fbpx Skip to content

Minden évben újabb rekordokat döntöget az App Store karácsonyi forgalma – tavalyi cikkünket lásd itt –, az elmúlt időszak sem volt kivétel.

App Store

Az Apple büszkén hozta nyilvánosságra, hogy 2018 első napján a felhasználók 300 millió dollár értékben vásároltak alkalmazásokat. A karácsonyi hét is rendkívüli volt, hiszen december 24-től rekordszámban vásároltak, töltöttek le alkalmazásokat, több mint 890 millió dollárt költve a hét alatt.

„Meg vagyunk azon döbbenve, ahogyan a vásárlók az új App Store-t fogadták, sokan keresik és élvezik az új alkalmazásokat és játékokat.” – mondta Phil Schiller az Apple marketingért felelős alelnöke. „Köszönetet mondunk az összes kreatív alkalmazásokat készítő fejlesztőnek, akik létrehozták ezeket és segítettek megváltoztatni az emberek életét. Csak 2017-ben a fejlesztők 26.5 milliárd dollárt kerestek, 30%-kal többet, mint 2016-ban.”

A Pokémon Go december 21-én visszatért a sikerlista élére, köszönhetően a részletesebb és valósághűbb, kiterjesztett valóságot használó tulajdonságoknak, amelyek az Apple ARKit keretrendszerére épülnek. A vásárlók már csaknem 2000, ARKitet használó alkalmazást élvezhetnek az App Store minden kategóriájában. Legnépszerűbbek a játékok, mint például a CS Racing 2, a Stack AR és a Kings of Pool, de nagy népszerűségnek örvendenek a vásárlást segítő appok, mint az Amazon vagy a Wayfair, a tanulást segítők, mint a Night Sky és a Thomas & Friends Minis vagy a közösségi alkalmazások, mint például a Pitu és a Snapchat.

Az Apple bevételeiből egyre nagyobb szeletet hasít ki a Szolgáltatások üzletág, mely többek között tartalmazza az App Store bevételeit is. Ahogy egyre több iOS eszközt adnak el és nő a felhasználói bázis, az App Store bevételei is folyamatosan nőni fognak, így valószínűleg az idei év végén újabb csúcsdöntésnek lehetünk tanúi.

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment