fbpx Skip to content

Az Apple a WWDC-n bemutatta az iOS 12-t, ami a szokásoknak megfelelően ősszel fog érkezni, de a fejlesztők már ma letölthetik az első béta verziót, a nyilvános béta érkezéséről pedig még nincs információ.

Az iOS 12-t az Apple úgy tervezte meg, hogy az iPhone és iPad esetén a felhasználók egy sokkal gyorsabb, reszponzívabb és elbűvölőbb rendszert kapjanak. Az Apple az alábbi funkciókat emelte ki elsősorban az idén ősszel érkező frissítés kapcsán, ami az összes olyan készülékre elérhető lesz, amik az iOS 11-re is frissíthetőek.

Teljesítmény

Függetlenül attól, hogy iPhone-t vagy iPadet használunk, az iOS új verziója sokkal gyorsabb és reszponzívabb élményt nyújt majd. Az olyan dolgok, amiket rendszeresen csinálunk, mint például a Kamera megnyitása vagy a gépelés a billentyűzeten az eddigiekhez képest sokkal gyorsabban megtörténnek. Ezen felül sokkal szembetűnőbb változásokat tapasztalhatunk akkor, amikor egyszerre sok dolgot végzünk az adott készüléken. Ezek a fejlesztések javítják a teljesítményt az összes támogatott készüléken, még az iPhone 5s és az iPad Air esetén is.

Ez akár 70%-kal gyorsabb indítást eredményezhet a Kamera esetén, akár 50%-kal gyorsabb billentyűzet-megjelenítést, és akár kétszer gyorsabb alkalmazás-indítást még nagy munkaigényű feladatok futtatása közben is.

Csoportos FaceTime hívások

Egyszerre akár 32 ember is lehet a beszélgetésben. Az éppen beszélő személy csempéje automatikusan nagyobbra nő, amikor az illető beszél, így sosem veszítjük el a beszélgetés fonalát. A csoportos FaceTime hívást rögtön az Üzenetek appból el lehet indítani, vagy pedig később is bármikor lehet csatlakozni egy már folyamatban lévő híváshoz.

Memoji – készíts saját Animoji-karaktert!

A Memoji egy teljesen új típusú Animoji az iPhone X esetén. Mostantól könnyedén létrehozhatunk saját Memojit, ami megegyezik a személyiségünkkel és a hangulatunkkal.

Ezekből többet is létrehozhatunk, és az Üzenetekben valamint a FaceTime esetén használhatjuk őket.

Új Animoji karakterek és nyelvnyújtogatás

A négy új Animoji karakter – a koala, a tigris, a szellem és a t-rex – segítségével még mókásabbak lehetnek az Üzenetekben lévő beszélgetéseink vagy FaceTime hívásaink.

Az Animojik ráadásul most már a nyelvüket is ki tudják majd ölteni, amivel már sokkal kifejezőbbek lehetnek majd, mint korábban.

Új Kamera effektek

Az új Kamera effektek segítségével méginkább felélénkíthetőek a beszélgetéseink.

Mostantól pár koppintással létrehozhatunk fotót vagy videót Animoji, Memoji, filterek, animált szöveges effektek, mókás matricák és még sok más felhasználásával.

AR – közös élmény a barátokkal

Az ARKit 2 immár lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy még sokkal inkább magával ragadó kiterjesztett valóság-élményt alkossanak – még olyanokat is, amiket több ember egyszerre közösen is meg tud tapasztalni.

Az AR objektumok immár elküldhetőek az Üzenetek és a Mail használatával, majd a való világban jeleníthetőek meg. És az új Measure alkalmazással az iOS képes valódi objektumokat megmérni pusztán a kiterjesztett valóság és a kamera használatával.

Telefonhasználati idő

Az appok olyan sok rendkívüli feladatot segítenek elvégezni, hogy időnként egyszerűen meg is feledkezünk az ezzel eltöltött időről. A Telefonhasználati idő (igen, még az iPaden is így szerepel jelenleg az angol Screen Time név) egy olyan új funkció, ami segít nekünk jobban megérteni azt az időt, amit mi vagy a gyermekünk az alkalmazások használatával, weboldalak látogatásával eltölt az adott készülékeken.

Az alkalmazás által nyújtott elemzés segítségével könnyebben megválaszhatjuk majd az időtöltésünket, hogy a legjobban tudjuk beosztani ezt az időnket. A szülők számára pedig lehetőség lesz a gyermek felügyeletére és használati idő megszabására is.

Értesítések – apponként csoportosítva

Ahogyan a Screen Time segítségével a készülékhasználatunkat érthetjük meg jobban, úgy az értesítések kezelése új lehetőségeket ad nekünk arra, hogy csökkentsük napközben a fennakadásokat. Mostantól már a zárolt képernyőn is valós időben kezelhetjük az értesítések beállításait, megadva, hogy az adott app értesítései megjelenjenek-e az Értesítési Központban, vagy akár teljesen le is tilthatjuk az értesítései fogadását.

Siri szintén intelligens javaslatokat tesz majd az értesítéseink kapcsán annak alapján, hogy az egyes értesítésekkel mit teszünk. Az üzenetváltások és értesítések immár csoportosítva jelennek meg, így sokkal könnyebb egyetlen pillantásból eldönteni, mi az, ami fontos és mi nem.

Ne zavarjanak – immár még intelligensebb

Noha az iOS 12-vel az értesítéseink kezelése már sokkal könnyebb, vannak olyan helyzetek, amikor egyáltalán nem szeretnénk, hogy bármiféle értesítés megzavarjon minket, függetlenül attól, hogy az üzenet, hívás, vagy bármiféle riasztás is legyen.

Mostantól a Ne zavarjanak már beállítható úgy is, hogy automatikusan kikapcsoljon, amint vége lett a meetingnek, vagy már nem tartózkodunk az adott helyszínen.

Új fotómegosztási lehetőségek

Az új For You (Önnek) fül fontos pillanatokat emel ki a fotókönyvtárunkban található képekből, és intelligensen felajánlja ezeknek a képeknek a megosztását azokkal a személyekkel, akik az adott képeken láthatóak.

Ha a címzettek készülékén is iOS 12 fut, akkor az iOS ilyenkor tőlük is megkérdezi majd, hogy cserébe ők is meg akarják-e osztani velünk az általuk készített olyan képeket, amelyeken pedig mi szerepelünk.

Keresés a fotók között

A javaslatok egy új módja annak, hogy megtaláljuk pontosan azt a fotót, amelyiket keressük, vagy ismét előkerüljön egy zseniális kép, amiről már el is feledkeztünk.

Már azelőtt, hogy elkezdenénk gépelni, javaslatokat találhatunk majd a közelmúlt eseményei, személyek és helyek alapján. És ahogyan elkezdjük beírni, mire is szeretnénk keresni, a találatok egyre pontosabbak lesznek, és ez még tovább finomítható több kulcsszó megadásával.

Saját hivatkozások Sirivel

Siri mostantól intelligensen kezeli a napi tevékenységünket az appokkal együtt, hogy kényelmes “saját hivatkozásokat” (shortcuts) javasolhasson számunkra azoknak a gyorsabb eléréséhez. Tehát ha a munkába menet reggelente általában veszünk útközben egy kávét, akkor Siri ezt megtanulva már rögtön fel is tudja majd ajánlani számunkra, hogy mikor rendeljük meg a kávénkat, közvetlenül a zárolt képernyőről.

Ilyen hivatkozásokat a hangunkat használva is lefuttathatunk, és az új Shortcuts app segítségével sajátokat is létrehozhatunk. Ez gyakorlatilag az Apple által korábban felvásárolt Workflow app kiterjesztése az iOS vezérlésére.

A Workflow-ról korábban ezekben a cikkeinkben írtunk: Több mint 50 új munkafolyamattal bővült a Workflow alkalmazás és Kipróbáltuk a Workflow alkalmazást – a valóra vált automatizálás iOS esetén.

Adatvédelem

Az Apple hisz abban, hogy a magánélethez való jog alapvető emberi jog, ezért az iOS-t mindig is úgy tervezték meg, hogy rendelkezzen beépített titkosítással, az csak magán az eszközön működő adatfeldolgozással, és más eszközökkel, amelyek segítségével mindent a saját döntésünknek és beállításainknak megfelelően oszthatunk meg.

Az iOS 12-vel az adatvédelem egy újabb szintre lép. A Safari immár alapértelmezetten megakadályozza a weboldalkon megjelenő, különféle megosztási gombok vagy hozzászólási widgetek engedélyünk nélküli nyomkövetését. Ezen túl szintén megakadályozza, hogy a hirdetők összegyűjtsék a készülékünk egyedi használati karakterisztikáit, ezáltal meggátolja, hogy azonosítsák a készülékünket, vagy pedig ugyanazokkal a reklámokkal bombázzanak minket, bárhová is látogassunk az interneten.

És még sok más

Az Apple Books megújult designja megkönnyíti számunkra az új tartalmak felfedezését, az olvasást, és a kedvenc hangoskönyveink hallgatását.

A megújult Részvények app nem csak kinézetében, de funkcióiban is változott, és immár iPaden is elérhető. Az élő árfolyamok mellett grafikonok és kapcsolódó pénzügyi hírek is megtalálhatóak benne.

A Hangjegyzetek app megjelenése is megváltozott kissé, és immár az iPaden is megtalálható. A rögzített felvételek immár az iCloudon keresztül szinkronizálódnak az egyes eszközeink között, így azokat bárhonnan elérhetjük.

A News (Hírek) app újragondolt navigációval érkezik, amivel még könnyebb elérni a kedvenc csatornáink vagy témák híreit, vagy újakat felfedezni. A Hírek app ugyanakkor továbbra sem érhető el magyar regionális beállításokkal.

A Safari esetén immár alapértelmezett az erős jelszavak használata. Az egyedi, komplex jelszavakat a Safari létrehozásuk után elmenti, és azokat később bármikor be tudjuk illeszteni a weboldalakon vagy az alkalmazásokban. Ennek köszönhetően sokkal biztonságosabb jelszavakat használhatunk anélkül, hogy azokat nekünk kellene megjegyeznünk.

Az SMS-ben érkező egyszeri biztonsági kódok immár megjelennek az Automatikus kitöltés javaslatai között, így nem kell azokat sem megjegyezni, hanem rögtön beilleszthetőek.

A CarPlay esetén immár támogatottak a külső fejlesztők navigációs alkalmazásai, mint például a Waze, ezzel sokkal több választási lehetősége van az autósoknak a navigációra, és végre használhatják az általuk már megszokott appot.

Siri immár képes beszámolni a motorsport eredményekről, választ tud adni az ételekkel vagy hírességekkel kapcsolatos kérdéseinkre, meg tud keresni egy jelszót, vagy megkeresheti a legkedvesebb emlékeinket. Magyar nyelvi támogatás azonban továbbra sincs.

A Wallet esetén immár támogatottak a különféle contactless azonosítókártyák, mint például az egyes amerikai diákigazolványok (contactless student ID). Amennyiben rendelkezünk egy ilyen kártyával a Wallet kártyáink között, akkor az iPhone-unkat is használhatjuk az adott kártya helyett az azzal elérhető szolgáltatások igénybe vételére.

Az Akkumulátorhasználat alatt még több információt láthatunk majd az elmúlt 24 órára és az elmúlt 10 napra vonatkozóan, és egy-egy appra rányomva láthatjuk annak az akkumulátorhasználati adatait is.

Az iOS 12 ezeken túl még további újdonságokkal is szolgál, ezeket itt sorolja fel az Apple: New features coming with iOS 12.

Magyar Siri és dark mode nincs!

Kompatibilitás

Az iOS 12 az összes olyan készülékre elérhető lesz, amit az iOS 11 is támogat, tehát még az iPhone 5s-re vagy az iPad mini 2-re is:

Az iOS 12 első béta verziója a fejlesztők számára már ma letölthető, a nyilvános béta érkezéséről viszont nincs információ, a hivatalos megjelenés pedig a már megszokott ősz lesz.

Olvasd el a hozzászólásokat is

107 Comments

  1. A szoftveres gyorsítást leszámítva -azért erre kíváncsi leszek, hogy egy 5S-en, hogy fog működni a gyakorlatban-, nem lett nagy szám ez az update…

    és megint kimaradt az automatikus pizzarendelés

  2. Megint az olcsó és hülye bazári feature-ket tolták, alig volt egy-két értelmes dolog benne. Ismét csalódás volt és dögunalmas. De ezek a hülye amerikaiak egy darab kutyaszarnak is örülnek, alig akartam hinni a szememnek. Siri végleg lemaradt. ApplePay most sem jön.

  3. Dark Mode nem lesz az IOS 12-ben?
    Kiváncsi leszek az akkumulátor időre hogy meddig bírja majd ezzel a rendszerrel,remélem jobban mint az IOS 11-el….meg hogy stabil lesz e…remélem igen!

  4. @lalamper: az hogy jön vagy nem  pay nem itt fogják bejelenteni. Tényleg jó lenne végre és egy síri is pont időszerű lenne. Amúgy vicc az egész egyedül 2 dolognak örülök az CarPlay végre futni fog a waze, és a csoportos értesítések. A többi egy kalap sz@r

  5. Azért hülye magyarokban sincs hiány, akik akkor is új képességeket, tulajdonságokat, “feature”-ket várnak, amikor már hónapok óta tudható, hogy az iOS 12 fejlesztésében a teljesítmény és a megbizható működés kerül előtérbe. Sanszos, hogy a bemutatott újítások is csak azért készültek el, mert arra nehéz bemutatót építeni, hogy mostantól stabilabb az OS.
    Azért az nem semmi, hogy az új OS ugyanazokon a fog futni mint az elődje, sőt, még gyorsabban is. Ha ezt megcsinálják, akkor aztán befoghatja mindenki, aki azon károg, hogy az Apple _direkt_ belassítja a régi készülékeket.

  6. @Batman208:

    Ne haragudj, de elolvastad a cikket? Ha nem, akkor szerintem olvasd el, ha igen, akkor viszont olvasd el még egyszer és akkor megtudod belőle, hogy lesz e dark mód.

  7. @Tamás Bulányi: Nem haragszom,csak gyorsan átfutottam.

  8. @saabi: Hát ha stabilabb meg gyorsabb lesz, akkor nekem az többet számít, mint hogy van e benne nyelvet nyujtogató animoji. Nekem az IOS 11 kinézetével, funkciójával semmi bajom, azt leszámítva, hogy I6-on már szagatt és gyorsan megeszi az akut. Ha ezen tudnak változtatni, én már megemelem a kalapom. Mondjuk azért az is jó lenne, ha az egyes alkalmazások között nemcsak file-okat, de mappákat is meg lehetne már osztani, de az már lehet, hogy túl nagy szabadság lenne a felhasználónak.

  9. @Tamás Bulányi: Valószínűleg már rossz az akkud, neked nem fog semmi változást hozn a 12, hacsak nem cseréled ki az akkumulátort.

  10. Remélem lesz olyan mint a jelenlegi 10.3.2.-essem mind üzemidőben mind gyorsaságban. 🙂 Mert akkor viszlát ios 10.

  11. Ezzel a jobb lesz és gyorsabb lesz, igazából elismerik, hogy egy nagy kalap sz.r lett a 11… Legalább most félig őszinték voltak.

  12. *gyorsabb lesz dologgal

  13. Idén lesz akkor új iPhone? Vagy csak új iOS lesz?

  14. @mtomi95: én úgy emlékszem, mintha Tim azt mondta volna, hogy addig nem hoznak ki új iPhone-t, míg nem stabilizálják a teljes ökoszisztémát és utalt rá, hogy soha többet nem lesz új iPhone…

  15. Megy itt a sírás, hogy nincsenek új feature-ök…….Pár hónapja azon károgott mindenki, hogy nem érdeklik az új funkciók csak legyen stabil a rendszer. Elmondták, hogy gyorsítanak, stabilabb lesz, most meg az új feature-ök kellenek. Igazi magyar mentalitás…

  16. @saabi: Képzeld még azt is meg lehet csinálni, hogy az első iPhone-n elfusson az iOS 12, ez minden csak programozás kérdése, nem más, és direkt csinálják, hogy x verzió ne fusson már régebbi készülékeken és igen bele lehet programozni, hogy lassabban fusson x app vagy animáció x processzornál vagy régebbin.

  17. @farkas63: Azért hülyeséget ne beszéljünk 🙂 Ez nem mágia! Bizonyos funkciókhoz több RAM, CPU és IO kell, ami az első iphoneban már karcsú lenne, de még az 5s-ben is. Ha valaki, akkor az Apple a hardverre tudja optimalizálni a rendszereit, mert csak saját tervezésű HW-val dolgoznak, de ők sem Istenek..

  18. @mtomi95: Új vélhetőleg szeptemerben lesz, egy külön bemutató keretében. A WWDC-n általában a szoftverrel foglalkoznak.

  19. @farkas63,
    Naná, sőt erre egy külön csapatot tartanak fenn akik titokban a release elött megcsinaljak ezeket a modositasokat.
    Mivan, kiengedtek megint?

  20. Szerintem jó ez. Nem mondom, hogy nem fért volna bele egy dark mód, egy magyar Siri, vagy egy teljesen nyitott NFC API, de ha tényleg annyira gyors lesz, mint amilyennek állítják, akkor ez már nem egy rossz update…
    Még annak ellenére sem, hogy pl. a books, részvények, hírek, stb engem nagyon nem izgat, az animoji meg SE lévén pláne nem…

  21. Nálam az este felkerült (SE) és csak a mérce van az új dolgokból benne meg amit csak módosítottak, a többi új app sehol. Lehet csak majd egyesével jönnek a betakban?

  22. Tegnap felpattintottam a betat az iPad mini 2-re…. tényleg nem laggolnak az animációk illetve minimálisan gyorsabb lett ~5-10%. Viszont ez az első béta, úgyhogy ez nagyon pozitív!

  23. @Gunar: Majd idővel ha már volt lehetőséged alaposan kitesztelni, írd már meg plz hogy SE-n az aksi jobban bírja-e?

  24. Én is elkezdtem 1-2 béta tesztet megsasolni, wow. Qva gyors lett a rendszer és, ha mellé még lag és bug mentes is lesz -8 Plus esetén egyébként sem tapasztaltam ilyeneket-, akkor ok.

    Amúgy elmehet az Apple a francba. Az első teszt, amit láttam egy 5S volt és eszméletlen mekkora különbség van a 11.4 és a 12 közt. Most kellene valami csoportos pert indítani az Apple ellen azoknak, akik csak és kizárólag a készülék lassulása végett lettek rákényszerÍtve a készülékváltásra. Most bizonyították, hogy egy 5-6 éves technológia elég lenne az alkalmazások nagyrészének a futtatására. Elmennek a büdös francba a tudatos lassítással.

  25. Sziasztok, feltettem ipad 2 minire én is. Sokkal gyorsabb, nagyon jó a rendzser. Már nagyon mérges voltam az apple re a lassusag miatt. Ez most ismet jo itanyba terelte a gondolataimat. Amikor lekezdtem irni azt akartam közölni, hogy eddig nem találtam hibát, de éppen ios 12 vel gépelek és az amit írok itt a honlapon becsuzik a billentyűzet mőge. Amugy soha nem láttam még ilyen jo beta 1et. Elnézést kérek de a hiba miatt nem tudom kjavítani az elírásaimat.

  26. Mindannyian tudjuk, mi kellene még. Nyilván ők is. De nem lehet mindent egyszerre odaadni a népnek. A CarPlay nyitása óriási dolog lesz!!! A gyorsabb OS is. Animoji meg olyan bohócság aminek értelme nulla, vicces, de haszontalan ökörség. Magyar Siri szerintem még sok-sok évig nem lesz, tök felesleges minden eseményen arra várni. Nem lesz holnap, nem lesz jövőre se. Bele kell törődni. Apple Pay viszont más téma, az lehetne, az csak tényleg bevezetés kérdése, nem kell hozzá fejleszteni. Ukrajnában is lesz már, nálunk meg semmi… vicc.

  27. Szerintem nagyon sok jó dolog lesz az IOS 12 ben. Az animojit nagyon szeretem örülök hogy tovább fejlesztették! Rengeteget használom, Siri is , annyi lenne srácok hogy tudni kéne angolul..
    akinek meg nem tetszik az Apple software frissítése vegyen Androidot , ott boztos olyat kap amire vágyok, vagy még ennyit sem..

  28. @tzolesz: Egyelőre azt mondom eszik rendesen, de mint tudjuk az első pár nap ez akár normális is lehet egy teljes update után.
    WATCHOS? aki tudja!?
    Azt viszont nem vágom 2 próbálkozás után sem, hohy a watch-ra miért is nem ment fel az 5-ös OS, hiszen ott is leszedtem a beta profilt és le is tölti az OS5-öt csak vmiért nem megy fel.

  29. @Gunar: Ugyan ez van nálam is!

  30. @Gunar 50% felet kell legyen a töltés az órán. Nálam egyből fel ment

  31. Hiába 50% NEM megy!

  32. @nonoka: Akkor dobd át légyszi a linkjét a beta profilodnak mert csak azzal lehet a baj, ugyanis töltőn és 95%-on sem ment fel éjjel 2x, mivel nem ma kezdtem az órán sem betazni, tudom ha nincsen töltőn, lehet benne bármennyi kéri a töltőt.

  33. @nonoka: Ja és milyen lett az új OS ?

  34. @Gunar: Melyik watch?

  35. @workzone: Ja és van sok ország ahol nincsen gondjuk a nyelvvel, mert van rá Siri, bezzeg a mienk nem fontos az amcsiknak, pedig pont náluk fordult elő egy atom tudós konferencián, hogy vki késett és mikor angolul kezdte a mondandóját körülnézett, majd feltette a kérdést, folytathatnánk magyarul?, Szóval ennyire nem fontos már nekik, mivel ez régen volt, akkor jól jöttünk nekik. Bár lehet ez is csak legenda!?

  36. @Gunar: egy 10 milliós ország miért legyen fontos? Épp egy picivel élnek nálunk többen, mint pl New York-ban!

  37. @totopad: Mert cseh v szlovák meg van ha jól tudom. Azok lecigizték mind a Tim-et? 🙂

  38. @Gunar: Nem ezek nincsenek de van finn meg dán meg svájci olasz akik kb annyian vannak mint mi, akkor ők térdelnek jobban? 🙂

  39. @Gunar: beta.thuthuatios

  40. @Gunar az első generációs óra nem támogatott! apple honlapján ki van rakva
    watchOS 5 is not compatible with the first-generation Apple Watch

  41. @Gunar: hát fogalmam sincs, hogy működik az Apple üzletpolitikája belülről, de, ha úgy, mint a miénk, akkor két dolgot néznek, az adott országból bejövő profit mértéke és a piac nyitottsága/zártsága. A Siri-re nézve a második itt nyílván nem számít, de az első lehet…

  42. @nonoka: Az első gen és a Series 1 tök nem ugyanaz. A Series 1/2/3 megkapja.

  43. @nonoka: Nem azt írtam első generációs, hanem series1 és igen pontosan tudom ezért is bosszankodom hogy nem akarja az OS5-t vmiért, más tippem nincsen mint a hibás beta profil, esetleg még az előző beta miatt, (nem a profil mert azt értelem szerűen töröltem mielőtt ez felkerült)

  44. @totopad: Igen az is csak azért mert a magyar világjáró nemzet és ott szerzi be ahol olcsóbb, így más országoknak csináljuk a növekedést. De hát nem mindegy hogy 380e v 250e azonos db vas!

  45. @Gunar: óra törlése és újra párosítás nem oldja meg? gondolom újraindításon már túl vagy

  46. @nonoka: Persze azt csinálta magától a frissítés végén, de nem lett OS5 rajta ezért is gondoltam, hogy a beta profil a hunyó esetleg. Látszólag lefut az update és marad az OS 4.3.x nem lesz 5 essen bele a fene mert holt lassú.

  47. @workzone: nem kötekedni akarok de mond már el nekem, hogy a magyar névjegyzékből hogy mondjam angolul sirinek hogy call Taki Sanyi vagy Egyediné Horváth Cecilia. Köszi

  48. @szorian: Pontosan úgy ahogy a telefonkönyvben benne van a név, mivel onnan fogja “kiolvasni” a siri. (Call “telefonkönyvben lévő név)

  49. Siri nincs se szlovákoknál se cseheknél. Az eladások számitanak szerintem. Svájcban meg nem kellet új nyelvet „létrehozni“ csak németül, franciául meg olaszul beszél, Schweizerdeutsch-ot nem beszél 🙂 Apple Tv-n Siri nem is elérhetö Svájcban.

  50. @Gunar: bocs, de az marhaság, hogy a béta profil miatt lenne, hiszen ha nem jó a profil, akkor eleve fel sem dobja a szoftverfrissítés menüpontban a bétát, nemhogy még le is töltse. ott 100%, hogy valami más oka van.

    egyébiránt jelenleg semmi értelme pláne órára egy első bétát feltenni, pláne hogy ha bármi gondod van vele, akkor szervizbe kell vinned, hogy restore-olják, amit itthonról is külföldre kell kiküldjenek. a walkie-talkie opció jelenleg még benne sincs.

    @szorian: van fonetikus név opció, oda beírhatod.

  51. Csak egy kérdés, lehet az egész világon csak én látok benne fantáziát (meg a telkók nyílván), de az RCS támogatás még mindig nincs benne a Messagesben?

  52. Felpakoltam a 12 beta rendszert, de nem akarja az imessage-t beaktiválni :/ és baszakszik az icloud is. S3-ra most megy a béta 5

  53. Sziasztok,

    A csoportos FaceTime-ot próbálta valaki? A csoport tagjainak is 12 kell?

    Üdv!

  54. (iOS12)lassan már mindent le mértem a házban ???? ez a measure app nagyon baba. amúgy számomra ez a legeső beta,amit nem valószínű hogy vissza fogok butítani a régire,elég szépen müxik,cserében kicsit jobban eszi az aksit,de lehet változni fog.csoportos értesítések hiánypótló. az óra OS5 viszont kicsit jobban bírja,több mint 2 órája töltöttem fel,és még mindig 100%. az emoji,és mimoji,és további effekteken kívűl(aminek értelmét nem látom,de biztos van az a réteg..),örülök hogy végre a stabilitás,és a gyorsaság lett a fő szempont. osx14,na az elszomorít hogy egy iMac 2011már nem kap udatet. tudom hogy régi,de egy i5 ös proci 12gb rammal,és fusion drive-al csal el bírná.. mai napig hibátlan a működése,bár 2011 ben volt az utolsó clean instal

  55. @nonoka: Milyen iPhonod van?

  56. azt szépen leirtam. xd

  57. @Farka63 ???? 10

  58. @Jadeye: Na igen a helyzet az, hogy elindul a telepítése is, de vmiért az első negyed előtt kilép az óra és ujraindul, míg az app telepítést mutat. Most éppen nullázom és megpróbálom úgy hátha rámegy. Ugyanis elkövettem egy hibát az este mert az IOS12 betaját toltam rá az órára és töröltem majd simán felment a watch-é de ezek szerint talán ott a hiba forrása.

  59. En felraktam. Az akksim előtte 100% volt (11.3) most a beta szerint 0% és kb. 1 órát bír a telefon. Most vissza raktam a 11.3.1 az akksi megint 100% de a gyors merülés sajnos ugyanúgy meg maradt, használhatatlan lett a készülék…

  60. @mrpappa87: Hát nem ettől az is biztos. Nagyon valószinű, hogy pont most jött ki a gondja. Olyan lehet mint mikor bios-t frissít az ember és utána nem akar elindulni, mert az alaplapi gombelemet eszi a bios flash.

  61. Amugy vki frissített már Series 1-et watchOS 5-re ?

  62. Jadeye!
    “ van fonetikus név opció, oda beírhatod”

    Ezt írd már le egy példával, hogy hogy is kell beírni? Vagy csinálhatnátok egy cikket képekkel, mert én ha beírom a családi névhez, hogy Gipsz, az utó névhez, hogy Jakab, majd a fonetikus névhez, hogy Gipsz Jakab, akkor sem tudom autóból hívni, mert ha mondom neki, hogy call Gipsz Jakab, közli, hogy nem érti, vagy, hogy többet is talált.
    Mi a hiba?

