fbpx Skip to content

Az Apple az iOS 11-gyel mutatta be az ARKitet, a kiterjesztett valóságot lehetővé tévő keretrendszerét. Anno több cikkben is bemutattuk az ezt használó alkalmazásokat (például itt és itt) és írtunk ezek sikeréről is. A SensorTower nevű elemző cég felmérést készített az ARKitet használó alkalmazásokról és közreadta eredményeit.

ARKit

Valamivel több mint hat hónapja jelent meg az iOS 11, így már elég idő áll rendelkezésre a használatot illetően. A SensorTower szerint fél év alatt valamivel több mint 13 millió alkalommal töltöttek le olyan alkalmazást az App Store-ból, mely az ARKitre épül. A cég még októberben, tehát 1 hónappal az iOS 11 megjelenése után is végzett egy mérést, akkor ez a szám mindössze 3 millió volt.

ARKit letöltések

Kategóriákat vizsgálva megállapítható, hogy a játékok a legnépszerűbbek, a letöltések 47%-át teszik ki, messze megelőzve a második Utilitiest, amely 14%-ot ért el. A Lifestyle kategória megduplázva korábbi számát, feljött a harmadik helyre 11%-kal. Itt olyan alkalmazás található, mint például az IKEA Place, mellyel könnyen berendezhetjük szobánkat, így érthető a népszerűsége.

Alkalmazásra lebontva az AR Dragon a legnépszerűbb ingyenes app, míg a CamToPlan Pro a fizetősek között viszi el a pálmát. A SensorTower fényes jövőt jósol az ARKites alkalmazásoknak. Jóval több mint 2000 app használja az ARKitet, ezért a felhasználói bázist figyelembe véve jócskán van helye a bővülésnek.

ARKit alkalmazások

Ti használtok ARKites alkalmazást?

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. nem használok, mert a 7 felforr 1 perc után… :O

  2. Igen. Az év elején teljes lakás felújítás volt nálam, és az egész lakást felvittem pontos méretekkel. 3D-ben modellezve könnyebb volt új bútorokat vásárolni. Nagy segítség volt egy nem iparosként melózó ember számára.

  3. @Steve_86: ehhez nem kell ARKit, ezt már az iPhone 6-om tudta a http://www.magic-plan.com/ -nel 4 évvel ezelőtt. Parasztvakítás az AR, pont olyan, mint a 3D vagy anno a virtuális valóság szemüveg. 5 percig érdekes. Jön, és érdektelenségbe burkolva megy.


Add a Comment