fbpx Skip to content

Majdnem napra pontosan egy évvel a tvOS 11, alig több mint két hónappal a tvOS 11.4.1tíz béta változat, és mindössze öt nappal a GM után az Apple kiadta a tvOS 12-es frissítést.

A tvOS 12 két legnagyobb újdonsága a Dolby Atmos és Vision támogatása, de emellett pár más apróság is érkezett vele.

Mivel az Apple a tvOS esetén nem tesz elérhetővé semmi olyan tájékoztatót az új verziók újdonságairól, ahogyan azt az iOS és a watchOS esetén a Szoftverfrissítés menüpontban láthatjuk, így csak arra lehet alapozni, amit annak idején a bejelentéskor elmondtak.

Dolby Atmos és Vision

A tvOS 12 új szintre emeli az Apple TV-k nyújtotta audioviuzális élményt: az új verzió már támogatja az Atmos-t a minket körbeölelő hangzás, és a Vision-t pedig a lehető legtermészetesebb látványvilág eléréséhez. Értelemszerűen ezekhez még megfelelő hangrendszer illetve tévé vagy projektor is szükséges.

Az iTunes Store-ból korábban már megvásárolt tartalmaink az ősz folyamán folyamatosan frissülnek majd a Dolby Atmos-t és Vision-t is tartalmazó verziókra, ami számunkra ráadásul teljesen ingyenes is lesz.

Zero Sign-on

A korábbi egyszerűsített belépés (single sign-on) helyett a támogatott szolgáltatók és alkalmazásaik már képesek lesznek külön belépési procedúra nélkül is felismerni a szolgáltatónkat, és beléptetni minket az olyan szolgáltatásaikba, amelyeket az előfizetésünkhöz kaptunk.

Ez elsősorban az amerikai felhasználók számára nagy szó, ahol a Charter Communications lesz az első, aki esetén elindul ez a szolgáltatás, és az év vége felé több más szolgáltatónál is elérhetővé válik majd.

Új képernyővédők a Nemzetközi Űrállomásról

Az Apple a Nemzetközi Űrállomással (ISS-CASIS) együttműködésben új képernyővédő videókat is elérhetővé tett a tvOS 12-ben.

Ezeket a NASA űrhajósai rögzítették 4K felbontásban, HDR-ben, amivel az Apple TV-t használók még sokkal elképesztőbb felvételeket láthatnak a Földünkről. Az új képernyővédők ráadásul sokkal interaktívabbak lesznek, mint elődeik, és az éppen látható helyek információinak megtekintése mellett könnyen válthatunk a tucatnyi új felvétel között is.

Egyebek

Az Apple TV Remote ikonja immár automatikusan megjelenik az iOS 12-t futtató készülék Vezérlőközpontjában.

Ezen túl az automatikus beillesztés szolgáltatás képes az iPhone-unk vagy iPadünk esetén elmentett jelszavak beillesztésére az Apple TV-n, ezzel jelentősen leegyszerűsítve az egyes alkalmazások esetén szükséges felhasználónév és jelszó megadását.

Az olyan okosotthon-vezérlő rendszerek, mint a Control4, a Crestron és a Savant már használhatóak az Apple TV vezérlésére is, beleértve a Sirit a hangalapú kereséshez és vezérléshez.

Letöltés

A frissítés az Apple TV-n a Beállításokban a Rendszer / Szoftverfrissítés menüpontban érhető el, tehát OTA frissítésként.

A hivatalos tvOS 12 buildje 16J364, ami megegyezik a GM-mel, így akinek az van az Apple TV-jén, annak a hivatalos verzió nem jelenik meg frissítésként.

A tvOS kizárólag a negyedik generációs Apple TV-re érhető el.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések

Linkgyűjtemény

A tvOS 12-ről szóló összes cikkünk megtalálható a tvOS 12 címke alatt.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Hm, holnap jobban megnézem, de egyenlöre a házimozi nem észleli az atmos hangot a lejátszott filmnél, ami a leírásban elméletileg angolul atmosban van fennt.

  2. Megnéztem és van film amit atmosban játszik ke, de van amit nem, hiába van írva, hogy az. Alakul az :slight_smile:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for 83miki83

Népszerű hozzászólások

  1. Hm, holnap jobban megnézem, de egyenlöre a házimozi nem észleli az atmos hangot a lejátszott filmnél, ami a leírásban elméletileg angolul atmosban van fennt.

  2. Megnéztem és van film amit atmosban játszik ke, de van amit nem, hiába van írva, hogy az. Alakul az :slight_smile:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for 83miki83