  63. @Jadeye: Tudom, nem is azt mondtam hogy az ment rá vmennyire, csak lehet bekavart a beta amit viszont telepítettem rá ios12-ét.
    Amugy nem akarja akkor sem a frissítést ha teljesen nulláztam és új watchként állítottam be, a szitu azonos volt. Nem vágom mi lehet a baj, vmi nagyon nem stimmel itt

  64. @Jadeye: Viszont amit észrevettem, hiába maradt a watch-om 4.3.2-n a Walkie-Talkie belekerült az app-ba, igaz semmit nem tudok kezdeni vele, vagy ez már ebben a beta-ban is volt?

  65. Gunar hulyesegeitol kieg az agyam.

  66. Series 3-ra feltettem watchOS 5-öt, eddig kiválóan döcög, bár sokat még nem használtam, de tetszik hogy van Wifi gomb és írja az aksi százalékát is. Sajnos az iOS 12-ről ez nem mondható el nálam. Valamiért egyik iCloud-ba se akar belépni, így kb. Semmit se tudok használni az iPhone-on. BT néha kiszürkül, újraindítás segít csak. Az Apple ID-t se fogadja el sehol.. nem szeretném vissza állítani a rendszert, várok még????????‍♂️????

  67. @Gunar:watchOS 5 betaComing Soon
    Seed 1 of watchOS 5 is temporarily unavailable. We are investigating an issue that may occur while updating. If you’ve experienced any issues, please contact AppleCare.

  68. Komolyan, csak ámulok és bámulok. Az Apple szerintem már nem is a készülék eladással keres jól, hanem azzal a sok emberrel aki kifizeti az évi 99 eurót, hogy fejlesztöi bétája lehessen 🙂 🙂

  69. Aha! Köszi! Akkor ez lehet a bibi és ezért indult el a telepítés majd dobta el. Legalább nem ragadt be vmi hibába hanem tudom használni rendesen.

  70. Onderon!
    Van olyanod?! ????
    Joember ! Te talalkoztal már ilyen hibával? Elég furcsa nem? Ráadásul lett az app-ban egy Adó-vevő is mintha az a része települt volna csak. Igen a probléma adott és talán nem egyedi a series1-nel, hat ezért írom le. Na meg hátha vki tud ra vmi okosat, de neked kiégett így tőled már nem várok ilyent. ????

  71. Az SE2-t meg majd bemutatja a jövőhéten. 🙂 Akkora a kuss körülötte, hogy vagy valóban nem lesz, ami hülyeség lenne részükről, vagy vmi komoly meglepit adnak és nem őszre, de az is lehet mégis őszig vennem kell egy X-et, feltéve ha akkor jön vmi hűha de jobb és megéri a csere, v annyira kívánatos lesz az egyik új vas.

  72. Huuu Gunar
    Ne hari, de én is fényt kapok tőled… annyi hülyeséget hordasz össze, hogy Dunát lehetne vele rekeszteni.

    Tudom, tudom, velem van a baj..

    ????????‍♂️????

  73. @dzsukenaj: Dehogy haragszom, mindig szelektálok ki írja! 🙂
    Amugy vezesd már elő mi is a hülyeség benne??? Az hogy ameddig nem volt infó miért is nem tudom feltolni a watchra az új OS-t leírtam mi is a bibi és hátha vki beleütközött már? A másik fele, én legalább leírtam itt és ezért más lehet nem kűzd vele mert nem akar belefutni, ergo segíthettem vkinek kikerülni a szívást.

  74. Tudja, próbálta esetleg valaki, hogy az elérhető fejesztői betában működik már a CarPlay használata esetén a független navik futtatásának lehetősége?

  75. @Chili: Még biztosan nem, hiszen ez egy SDK lehetőség, azaz a fejlesztőknek be kell építeniük az alkalmazásaikba a carplay támogatást. A waze biztos ráugrik, és amikor kijön a végleges akkor fogják ők is publikálni a waze update-et.

  76. Gyors helyzetjelentés:
    iPad Pro 10,5: nem merül gyorsabban, péntek este óta full hibamentes.
    iPhone 8: nem merül gyorsabban, 24 órája hibamentes.
    Ilyen béta 1 még nem volt, hogy 1 nap alatt ne találjak 5-10 hibát legalább…

  77. Pár hiba, amit találtam egy oldalon.

    Bugs Discovered So far

    Perhaps the biggest issue with iOS 12 is that a number of users are complaining about being unable to use the App Store as it is throwing a “Cannot Connect to AppStore” error.
    Skype app might force close after logging in.
    Popular EA games like Real Racing 3 might crash after launch.
    Personal Hotspot feature might not work for everyone.
    Notification badge is not working properly for many apps.
    Dictionary feature is not available.
    Fortnite is not working properly under iOS 12 for now.
    There’s a keyboard glitch in Facebook Messenger if you switch between conversations.
    Cellular icon is shown on Wi-Fi only iPads.
    Keyboard suggestions overlap with each other in certain apps.
    Certain banking apps are not working properly.
    Settings app crashes when one tries to toggle certain notification related settings on/off.
    Pandora app is broken in iOS 12 beta 1.
    Safari suggestions are not working on certain iOS devices.
    The new effects are not working in the Camera app in Messages.

    Mellesleg nekem a BT kiszürkül néha.

