SensorTower: a játékok dominálnak a kiterjesztett valóság (ARKit) esetén

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple az iOS 11-gyel mutatta be az ARKitet, a kiterjesztett valóságot lehetővé tévő keretrendszerét. Anno több cikkben is bemutattuk az ezt használó alkalmazásokat (például itt és itt) és írtunk ezek sikeréről is. A SensorTower nevű elemző cég felmérést készített az ARKitet használó alkalmazásokról és közreadta eredményeit.

ARKit

Valamivel több mint hat hónapja jelent meg az iOS 11, így már elég idő áll rendelkezésre a használatot illetően. A SensorTower szerint fél év alatt valamivel több mint 13 millió alkalommal töltöttek le olyan alkalmazást az App Store-ból, mely az ARKitre épül. A cég még októberben, tehát 1 hónappal az iOS 11 megjelenése után is végzett egy mérést, akkor ez a szám mindössze 3 millió volt.

ARKit letöltések

Kategóriákat vizsgálva megállapítható, hogy a játékok a legnépszerűbbek, a letöltések 47%-át teszik ki, messze megelőzve a második Utilitiest, amely 14%-ot ért el. A Lifestyle kategória megduplázva korábbi számát, feljött a harmadik helyre 11%-kal. Itt olyan alkalmazás található, mint például az IKEA Place, mellyel könnyen berendezhetjük szobánkat, így érthető a népszerűsége.

Alkalmazásra lebontva az AR Dragon a legnépszerűbb ingyenes app, míg a CamToPlan Pro a fizetősek között viszi el a pálmát. A SensorTower fényes jövőt jósol az ARKites alkalmazásoknak. Jóval több mint 2000 app használja az ARKitet, ezért a felhasználói bázist figyelembe véve jócskán van helye a bővülésnek.

ARKit alkalmazások

Ti használtok ARKites alkalmazást?

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Igen. Az év elején teljes lakás felújítás volt nálam, és az egész lakást felvittem pontos méretekkel. 3D-ben modellezve könnyebb volt új bútorokat vásárolni. Nagy segítség volt egy nem iparosként melózó ember számára.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!