fbpx Skip to content

A WorkFlow-ról már írt korábban Dani kollégánk, illetve 2014-ben is használta már a Szifon.com csapat, és az alkalmazás azóta is töretlenül halad előre.

WorkFlow

A TechCrunch-on megjelent egy cikk arról, hogy az Apple felvásárolta az alkalmazást és ezzel együtt a “technológiát”. Ez egyébként egy remek hír, mivel a WorkFlow olyan dolgokra képes, amit az iOS ez idáig nem tudott. Az Apple úgy döntött, hogy gyorsabban fog haladni, és nem próbálja meg lemásolni a srácok munkáját, hanem megvásárolja és eldönti, hogy mi kerülhet majd bele az új rendszerben. Ez lehet akár az iOS 11-is, mivel rengeteg kód már adott. Mi is az a WorkFlow?

A Workflow gyakorlatilag elhozza nekünk az iOS eszközeinkre is a már Mac esetén ismert Automator funkcióit, azaz teljesen egyedi és saját munkafolyamatokat (angolul workflow) hozhatunk létre másodpercek alatt. Az alkalmazás készítői ügyeltek arra, hogy első indítás után megtanítsák nekünk az alapokat, valamint a továbbiak során is számtalan, előre elkészített munkafolyamat közül válogathatunk. Ezeket a különböző munkafolyamatokat pedig elmenthetjük úgy is, mint kvázi saját alkalmazások (saját ikonokkal a Kezdőképernyőnkön), valamint úgy is, mint iOS-bővítmény, amelyhez hozzáférhetünk olyan külső alkalmazásokból, mint például a Safari, Evernote, Pages, Mail, stb.

WorkFlow

Például, ha minden nap közel ugyanakkor indulunk haza, akkor egy gombbal elindítjuk a kedvenc zenelistánkat, küldhetünk a párunknak üzenetet, hogy most indultunk és végül elindíthatjuk a navigációt. Nem kell hozzá háromféle alkalmazást megnyitni, elindítani, megírni az üzenetet és így tovább, hanem 1 gombbal véghezvihetjük a folyamatot a WorkFlow segítségével.

iOS és HomeKit WorkFlow

Ez a felvásárlás azt is jelenti, hogy még mélyebben bele kerülhetnek ezek a munkafolyamatok az iOS rendszerbe. Jelenleg a HomeKit eléggé híján van ilyen a munkafolyamatoknak, így akár az okosotthonban is felhasználhatja később az Apple. A WorkFlow egyébként ingyenes is lett a felvásárlás után, tehát érdemes letölteni és kipróbálni.

Sajnos, mint minden esetben, az alkalmazás idővel el fog tűnni az App Store-ból, hogy az iOS-be bekerülő lehetőségeit használjuk, de úgy látszik, ehhez még idő kell, mert továbbra is elérhető maradt, ráadásul ingyenesen.

[appstore id=”915249334″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

6 Comments

  1. Felreertes ne essek orulok,hogy jaladunk elore meg ha kis lepesekkel is,de kezdem azt erezni,hogy elfogyott a tudomany es otleteles helyett mar csak vasarolgatnak…teny,hogy ez egyszerubb,de jo lenne valami igazan ujat bemutatni akar softwer akar hardware teren

  2. Mire gondolsz?
    Elég könnyű azt mondani, hogy mutassanak be valami újat…

  3. @pete66: Mindig vásárolgattak, az nem baj? Maximum abba lehetne belekötni, hogy felvásárolták őket, régen pedig betették volna ezt a funkciót Automator (ahogy macOS-en hívják ugyanezt gyárilag) néven és még be is perelték volna őket. A bezzeg Jobs időkben.
    Mellesleg az újítások terén még mindig elég jól állnak ahhoz képest, hogy lényegében semmi ötlet nincs az egész iparban.

  4. Hardveres újításra számítok legközelebb, mint nagy dobás. A teló szoftveres pofozgatása lassan kifullad. Persze lehet újabb appokat kitalálni, de így is már túl sok van. Lassan már nem segítenek a gépek, mert lopják a drága időt az ember figyelméből.

  5. A workflowban milyen utasításokat érdemes beprogramozni ? Esetleg van valahol valami tipp vagy példa?

  6. Amit akarsz…. gyors hívás üzenet küldés hangrögzítő hangerő szabályzó én hirtelen ezeket állítottam be


Add a Comment