fbpx Skip to content

Minden kisfiú álma egy igazán nagy és menő terepasztal. Vannak szerencsések, akik ezt meg is kapják még gyerekkorukban, míg mások egyszerre magukat és a saját gyermeküket lepik meg, ha már nekik anno nem volt ilyenjük. Akik pedig egyik kategóriába se tartoznak, azok számára maradnak a digitális megoldások, mint például a Conduct THIS! és a Conduct AR!

Jómagam az előbb felsorolt kategóriák egyikébe se tartozom, ugyanis igaz volt egy terepasztal édesapámnál, de nála nem sokat voltam gyerekkoromban, így teljesen kihasználni nem tudtam a modell vonatkozás adta lehetőségeket, bár otthon azért a LEGO vasúttal elég sokat játszottam. Most viszont két olyan játékot fogok bemutatni nektek, amelyek digitális módon abszolút jól visszaadják azt az élményt, amit egy ilyen terepasztal irányításával szerezhettünk.

A Conduct THIS! és AR! ugyanannak a fejlesztőnek az alkotása, annyi különbséggel, hogy az egyik csak a kijelzőn játszódik, míg a másik a kiterjesztett valóságban. A két játék alap célja ugyanaz, a vonatforgalom irányítása és személyforgalom koordinálása. Különböző környezetekben különböző nehézségű pályarendszeren kell rajta tartanunk a szemünket. Az egyes pályákat akkor tudjuk sikeresen teljesíteni, hogyha a rendelkezésre álló idő lejárta előtt meghatározott számú és színű utast eljuttatunk a céljához.

A vonatszerelvényünk alapból fehér, de amint beér az állomásra és felszállnak az utasok, akkor a szerelvény színe megváltozik, ami egyrészt jelzi az utasok számát és az úticélját is. Amennyiben mondjuk piros színű utasokkal kell foglalkozunk és ők is utaznak a vonatunkon, akkor beérhetünk egy kék állomásra, de semmi se fog történni, tovább kell mennünk addig, amíg piros állomáshoz nem érünk, hogy ott kiszálljanak a piros utasok és ezzel az utasszámláló növekedjen. A vonatokat koppintással tudjuk elindítani és megállítani, hogy egymásba ne rohanjanak, viszont az állomásokra automatikusan állnak be és onnan ki. A játék pikantériáját nem az adja, hogy milyen színű utasokat hova szállítunk, hanem hogy a szerelvényeket és váltókat hogyan irányítjuk, ugyanis a legkisebb ütközés is végzetes.

A személyszállító vonatok vannak csak a kezünkben, a teherszállítók nem, ahogyan a nem kötött pályán közlekedő járművek sem. Ez adja a játék igazán nehéz részét, mert a valóságban ha jön a vonat, akkor megáll a busz, de itt ez nincs így, mindenki megy a maga feje után és nekünk kell megállítani a vonatot. A pályák előrehaladtával egyre több szerelvényt kell figyelnünk és egyre több váltót kell folyamatosan kapcsolgatnunk és persze az utasok száma is növekszik, de az idő nem nagyon.


A pályák területi egységekbe vannak rendezve és egy területen belül csak egymás után tudjuk őket teljesíteni. Minden kész pálya után aranypénzt kapunk, amivel újabb területek vásárolhatóak, de persze van olyan rész is, ami csak rendes magyar forintért cserébe játszható. A THIS! egyértelműen több pályával rendelkezik, de az AR! viszont egy olyan játékélményt ad, mint amit egy valódi terepasztalnál élhetünk át. Ennél nagyon számít, hogy honnan nézzük a pályát és nagyon sokszor nem is elég egy helyben játszani, hanem a pálya körül kell forgolódnunk. Nagyon izgalmas, engem teljesen beszippantott, holott nem vagyok egy vonat megszállott.

[appstore id=”1151455384″]

[appstore id=”1256506674″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. tök jók ezek az AR cuccok, kivéve, h felforr az i7 tőle 2 perc után… 🙁

  2. “”””A Conduct THIS! és AR! ugyanannak a fejlesztőnek az alkotása, annyi különbséggel, hogy az egyik csak a kijelzőn játszódik, míg a másik a kiterjesztett valóságban””””””

    Szerintem meg mindkettő a kijelzőn játszódik…….

  3. Persze ingyenes… tele reklámmal… 790Ft.-ért már reklámmentes… viszont nem ingyenes….

  4. Játszottam a simával elég sokat, de az utóbbi hónapokban rámentek a pay to play filozófiára. Az újabb frissitésekben csak olyan csomagok vannak, amiket külön meg kell venni, hogy játszhasd.. meg reklámozták ezt az AR cuccot is, de ennyit nem ér az egész. És akkor igen még reklámmal is jól telerakták. A játék nem lenne rossz, ha nem rontanák el ezekkel a fizetős hülyeségekkel, annyira meg nem jó, hogy pénzt is adjak érte.


Add a Comment