-5 nap minimum amennyire ott kell hagynom a gépet. Ezt nem tudtam megoldani, pont a héten gondolkodtam rajta hogy vasárnapig kellene kötnöm garancia hosszabítást. Mit gondoltok ezzzel a visszahívási programmal is 1 hét lesz a billentyűzet csere időtartalma? Gondolom másoknak is ez probléma nehezzen tudja nélkülözni a gépét 1 hétre. Idális nyilván az lenne ha meg lehetne várni vagy reggel beviszi ez ember és este vagy másnap érte megy. Akik cseréltetétk a billenytűzetet annak mennyi idő volt és hova érdemes vinni ahol gyorsan bonyolítják a cserét ? Szerintetek érdemes garancia hosszbíttást kötnia gépre?MacBook Pro (13-inch, 2017, Four Thunderbolt 3 Ports) 512 GB SSD Intel Iris Plus Graphics 650 1536 MB :slight_smile: További szép napot Mindenkinek!

  6. Végre!

    @mohilla jelenleg közel 1 hónapos várakozás van ezekre a topcase-ekre, szóval ha valaki most gondolja úgy hogy kicseréli a gépet nagyon sok időt kell majd várnia rá sajnos. :confused:

    Ahogy @Jadeye is mondta, topcase csere miatt még meg is éri effektíve az egész program. Mivel ott mindent cserélnek, kivéve az alaplapot, meg a hátlapot talán. Tehát trackpad, akkumulátor, hangszóró, az egész alsó rész és így tovább…

    Nekem nemrég cserélte az Apple, és 1 hónapot vártam a cserealkatrészre! Szóval legyetek türelmesek.

  7. Már nem ártott!
    Nekem szerencsére csak szeptemberben jár le a garanciám, de kb egy hónapja lett cserélve nekem is az egész top case garanciában az iSTYLE-ban. Én speciál örültem, hogy egy majdnem 1 éves gép vadiúj akksit kapott. Eddig szerencsére nem jelentkezett a probléma ezzel az új billentyűzettel, de észrevételem szerint ez más keyboard, mert pár szimbólum különbözik.

    Szerencsére nekem egy hét alatt megcsinálták

    Amúgy ebbe a “top case”-be mi tartozik bele? (akksit és billentyűzetet tudom)

  8. Gyors megemlítem, hogy nekem nagyon tetszik ez az új felület! Meg kell szokni, de nagyon jó lett! :smiley:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for Thomastopies Avatar for mohilla Avatar for scania460 Avatar for Jadeye Avatar for SzifonAdmin