fbpx Skip to content

Időnként az Apple olyan funkciókat is beépít az iOS-be, amiket korábban az App Store-ból letölthető alkalmazások segítségével értünk el. Ilyenek például régebbről a rendkívül népszerű zseblámpa appok, de egy ideje már a zárolt képernyőn lévő ikonnal rögtön aktiválhatjuk az iPhone LED-vakuját.

iOS 12 Measure alkalmazás

Az ARKitről már írtunk itt a Szifon.com-on, és ugyan még rendkívül “fiatal” fejlesztés, mégis már rengeteg érdekes alkalmazást készítettek hozzá. Az egyik ilyen alkalmazás szekció a Measure, avagy a mérés. Az appok képesek a kamera segítségével egy virtuális vonalzót vetíteni a kijelzőre, majd pedig mi azzal lemérhetjük az adott tárgyat. Hogy hogyan is működik ez az iOS 12-ben? Nézzétek meg az alábbi videót!

A Measure alkalmazás viszonylag pontos, és ezt a saját tesztjeink alapján is kijelenthetjük, de továbbra sem érezzük azt, hogy 100%-osan megbíznánk egy ilyen alkalmazásban, ha “centizésről” van szó. Mondjuk ha be szeretnénk egy ágyat rakni egy szoba közepére, akkor nyugodtan használhatjuk, azonban, ha csak néhány centi választ el minket attól, hogy beférjen, a pontosság kedvéért inkább vegyük elő azt a mérőszalagot.

Ettől függetlenül, ha nincs a kéznél mérőszalag, akkor nagyon jól jöhet a Measure app, amit valószínűleg a béták alatt tovább fejleszt majd az Apple, amivel az egyre pontosabb lesz.

Amennyiben iOS 12 előtti rendszerre keresel ilyen appot, akkor a MeasureKit az, amit ajánlunk, ami egy nagytudású mérőeszköz a kiterjesztett valóságban.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok