fbpx Skip to content

Sokak számára az iOS 8 egy meglehetősen csekély újításnak számított, mivel a szeptemberben bemutatott frissítés igencsak kevés vizuális újdonságot tartalmazott az iOS 7-tel ellentétben. A motorháztető alatt azonban rendkívül komoly dolgok változtak meg alapjaiban, amelyek lehetővé tették az olyan alkalmazások megszületését, mint a Workflow.

Photo 20-12-14 16 12 26

Bevallom, eddig összességében úgy tekintettem az iOS eszközeimre, amelyek elsődlegesen kommunikációra, valamint szórakozásra vannak kihegyezve, de semmiképpen sem úgy, mint komoly munka végzésére alkalmas eszközökre. Ezt a hozzáállásomat azonban alapjaiban változtatta meg a Workflow nevű iOS alkalmazás.

A Workflow gyakorlatilag elhozza nekünk az iOS eszközeinkre is a már Mac esetén ismert Automator funkcióit, azaz teljesen egyedi és saját munkafolyamatokat (angolul workflow) hozhatunk létre másodpercek alatt.

Photo 20-12-14 16 12 31

Az alkalmazás készítői ügyeltek arra, hogy első indítás után megtanítsák nekünk az alapokat, valamint a továbbiak során is számtalan, előre elkészített munkafolyamat közül válogathatunk. Ezeket a különböző munkafolyamatokat pedig elmenthetjük úgy is, mint kvázi saját alkalmazások (saját ikonokkal a Kezdőképernyőnkön), valamint úgy is, mint iOS-bővítmény, amelyhez hozzáférhetünk olyan külső alkalmazásokból, mint például a Safari, Evernote, Pages, Mail, stb.

Photo 20-12-14 16 13 16

Jelenleg körülbelül több mint 150 különböző funkció (angolul actions) közül válogathatunk, amelyekből bármennyit felhasználhatunk a saját munkafolyamataink készítése során, így szinte végtelen számú lehetőséggel rendelkezünk a workflow készítése során.

Photo 20-12-14 16 17 41

Végül, de nem utolsó sorban pedig szeretnék mutatni nektek néhány rendkívül hasznos workflow-t, amelyeket az elmúlt napokban találtam és azóta is aktívan használom őket. (Az app óriási előnye, hogy mindenki megoszthatja az általa készített Workflow munkafolyamatait, ennek köszönhetően már egy remek közösség van kialakulóban az alkalmazás körül.)

Download YouTube – Ahogyan a munkafolyamat neve is mutatja, egyetlen érintéssel letölthetünk bármilyen YouTube videót a Safari böngészőnkből iOS esetén, legyen szó akár iPhone vagy iPad eszközökről. Miután hozzáadtuk ezt a munkafolyamatot a Workflow alkalmazáshoz, keressük ki a letölteni kívánt videót Safariban, majd nyomjunk rá a megosztás gombra és válasszuk a ‘Run Workflow’ opciót. (Ha ezt a funkciót nem látjuk, akkor a ‘More’ gombot megérintve engedélyezzük a Workflow hozzáférését a bővítmények listájához.)

Photo 20-12-14 16 18 26

YouTube to MP3 – Ez a workflow gyakorlatilag ugyanazt csinálja, mint az előbb említett Download YouTube, annyi különbséggel, hogy itt a végeredmény egy MP3 fájl lesz.

Append to Clipboard – Voltál már valaha olyan helyzetben, hogy egy adott oldalról egyszerre több különböző szövegrészletet szerettél volna kimásolni anélkül, hogy folyamatosan alkalmazások között kéne váltogatnod? Ez a workflow egyetlen szövegrészletté kombinálja az általad külön-külön kijelölt és másolt szövegrészleteket.

View Source – A View Source segítségével a honlapok forráskódját tudjuk megtekinteni pillanatok alatt.

Photo 20-12-14 16 25 48

Make PDF – ahogyan a workflow neve is elárulja, PDF formátumban menthetünk le honlapokat.

