fbpx Skip to content

A mai keynote után az Apple elérhetővé tette az iOS 12a watchOS 5, a tvOS 12 kiadásra szánt (GM), és a macOS Mojave tizenegyedik béta verzióit.

Az iOS 12 GM természetesen OTA frissítésként is elérhető a fejlesztői béta profil telepítése után; a watchOS 5 GM szokás szerint az Apple Watch appban jelent meg a Szoftverfrissítés menüpontban, a béta profil telepítése után; a tvOS 12 GM az iOS-hez hasonlóan OTA használatával telepíthető a fejlesztői készülékekre; a macOS Mojave esetén pedig a Mac App Store Frissítések füle alatt telepíthető az új verzió, ami továbbra is béta, és még nem GM.

iOS 12 GM

Az új build verziószáma 16A366.

Újdonságok

A fejlesztői központban található changelog elsősorban hibajavításokat említ. Ez az iOS 12 kiadásra szánt változata, ami után a hivatalos verzió csak akkor jelenik majd meg frissítésként a bétát használók számára, ha a hivatalos megjelenésig az Apple esetleg még javít valami hibát a rendszerben, és így változik a build.

Az iOS 12 hivatalos megjelenését szeptember 17-ére tette az Apple.

Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt az iOS 12-ben, vagy most megváltozott, akkor azt jelezd hozzászólásban! ????

Szerinted ezek nem akkora újdonságok, vagy csak neked nem elegendőek? Írj az Apple-nek: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Vissza a hivatalos iOS-verzióra

Ha nem vált be a béta, a már megszokott módon lehet visszatenni a hivatalos verzióthelyreállítási (recovery) vagy DFU módba kell tenni a készüléket, majd be kell tallózni a letöltött IPSW-t.

Erről részletesen itt írtunk: Gyakori kérdések: hogyan állítható vissza a készülékünk béta iOS-ről a hivatalos verzióra?

iOS 12 GM letöltési linkek

Az iOS 12 GM IPSW-fájlja letölthető a fejlesztői központból az alábbi linkekről:

iPhone:

iPad:

iPod:

watchOS 5 GM

Az új build verziószáma 16R364.

kiadási információkban az Apple elsősorban hibajavításokat említ. Ez a watchOS 5 kiadásra szánt változata, ami után a hivatalos verzió csak akkor jelenik majd meg frissítésként a bétát használók számára, ha a hivatalos megjelenésig az Apple esetleg még javít valami hibát a rendszerben, és így változik a build.

Az watchOS 5 hivatalos megjelenését szeptember 17-ére tette az Apple.

A watchOS 5 a legelső generációs (Series 0) Apple Watch-ra már nem érhető el, csak a legalább Series 1-re.

tvOS 12 GM

Az új build verziószáma 16J364.

kiadási információk alapján ez a verzió várhatóan hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza. Ez a tvOS 12 kiadásra szánt változata, ami után a hivatalos verzió csak akkor jelenik majd meg frissítésként a bétát használók számára, ha a hivatalos megjelenésig az Apple esetleg még javít valami hibát a rendszerben, és így változik a build.

Az tvOS 12 hivatalos megjelenését szeptember 17-ére tette az Apple.

A tvOS kizárólag csak a negyedik generációs és újabb Apple TV-ket támogatja.

macOS Mojave beta 11

Az új build verziószáma 18A389.

kiadási információkban az Apple elsősorban hibajavításokat említ.

A macOS Mojave hivatalos megjelenését szeptember 24-ére tette az Apple.

Kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért ha kérdésed van az iOS 12 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 12 béta: a leggyakrabban feltett kérdések!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted majd a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 12-ről szóló eddigi cikkünket itt érheted el, a watchOS 5-ről szólókat meg itt, a tvOS 12-ről készülteket itt, a macOS Mojave kapcsán pedig itt olvashatsz.

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!