fbpx Skip to content

Több mint egy éve az Apple felvásárolta a Workflow-t, ami egy rendkívül hasznos alkalmazás, ha sokat használjuk az iPhone-unkat vagy az iPadedünket. Segítségével könnyedén készíthetünk automatizációra alkalmas folyamatokat.

iOS 12 Parancsok

Ezt az Apple integrálja az iOS 12-be és a Parancsok nevet adta neki. Külön alkalmazásról beszélünk továbbra is, azonban a legnagyobb előnye, hogy a régebbi Workflow-k is működnek vele, illetve jóval több emberhez eljuthat majd szeptembertől. Nézzük meg, mire is képes az app és hogyan segíthet ez nekünk a jövőben!

Ahogy azt már említettem, a WorkFlow, avagy most már a Parancsok segítségével különböző automatizációkat hozhatunk létre. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a parancsok segítségével programozási tudás nélkül, pusztán a logikánkat kihasználva felépíthetünk egy “láncot”. Ebben a láncban egymás után lefutnak az egyes parancsok, ez azt jelenti, hogy anélkül, hogy nekünk kéne minden alkalmazásban vagy az iOS rendszerben megnyomnunk egy-egy gombot, automatikusan megteszi helyettünk.

iOS 12 Parancsok

Több alkalmazás több funkcióját is integrálhatjuk, például létrehozva olyan egyszerű “parancsot” (nem véletlenül lett így elnevezve), hogy mikor hazafele megyünk, automatikusan küldje el Waze útvonalunkat a párunknak, mellette azt is, hogy mikor érünk haza, illetve rakja be a kedvenc lejátszási listánkat. Mindehhez elég csak egyetlen gombot megnyomnunk, és a Parancsok app elvégzi a többit.

Ilyen például a Szifon.com parancs, ami lekérdezi a legfrissebb híreket, és még csak meg se kell nyitni hozzá az oldalt:

Az alkalmazáson belül van parancs galéria is, ahol böngészhetünk a népszerűek között. Megoszthatjuk a saját parancsainkat is, illetve másokét is importálhatjuk, bár ez a legutóbbi a bétában még nem működött megfelelően. Aki régebb óta használja a WorkFlow-t, neki ez Kánaán lesz, mivel már a rendszerhez is hozzáférhet majd, amit eddig nem tudott megtenni.

A Parancsok egyik újdonsága a Siri integráció is, vagyis hogy egy-egy parancsnak bármilyen Siri parancsot ???? adhatunk. Tehát még csak egy gombot sem kell megnyomnunk, elég, ha csak kimondjuk, hogy Hey Siri, I’m going to home, és már fut is a parancs, ami szól a párunknak, hogy elindultunk és mikor érünk haza.

Nézzétek meg az alábbi bemutató videókat az alkalmazásról:

Korábban már használtad a Workflow-t, és esetleg van néhány saját automatizálásod? Oszd meg hozzászólás formájában velünk és a többi olvasóval!

[newsletter_signup_form id=9]

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. A Szifon.com Parancsot itt tudjátok letölteni:

  Szifon.com hírek.shortcut (2.1 KB)

  Az már mondjuk más kérdés, hogy sikerül-e importálni. A Workflow esetén meg elég, ha csak megosztjátok a weboldalt.

 2. Vajon miért nem találom az appot? Ios 12 public béta 2

 3. Az első kép a cikkben felkeltette az érdeklődésemet. Egy számomra régóta hiányolt funkció, hogy az Üzenetekből meg tudjam osztani a helyzetemet. De miért kell ehhez a Térképeket megnyitnom, miért kell a Parancsokat használnom?

 4. ez lett a magyar neve? :+1:t2:

 5. Jelenleg is megtudod osztani a helyzetedet. Ehhez lépj be az üzenetek közé, majd az adott beszélgetésre és jobb felül az infó gombra. Ott lesz a Saját jelenlegi helyzet elküldése és Helyzet megosztása funkció. :hugs:

 6. Rendben, értem, remélem a következő publikusban már benne lesz. Köszönöm a gyors infót :slightly_smiling_face:

 7. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  valószínűleg nem lesz benne, mert külön appként van.

 8. Nekem deves van, de nincs ilyen appom. Ezt külön le kell tölteni?

 9. Ahogy már írtam, igen külön be kell lépni és kódot kérni.

 10. Szerintetek le lesz fordítva teljesen magyarra?

 11. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  az Apple összes kiadott, felhasználói iOS alkalmazása le van fordítva magyarra, ez is le lesz. minden béta esetén így van, hogy a fejlesztés alatt nem teljes a fordításuk.

 12. Mit gondoltok, a végleges iOS 12-vel kijön ez is?

 13. Szerintem ez az Apple terve :slight_smile:

 14. Sziasztok. Lehet én vagyok béna de a helymeghatározás ki-be kapcsolását lehet parancsokban elérhetővé tenni? Ha igen adnátok tippet,hogy hogyan? Köszönöm.

 15. Sziasztok!
  Engem nagyon érdekelne a cikkben említett Waze beállítás. Mármint, hogy pontosan hogyan kell a Parancsot megkreálni, ha szeretném, hogy pl. Indulás haza Siri utasítással elinduljon a Waze és azon belül a férjemnek küldje el az útvonalat? Böngészve csak olyat találtam, hogy egy üzenetet küld és nem is a Waze használatával, hanem a Térképpel, de én kifejezetten ezt az appot használnám és úgy, hogy végig követhető legyen a helyzetem valós időben (sokszor akadok el dugóban).
  Köszi

 16. Sziasztok! Valaki ért ehhez a parancs készítéséhez? Mert egy ifttt-s kapcsolót szeretnék készíteni ami egy gombos be/ki funkcióval működik. Tud valaki segíteni ?

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for kutyu74 Avatar for SzimiPeti Avatar for Zui0711 Avatar for rihekopo79 Avatar for Szifon Avatar for dokabalint Avatar for betaproxima Avatar for zsozso2122 Avatar for Nrbrtbgg Avatar for Jadeye Avatar for SzifonAdmin