Elérhető az iOS 12, a watchOS 5, a tvOS 12 kiadásra szánt verziója és a macOS Mojave beta 11

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A mai keynote után az Apple elérhetővé tette az iOS 12a watchOS 5, a tvOS 12 kiadásra szánt (GM), és a macOS Mojave tizenegyedik béta verzióit.

Az iOS 12 GM természetesen OTA frissítésként is elérhető a fejlesztői béta profil telepítése után; a watchOS 5 GM szokás szerint az Apple Watch appban jelent meg a Szoftverfrissítés menüpontban, a béta profil telepítése után; a tvOS 12 GM az iOS-hez hasonlóan OTA használatával telepíthető a fejlesztői készülékekre; a macOS Mojave esetén pedig a Mac App Store Frissítések füle alatt telepíthető az új verzió, ami továbbra is béta, és még nem GM.

iOS 12 GM

Az új build verziószáma 16A366.

Újdonságok

A fejlesztői központban található changelog elsősorban hibajavításokat említ. Ez az iOS 12 kiadásra szánt változata, ami után a hivatalos verzió csak akkor jelenik majd meg frissítésként a bétát használók számára, ha a hivatalos megjelenésig az Apple esetleg még javít valami hibát a rendszerben, és így változik a build.

Az iOS 12 hivatalos megjelenését szeptember 17-ére tette az Apple.

Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt az iOS 12-ben, vagy most megváltozott, akkor azt jelezd hozzászólásban! ????

Szerinted ezek nem akkora újdonságok, vagy csak neked nem elegendőek? Írj az Apple-nek: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Vissza a hivatalos iOS-verzióra

Ha nem vált be a béta, a már megszokott módon lehet visszatenni a hivatalos verzióthelyreállítási (recovery) vagy DFU módba kell tenni a készüléket, majd be kell tallózni a letöltött IPSW-t.

Erről részletesen itt írtunk: Gyakori kérdések: hogyan állítható vissza a készülékünk béta iOS-ről a hivatalos verzióra?

iOS 12 GM letöltési linkek

Az iOS 12 GM IPSW-fájlja letölthető a fejlesztői központból az alábbi linkekről:

iPhone:

iPad:

iPod:

watchOS 5 GM

Az új build verziószáma 16R364.

kiadási információkban az Apple elsősorban hibajavításokat említ. Ez a watchOS 5 kiadásra szánt változata, ami után a hivatalos verzió csak akkor jelenik majd meg frissítésként a bétát használók számára, ha a hivatalos megjelenésig az Apple esetleg még javít valami hibát a rendszerben, és így változik a build.

Az watchOS 5 hivatalos megjelenését szeptember 17-ére tette az Apple.

A watchOS 5 a legelső generációs (Series 0) Apple Watch-ra már nem érhető el, csak a legalább Series 1-re.

tvOS 12 GM

Az új build verziószáma 16J364.

kiadási információk alapján ez a verzió várhatóan hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza. Ez a tvOS 12 kiadásra szánt változata, ami után a hivatalos verzió csak akkor jelenik majd meg frissítésként a bétát használók számára, ha a hivatalos megjelenésig az Apple esetleg még javít valami hibát a rendszerben, és így változik a build.

Az tvOS 12 hivatalos megjelenését szeptember 17-ére tette az Apple.

A tvOS kizárólag csak a negyedik generációs és újabb Apple TV-ket támogatja.

macOS Mojave beta 11

Az új build verziószáma 18A389.

kiadási információkban az Apple elsősorban hibajavításokat említ.

A macOS Mojave hivatalos megjelenését szeptember 24-ére tette az Apple.

Kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért ha kérdésed van az iOS 12 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 12 béta: a leggyakrabban feltett kérdések!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted majd a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 12-ről szóló eddigi cikkünket itt érheted el, a watchOS 5-ről szólókat meg itt, a tvOS 12-ről készülteket itt, a macOS Mojave kapcsán pedig itt olvashatsz.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. iPad Pro kb. 3 perc volt, iPhone 8 Plus több órát ír, az Apple Watch meg nem is jelzi. Úgy vélem az Apple szerverei felmondták a szolgálatot. :wink:

 2. 5S-en és SE-n is 1h-t ír + a Mac-en 2h-t az ipsw-re. Mág ma össze szeretném hasonlítani őket, de ezzel a tempóval hosszú lesz az éjszaka…

 3. ibron says:

  Azt szeretném kérdezni,én fejlesztői profilal használom [ios 12] És lefrissítem gm verzióra ota -keresztül.
  Későbiekben lesz valami hátrányom ha fent hagyom a fejlesztői profilt?illetve készülékbe mit másit meg a rendszerbe nagyobb terjedelmű vagy egyforma?

 4. Hátrány nem lesz. Az lesz, hogy a következő iOS betát feldobja később. pl. 12.1 beta 1.

  Ha semmi hibajavítás nem lesz kiadásig, akkor a GM lesz a hivatalos. Teljesen megegyezik majd.

 5. ibron says:

  Köszönöm

 6. Akinek nagyon lassú az OTA, az szedje le a cikkben lévő direkt linkről (kb. 2-3 perc alatt lejött a 3GB ipsw), majd frissítse iTunes-on. Így gyors volt.
  Már csak a watch van vissza…

 7. Sajnos csak 400-470kB-al jön és 2h-t ír az ipsw-re :frowning:

 8. Criton says:

  Nekem kevesebb mint 10 perc alatt lejött az OTA ami szinten több volt mint 2GB.

 9. iPhone-on?

 10. Criton says:

  Igen

 11. nepeti says:

  A shortcut appnak ebben már nem kellett volna megjelennie?

 12. Jadeye says:

  a Parancsok app az iOS 12-től különálló, az App Store-ból letölthető app lesz, így egyelőre nem jelent meg.

 13. Ebben a betában a Watch leszinkronizálja már a névjegyeket? Régebben volt gond…

 14. totopad says:

  Én este el kezdtem letölteni a public bétát, 8 Plus-ra kb 8 órát kírt, az imént keltem, mostanra ott volt a telón installált állapotban

 15. iPhone X link hiányzik a cikkből. Azt csak OTA lehet frissíteni?

 16. hogyo says:

  CarPlay-ról mi a hír?

 17. Jadeye says:

  @kovbandi azt már jó pár bétával korábban javították.

  @olivercsizmazia amikor a cikket kitettük, még nem volt link az iPhone X-hez a fejlesztői központban, de már van, úgyhogy mindjárt frissítem a cikket. >> frissítve. :slight_smile:

  @hogyo a CarPlay esetén az appok csak az iOS 12 hivatalos megjelenése után fognak várhatóan frissülni.

 18. hogyo says:

  Danke!

 19. Nekem olyan kérdésem lenne , hogy hogyan tudom telepíteni az apple watchra az watchos5 Gm verziót? A telefonomon az ios 12 Gm változat van , az órán a beta profil telepítve van de nem jelenik meg? Köszi előre is a választ!

 20. Jadeye says:

  az órára külön watchOS béta profil kell. az iOS béta profil nem jó rá.

 21. csak az órára tettem fel a beta profilt, telefonon nincsen, ezért nem értem ! És biztosan Series 1 van nem is a régi hogy ne legyen rá… :slight_smile:

 22. Jadeye says:

  de a watchOS béta profilt tetted az órára, vagy az iOS béta profilt?

 23. watchOs béta profilt az órára

 24. Jadeye says:

  honnan töltötted le a profilt? a fejlesztői központból?

 25. Jadeye says:

  mivel ez nem az Apple fejlesztői központja, így akkor nem lehet megmondani, miért nem működik a profil. ha nem vagy fejlesztő, akkor érdemes a nyilvános bétát használni. eztől függetlenül a watchOS-ből nincs nyilvános béta, mert ha ott beüt valami hiba, akkor nem tudod visszaállítani a működő verziót saját magad.

 26. CarPlay Waze támogatás? Én nem igazán látom…

 27. Jadeye says:

  az iOS 12 hivatalos verziója még meg sem jelent, és ameddig a Waze nem frissül, addig nem is fog menni vele a CarPlay. az iOS 12 csak lehetőséget ad erre, de azt a fejlesztőnek kell hozzáadnia.

 28. jtibor says:

  Sziasztok!
  Frissítettem Mojave-ra, tudok beta-ról iOS-hez hasonlóan frissíteni hivatalos verzióra közvetlenül megjelenéskor?

 29. Jadeye says:

  ha a legutolsó bétához illetve a GM-hez képest más lesz a hivatalos verzió, akkor igen. ha nem lesz más, akkor nem, mert akkor már az van a gépeden, amire frissíteni akarsz. ez ki fog derülni 24-én.

 30. Lajhar says:

  5S-re feltettem a GM verziót,de azóta is ott jelzi a beállítás ikonon a piros1-et folyamatosan.Valakinek hasonló tapasztalat?Köszi előre is!

 31. Komolyan mondom ekkora rakás szart! Biztam benne, hogy az ios 12 megoldja majd a problémát… hogy a francba, hogy nem lehet egy kicsit nagyobb videót felmásolni sem a telefonrol a gépre sem fordítva??? Folyamat megszakad, komolyan mondom vicc kategória, mindjárt kidobom az ablakon!! I8+ Rakás :poop:


  Valaki találkozott hasonlóval?
 32. Eddig 2 Gb körüli volt a legnagyobb vidi amit másoltam telóról, nem jelentkezett semmilyen hiba. (11.4.1)
  Próbáltad másik porton, vagy másik kábellel?

 33. Igen, még másik telefonnal is…

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!