fbpx Skip to content

Több mint egy éve az Apple felvásárolta a Workflow-t, ami egy rendkívül hasznos alkalmazás, ha sokat használjuk az iPhone-unkat vagy az iPadedünket. Segítségével könnyedén készíthetünk automatizációra alkalmas folyamatokat.

iOS 12 Parancsok

Ezt az Apple integrálja az iOS 12-be és a Parancsok nevet adta neki. Külön alkalmazásról beszélünk továbbra is, azonban a legnagyobb előnye, hogy a régebbi Workflow-k is működnek vele, illetve jóval több emberhez eljuthat majd szeptembertől. Nézzük meg, mire is képes az app és hogyan segíthet ez nekünk a jövőben!

Ahogy azt már említettem, a WorkFlow, avagy most már a Parancsok segítségével különböző automatizációkat hozhatunk létre. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a parancsok segítségével programozási tudás nélkül, pusztán a logikánkat kihasználva felépíthetünk egy “láncot”. Ebben a láncban egymás után lefutnak az egyes parancsok, ez azt jelenti, hogy anélkül, hogy nekünk kéne minden alkalmazásban vagy az iOS rendszerben megnyomnunk egy-egy gombot, automatikusan megteszi helyettünk.

iOS 12 Parancsok

Több alkalmazás több funkcióját is integrálhatjuk, például létrehozva olyan egyszerű “parancsot” (nem véletlenül lett így elnevezve), hogy mikor hazafele megyünk, automatikusan küldje el Waze útvonalunkat a párunknak, mellette azt is, hogy mikor érünk haza, illetve rakja be a kedvenc lejátszási listánkat. Mindehhez elég csak egyetlen gombot megnyomnunk, és a Parancsok app elvégzi a többit.

Ilyen például a Szifon.com parancs, ami lekérdezi a legfrissebb híreket, és még csak meg se kell nyitni hozzá az oldalt:

Az alkalmazáson belül van parancs galéria is, ahol böngészhetünk a népszerűek között. Megoszthatjuk a saját parancsainkat is, illetve másokét is importálhatjuk, bár ez a legutóbbi a bétában még nem működött megfelelően. Aki régebb óta használja a WorkFlow-t, neki ez Kánaán lesz, mivel már a rendszerhez is hozzáférhet majd, amit eddig nem tudott megtenni.

A Parancsok egyik újdonsága a Siri integráció is, vagyis hogy egy-egy parancsnak bármilyen Siri parancsot ???? adhatunk. Tehát még csak egy gombot sem kell megnyomnunk, elég, ha csak kimondjuk, hogy Hey Siri, I’m going to home, és már fut is a parancs, ami szól a párunknak, hogy elindultunk és mikor érünk haza.

Nézzétek meg az alábbi bemutató videókat az alkalmazásról:

Korábban már használtad a Workflow-t, és esetleg van néhány saját automatizálásod? Oszd meg hozzászólás formájában velünk és a többi olvasóval!

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.