Photo 20-12-14 16 26 50

A vizuális típusúaknak pedig itt egy remek videó, amelyet a MacStories szerkesztője, Federico Viticci készített:

Összességében tehát valóban egy hiánypótló alkalmazás a Workflow, amelyet csak ajánlani tudok azoknak, akik sokkal több mindenre szeretnék használni az iOS készülékeiket és gyorsítani szeretnének a jelenlegi munkafolyamataikon.

A Workflow 2.99 euróért vásárolható meg az App Store-ban.

[appstore id=”915249334″]

Neked melyik a kedvenc munkafolyamatod? Oszd meg velünk is! 😉

Olvasd el a hozzászólásokat is

16 Comments

  1. Jópofa cucc! Szivesen kiprobálnám a youtube to mp3-t de sheol nem találom

  2. Szintén, konkrétan ezért szedtem le….. Nemhogy 150, max 20 actions van csak…..

  3. Van 150 parancs, csak vissza kell lepni a ‘Suggested’ menupontbol.
    Amugy tenyleg nagyon jo kis app, mar van kint egy ikon a home screenen ami a kontaktok kozul valakit eloszor facetimeon tarcsazik, ha nem elerheto akkor rendesen:)
    A gyari cuccok kozul nekem az tetszik ami megmondja hogy mikorra ersz haza es errol
    Sms-t kuld mindezt egy gombnyomasra.
    Egy ilyen appot eddig csak max cydia appkent tudtam volna elkepzelni, jo latni hogy vegre kicsit tobb szabadsag, lehetoseg jut a fejlesztok szamara es ezt ebben az esetben teljes mertekben ki is hasznaltak

  4. Kattintsatok rá a szifon cikkben, és láss csodát!

  5. @MacFly:
    Köszi, és tényleg! 🙂

  6. Nekem valamiért nem működik se a youtube downloader, se a youtube to mp3. A végén le áll automatikusan és nem csinál semmit egyik youtube linkkel sem.

  7. tényleg hasznos cucc! 🙂

  8. Esetleg “Home gomb” software-sen? Jailbreak nélkül…
    Köszönöm!

  9. AssistiveToch nélkül persze..

  10. Meg lehet vele azt csinálni,nhogy egy linkre kattintva letölti annak tartalmát és azt átmásolja egy hálózati meghajtóra? Konkrétan n-es oldalró torrentet kéne letöltenie és a transmission által megosztott mappába bemásolni.
    Köszi!

  11. Sziasztok valakinek valami ötlet hogy miért nem jelenti meg azt az alkalmazást amivel YouTuberol mp3 ba tudok le tölteni? A videó le töltő hibátlan viszont a másikat nem jelenti meg pedig telepítve van… Köszi előre is

  12. Sziasztok!
    Nekem csak az nem világos, hogy hová tölti le, utána, hogyan tudom megnyitni a letöltött youtube videot vagy mp3-at.
    Segítsen valaki legyen szíves, köszönöm!

  13. Miután letölti, menézheted a quicklookkal, s ott lehet elmenteni a camera rollra.

  14. Sajnos én nem tudom elindítani..! 🙁 bejön a kezdőképernyő, ott Get Started, de utánána Take Photo, és azután semmi! Mit kell tennem?

  15. Zseniális alkalmazás!
    Ha lehetséges, kéne egy olyasmi oldal mint a szifonos gyakori kérdések, ahonnan be lehetne illeszteni a jobbnál jobb munkafolyamatokat, úgy mint itt ennél az oldalnál!

  16. Nagyon tetszene a program, de nekem is csak kilép a youtube letöltő, illetve jólenne valahol böngészni a többiek által készített folyamatok között, de a weboldalon nem látok ilyen lehetőséget. Csak a belinkelt workflow-kat érem el. Biztos én vagyok béna, de ha esetleg valaki elmondaná mit csinálok rosszul hálás lennék:) Egyébként szerintem is megérne egy külön topikot a dolog!


Add a Comment