  78. @csacsahc: Köszi, legközelebb azért magyar nyelven írd le ide kérlek. Ez egy magyar oldal, mi sem másolunk le külföldi cikkeket. 🙂

  79. @attila.gyurman: Köszönöm! Igazság szerint, nekem ez a feature nagyon jó hír, vártam mint a messiást. Először androidos telefonról használtam AndroidAuton keresztül a Wazet, de így buktam a lehetőséget, hogy az iPhone akár táskában, akár zsebben van, elérhető az autó displayről és teleofnálni sem tudtam, csak kézből. Utána feltettem egy hacket az autó androidos HU-ra, amivel működik ugyan a Waze és használhatom a CarPlayt, de amikor a Waze hangüzenetet küld, a fejegység nem vált vissza az eredeti audio sourcera, legyen az rádió vagy iPhone, ezért mindig manuálisan kell visszaváltani, elég kényelmetlen. Úgyhogy a legjobbkor jött ez a dolog. Ameddig bekerül az iOS-be, addig már talán kibírom a headunit hackel. 🙂

  80. Az, hogy végre gyors és használható lesz a rendszer (iPhone 8 Plus….) nem feature, ez egy 300 rugós telefonnál szerintem alap kéne, hogy legyen… ja és nem egy verziólépéssel, hanem egy patch-el szokás ezt megoldani. Tehát akkor ennek fényében, mik is az újdonságok? Új ikonok? Új animált szardarab? Facetime a Facebook-os video beszélgetéshez képest egy darab fos… iPhone van a családban mindenkinek, de már Facetime helyett Facebook video és Faceaudio helyett Facebook telefonhívás van, mert sokkal jobb. Szegény Jobs forog a sírjában.

  81. @admin: Elnézést! Máskor oda figyelek! 🙂 Egyébként sajnos, eléggé rosszúl jártam, nagyon sok hiba jött ki nálam a rendszer telepítése után.

  82. @csacsahc: A sajat hibakrol is irhatnal parat, mert a felsorolt hibak nagyresze inkabb alkalmazashibanak, mint iOS hibanak tunik. Sokszor valtoznak dolgok a motorhazteto alatt, sokszor valtoznak szabalyok, hogy mit lehet, mit nem lehet, ezekhez a valtozasokhoz szoksor alkalmazkodnia kell a fejlesztoknek.

  83. serius:
    Az i8 a 11-el tökéletesen használható.
    Nem tudom miről beszélsz…

  84. @Czo: iMessage nem aktiválható, iCloud nehezen akar belépni, folyamatosan kéri az ID jelszavamat, BT a menüben szürke teljesen, de néha jó, elfelejt csatlakozni a watchoz. Reboot után jött 2 sms, hogy hívtak, vissza hívni nem lehet, az smsből, kiírja hogy hívás sikertelen. Rengeteg hiba van nálam, jelenteni kellene ?!

  85. @csacsahc: “Rengeteg hiba van nálam, jelenteni kellene ?!”
    igen, jelenteni kellene! mégis mi másért van szerinted a béta, ha nem ezeknek a hibáknak a kiszűrésére és jelentésére? illetve mégis mit vársz egy bétától, ha nem hibákat? hiszen ezért béta még, és nem hivatalos verzió.

    vedd a fáradságot, és jelentsd. mivel fejlesztői verziót tettél fel, még sokkal nagyobb a felelősséged ebben a kérdésben, mint a nyilvános bétát használóknak – akik egyébként szintén elfogadták, hogy jelzik az általuk tapasztalt hibákat az Apple felé.

    https://szifon.com/2015/01/18/gyakori-kerdesek-hogyan-kuldheto-visszajelzes-az-apple-nek/

  86. @Jadeye: Rajta vagyok a szeren. Tegnap óta van fent, kicsit összekuszált mindent, most jutottam el oda, hogy neki lássak. Tudom miért tettem fel, és eddig nem 1x jelentettem hibát. Ámen

  87. Fejlesztők, mindenhol fejlesztők… ????????Fizetnek érte, felteszik aztán meg csak irogátják mi a “szar” és még azt se tudják, hogy mit meg hogy jelentsenek. Komolyan mondom ezért jön ki hibásan az ios. Mindenki letölti, nem jelenti csak fórumra írja a hibákat az apple meg azt hiszi minden rendben mert sajnos jelenleg sokkal többen letöltik “nagyzolásból” mintsem fejlesztés céljából!!

  88. @83miki83: sokkal kevesebben fejlesztők azok közül, akik felteszik a fejlesztői bétákat, mint akik nem fejlesztők. amivel amúgy nem is lenne semmi gond (bár arra ott a nyilvános béta), ha egyrészt értenék, mi az, hogy béta, mert láthatóan többen is azonnal hibátlan szoftvert várnak, és csodálkoznak, hogy nem az; másrészt pedig jelentenék az általuk tapasztalt hibákat az Apple felé, de nem jelentik.

  89. @attila.gyurman: A Wazenek az Android Autón is hosszú évekbe telt ez. Nekik már a Google a tulajdonosuk, akkor fogják portolni amikor kedvük van hozzá. Fölösleges várni, hogy majd szeptember elején/közepén már élesítik is. Akik erre várnak, örülhetnek ha idén megtörténik. GMaps dettó.

  90. Feltettem 5s-re is a rendszert, gyorsabb szerintem, és nem laggol. beszarás. Nem mai vas ugyebár.

  91. @csacsahc: Az jó hír, bár még hol van a beta-k vége öszig. Csak mert a párom 5S-ére tervezem hogy feldobom és így jobban inspirál, főleg hogy ezután teljesen jó lesz tarcsi telónak, ha veszek másikat az SE helyett, mivel egyre kisebb a valószinűsége az SE2-nek sajna, bár mint feljebb írtam én számítok rá hogy a jövő héten bejelentik, mert később már akkor őszre jöhet ki, így is elég kései lenne.

  92. @ef-dani: Az akkut évente cseréltem, ahogy az opprendszert is, de a 11-nél már szagatott és délutánra normál nyúzás mellett is lemerült. Úgyhogy visszatettem rá a 10.3.2-őt, de szívem szerint az IOS9-et is visszatenném rá.

