Rekord forgalom az App Store-ban

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Azt már eddig is sejtettük, hogy az App Store a legjövedelmezőbb alkalmazásbolt, de erről most már a közzétett számok is tanúbizonyságot tesznek: az Apple ugyanis közzétette a bolt tavalyi és idei január elsejei számait.

Eszerint a 2016-os év rekorddöntögető volt, ugyanis a fejlesztőknek 20 milliárd dollárt fizettek ki, ami 40%-kal több, mint az előző évben. Ezt megfejelendő az idei év is jól indult, ugyanis a felhasználók január 1-jén 240 millió dollárért vásároltak alkalmazásokat, amivel az egynapos bevételi rekordot döntötték meg.

Phil Schiller, az Apple marketingért felelős alelnöke a következőket mondta:

2016 rekorddöntő év volt az Apple Store számára, 20 milliárd dollárt hozott a fejlesztőknek és 2017 is jól indult, mivel január 1-je a legnagyobb bevételt hozó nap volt. Meg akarjuk köszönni az egész fejlesztői közösségnek azt a sok innovatív alkalmazást, amelyet létrehoztak és – a mi termékeinkkel együtt – segítik gazdagabbá tenni az emberek életét.

Az Apple még azt is nyilvánosságra hozta, hogy a Nintendo régen várt alkalmazását, a Super Mario Runt töltötték le a legtöbbször karácsonykor és újévkor. Az Apple (RED) kampánya 17 millió dollárt gyűjtött 2016-ban és az alkalmazáson belüli előfizetések száma 75%-kal növekedett az elmúlt évben.

Szép számok. Látszik, hogy a jövő bevételeiből egyre nagyobb részt hasítanak ki a szolgáltatások, így az App Store által generált bevétel folyamatosan növekszik. Mivel egyre több iOS eszköz van forgalomban, és ezek száma a közeljövőben sem fog csökkenni, ezért ez biztos bevételi forrása marad a cégnek.

Ezek még érdekelhetnek:


Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!