  93. @Gunar: @Gunar: Sanszos, hogy őszig ennyi hibát tuti nem javítanak, de Én szurkolok nekik ???? Az a helyzet, az 5s-en egy hiba se jött elő még, ellentétben a 7plus telomon meg már vagy 10-15. Nekem is az 5s tartalék, ès van egy 4s is, az az extra tartalék ???? ???? Kedves párom 6s készüléke, nem kaphatja meg az új béta rendszert, mert nem engedi, hogy rá tegyem???????????? Te szerencsés ember vagy!????
    Lett nem rég akksi cserém az 5s-be, iOS 11-en repülő módba, merült mint a barom, úgy hogy nem volt használva!! 8 óra alatt 3% ment le,( wtf?!!) Addig a 11es rendszerrel ugyan ennyi idő alatt 20-25%. Maradjon is így, ergo a 4éves szifon jobban teljesít mint az 1 éves ????????‍♂️

  94. Mi már nem csak az az ország vagyunk ahol 10millió szövetségi kapitány van, hanem az ahol 10millió apple fejlesztő is van????????????????

  95. Még a végén lesz magyar Siri, ha az Apple megtudja mennyi “fejlesztőjük” van itt.????

  96. @83miki83: Te! Figyu!
    Neked csak az jön le ha vki használja a fejlesztői beta-t akkor az fejlesztő??? Az “eszedbe” sem jut, hogy esetleg 1xűen csak kíváncsi milyen lesz az új OS? Az meg más kérdés, hogy sokan ezekből felteszik és vmiért nem fogják fel, hogy ezek attól beta-k mert nem teljen készek és teszt jelleggel lehet használni, ergo nem hibamentes.
    Ja és most végre vki tudomást vett arról amit itt napok óta írogatsz “vicceskedve” a fejlesztőkről/kamufejlesztőkről. 🙂 Lehet örülni! 🙂

  97. @Gunar: aki egyszerűen csak kíváncsi, annak a nyilvános béta van. de egyébként ez mind tökmindegy, mert bármelyik bétát is használod, a használatával vállaltad, hogy jelented az általad tapasztalt hibákat az Apple-nek azért cserébe, hogy bétát használsz.

  98. @Jadeye: Tudom és én szoktam is jelezni nekik amikor vmi olyant találok, meg persze a vesszőparipámat minden alkalommal elköüdöm nekik, amikor eszembe jut és új beta jön, hogy a VOIP/SIP alapú hívásokat ki sem jelzi a watch, de hát erre eddig semmi nem jött. 🙂

  99. Azért mert nevetséges az egész, és már kijött rajtam. Bocsánat, ha magadat láttad benne. De akkor elmondom, hogy egy fejlesztőtöl elvárt hibajelentés nem annyiról szól, hogy angolul leírod, hogy hibát találtál. Ezekből milliókat kapnak, és ki kell ezekböl válogatniuk azt a jelentést amivel tudnak is valamit kezdeni. Mivel én csak felhasználó vagyok, nem tudom én se miket kell beküldeni, de egyszerüen nem látjátok be, hogy csak nehezítitek a munkáját egy cégnek a hozzá nem értéssel. Nem hiába van nyilvános meg felhasználói béta!!! A felhasználóit azért adják ki, hogy olyanok használják akik esetleg programokat írnak az ioshoz.
    Utána megkapja aki akarja a nyilvánosat akár hétköznapi tesztelésre! De amiket Te is itt írogatsz körülberül anyira értesz a fejlesztéshez mint én. Hagyni kell a hozzáértöket játszani vele mi pedig felhasználók végre kapunk egy jó müködö rendszert. Én még mindig azt vallom, hogy a sok “kamu” fejlesztö miatt megy ennyire nehezen.

  100. @83miki83: Valóban nem vagyok fejlesztő, de ha olvassák amit írok és nem tudják mire vélni akkor jön visszajelzés, hogy még küldjön adatot logokat stb adott dologról. Feltéve persze hogy eleve ami bemegy azt nem alapból másképp kezelik, mivel nem regisztrált dev acc.-om van. Sztem elsőre a dev. acc.-okon beérkezőket vizsgálják és utána, v mellette szelektálják a többit ki mire panaszkodik.
    De van itt pár fejlesztő majd ők gondolom leírják nekünk hogyan is megy ez az apple-nél, feltéve ha ezt ők is tudják.
    Szerencsére nem nagyon volt még rá szükség, vhogy nálam az SE-n és előtte az 5S-en sem jelentkezett olyan egetverő egyik beta esetén sem, pár kivétellel mindig teljesen használható volt minden.
    A megnehezítésre meg annyit, tudják akik ott foglalkoznak ezzel, hogy ki az aki valóban ért hozzá és ki nem, ez kb a leírásból látszik egy igazi szakembernek, mint mikor vki beszél az autókról és azonnal tudom kb milyen szinten van benne, de van még pár dolog amiket megtanultam az évek alatt elég rendesen, mert kellett, na ott is gyorsan látszik ki mit tud kb. Gondolom Te is amiben közel profi vagy és abban vki csak próbál okos lenni, v csak beszél róla, levágod kb mennyire tudja is amiről beszél. Nem hinném hogy máshol ez másképp lenne.
    A több infó csak több infó, amit tudnak használni ha akarnak.

  101. Van aki angolul használja a telefonját iOS12 Bétával? A Control Center direkt van Centre-nek írva, vagy csak elírták? ????

  102. @Roland Ronyai: a brit és amerikai angol különbsége okozza a Center / Centre különbségét.

  103. Ja hogy ja hogy jaaaaaa ???????? Eddig akkor nemértem miért nem tűnt fel… ???????? Köszönöm a választ !

  104. Ma gondolt egyet a béta 12 és csak a gyári app-ot hajlandó megnyitni. Újraindítás nem segít. Volt ez másnál is?


Add a Comment